mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 16:33:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394621 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
apollo
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 516

« Odgovor #1440 : ponedeljek, 14.11.2005 : 19:32:56 »

Cav bav!
Danes smo ponovno slikali Nubo in tokrat se natančno vidi, da gre za odkrušek tako da bomo v roku 14 dni operirali. S komolcem pa je kot kaže kul tako da displazije nima... Huh
Mi je pa veterinar rekel, da se pogosto potem pojavi še odkrušek na drugi nogi... Undecided čeprav je zaenkrat tam še vse kul! Upam, da se ne bo zgodilo še to... Ker že sedaj je praktično vsake 14 dni pri vetu, ker ma skos ene probleme pa potem bo še okrevanje... ne bi rada šla še enkrat skozi vse to!!!
Potem smo ji pa še bolj natančmo pogledali učke (ker je bila ravno sedirana) in izkazalo se je, da ima folikularni konjuktivitis, tko da imava zdaj še Maxitrol. Se mi je čudno zdelo, ker po tolikšnem času dajanja antibiotika še ni bilo vse kul... Shocked
Aja Majc tvoje mere za kočo se mi pa zdijo kar nekam majhne... Ne vem kako velike koče imajo ostali samo Nuba ima kočo precej večjo... Če hočeš jo lahko izmerim...
Pa pa sram
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1441 : ponedeljek, 14.11.2005 : 21:20:35 »

JOOJ škoda- no ja naj te potolažim pri nas se na drugi nogi ni pojavilo.

Pasja koča- naša je ogromna- visoka je en meter in notranji prostor je ene 1,30*1,30, pol pa še predprostor. No v veliki kombi je šla komaj- od stene do stene- za primerjavo.

Pasjak ima pa ene 40 m2.
lp
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1442 : torek, 15.11.2005 : 10:19:41 »

Apollo če se ti da, mi jo prosim izmeri.
No sej 1,30x1,30 nej bi bil glavni prostor, sam men to zaenkrat ne znese. Kot sm rekla, bodo potem nastradale smrekce. Višina pa ni problem.
Sicer pa so me opozorili, da uta ne sme biti prevelika, ker jo pes potem pozimi ne more segret.

Bobaje pesjak imate pa izredno velik. Kaj je pes skoz zaprt al zakaj tok velik pesjak? Pri nas je pesjak manjši in se mi zdi, da ima Nom dovolj prostora. Sicer pa se trudim, da je čim manj v pesjaku.

Logiran
majc
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #1443 : torek, 15.11.2005 : 10:33:33 »

Potem smo ji pa še bolj natanèmo pogledali uèke (ker je bila ravno sedirana) in izkazalo se je, da ima folikularni konjuktivitis, tko da imava zdaj še Maxitrol. Se mi je èudno zdelo, ker po tolikšnem èasu dajanja antibiotika še ni bilo vse kul... Shocked

Ker se ne spoznam preveč na te bolezni, me zanima kaj je folikularni konjuktivitis?

LP,
Maja
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1444 : torek, 15.11.2005 : 10:42:17 »

Majc, bom jaz popoldne izmerila našo utico za oba pesjanarja. Smo naredili eno za Berota, pa je ni maral in jo ima sedaj Bina. Pa imam obcutek, da je malo prevelika celo za njo Undecided Utica mora biti res ravno dovolj velika za psa.
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1445 : torek, 15.11.2005 : 15:25:19 »

apollo, res mi je žal, da se je pri vašem psu izkazalo, da ima odkruške Cry Cry A pa ste dali slike še kakšnemu drugemu veterinarju (za drugo mnenje)? Kadar nekdo ni prepričan, ali so res odkruški ali ne, bi jaz iskala še drugo mnenje. Nekomu iz foruma je veterinar na podlagi slik ugotovil, da ima psica slabe kolke. Čez nekaj časa je iskala drugo mnenje in ugotovili so, da so "slabi kolki" samo senca (psica je bila namrec narobe slikana). Pojdi po drugo mnenje!!! Še predno se odločite kako in zakaj. Lahko samo sliko (zadnjo) pošlješ veterinarju.

Našemu Berotu so že ob prvem slikanju videli, da bo potrebno operirat obe taci... Če boste operirali taco in če imaš željo sterilizirat psico, naredite to skupaj. Brez veze je psico 2x dajat v nardkozo in 2x operirat.
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1446 : torek, 15.11.2005 : 23:47:46 »

Majc sem izmerila kočo (oz. sem pogledala na načrt) - zunanje mere so 190×100 cm, notranje mere pa: predprostor 50 × 91 cm, glavni prostor pa 125 × 91 cm. pa ima koomad placa! Grem lahk še jest notr spat Cheesy
Bina odkrušek se sedaj zelo dobro vidi (ker se je odlomil) in je 100% potrjen, tako da drugo mnenje ni potrebno. sram
Tudi drugo taco smo že slikali in zaenkrat ni nobenih sprememb... a nihče ne ve kaj še bo, ker baje se pogosto pojavi na obeh tacah!

Folikularni konjuktivitis je vnetje konjuktive pri čemer se na konjuktivi naredijo folikli (mehurčki), ki so napolnjeni s plazmatskimi in drugimi vnetnimi celicami... Sprva se to poskuša pozdraviti z mazilom, če slučajno ni uspešno pa je potrebno s posebno žlico te folikle postrgati...
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1447 : četrtek, 17.11.2005 : 13:02:25 »

Mi smo sprva za Berota naredili utico po merah iz knjige O psih (zidar). In sicer so mere:

zunanje mere: 170 x 120 cm. Notranji prostor (kjer pes leži): 120 x 120 cm. Predprostor: 50 x 120 cm. Mere mogoče odstopajo za 5 cm +/-. Je pa dvojno izolirana. Bero v tej utici ni nikoli spal Lips Sealed Narejena je bila 1 teden po njegovem prihodu in zato je ni sprejel. Naredili smo mu novo (manjšo, manj izolirano na balkonu). Potem je pa itak pristal v hiši Grin Sedaj ima to utico bernardinka (težja je od njega za 20 kg in večja 6 cm). Pa imam občutek, da je tudi njej malo prevelika. Lahko bi bila za kakšnih 10 cm na vsaki stranici manjša (prostor, kjer spi). Za švicarja bi sedaj naredila še manjšo.

Lansko leto sem merila temp. v utici. Bila je ponavadi 5 stopinj več kot zunaj. Se pravi, če je bilo zunaj -5 stopinj, je imela Bina notri nulo (na vratih ji visi tepih). Letos sem ji obesila rjuho še nad vhod med predprostorom in ležiščem (ker je večino jeseni in sedaj preživela notri in ima full malo zimske dlake sram-jaz sem kriva, priznam).

Bero je spet začel šepat. Jutri ga peljemo na rtg. Bomo videli, kaj mu je....

Mu pa zadnje čase opazujemo bele dlake... vedno več jih ima... Ni kaj, naš Berček se stara Grin Undecided Cry

apollo, kdaj bo pa Nuba operirana? In kje?
Logiran
bobaje
nekaj malega že vem
Sporočil: 146

« Odgovor #1448 : četrtek, 17.11.2005 : 15:48:02 »

Bina povej kako je bilo na slikanju in kaj nam sledi,če bo šepal na stara leta- baje se ne da prav veliko narediti.

Glede našega pasjaka- ne notri je ponoči in vsak četrti dan dopoldne /če ni ravno vikend/- kar pomeni da je en dan na teden še dopoldan v boksu.
Velikost je pa zato taka, ker smo mu v kleti hiše dali dvojno garažo in ima samo spredaj zaprto z mrežo- ostalo je zid. Mislim, da ima kar toplo spodaj, saj je  iz vseh strani izolirano- piha mu pa tudi ne.To je bil edini prostor, pa da je avto na dvorišču. Avto se zamenja- kuža je pa kuža.
Ravno sem zračunala da me je ta živalski vrt v tem mesecu stal okroglih 50.000,00- joj se ti računi veterinarjev naberejo.

Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1449 : četrtek, 17.11.2005 : 19:09:46 »

Bobaje, jap, veš da te bom obvestila Smiley Saj mogoče je samo starost Undecided
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1450 : četrtek, 17.11.2005 : 21:30:40 »

Kdaj bo Nuba operirana vam sporočim jutri ko izvem datum in uro. Operirana pa bo na Prvi kliniki-kliniki za male živali v Ljubljani.
Lep pozdravček in pa pa Wink
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1451 : petek, 18.11.2005 : 09:59:57 »

Evo, kako imajo v tujini ocenjene in slikane pse:
HD 0,0; ED 0,0; OCD frei.
Logiran
AIKA B
midi
Sporočil: 142

« Odgovor #1452 : petek, 18.11.2005 : 10:37:01 »

Tudi jaz sem malo po internetu brskala in zapazila da velika večina švicarjev (pa ne vsi) imajo poleg kolkov napisano OCD frei. Nisem pa našla niti enega ki bi imel za OCD napisano kaj drugega. Ker pri HD imajo napisano tudi B ali C ali HD-leicht (lahka displazija)... za OCD pa ali imajo frei ali jim pa ne piše nič! To me je presenetilo ker sigurno vsi psi v tujini niso brez okruškov. Tako da izgleda da če nimajo okruškov to napišejo, če jih pa imajo pa pač ne napišejo nič.

Sem pa zapazila tudi da skoraj noben več (v tujini-gledala sem plemenjake na avstrijski strani kluba za švicarske pasme) nima HD 0/0. ED in OCD imajo super, kolke pa skoraj noben ne! Zanimivo ker v slo imajo pa vsi (skoraj) super kolke imamo pa težave z okruški.

Sem se pa že z parimi pogovarjala da bi bilo nujno potrebno spremeniti vzrejni pravilnik. Obvezno slikanje tudi prednjih nog (ram in komolcev). V nekaterih državah imajo tudi pregled oči in pa test karakterja.

lp
Katja

Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
bina
živim tukaj

« Odgovor #1453 : petek, 18.11.2005 : 17:59:44 »

Zanimivo ker v slo imajo pa vsi (skoraj) super kolke imamo pa težave z okruški.

Jap, to sem jaz že nekaj časa nazaj napisala, pa ne vem, zakaj je bil "ogenj v strehi". Napisala sem pa samo, da bi tudi na odruške morali biti tako pozorni, ko ste na kolke.

Mi smo bili danes pri vetu. Bero je dobil rimadyl za 1 teden. Če je kakšno lažje vnetje, se bo popravilo in bo potem bolje. Če bo po 1 tednu še vedno šepal, bomo iskali vzrok naprej (in verjetno slikali). Je pa tudi vet posumil, da ga boli v ramenskem sklepu in ne v komolčnem. In da je možno, da so se mu odkruški ponovili....
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1454 : petek, 18.11.2005 : 18:00:55 »

Aja, pa še nekaj: a sploh kdo ve, kakšne so "mere" za OCD? A obstaja samo "free" in "not free"? In naš Bero je potem "not free"? Za kolke mi je jasno (A, B, C itd...), za OCD pa sploh ne vem, kako bi jih merili Huh
Logiran
Strani: 1 ... 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.