mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 01:30:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 211   Dol
Natisni
Avtor Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek  (Prebrano 394232 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
soncica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50

« Odgovor #1020 : četrtek, 18.08.2005 : 23:54:03 »

Uuuuuu....

Lepo ime Smiley Mi je ful všeč Smiley
Verjetno se oglasim med kakim vikendom, a še ne obljubim kdaj. Si kar malo daleč od mene ... pa je treba bolje splanirat.
Jaz sem 30km iz Lj proti morju. Borovnica natančneje Smiley

Lp smo na vezi,
sonček
Logiran
majc
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 186

« Odgovor #1021 : ponedeljek, 22.08.2005 : 22:28:24 »

Po dolgem času sem spet malo na forumu in prav z veseljem sem si ogledala slikice Brininih psičkov. So tako luštkani in res hitro rastejo.
Tudi naš Nom je v sedmih dneh, ko me ni bilo, zrasel...ga moram malo poslikat in dopolnit album, ampak čakam na lepše vreme.

Sicer pa sem ugotovila, da imajo Nia, Nero in ostali istega očeta kot naš Nom Smiley

LP,
Maja

Logiran
apollo
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #1022 : ponedeljek, 22.08.2005 : 23:37:23 »

En lep pozdravček vsem!

Postala sem lastnica VŠPP (sestrica od Noma:))) in me nekaj zanima...
Naša psička ima na področju vratu manjšo belo liso (na zgornji strani). Pri branju standarda taka oznaka ni nikjer omenjena. Zanima me ali je to skladno s standardom?

Pa še nekaj...
Ali ji lahko škoduje če večkrat na dan hodi preko višje stopnice? Glede kolkov mislim... Imamo namreč tak prehod iz dnevne na teraso pa ne vem ali je potrebno namestiti dile...

Čav bav in hvala za odgovor
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1023 : torek, 23.08.2005 : 08:31:40 »

Običajno lahko take manjše lise na vratu izginejo ko kuža zraste (vsaj pri bratcu od mojega bernca) se je to zgodilo.
Moj predlog je da namestite neko desko ali nekaj podobnega, da psička ne bo hodila čez stopnico, Veliko boljše je preventiva kot pa menjava kolkov čez kakšno leto! Undecided
Logiran
Dali
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #1024 : torek, 23.08.2005 : 11:11:33 »

Zivijo,

ce se natancno lotis branja FCI standarda za VSPP (na njihovi spletni strani)- bos nasla tudi to tocko, kjer se omenjajo bele lise na vratu.

Na kratko: to ni barvna napaka. Bo pa vsekakor se malce izginila.
Imas slike?

Glede kolkov pa smo odgovarjali majc nekaj strani nazaj (stran 60,61):

Citat
Poskusajte ga  cimdlje nosit (samo ne si kriza ''fentat''), potem pa pac stopnice, ce ni druge izbire. Ce ste pa deske na stopnice dali  (so zelo strme?) ga je treba naucit, da po deskah hodil!

No, v tvojem primeru je: JO nauciti, da bo po deskah hodila. Wink

Lep pozdrav
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1025 : torek, 23.08.2005 : 23:05:06 »

Ja hvala za odgovore!!!
Sm že "naštimala" 2 širši dili... Nosili bi jo pa bolj težko, ker je včasih tako živa da kar skače sem in tja, ven, noter... tko da ne bi ne vem kok pomagal, če bi jo ti enkrat ven nesel, ker še pol skos šiba sem in tja...

Slikc pa še nimam... Čakam digitalca. Pol bom pa tud kšno slikco gor naštimala... Če bom znala:))) Cheesy

Aja a lohk še nekaj vprašam...  Kako pa je z belo liso na repku? Koliko "kocinc" mora biti belih oz ali jih je res dovolj le nekaj (da v bistvu sploh ni izrazita lisa)?

Pa lep pozdravček
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1026 : sreda, 24.08.2005 : 02:41:03 »

Apollo en lep pozdrav sestrici od Noma. In katera sestrica je pri tebi?...Nitka ali Noda, ker kakor vem, naj bi Nera potovala v Bosno.
Kako, da si šele zdaj vzela psičko? Bila sem izredno presenečena, ko sem en dan po drugem cepljenju dobila e-mail od vzreditelja,
da so vsi ostali psički še doma.

Drugače pa kar se lise na vratu tiče je pa tako, da so jo v tem leglu imeli vsi.

LP,
Maja

Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #1027 : sreda, 24.08.2005 : 15:08:07 »

No Lina je danes delala tisto za kar so bili Svicarji "ustvarjeni". In sicer vlekla je. Sicer ne vozicek z mlekom ( Grin ), ampak mi je pomagala odpeljati nekaj vej, ki smo jih posekali  Wink. Tako, da sem jo "upregla" in je veje vlekla Tongue Ji je slo odlicno od tack Wink
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1028 : sreda, 24.08.2005 : 19:26:45 »

Cav bav!

Pri meni je ravno Nera (sedaj Nuba), ki naj bi potovala v Bosno! Ta, ki naj bi jo vzel je namreč "skenslal" rezervacijo...
Zakaj šele zdaj? Naj povem, da sem sprva želela dogo... Pogledali smo tudi nekaj legel. Še vedno mi je ta pasma zelo všeč, a je problem ker so doge zelo neprimerne za moj stil življenja... Ne sme se jih preveč obremenjevati (dolgi sprehodi,... Sama namreč jaham konja in želim da je pes tak da bo lahko hodil z mano po terenih), kratka življ doba... Ko sem ugotovila kako super karakter imajo švicarji pa ni bilo nikjer mladičev... Ko sem odkrila vaš forum so bili tudi pri Brini vsi oddani.
Naenkrat pa sem zasledila oglas za Nubo. Ko sem jo šla pogledat sem takoj vedela da bo šla z mano!!! In ni mi žal... tako da sem imela v bistvu srečo, da sem jo dobila...
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1029 : sreda, 24.08.2005 : 20:50:37 »

apollo, kdo pa je vzreditelj tvoje psice?

Lp jana
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1030 : sreda, 24.08.2005 : 23:11:03 »

Apollo res si imela srečo. In kje ima torej zdaj Nom sestrico? Sicer pa sem tudi v kontaktu z vzrediteljem in ga bom potem, ko bodo vsi kužki odšli, kamor so namenjeni, prosila, da mi bo povedal kje so vsi.

Bina vzreditelj oz. vzreditelja sta ista kot pri Nomu, torej Natalija in Jože Kolenc iz Grosupljega. Sta super vzreditelja, ki sta ti vedno na razpolago za vsa vprašanja.

LP,
Maja
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1031 : četrtek, 25.08.2005 : 08:14:49 »

Majc, ju poznam Wink Brez skrbi... Pa bom raje brez besed....

A imata potem psa iz njihovega zadnjega legla? So prodali vse že vse mladičke? Kdaj so se pa sploh skotili?

Lp Jana
Logiran
majc
nekaj malega že vem

« Odgovor #1032 : četrtek, 25.08.2005 : 08:55:43 »

Ravno zdajle sem dobila e-mail od vzreditelja. Nass in Noda čakata, da jih pridejo iskat lastniki, ki še urejajo pesjak. Kupec Nitke pa se ne javi in tako bo Nitka mogoče na prodaj.
Drugače pa je to zadnje leglo, skoteni pa so bili 20.5.2005.

Zakaj pa raje brez besed?  Če ni kaj za na forum mi pa prosim e-mail pošlji.

LP,
Maja
Logiran
bina
živim tukaj

« Odgovor #1033 : četrtek, 25.08.2005 : 09:06:15 »

hehe, the best!! Potem so se pa skotili na isti dan kot moji bučmani Cheesy Smiley Smiley Smiley Smiley

Ne, ne, tisto so samo moja razmišljanja in mnenje in ga nobenemu ne razkrijem. Samo čudno se mi pa zdi, zakaj mu je 5 mladičkov poginilo in zakaj je odlašal s carskim.... Nekaj mi je sicer razlagal, ampak ne vsega...

Lp jana
Logiran
apollo
odvisnež

« Odgovor #1034 : četrtek, 25.08.2005 : 10:38:09 »

Nuba je na Brniku-upam da veš kje to je... Sicer pa je v bližini letališče-smo samo ene 5 km od tam... To pa sigurno poznaš.
Kje pa se nahaja Nom? Ker lahk bi se pol kdaj dobil, da bi jih mal skupi spustl, da bi se igrala-sam če nismo predaleč
A mi lahko še kdo pove svoje izkušnje s šolanjem švicarjev... Pri kateri starosti je primerno psa peljati v malo šolo... Roll Eyes

Lep pozdravček Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 ... 64 65 66 67 68 [69] 70 71 72 73 74 ... 211   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: veliki švicarski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.