mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 21:57:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Basenji - čvek
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Basenji - čvek  (Prebrano 56999 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #60 : nedelja, 15.06.2003 : 15:55:21 »

Eva,
se mi zdi izjava o kvaliteti nemskih basenjijev malce mimo...
In - ko sem ze ravno hotela napisati, je napisala Nati.

Druzina *** ima res dobre basenjije. Pa npr. gospa **** iz Ingolstada - ameriske in francoske.

Tudi jaz bi ti svetovala, da se povezete s Kochovimi.

Barbka
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #61 : nedelja, 15.06.2003 : 16:11:33 »

Živjo!
Ali FCI priznava brindle barvo pri basenjijih?
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #62 : nedelja, 15.06.2003 : 16:14:23 »

Mislim da od leta 2000 (mozno tudi 1999).
Mislim, da je bil BOB basenji na svetovni 2000 prav brindle.
Logiran

_eva_
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51

« Odgovor #63 : nedelja, 15.06.2003 : 20:44:22 »

Hvala za informacijo. Hm, bom še malo razmislila. Saj imam čas še do jeseni.  Wink
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
Sporočil: 107

« Odgovor #64 : ponedeljek, 16.06.2003 : 09:19:47 »

Lepo pozdravljeni Smiley

Morda kdo ve kako se ocenjuje brindle barva pri Basenjijih? Da malo razlozim:
L. '99 sem bila na Donaueschingen razstavi, tam se je razstavljala psicka Kisalia-Mimi(ce jo kdo slucajno pozna), brindle barve. Zal se ne spomnim sodnika, je bila pa psicki zaradi barve, ocena mocno znizana. V ocenjevalni listi, je  sodnik podal komentar, da obarvanost ni pravilna, saj mora imeti brindle pes proge jasno zacrtane oz. med progami mora biti jasen prehod v barvo podlage(v njenem primeru rumenkasto rjava). Proge naj bi bile tudi enakomerno siroke, medtem ko so se njene ponekod odebelile, ponekod zozale ali celo prehajale druga v drugo. Lastnicin komentar na oceno je bil, da sodnik brindle barve ne mara. Ne vem, ce je bila brindle barva takrat ze priznana. Torej koliko je resnice v tem?  Ali je brindle barva res tako striktna glede samega vzorca ali ne?(upam, da nisem razlage prevec zakomplicirala, to vcasih obvladam Tongue). Psicka je po zadjnih podatkih(upam, da me ni zopet cas povozil), prvak 2 drzav, vkljucno ITA, kar je zanimiv podatek glede na oceno njene barve na najvecji razstavi hrtov in hrtolikih psov v Nemciji.
Meni osebno so tigercki najbolj vsec, sledijo jim rdecebeli, medtem ko vzamem crnobelega ali trikolorca "le" za "rezervo" Grin.

_eva_, na spletnih straneh sem zasledila kar nekaj legel mladickov rdecebelega psa in crnobele psicke(ali obratno), tako, da je ocitno dovoljeno pariti ti dve barvi.

LP
Logiran
_eva_
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #65 : petek, 20.06.2003 : 12:47:12 »

Še eno vprašanje....  Wink Phillys mi je rekla, da moram imeti za parjenje ime psarne (kennel name), ki mi ga mora izdati FCI. Meni niso na vzrejnem pregledu povedali nič o tem.  Huh :-/ Ali mi zna kdo povedati kaj o tem?? Hvala!!  Roll Eyes
Lp,
Eva
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #66 : petek, 20.06.2003 : 13:49:11 »

Eva,
v Sloveniji ni treba imeti registirane psarne, da bi lahko vzrejala, je pa fino, ce jo registriras - ce boste vzrejali tudi v bodoce.

A ja - se moje osebno mnenje - jaz bi raje ostala pri rjavi barvi. Crna je manj atraktivna in (mogoce) malce tezja za prodati. Moje osebno mnenje.
Logiran

_eva_
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #67 : petek, 20.06.2003 : 14:01:28 »

Po moje je to odvisno od posameznika. Mogoče črno bela res ni najbolj atraktivna, ampak mislim, da s prodajo vseeno ne bomo imeli težav.
Barbka, mi lahko prosim poveš, kaj je potrebno narediti za registriranje?? Hvala!
Eva
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #68 : petek, 20.06.2003 : 14:10:59 »

eva
najbolje , da se obrnes na KZS (mislim, da moras dat ene 3 predloge - po lastni domisliji in izvirnosti Grin) , pa cca 40.000 SIT stane (nekaj se je ze govorilo v temi Psarna. Ce si se odlocila registrirat psarno, stori to cimhitreje, da te prihod mladickov ne prehiti.

moram pa rect, da jaz crnega basenjija se nisem videla, so mi pa zelo zelo vsec brindel barve (mogoce malo vpliva whippetov - tudi tu prisegam na bridle). Pa zamenjaj vrstni let - letos pari z brindlom Grin Grin
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #69 : petek, 20.06.2003 : 14:28:36 »

Ja, z barvami je tko - tricolorji in rjavo beli so ful atraktivni. Crni mora biti pa res dober. Npr - na Finskem so se basenjiji "zaceli" leta 1973, s psico Azenda Gilt Edge, ki je breja prisla iz Anglije. Prvi, na FInskem rojen crno bel Finski sampion pa se je rodil leta 1995 (se pravi, postal leta 1997), in sicer je bil to Furahan Swala "Swala".
Logiran

ABBA
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #70 : sobota, 21.06.2003 : 21:57:42 »

ojla,

jaz imam sestrico od Perle. Z njo pa delam agility uradno ji je ime Perdita kličem jo pa Abba. Morm povedat da ji gre dobro
in da niso tako trmasti kot si drugi mislijo samo malo več truda je treba vložiti.
Logiran
_eva_
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #71 : sreda, 09.07.2003 : 11:57:46 »

No, pa še eno vprašanje.  Wink
Perli je bila na vzrejnem pregledu prisojena 1. vzrejna vrednost. A to je odlična, najvišja ocena?
Logiran
yo
gost
« Odgovor #72 : sreda, 09.07.2003 : 12:02:02 »

Citat

No, pa še eno vprašanje.  Wink
Perli je bila na vzrejnem pregledu prisojena 1. vzrejna vrednost. A to je odlična, najvišja ocena?

Ce pise ocena: odlicno, I. vzrejna skupina, je to najboljsa ocena, ja.

Lp, Yo
Logiran
TARUTOMAZ
gost
« Odgovor #73 : sreda, 09.07.2003 : 12:33:51 »

Sem novinc in imam pol leta starega basenjija Taru-ja in sicer iz prvega legla psičke Dine.To je moj prvi kuža, stanujem v bloku.Ker sem o tej pasmi vedel malo( prej nič Huh), so mi bile informacije gospoda Zdravca( še posebej pa druženje z njim in z Dino) še kako v pomoč. Predvsem pa se mi zdi, da sta oba z Meto odlično poskrbela za Dino in njeno prvo leglo, tako, da lahko rečem, da je pri Taruju obdobje vtiskovanja (pri njima) in kasneje zgodnje socializacije (pri meni) bilo zelo uspešno.
Taru je živahen kuža in se rad druži z otalimi kužki, do njih  je prijazen, prav tako do vseh ljudi. Še posebej rad se igra z večjimi in hitrimi kužki ( boxerji napr.), ki ga zaenkrat vsi lepo sprejemajo, le občasno nanj zarenči katera psička... Smiley, pa tudi z majhnimi...da je le živahen in veliko teče...pa je pravi pasji prijatelj.
Že od malega je veliko spuščen, uživa v igri z drugimi kužki, če sva sama pa mi pozorno sledi ali pa mi prinaša žogo za igro.Taru tudi plava( enkrat se je okopal celo v Ljubljanici :-.
Ne laja, do sedaj ga nismo slišali niti jodlati, a nestrpno čakamo, kdaj se bo to zgodilo Grin.
Čeprav prapasma, lahko povem, da je Taru hitro učljiv, ne rabi kake posebne nege, je vso hrano Smiley Zunaj rad brska za smetmi, odpadki in ostalim (na kar pa smo bili že predhodno opozorjeni) a, ko ga zalotimo s tem preneha in uboga.
Ko razmišljam o tem, da bi Taruju priskrbel družbo še enega basenjija si želim, da bi g.Zdravc in obe njegovi psički kmalu spet imeli naraščaj....
Vsem en lep poletni pozdrav
Logiran
_eva_
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #74 : sreda, 09.07.2003 : 17:44:12 »

Ja, basenjiji nam res lahko polepšajo dni.... Pri nas skoraj ne mine dan, ko se ne bi naši basenjici pošteno nasmejali!  Smiley TARUTomaz, si napisal, da nestrpno čakate da bo vaš baseni zajodlal.  Smiley Cheesy Pri nas Perla nikoli ne jodla iz dolgčasa, ampak iz veselja!!  Cheesy ko pridem iz šole, glasno zatuli ko me zagleda in preprosto ti ne dovoli, da bi šel mimo, ne da bi si vzel nekaj minut za čohlanje.  Smiley Pa še nekakšen zvok daje od sebe, težko ga je opisati.... Kot bi hotela zazehati, samo da da zvok. Tako se prav tako oglaša, ko je ZADOVOLJNA! Največkrat, ko se peljemo z avtom- to naravnost obožuje!  Cheesy Kopa se pa zaenkrat še ne- na morju smo jo dali nekajkrat v vodo, pa je takoj začela plavati proti obali. Če greva pa na sprehod kam v "divjino", v gozd, kjer je tudi  malo širši potok, pa vedno poskuša poiskati pot, brez da bi si zmočila tačke. Ampak če je ni, brez pomišljanja stopi v vodo. Basenji bo vedno poiskal lažjo pot, kot jo izbere njegov lastnik, ampak to še ne pomeni, da ni zvest- VEDNO se vrne nazaj k tebi. Našo psičko imamo spuščeno tudi kjer je cesta, seveda manj prometna. Ne upam si namreč tvegati, da bi naš biserček povozil avto.  Wink
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 5  |  Tema: Basenji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.