mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.07.2024 : 22:40:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 219863 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #1500 : nedelja, 19.10.2008 : 14:08:34 »

 Grin Grin Grin
ha ha ha dve take trme, ki nikoli ne bosta dokončali teme ............

Tina če hoče met človek scrkljivega višavca naj ga ima, če je tebi ljubše vzpodbujati in prebujati njihove naravne zasnove, pol pač tako je. Jaz uspem ven potegnit le scrkljanost.

jaz poznam ljudi ki imajo weimarskega ptičarja ki je do potankosti in v dno duše lovski pes pa ga imajo za svojo pudljico  Smiley ja seveda se poznavalci zgražajo, pa je "zločin" res tako zelo hud  Smiley

ljudje imajo pse večinoma, ali pa jaz pač samo take poznam, za svoje zlate pikice, pa naj bodo to stafordi ali maltežani, seveda so tudi drugače misleči ki vztrajajo da je pes pač pes in to in ono, vredu prav, ni pa potrebe da en drugega obtožujemo da oni drugi nima prav in da je ta tako mislil in oni drugače in ta pasma je samo za to in nič drugega ......................... in tako do nezavesti

Mi imamo zlate pikice Cheesy Smiley in hvala bogu !!!

borry brez skrbi, obrni se na tisto pasjo šolo, četudi ni za prvim ovinkom, tudi naši dve višavki sta ravnokar končali šolo za mladičke tam, pa nasploh 90% vseh naših letošnjih mladičkov je šlo v šolo takoj in mi to zelo zagovarjamo in podpiramo.

Nasploh pa je Westie zelo super pasma za ceno enega dobite lovskega psa in zlato pikico, joj kako imenitno a ne, samo odločiti se morate  Grin Grin Grin
Aja samo to da je lovski pes, za to nima potrdila ker vzrejni pregled se opravi brez lovske preizkušnje, to da je zlata pikica, ta potrdila pa izdajam jaz  Smiley
Logiran
Miriam
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #1501 : nedelja, 19.10.2008 : 14:15:24 »

Borry lepo pozdravljena.

Ti svojega kosmatinčka kar razvajaj, igraj se z njim, pri vsem tem pa vključuj tudi vzgojo. Kako, bi ti res najbolje pokazali v pasji šoli Švrk in toplo bi ti priporočala, da jih obiščeš, saj nisi daleč od njih. Jaz imam z njimi odlične izkušnje, moji dve višavki sta obe "diplomiranki" te šole. Obe sta bili vsaka po svoje problematični, pa smo s skupnimi močmi s tršicama Miro in Ando uspeli, da sta psički taki kot se šika. Kar se tiče dvigovanja, morda psička res primeš narobe in ga zaboli, to bi bilo najbolje, da bi komu, ki se na te reči spozna, pokazala kako ga dvigneš in bi ti povedal ali ga primeš prav ali ne. To, da kuža pusti, da se ga dotakneš, ga dvigneš, ... spada v osnovo in to vsakega, ne samo višavčka. Poglej, če ga pelješ k veterinarju, k frizerju,... kamorkoli, mora kuža biti navajen dvigovanja in dotikanja, tudi takrat, ko mu sicer to ne bi pasalo. To spada k osnovni vzgoji.

McKruster, enkrat sva že imeli te stopnice, pa me še vedno nisi prepričala, da je hoja po stopnicah za višavčke zdrava.  Za vsako stvar mi daš primerjavo iz narave, zatorej: Kje v naravi so stopnice, da bi jih kuža imel za naravni element? Sploh hoja po stopnicah navzdol je za kužka zoprna. Če je stopnic veliko, sploh pa pri tako mladem kužku Borry, ga kar veselo v roke primi in namesto njega ti prehodi te stopnice, kuža pa naj jih gleda iz tvojega varnega naročja.

Poleg tega še, Tina, ne mešaj hrušk in jabolk, torej nevzgojenega psa s pasemsko značilnostjo. Zakaj pa je tvoja Uma pridna, tista dva od prejšnjega tedna pa nemogoča? Verjetno zato, ker si se z Umo ogromno ukvarjala, hodila v šolo, opravljala izpite, v končni fazi, bila je tudi edinka, ki ji je bil posvečen ves tvoj čas, sedaj pa je drugače. Ne vem, ne bom sodila. Sicer pa so psi krdelne živali in hlepijo po krdelu - pasjem ali človeškem. Ko kuža biva z nami, smo mi zanj krdelo in normalno je, da hlepi po nas, naši družbi, v končni fazi tudi po našem zatočišču.

Pa lepo popoldne želim vsem, preživite ga s svojimi kosmatinčki.

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1502 : nedelja, 19.10.2008 : 14:25:16 »

Uroš veš kaj, če nebi vedla, da ni tako, pa bi samo brala tale tvoja sporočila bi te opredelila kot naivnega srednješolca z enim razvajenim višavcem, ki še v življenju ni odprl ene knjige o psih, kaj šele o višavcih. Točno tak se bere to tvoje pisanje namreč, ne vem pa če se tega zavedaš.

Da kot vzreditelj med katere se prištevaš tako negiraš bistvo ene pasme, to se meni zdi predvsem žalostno. Pa ne zate, ti se imaš sigurno super s tvojimi crkljivci, žalostno se mi zdi za pasmo, zato ker se s tem pasma uničuje oziroma spreminja do neprepoznavnosti.

Tako kot si pa napisal, ja, želim si vzpodbujat njihovo bistvo. Po vsej prebrani in naštudirani literaturi, po vsaki dodatni knjigi mi je bolj jasno, da imam ravno zato to pasmo rada, zaradi njihovega bistva... lovskega psa z vsem kar sodi zraven v mali preobleki, z njihovo izredno učljivosto, prefinjenim nosom, primernim tudi za kakšno sled, a hkrati njihovo prijaznostjo, z vso neustrašnostjo,a hkrati družinskim članom. Če bi si želela drugačnega psa, bi si izbrala drugo pasmo. Ne razumem zakaj nekateri raje spreminjajo eno, kot da bi se odločili za tisto, ki je njim in njihovemu načinu razmišljanja primerna. K sreči je v tujini to še malo drugače - z višavci se dela lovsko, dela se rov, sled, poslušnost, itd.

Zato razumi, sploh ne nasprotujem tvojemu razmišljanju o tvojem sobivanju s psom ali psi. Vendar menim, da je treba najti tudi za svoje prepričanje primerno pasmo. In takšnemu, ki tako razmišlja, jaz pač višavca ne prodam, ker tega ne podpiram...raje imam doma 100 psov ali pa nikoli več legla, kot da bi podpirala spreminjanje in iskrivljanje pasme, ki jo imam resnično rada. Danes je pa tako, da so višavci na žalost vse preveč "modni" in popularni, ampak tudi to se bo končali slej kot prej, upamo da čimprej. Sicer jih bo takrat mogoče malo težje prodat kot do sedaj, bodo pa vsaj lastniki tisti ta pravi.
Logiran
borry
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #1503 : nedelja, 19.10.2008 : 14:33:32 »

Robin   jutr nameravam poklicati v pasjo šolo,da se zmenimo in to,tako da gre moj psiček 100% v pasjo šolo Wink

Miriam bom za vsak slučaj pokazala komu,ki se spozna na pse kako ga dvigujem,vendar vse kužke dvigujem enako in noben ne renči ali pa se upira Huh mogoče svojega Bora dvignem ob nepravem momentu,ko bi on počel use drugo,razen šel ven in se zato upira.Zarenči samo na začetku ko ga dvignem in potem v naročju še enkrat zarenči,potem pa je normalno brez renčanja in je čisto navdušen da gre ven.Včasih pa sploh ne zarenči.Mogoče ima ravno tako obdobje... Roll Eyes
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1504 : nedelja, 19.10.2008 : 14:43:15 »

borry zdaj ko počasi konrektneje opisuješ kaj se dogaja (iz prvega pisanja to ni bilo razvidno nažalost) jaz mislim, da bolj kot ne preizkuša kaj lahko in kaj ne. V tem primeru ga samo ignoriraš, dvigneš kot si ga imela namen, preslišiš njegovo renčanje, potem pa ga pohvališ ko je stvar zaključena.

borry...pa opravičujem se ti za tista pisanja vmes, niso letela nate, gre za bistvena razhajanja med vzreditelji, ki pa s tabo nimajo zveze. Ti le pojdi v švrka, poslušaj inštruktorice - tudi mi smo dokler smo živel v lj hodili z našima dvema psicama tja v šolo - in lepo se imejte, pa uživajte skupaj.
Logiran
borry
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #1505 : nedelja, 19.10.2008 : 14:51:37 »

Ja pravzaprav je tudi moja krivda,ker nisem že od začetka bolj natančno opisala vsega skupaj... Undecided...se jaz opravičujem.
Tako,da se sploh ne opravičuj Wink V Švrka pa sigurno greva z Borom Smiley

Lep sončen popoldnevam želim Wink
Anja & Bor
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #1506 : nedelja, 19.10.2008 : 15:12:30 »

Ojej, višavčki, ne se kregat Smiley

Miriam, a si ti naša sošolka iz male šole Švrkcev? Jaz sem bila z Angelco Cool
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #1507 : ponedeljek, 20.10.2008 : 00:06:16 »

Oj
sem bil celo popoldne odsoten,
(sem spoznal enega višavčka in njegov oče je Leonhards Supertramp, kako lepo  Smiley )

Naj nihče tole ne smatra kot prepir, midva s Tino imava svoje fore in tega ne bo konec, se pa jaz zelooo brzdam, tako da do javnih izgredov večinoma ne prihaja  Smiley
Logiran
Miriam
novinec
*
Sporočil: 15


« Odgovor #1508 : ponedeljek, 20.10.2008 : 07:39:37 »

Jutro TagTu,

sem prava ja. No, me veseli, da sva se srečali še tu na forumu in da zagovarjava v bistvu isto stališče. No, pa saj drugače ne more biti ane?

Lep dan želim.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1509 : ponedeljek, 20.10.2008 : 11:52:31 »

Naj nihče tole ne smatra kot prepir, midva s Tino imava svoje fore in tega ne bo konec, se pa jaz zelooo brzdam, tako da do javnih izgredov večinoma ne prihaja  Smiley

Kako zelo uvidevno od tebe! Dodatni komentar...eh bom jaz tudi malo uvidevna, za spremembo, čeprav ni to v moji naravi.
Logiran
borry
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #1510 : četrtek, 23.10.2008 : 18:02:23 »

Pozdravljeni!

No da se še jaz malo javim... ;)No z Borom sva odpravila renčanje,tako da je spet vse vredu. ;DHvala vsem še enkrat!

Lep večer še naprej!
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1511 : četrtek, 23.10.2008 : 19:28:20 »

No lepo to prebrat!
Samo, da sta zrihtala! Wink

lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #1512 : petek, 24.10.2008 : 10:00:10 »

Super borry sem vesela zate, očitno te je samo malo preizkušal. Cheesy Smiley
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #1513 : petek, 24.10.2008 : 16:23:33 »

Iii McKruster! "T-novi" mladički so pa male bel(l)e kepice Kiss
Logiran
Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #1514 : petek, 24.10.2008 : 23:29:40 »

Jst sem jih pa v živo videla.  Cheesy Kake bele sladkorne pene so!!! Grin Grin Kiss Kiss Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines