mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 13:19:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 227579 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ka ty a
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919

« Odgovor #1080 : torek, 09.01.2007 : 21:25:16 »

Zakaj pa tvoj oče ne prebere malo o tej pasmi.Zakaj,da bi vse raztrgal?Kaj to misli?
Logiran
Stella
rad pišem
Sporočil: 295

« Odgovor #1081 : torek, 09.01.2007 : 22:47:53 »

Alya vi vsi skupaj niste resni! Daj, pokaži očitu pa mamici malo tale forum. Po vseh temah te je polno, trdiš, da veš o višavcih že več kot o sebi ampak mene nisi prepričala (kot tudi ne Maje. v eni drugi temi pa verjetno še koga). Praviš, da bereš ampak ni videti, ker pišeš precejšnje neumnosti, ki jih ne bi, če bi se najprej malce razgledala po forumu, če ga že nisi temeljito pregledala.

Grize pa vsak mladiček, tako westi kot beagle ali pa samojed, pa zlati prinašalec. Uglavnem vsi. In če napak ravnaš se ti lahko zgodi, da bo grizel tudi, ko ne bo več mladiček.
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 96

« Odgovor #1082 : torek, 09.01.2007 : 23:55:48 »

alya, ponavljam, nakup kužka ni nakup igrače!
ko smo se mi odločali za nakup kužka je bil beagle ena izmed pasem, ki bi jo jaz takoj imela! pravzaprav je bil meni grozno všeč še škotski terier, ampak možu zato toliko manj  Cheesy in je odpadel.
potem sem šla po forumih in brala, brala, iskala in brala ....!!!
beagle je en krasen kuža, v to sploh ne dvomim! ko pa sem primerjala karakter beagla in višavčka, sem ugotovila da se bom lažje "spopadla" s terierjem kot z lovskim psom.
pri meni je prevagalo še to, da je višavček manjši in sem si ga lažje predstavljala z nami na kavču  Grin

v bistvu sem pri višavčku našla tri minuse: striženje/trimanje (večkrat letno ga je treba peljati frizerju), bela barva (hitro umazan) in možna preobčutljivost na hrano, ampak veliiiiika prednost se mi je zdela to, da se višavček ne misi (če je redno triman in česan), da je ena mala energijska bombica (hehe, jaz sem tudi, no ja, jaz sem velika Smiley), bil je všeč nam vsem (možu, hčerki in meni)!
Danes ugotavljam, da se naša Luna sploh ne misi!, da tudi vkolikor se umaže, ta umazanija dobesedno odpade zaradi resaste dlake! in zaenkrat ni na nobeno hrano preobčutljiva (hranimo jo z briketi in zelo poredko še s čim drugim ter izključno PASJIMI priboljški)

Očitno si vi vsi želite kužka... poišči literaturo, primerjaj pasme (zastavi si jih nekaj, ki so ti všeč in potem primerjaj karakter). Višavček ni samo en srčkan kuža. Je terier in zato, če ni vgojen pravilno , precej trmast in neubogljiv. Naj te ne zavede izgled! :-)
Logiran
Alya 13
otrok do 14 let
Sporočil: 300

« Odgovor #1083 : sreda, 10.01.2007 : 11:03:44 »

Takole zdaj pa imam toliko dobrih mnenj o tem kužku da ga starša enostavno morat vzljubiti!!!Hvala vam, držite pesti za višavčka! Wink
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 81

« Odgovor #1084 : sreda, 10.01.2007 : 22:40:26 »

Hey...

Jaz se strinjam z tajo... da nakup psa ni nakup, kjer dobiš zraven račun in lahko stvar zamenjaš če ti ne odgovarja! Ko se 1x za to odločiš ni več poti nazaj... vsaj etične ne..
Sama sem zdaj ravno toliko stara da hodim ven in me ko nisem v šoli tudi dosti ni doma, ampak se tudi večkrat čemu odpovem zaradi psa (ali pa ga vzamem sabo, četudi smešno izpade), pa čeprav mislim da ni vredno ampak po drugi strani je, ker me doma vsak dan spomnijo da sem si ga sama želela in je moja skrb... Wink in kljub vsemu mi ni žal...vendar tisto veliko veselje in navdušenost čez čas vsakogar mineta,.. ne glede na to kar kdo reče.. jaz priznam, da naprimer ni to kar je bilo na začetku ko sem se z veseljem ob 8ih vstala da sem ga lahko peljala lulat...!  Roll Eyes Tongue ampak zdaj hvala bogu tega več na rabim počet...  ker spi dokler se ne zbudim  Smiley

No skratka želim ti povedati, da ker imam tudi sama westija, in ko sem dobro leto nazaj pričela iskat pasmo je nisem iskala sama, ampak je bila celotna družina pred računalnikom in malo po videzu malo po opisu izbirala katere ja in katere ne.. (mojpes.net je za to idealen  Cool) tako da se ti to ne moreš odločati sama, če bo pes pri celotni družini, če bi živela za sebe bi bilo drugače  Grin no..potem ko seveda najdeš primerno pasmo, moraš najti edino še primernejšega vzreditelja  Grin...in tvoj oče se ne mora odločiti na podlagi enega predstavnika pasme, da tega psa niti podrazno ne boste imeli, ker uniči vse kar mu pride pod nos  Angry ..no mislim..povej mu  Smiley ... in tudi to da je vsak pes unikaten predstavnik svoje pasme!
Pa po potrebi si sprinataj razne članke...predstavitev višavca...standard itd.. in jih pokaži staršem! Če jim bo všeč jim bo če ne pač ne...in če boš nekaj silila, bodo še manj dovolili...in boš na koncu ostala brez..kar bi po mojem mnenju zaenrat bilo najbolje, ker (po moje) še premalo veš, in premalo daš na to da bi izvedela kaj več..vsaj po postih sodim..če napačno se opravičujem! Tongue

..in moj oče tudi ni bil najbolj navdušen nad mojo idejo o psu...ampak zdaj skupay spita na sedežni in norita po dvorišču...  Grin Grin tvoja naloga je samo da  doma prepričaš da ga dobiš..potem pa dalje ne skrbi ker bo za to že on/a poskrbel/a..edino pazit moraš pri vzgoji... Wink da ne bo trgal..kot je prej omenjeni... Grin Cheesy

Lp, Nina

Lp, Nina

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #1085 : četrtek, 11.01.2007 : 11:00:21 »

Alya preden naredite kaksno bedarijo v eni ali drugi strani, se raje oglasite pri kaksnem vzreditelju, lahko pri meni za visavce ali poiscete vzreditelje za tiste pasme, ki se pridejo v postev. Tako se lahko v miru pogovorimo, ali pasma je za vas in mogoce bomo ugotovili da sploh ni, ampak vazno je, da bo odlocitev cim bolj optimalana za vaso druzino.

Pa se splosno pravilo, nikakor ne mores ocenjevat pasme po enem predstavniku, ce imajo ti kolegi tvojega oceta nevzgojenega, nesocializiranega in karakterno nestabilnega visavca, to se ne pomeni, da so visavci taksno.
Logiran
Alya 13
otrok do 14 let

« Odgovor #1086 : petek, 12.01.2007 : 14:45:11 »

Mislim da starše več ne morem prepričati! Cry Ampak potolaži me da dobim zlato prinašalko. Smiley
Logiran
ka ty a
živim tukaj

« Odgovor #1087 : petek, 12.01.2007 : 20:20:48 »

Jaz bi pa na vašem mestu še zelo dobro premislila...
Logiran
Alya 13
otrok do 14 let

« Odgovor #1088 : petek, 12.01.2007 : 21:06:19 »

Kako to misliš? Huh
Logiran
ka ty a
živim tukaj

« Odgovor #1089 : petek, 12.01.2007 : 21:08:42 »

Da premislite ZELO dobro kakšnega psa boste imeli.Najprej ste omenjali višavčka,nato beagla zdaj pa že ZP.
Logiran
Alya 13
otrok do 14 let

« Odgovor #1090 : sobota, 13.01.2007 : 10:05:19 »

Aja,seveda bomo o tem še enkrat dobro premislili! Wink
Logiran
binka
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #1091 : ponedeljek, 15.01.2007 : 09:26:14 »

Ja, s Tio je vse o.k., razen malo strahu pred psi se kaze. Upam, da bo scasoma tudi to preslo. Pri veterinarju pa nismo bili, ker so bile rane bolj povrsinske (ni bilo nobenih raztrganin) in k sreci ni bilo hujsega.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**

« Odgovor #1092 : ponedeljek, 15.01.2007 : 11:23:14 »

Vidim, da se nam je pridruzila Miriam, dobrodosla!!!

Logiran
Miriam
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #1093 : ponedeljek, 15.01.2007 : 19:35:32 »

Tina hvala za dobrodošlico.

Kako pa kaj Uma?

Lp, Miriam
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**

« Odgovor #1094 : sreda, 17.01.2007 : 09:53:53 »

Ja Uma je vredu, pricakujemo 3 razbojnike, sicer bolj malo je, drugace je pa vredu, se vedno je za zgago, posebej ko je treba za kaksno macko letet.
Logiran
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.