mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 18.09.2024 : 19:19:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 223357 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #960 : torek, 17.10.2006 : 23:26:42 »

Ja, v okviru mojpes.neta je o tem cela tema, na internetu pa je cel kup strani. Tale link pa je od strani glavne avtoritete o klikerju, Karen Pryor http://www.clickertraining.com/home/

Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #961 : sreda, 18.10.2006 : 08:58:14 »

jp, od nje imam knjigo, samo v nemščini. saj veš, štajerci pač moramo znati nemško.  Grin

lahko pa res poskusiš, pa ti posodim knjigi. ti samo javi!  Smiley
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #962 : sreda, 18.10.2006 : 14:37:55 »

ivy, zacnes takoj ko ga pripeljes k hisi. Preberi si temo na mojpes.net, pa izkoristi varjo s to knjigo. Sem pa v ponedeljek videla tvoje cukra, pravi mali lepotec.
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #963 : petek, 20.10.2006 : 21:10:52 »

ivy...da še slišim tvoje mnjenje kako je po prvem skupnem dnevu z Orijem(Žigolom Grin)? Katja mi je že povedala, da rad grize Cheesy 
Zdaj bi se lahko dogovorili za družbo. Da bosta lahko z Skyem norela ko bo Ori malo večji. Ker zdaj ga še Skye-gorila potepta, tako kot je zadnič svojega bodočega soseda 4 mesece starega maltežala spravil na tla in ga ni hotel izpustiti držal ga je pa za vrat kot lev svojo žrtev Cheesy No drugače pa se kar lepo razumeta z Snežkotom (kot mu je ime), če odštejemo začetniško merjenje moči kdo je močnejši. Sicer sta se videla zaenkrat samo 2x ampak sta vseeno zanimiva kombinacija  Cool. Drugače pa moram rečt da je glede spoznavanja novih psov kar priden, zdanič ko sva se sprehajala po Ljubljanski je že pecal  Grin Grin Bernsko planšarko (za katero je lastnica rekla da je nora na mladiče) In je bla res full pridla in sta se res samo ovohavala, Skye je edino sprobal skakanje.
Ni bila kot vsi večji psi ki sva ji do zdaj srečala in so ga nalajali, da se je od straha vsedo in ni hotel več nikamor.  Tongue


Eno vprašanje imam...če je možno da pes pri 4 mesecih e dvigne nogo pri lulanju, in naskakuje druga pse?  Shocked Shocked (Ker nazadnje je Snežko že zlorabljal Skyea in se mi je zdelo ful čudno če je res star samo 4 mesece)  Grin


Lp, Nina
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #964 : sobota, 21.10.2006 : 13:42:31 »

HEJLO!

Ja res je. Kosmatinec je že doma. Ne morem povedati, kako izčrpana sem bila včeraj. Torej Ori, je včeraj dobil novo dužinico in tako zapustil vzreditelje. Spoznala sva se že z nekaj kužki, moram reči, da ga nihče ne zanima. Spravo se je pri svojih 2 mesecih že na zlatega prinašalca starega 7 let. Tako da je kr pogumen.

Imam pa nekaj vprašanj tako, da prosim pomagajte:)!

1. Mali je navajen lulati na papir. Ko smo prišli domov sva ga za 3 sekunde postavila na časopisni papir potem pa še pokazala postlo in to je bl to. In tamali gre sam lulat kr na A3 format časopisnega papirja ki je 7 metrov od njegove postle. Skratka pametno bitje. Vendar problem se pojavi ko ga peljeva po njegovem kosilu ven za 3 ure pa pride domov in se polula. Kaj naj? naj nosim še papir ven? Sestra ga je danes peljala ven lulat (namreč naštudirala sem da kaka po 3 urah od obroka) in ga pelje ven za kako uro. Prideta domov pa se na večliko polula pol pa še pokaka. Torej kako ga pripraviti od lulanja zunaj?

2. Moj pes je dokaj miren kar se mi zdi malo nenavadno. Razumem, da ga je strah pa to ampak, ko mu damo ovratnico (ki ni preveč zategnjena je skoraj tako, da bi jo lahko mu kr tako snel) spremeni svoje obnašanje. Naenkrat postane zaspan, umirjen se zaveleče v kak kot al pa kr tako v postlo (njegovo:)).  Je to normalno? kako ga navaditi na ovratnico?

3. Ko grev ana sprehod se mojemu pesu ne da ravno hodit. kar pomeni, da če ga postaviš pred vrata in ima na sebi povodec pa ovratnico a lahko samo vlečeš. tudi še greš, odideš ni z njim nič. Je to normaln? Se šele privaja ali?

4. Kolko ur mora pes spati na dan pri 2 mesecih? Namreč moj spi, je pa se igra in se ta krog ponavlja. Drugače pa kamorkoli gre spi:). Je to kul al?

Mislim, da je za tokrat dovolj Cheesy.

Nyny ti kr pridi. Mislim, da bo sam preceno, če mu družba ugaja al ne.

Uma sta se strigle malo:)? Ja meni je tak sladek da joj:). Ampak saj vsakemu lastniku je njegov najverjetneje najlepši.

Se javljam:)
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #965 : sobota, 21.10.2006 : 14:13:40 »

1. To je normalno, mladički se rodijo v hiši in od vsega začetka lulajo na papir in na začetku se ne da drugače ker 3 tedne stare ko gredo ponavadi prvič sami lulat izven ležišča jih ne moreš ravno ven nosit, saj so še popolni dojenčki. Zdaj je pa to navajen in tudi pri mojih je vedno tako in ta podvig zdaj terja kar nekaj truda in iznajdljivosti. Vsekakor pomaga da mu zunaj nastaviš že polulan papir, samo to ne bo osvojil čez noč.

2. Naš Smartie, ki zdaj že več kot en mesec živi pri novih lastnikih, se jim tudi zdi kar malo premiren in zaspanko, pomojem to ni nič slab znak, če kuža poje kar se mu da, normalno kaka, potem ni bolan. To je samo tako splošno "površno" mnenje in vsakemu se moraš posebej posvetiti in ugotoviti kaj bi bilo, samo glede na to da si ga šele dobila, mislim da je to malo sindrom novega doma.
Prehod v nov dom je že samo po sebi stresno in lepo počasi in brez panike.
Na ovratnico se najlažje navadi tako da mu jo daš gor, toliko na tesno da gre samo tvoj prst še zadaj, oziroma da se ne da čez ušesa dol potegniti in jo pustiš na začetku po pol dneva gor in se bo navadil.

3 Moji začetniški sprehodi z mladički ki se šele navajajo izgledajo takole: Najprej mu daš ovratnico in jaz vedno Flexi povodec, odprem vrata in pes seveda noče ven, lepo ga vzameš v naročje in mu stalno veselo prigovarjaš in si dobre volje in ga neseš kakšnih 20 m in ga lepo postaviš na tla in ga nekako zvabiš da gre vsaj malo za tabo, nič ga ne vlečeš, niti slučajno, ponavadi se spet usedejo in tudi zehajo, to je znak da je nervozen, pa ga spet malo neseš in tako naprej vsak dan večkrat in garantiram da boš v enem mesecu z njim lepo špancirala.
Seveda nekateri psi te uverture ne rabijo in gredo od prvega dne kot da so na razstavi, no meni se je to do sedaj zgodilo pri dveh samcih, ostali so vsi imeli take popadke sedenja sredi sprehoda.

4. Mladiči veliko spijo, žal nevem povedati v urah, ampak veliko in če spi ga je najbolje kar pustiti, ker spanec res rabijo.

Za konec pa še čestitke ob novi pridobitvi Cheesy Smiley Wink
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #966 : sobota, 21.10.2006 : 14:20:08 »

Oj Nyny, da še tebi na hitro odgovorim, ker pričakujem ravno obiske,
naskakovanje med fanti ni nič nenavadnega, pa tudi punce se naskakujejo, to je rangiranje in ponavadi se čisto v redu zmenijo, kdaj pa kakšen niti slučajno ne pusti da bi se ga naskakovalo in ful znori.

Kako zgodaj se to začne, pa dvigovanje noge, je odvisno, naš Harry ima zdaj že 8 mesecev pa jo dvigne le zelo redko in čisto malo.
Zadnjič pa je Elliota takoj naskočil, komaj smo ga prvič pripeljali k hiši 15 mesecev starega, no pa se je brez problemov podredil mlajšemi Harryju in zdaj sta lepo prijatelja.
Fillip pa ga je sprejel z renčanjem in zdaj sta smrtna sovražnika.

Lp 
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #967 : sobota, 21.10.2006 : 18:06:35 »


Robin hvala!

Ovratnico ima načelomatako kot si napisal vendar je zelo čudenko jo dobi. Prav kot kako stikalo zgleda njegova reakcija:). Ves poskočen nagajiv je po hiši, mu damo gor ovratnico (ker menim, da je zunaj bolj okupiran z ovratnico okoli vratu kot z vsem ostalim in da se je navadi) pa je včeraj se začel ribat z vratom, praskat, nekaj celo skakat okrog ot da se mu je strgalo (sem se vstrašla) in začne cvilit. Potem pa, najverjetneje od jeze ali mule, odhiti v posteljo ali kot pa zaaja.

Za spanje pa sem vprašala, ker čez dan kr dosti spi potem pa ima isti ritem zvečer pa jaz ne spim:). Pol ure spanja, malo vode, lulat in skakat pa spet malo dremat.... In jaz bi rada da ajava oba:)

Hvala vsem!
LP
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #968 : sobota, 21.10.2006 : 18:24:21 »

Ja ja vse kar praviš je normalno, eni znorijo ko dobijo ovratnico in se ful praskajo, to bo vse minilo,
pa tudi spala bosta lepo skupaj čez kakšen mesec (beri pol leta Grin)
Vse bosta počasi osvojila in z lepo vzgojenim psom tam po 7 - 8 mesecu starosti že skoraj ni nobenih teh otroških težav in komot z njim spiš in je celo noč vse v redu, pa se sprehajaš......
No super pol se bosta še s Skyejom spoznali in malo tepli in lovili, pa k gospe Eriki boste šli trimat da bosta lepa...... v glavnem krasno Smiley
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #969 : sobota, 21.10.2006 : 19:49:33 »

Ivy, ko sem jaz naši Lunci letos februarja, ko smo jo kupili, dala prvič zunaj gor ovratnico in jo pripela na flexi je uboga reva začela tako tulit, kot bi jo kdo s kože dajal  Grin  Danes se seveda ob spominu na to smejim, takrat sem bila čisto paf od šoka!  Shocked
Sem se pa ravnala po Uminem nasvetu, in sicer sem kupila razstavno vrvico in ji jo doma nataknila okoli vratu ter jo pustila, da se sprehaja po stanovanju tako, da je vrvico vlekla za sabo. Pazila sem le toliko, da se ji vrvica ni kam zataknila.
Po cca. 10-14 dneh smo se že veselo in vbrez problemov sprehajali s flexijem  Smiley

Mi je pa ga. Danika rekla, da je to največkrat šok pri kužkih, ki jim nataknemo ovratnice, da z oprsnicami menda ni takšnih problemov. Meni so ovratnice bolj všeč in zato sem takrat vztrajala in nisem "prešaltala" na oprsnico.
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #970 : sobota, 21.10.2006 : 20:27:47 »

Oj Taja75 kako kaj tvoja lepotica, zdaj mora biti pa že fejst punca, me je zadnjič gospa D. spraševala če sem vas kje srečal, pa sem rekel da ne,
smo parili njeno westiko Sweety z našim Fillipom tako da če je bilo vse po sreči bodo čez dva meseca mladički Cheesy, me prav zanima, parili smo na petek 13. in tamala je imela trinajsti dan gonitve Grin, tako da bog nam pomagaj Grin
Lp
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #971 : nedelja, 22.10.2006 : 18:39:57 »

Hej!!  Smiley Naša bejba je krasno! Cheesy
V roku 14 dni greva k Daniki na striženje - jo moram še poklicat, da se dogovoriva točno kdaj.
Držim pesti za Sweety in Filipa. Moj sosed je pa paril psičko avgusta v MB pri K., in ni bilo nič, žal! Je simulirala brejost do zadnjega tedna, potem pa nič. Na UZ niso bili, tako da so kar precej razočarani.  Sad

Jaz sem pa končno ta teden naročila duplikat rodovnika in zdaj čakam nanj.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #972 : ponedeljek, 23.10.2006 : 09:42:25 »

taja to ni nic nenavadnega ce pri westijih paritev ne uspe, v bistvu je kar precej taksnih primerov. Razlogi za to so lahko različni, lahko je bila psicka prevec pod stresom ali pa je stvar celo genetska, glede na to da vem s katerim psom so parili in da pes drugace nima problemov.

ivy ne prevec skrbet, poskusi mu zavezat trakec iz blaga cez noc okoli vratu, tako se je moja ful hitro navadla na ovratnico, 2-3 dni pustis trakec gor, ali pa kr eno ovratnico, ki je nebo mogel snet prehitro in bo!
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #973 : ponedeljek, 23.10.2006 : 12:12:27 »

Ma ja, saj mi je jasno, da ni nujno, da paritev uspe. Je pa psička po cca. 4 tednih res kazala znake brejosti - povečani seski, večji apetit, manj gibanja (drugače je zelo živahna psička) ... Ko sem jo jaz videla kakšnih 14 dni pred predvidenim rokom, sem imela občutek da ni breja, nič se ni videlo oz. recimo da je imela trebuščka toliko kot en westy, ki se dobro naje in je potem tak okrogel še 2 uri po obroku  Roll Eyes ... pa sva se z gospodom pogovarjala in je rekel, da računa da je breja, ampak da bo po tem kako psička izgleda, samo en ali pa max. 2 mladička.
No, 2 dni pred tem, ko naj bi kotila, pa so vsi znaki izginili in potem ni bilo nič.
Razočaranost je povsem logična. Menim, da bi bil vsak na njihovem mestu razočaran. Edina razlika je ta, da jaz bi psično nekje na polovici brejosti peljala na UZ, da se prepričam ... čakati do zadnjega dne in potem spoznati, da ne bo nič ... ma ne ... to mi ni ... potem je razočaranje še toliko večje  Huh
S keterim psičkom gospe K. so parili, tudi jaz ne vem ... je pa bila to prva paritev za to 2,5 leti staro psičko in vsekakor bodo pri naslednji gonitvi paritev ponovili, so se odločili.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #974 : ponedeljek, 23.10.2006 : 12:51:09 »

Saj to pravim, da jaz vem s katerim psom so parili in vem da pes nima problemov s plodnostjo ali kaj podobnega. Tako da je po vsej verjetnosti problem pri psicki. Tudi meni se zdi brezveze delat ultrazvok, saj tako ali tako nic ne mores, ce je je, ce pa ni, pa pac ni, a ne.

Je pa 2,5 leti relativno pozno za prvo paritev (mislim ni krize, je pa pozno), pa ce je psicka "edinka" doma, potem so vcasih se vecji problemi, saj pravim razlogov je nesteto, najverjetnejsa pa sta stres psicke in genetski razlogi. Verjamem pa da so lastniki razocarani.
Logiran
Strani: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines