mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 07:59:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 228140 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435

« Odgovor #690 : ponedeljek, 06.03.2006 : 09:58:17 »

joj, tina, kako je že velika. saj jaz imam tudi nekaj njenih slikic, samo traja, preden grem do prijatelja, pa da mi jih on na računalnik spravi. tako da še malo potrpljenja prosim!  Grin
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 81

« Odgovor #691 : ponedeljek, 06.03.2006 : 19:54:02 »

robin, danes je bilo relativno "lepo vreme"...si jo šel iskat? Smiley

P.s. Uma, po mojem čisto neprofesionalnem okusu  Grin glede tega se mi zdi, da Arwen zelo lepo stoji v razstavni stoji Wink

Lp, Nina
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
Sporočil: 198

« Odgovor #692 : ponedeljek, 06.03.2006 : 20:39:45 »

Luxu sta se danes dvignila oba ušeska! Cheesy
Lp Wink
Logiran
robin
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 427

« Odgovor #693 : ponedeljek, 06.03.2006 : 20:49:18 »

Ne jaz sem še vedno brez pipike, jutri ob 8.00h zjutraj pa grem, jupi. Bom popoldne poročal kaj in kako.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #694 : ponedeljek, 06.03.2006 : 22:37:02 »

No ja, imam se kar precej dela z Arwen, da bo do Vrtojbe fit, so pa prvi poskusi. Izgleda da je malo strma zadaj in moramo to malo popravit. Pri hoji sploh ne, ko pa stoji, pa se tako cudno postavlja. Sicer pa ima se vedno eno uhico dol... Smiley

Robin, saj boljse da se nisi nikamor odpravljal, jaz sem vceraj za relacijo MB-Lj porabila 3 ure, moja teta za relacijo Mb-Kp kar 7 ur!! tako da bi ti do Ptuja potreboval celo vecnost, drzimo pesti, da ti jutri uspe in cimprej porocaj, pa kaksne slikice.

Aja, pa moram se to povedat, Uma se je danes zacela gonit!!! Smo neskoncno srecni v upanju, da se bodo zdaj nehale njene hormonske tezave. Sicer ne bomo parili, ker gremo sele aprila na vzrejni pregled, pa ob naslednji gonitvi. Wink
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 88

« Odgovor #695 : torek, 07.03.2006 : 10:02:19 »

Uma, imaš pa dela in skrbi!

Grin

Logiran
robin
rad pišem

« Odgovor #696 : torek, 07.03.2006 : 15:26:22 »

No zdaj smo pa tudi mi že doma in naša družina je številčnejša za dve mali Westie pupiki. Poimenovali smo jih ELLA (rodovniško ILLA -597) in pa AJA (rodovniško JARIS -601). Nastanili smo ju v kuhinjo, da se malo privadita, ker bi ju ostali psi preveč maltretirali, zdajle trenutno spančkata, prej sta pa že lulali na papir in papali. Ella ima ušeska že pokonci, rojena je 7.1., Aja pa jih bo vsak čas dvignila, rojena pa je 15.1. Kmalu pokažem tudi slikco sem jih že slikal, sam moram še na računalnik dat.
Jupi!! Super pupike smo dobili Cheesy 
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #697 : torek, 07.03.2006 : 15:44:01 »

Super Robin, cestitam za novi pridobitvi!! Upam, da se bosta Ella in Aja dobro vklopili v vaso veliko pasjo druzino, da bosta cim manj lulali v stanovanju in da jih bomo cimprej lahko prisli pogledat Wink
Logiran
binka
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #698 : torek, 07.03.2006 : 22:21:35 »

Živjo!
Mene pa zanima do kdaj mladički lulajo od veselja?  Roll Eyes Naša Tia vedno vse polula, ko kdo od nas pride domov, žal pa tudi takrat, ko pridejo obiski. Čisto se ji strga in potem lula, lula....  Grin
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #699 : torek, 07.03.2006 : 22:28:49 »

Prosim za pomoč. Naši bližnji sosedi so si pred dobrim mesecem umislili višavčka. Gre za mladiča starega max. 5 mesecev. Ta bogi kužek je stalno zunaj na atriju, tudi v tem trenutku zato imam občutek, da zunaj celo prenočuje  Cry. Je pri družini s tremi majhnimi otroci, ki sigurno ni primeren skrbnik psu te pasme (poznam dobro, ker sem imela pred leti tudi sama Višavčka). Mislim, da jim je v stanovanju postal odveč in so ga deložirali na atrij. Sedaj tam po cele dneve laja, joka in tudi kašlja  Lips Sealed. Ko je utrujen zaspi na predpražniku  sram. Z njim niso bili še na niti na enem sprehodu. Sama sem veliko zunaj s svojimi psi in bi jih sigurno videla.
Edini stavek, ki sem ga spregovorila z lastnikom je to, da je rodovniški in da so zanj veliko plačali. To mi je odgovoril, ko sem ga vprašala, če imajo novega kužka. Drugače gre za družino s katerimi je težko vzpostaviti stik.

Kaj mi svetujete? Kako naj pomagam tej mali siroti?
Mislim, da preko inšpekcije ne bi nič dosegla, saj bi težko dokazala, da ga zanemarjajo (imam že izkušnje). Po mojem, je edina rešitev če najdem vzreditelja (če to ni bil Matoša  Angry), ki bi mogoče lahko na njih nekako pritisnil.

Ali veste za kakšna legla izpred 4 do 6 mesecev?
Še kakšna druga ideja Undecided
Logiran
Ora
nekaj malega že vem

« Odgovor #700 : torek, 07.03.2006 : 22:30:19 »

Sedaj sem prebrala binkino sporočilo in mi je kliknilo, da njega tudi kličejo na T (Tari).
Binka, koliko je stara tvoja Tia in kje si jo kupila?
Logiran
binka
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #701 : torek, 07.03.2006 : 22:39:49 »

Ora, Tio smo kupili nekje pri ***** (nima rodovnika). Ampak vseeno upam, da me boste še naprej prenašali na tem forumu.  Huh
Glede tvojega vprašanja je pa najbrž kar problem. Če so ga kupili pri *****, dvomim, da je njemu mar kje končajo njegovi kužki. Važno, da so plačani.  Angry Društvu proti mučenju živali pa tudi ne verjamem, da bi jih lahko prijavila, saj najbrž tega ne tretirajo kot mučenje, čeprav se najbrž vsi mi, ki smo na tem forumu, s tem ne strinjamo.
Logiran
Ora
nekaj malega že vem

« Odgovor #702 : torek, 07.03.2006 : 22:46:59 »

Koliko pa je tvoja Tia stara?
Ali imaš telefonsko od teh vzrediteljev? Sicer je verjetno ne smeš napisati kar na forum Sad
Bi jih vseeno vprašala, če so oddali psa kakšni takšni družini, ker mislim, da podatek, da ima pes papirje niti ni tako zanesljiv.
Logiran
Ora
nekaj malega že vem

« Odgovor #703 : torek, 07.03.2006 : 22:50:34 »

Ali imaš ti s temi vzreditelji kaj stikov?
Če ja... ali jih lahko lepo prosim vprašaš, če so oddali kakšnega samčka družini z malimi otroci v Ljubljano?
Logiran
robin
rad pišem

« Odgovor #704 : torek, 07.03.2006 : 23:37:55 »

Binka, seveda mladi kužki lulajo zaradi veselja, zazburjenja ali strahu, to se ves čas dogaja, sicer ne vsi jih pa veliko. Nikakor si ne zasluži kreganja ker se te razveseli. Saj bo prerasla. Nič hudega če imaš kužka brez rodovnika, si se pač tako odločila, vsak ima svojo zgodbo in sama najbolje veš kaj in kako. Nobena razlaga in opravičevanje ni potrebno. Se še slišimo Smiley.

Ora, ne verjamem da se da ubožčku kakorkoli pomagati, če je rodovniški se lahko vzreditelja najde sam zvedi datum rojstva, ali pa rodovniško ime, ker legel je dosti in samo tako bi lahko ugotovili od kod je , če pa je brez rodovnika pol ti pa noben podatek ne pomaga nič. Pa tudi vzreditelj ne verjamem da lahko kaj stori, psi so lastnina in zakoni na tem področju so zelo ohlapni, dokazovanje in pravdanje nočna mora. Najbolj pomaga pameten in strpen pogovor in prav zaradi takih primerov sem zagovornik, da je bolje nezaželjenemu kužku poiskati nov dom, kot pa ga takole osamiti in nanj pozabiti, lastnikov se ne da prisiliti v nič. Probaj ogovoriti otroke, sam nič jim ne očitaj, pač na lep način poskusi kaj več izvedeti in mogoče boš izvedela kaj in kako stvari stojijo in zakaj je kuža izoliran. Angry   
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.