mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 05:39:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 228695 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
spliš
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #315 : nedelja, 22.01.2006 : 22:16:24 »

Ojej, kakšna cort bučka.
Aja, tako se to počne "umetno". Nisem vedela, da je treba še vedno iti k samcu. Smo namreč spraševali za ene kužke (cotone)  eno vzrediteljico in je rekla, da se pse sedaj oplojuje umetno. Tako torej.
Drugače imam jaz tudi višavko, stara bo 5 let 13. februarja. Njen ata je Kremsarjev iz Maribora, mama pa iz Čakovca. Super kužika, edino plašna je.
A kdo ve, a je to res, da postanejo psi plašni, če se jim preveč dovoli? Da se jih preveč obravnava kot ljudi in da pač zato ne razvijejo pasjih lastnosti? Meni je to enkrat en pasji frizer rekel, ki se je menda veliko izobraževal o psih. Ker naša duša je res u nulo srckljana.
Logiran
robin
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 427

« Odgovor #316 : nedelja, 22.01.2006 : 23:04:09 »

Ah kje pa, zato pa že niso plašni. Razlogov je veliko, kaj prav zaprav dela da misliš da je plašna. A se boji ljudi na cesti, drugih psov? Jaz sem vedno mislil da so moji psi navajeni na vse in niso plašni, no poleti sem v gozdu srečal kolesarja in ena naša psička se je obrnila in bežala kot da je videla hudiča in komaj smo jo ujeli. Razlog je v tem da vedno hodimo z avtom v gozd in niso vajeni raznih pripetljajov, ki se zgodijo po poti, v mestu...
Zdaj grem kolikor se da pogosto s enim samim psom peš v mesto, v največjo gužvo in direndaj, predvsem s tistimi , ki jih pripravljam za razstavo, ves čas moraš biti pozoren na psa in nič ga ne sme prestrašiti, če se recimo ustraši otroškega vozička ali kakšne gospe s palico, ji pač lepo prigovarjaš in jo miriš, da vidi da ni nič hudega, poskrbiš tudi da se bo lepo povohala z prijaznimi psi in videla da ni nič hudega in počasi postanejo ravnodušni do vsega, pri starejših psih se napreduje malo počasneje ampak vse se da.
V glavnem plašni so ker niso navajeni na določene stvari, ali pa so plašni zaradi negativne izkušnje z določeno stvarjo.
To da jo crkljaš in razvajaš ji res ne more škodovati, sigurno pa zato ne more biti plašna. 
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309

« Odgovor #317 : nedelja, 22.01.2006 : 23:31:49 »

Kot pravi robin je plasnost lahko na eni strani posledica negativnih izkusenj, posebej ce gre za plasnost v posameznih trenutkih ali situacijah, lahko pa je plasnost tudi dedna karakterna lastnost psa, kot taksna je pa pri visavcih zelo nezazeljena, zato je potrebno v tem primeru paziti pri nadaljni vzreji.

V kaksnih situacijah pa je "problem" s plasnotjo pri vas??
Logiran
spliš
novinec
*

« Odgovor #318 : ponedeljek, 23.01.2006 : 22:01:21 »

Plašna je, če gre npr. samo en človek nasproti na sprehodu, kaj pa vem, ne vsak, kakšen, ki ji "ni všeč". No jua, takih je kar večina. Ali pa če gre skupina šolarjev, na primer. Ni je pa strah v gužvi, v mestu, kjer je veliko ljudi, Tam ni problema. Pa na polju jo je strah, če greva po kakšni potki in je okoli visoka "kultura" in ne vidi čez. Takrat jo moram nosit. No, ampak to jo je minilo, to je delala, ko je bila mlajša. Pa ne moreva na sprehod, če je zunaj tema. Ni šans. Pa česa še? Ja, pa vseh psov, razen tistih, ki so manjši od ne, ampak tistih ni veliko.
Pa vseh zvokov jo je strah, kadar je tišina, pa se potem zasliši en zvoj. Če je šunder vsepočez, je ni strah.
Sicer se meni zdi, da je pri njej ta plašnost prirojena. Sicer mamica ni bila plašna, daleč od tega. Ampak je imela zaslombo v še dveh psih druge pasme, ki so jih imeli pri hiši. So bili prav hecni, kot trije mušketirji, vse so pregnali. Ampak Miša je bila skotena zadnja, manjša od ostalih in že tam je po dvorišču pohajkovala vedno nekje posebej. Pa vedno je bila v potočku, ki je tekel čez parcelo. Še danes je odlična plavalka, prav trudi se plavati v še tako majhnem robniku. Saj takrat nisme vedela, da je to, da je vedno nekje posebej,  znak, da je mogoče šibkejša od ostalih, da jo zato mogoče odrivajo proč, da kao v divjini ne bi preživela. Zdaj se mi zdi, da je bilo to to in sem prav vesela, da sem jo vzela jaz in ne kdo drug.
Mladičev pa itak ne bo imela, ker se nobenemu psu ne pusti niti povohat. Aja, no ja, edino, če bi se šli umetno oploditev. Ampak zaenkrat ne, ker nimamo prostora.
Je pa zelo fletna. Prav fino se je ponoči zbudit "iz oči v oči", s smrčkom ob nosu, ko se smrklja prikrade na povšter. Hecno.
Logiran
spliš
novinec
*

« Odgovor #319 : ponedeljek, 23.01.2006 : 22:02:23 »

Aja, ali mi lahko, prosim, poveste, kako se da slikico pod ime? A je kje kakšen profil?
Logiran
robin
rad pišem

« Odgovor #320 : ponedeljek, 23.01.2006 : 23:08:34 »

Glavno, da se mata fino in nima kakšno alergijo ali kaj bolj zoprnega.
Profila pa ne moreš imeti v mini paketu, ker je mojpes.net od 1.1.06 plačljiv za vse višje pakete od mini. Profil imaš lahko v midi in tako naprej, klele si lahko pogledaš proceduro
 http://www.mojpes.net/modules/help/index.php?id=3
Sicer pa v tem paketu mini kot si sedaj lahko brezplačno sodeluješ v debati na forumu, le profila nimaš. Mogoče pa se boš s časom odločila za midi, saj ni drago, pač ta forum je največji, najobsežnejši, najstarejši in z milijoni obiskov do sedaj in potrebuje zmogljive in drage strežnike in tudi administratorjevo prisotnost nonstop.
Oglasi se še in poročaj kaj se novega dogaja pri vama. Smiley Wink
Logiran
spliš
novinec
*

« Odgovor #321 : ponedeljek, 23.01.2006 : 23:15:51 »

A tako je to tule. Hvala za razlago.
Se bova še kaj oglasili. Vuf!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**

« Odgovor #322 : torek, 24.01.2006 : 11:24:35 »

Po tem kaj si opisal je res najbrz prirejeno, se pa da kaksno stvar, ki bi bila recimo moteca za vajino vsakdanje zivljenje s posebnim programom vzgoje odpravit.

Sicer pa kr uzivaj in jo imej rad!
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
Sporočil: 171

« Odgovor #323 : sreda, 25.01.2006 : 15:40:59 »

Hej!

Včeraj sem gledala malo animal planet in videla, da snemajo film o kužku Bobbyu. Ta kuža je 14 let hodil na grob svojega lastnika in po smrti so tudi njemu postavili spomenik. Kar pa nas najbolj zanima je pa to, da Bobbya, ki naj bi bil terier igra westi. Ko sem gledala potek snemanja se mi je zdelo, da mora biti zelo odber film. Upam, da se ga bo kmalu dalo dobiti tudi pri nas.

LP

Pia
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 81

« Odgovor #324 : sreda, 25.01.2006 : 16:32:14 »

Ja všeč mi je gospodična Tea in njen Lupy, pa tudi Braveheart Della Riva D'Arno je zelo vredu. Nič še nimam zmenjeno, ampak rodovnike sem že vidu na njihovih straneh in so mi zelo všeč.
No v glavnem tedva imam ogledana Tongue

robin...
Torej nebo Filip očka, tega legla westijev? Huh

Lp, Nina!
Logiran
robin
rad pišem

« Odgovor #325 : sreda, 25.01.2006 : 17:38:37 »

Bo, Filip bo očka.
Jaz sem bil malo pod vtisom razstave Cheesy in sem kar takoj hotel še kakšnega novega psa. No potem sem se malo ohladil. Če bi paril drugje potem bi kakšno psičko želel zadržati doma in bi se ta lahko naprej parila z našim Filipom. Vendar imam za 2006 že 3 resne kandidate za psičke višavke in enega samčka iz naše psarne, tako da ne morem zdaj še računati , da bo še meni kakšna ostala Grin, še te tri ni sigurno da bojo. No en fant bo sigurno Grin, sem že zmenjen s Piko in s Filipom tudi. Roll Eyes
Jaz pa pridem na vrsto šele 2007 Cry
Filip ima sicer odlično telesno oceno in nobenih zdravstvenih problemov do sedaj, poleg tega je bil že dvakrat uspešno očka in raje zaupam njemu sedaj to spomladansko parjenje, ker mu še nikoli zdaj ni spodletelo, če pa grem drugam se nikoli ne ve kako bo in še tam moram dati enega mladička. Cry
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 81

« Odgovor #326 : sreda, 25.01.2006 : 17:47:20 »

Aia... sram potem pa sem jaz narobe rezumela...pardon...

No, če si z Piko in Filipom že dogovorjen, pa tako ali tako super!!! Cheesy Torej je zanimanje za pse veliko večje kot za psičke... Huh

Lp, Nina

Logiran
robin
rad pišem

« Odgovor #327 : sreda, 25.01.2006 : 17:50:23 »

Asja, zdravo!
Jaz sem tudi gledal oddajo o tistem filmu, samo sem bil zraven še na netu, tko da ne vem točno za kaj se je šlo, Westie pa je bil simpatičen, sicer brez frizure, ampak prav taki so mnogim zelo všeč.
Kako se kaj drži tvoj senior?? Mi samo poležavamo na toplem, je tako mraz zunaj da grejo samo lulat in takoj nazaj, razen seveda črnuhinji - škotki piškotki Liza in Sara, ki pa jima nič ne pride do živega, ju moram lepo prosit da sploh noter prideta. Cheesy Vztrajno obrezujeta grmovje, ki gleda iz snega in tako skrdita da spomladi ne bo treba nič obrezovati Grin, če bo sploh kaj ostalo seveda. Roll Eyes
Logiran
robin
rad pišem

« Odgovor #328 : sreda, 25.01.2006 : 18:26:59 »

Torej je zanimanje za pse veliko večje kot za psičke... Huh
V bistvu je zanimanje po spolu približno enako, nekateri hočejo samo samičko , nekateri izključno le fantka, so pa tudi taki ki jih lahko pregovoriš in v bistvu kar mene sprašujejo kaj bi bilo bolje. Jaz se z vsakim pogovorim in ne dajem osebno prednost ne enim ne drugim, oba spola sta lahko zelo pridna in vodljiva, lahko pa sta tudi problematična če se jim vse dovoli in se jih nič ne vzgaja. Smiley
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**

« Odgovor #329 : četrtek, 26.01.2006 : 11:56:50 »

Ume tudi niti malo ne zebe, vneto preganja vrabce na zivi meji, ki jo imajo prav za norca, ker se samo en meter sem in tja prestavljajo in se ne pustijo pregnat.

Je vsak dan zdaj kljub mrazu kar precej zunaj, tudi brez druzbe mislim, kr na dvoriscu. V torek sem sesala svoj avto in je kr protestirala ko sva sle nazaj v hiso, jaz pa sem bila ze skoraj ledena kocka.
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.