mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 21:42:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 228396 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88

« Odgovor #105 : sreda, 26.10.2005 : 13:59:32 »

Wooliji so višavci, ki imajo zelo volneno dlako - bolj svilnato, gosto, daljšo. Načeloma je manj zaželena in potrebuje več in pogostejšo nego, so pa psi bolj prisrčni na pogled, pravi medvedki.  Smiley

Seveda pa vseeno dobijo rodovnik in se jih tretira enako kot vse ostale.
Logiran
sandi125
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #106 : sreda, 26.10.2005 : 17:19:57 »

pozdravljeni. sem lastnik bele višavske terierke in imam nekaj vprašanj.

zanima me zakaj ne sme jesti govedine in svinjine?
zanima me koliko krat potrebuje trimanje(striženje) in kdaj?
zanima me kdaj je primeren čas za prvo kotitev?
zanima me zakaj ne sme jesti kosti, v glavnem ji dajem piščančje meso s kostmi(bedra, peruti)
katera nedomača hrana je primerna za njo (brikete in konzerve) ?
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #107 : sreda, 26.10.2005 : 18:09:43 »

Sandi125!

Ne vem, zakaj ne bi smel pes jesti govedine in svinjine; edin pameten razlog bi bil, če ima kakšne težave s (preobčutljivo) prebavo; seveda pa je to težja hrana, tako da pretiravati ni potrebno.

Pogostost trimanja je odvisna od kakovosti dlake - vuliji potrebujejo trimanje na 1 - 2 meseca, ostali pa nekje na 2 - 3 mesece ali še redkeje.

Psica lahko vzrejni pregled opravijo, mislim da pri 18 mesecih, šele nato se lahko pari, če ji je izdano vzrejno dovoljenje.

Piščančjih kosti ne smejo psi zaradi tega, ker se ostri robovi kosti lahko zataknejo kje v prebavilih, kar je zelo težko reševati - običajno pomaga samo operativni poseg.

Glede na belo barvo dlake je potrebno pri izbiri hrane paziti na to, da ne vsebuje (preveč) karotenov, da ne bi obarvali dlake. Dobi naj kvalitetno hrano, tisto, ki ji prija. Če pa ima kakšne težave s prebavo, pa seveda temu ustrezno dietno različico.

Obilo pasjih radosti!
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
Sporočil: 171

« Odgovor #108 : sreda, 26.10.2005 : 18:38:48 »

Na tem naslovu se podarja bela višavska terierka http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?p=95225#95225

Sandi ja naš westi ne sme jesti govedine ali odojka to sploh odpade nekateri psi drugače reagirajo na hrano kot drugi. Naš je bil zaradi tega na infuziji ker je močno bruhal in imel hudo drisko
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #109 : četrtek, 27.10.2005 : 09:33:04 »

Tole sem dobila na meil in samo posredujem:
>
>
> oddaja se kuzika zaradi smrti lastnice (babice).
> Asha, 5 let, sterilizirana, navajena zivljenja v stanovanju, prijazna,
> igriva, oddam jo ljubitelju zivali, ki bi bil pripravljen lepo skrbeti
> zanjo.
>
> pogoj:
>
> da ne bo zivela v pesjaku
> da bom saj v zacetku lahko vedela, kako ji gre ( ne bom tezila Smiley
>
> ce bi jo kdo imel ... naj mi javi na mail  tina.turk@formitas.si
>
> lp tina

Logiran
pia15
nekaj malega že vem

« Odgovor #110 : četrtek, 27.10.2005 : 11:52:31 »

A mogoče kdo ve za lastnika rodovniške westike, ki bi imel rad mladiče? Danese me je namreč lastnik rodovniškega westija (zelo lepega) prosil, če se lahko pozanimam. Hvala
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 96

« Odgovor #111 : četrtek, 27.10.2005 : 19:27:37 »

Glej Petea, lahko bi pisali v nedogled, ampak neverending story se tule res ne bi šla. Mislim pa, da si zgrešila v zadnjem odstavku, ko govoriš o Realni ceni! Kaj pa je zate realna cena in kdo jo postavlja?
Govorimo o psih, takšnih in drugačnih … pa če vzameva samo rodovniške pse, različnih pasem … zakaj potem tako različne cene? Praviš, da rodovnik zagotavlja poreklo in zdravje psa. S tem se popolnoma strinjam!!
Pa vzemimo npr. (pišem naključno) Nemškega ovčarja, Rottweilerja, Koker Španjela in Višavskega terierja …. Vsi štirje so z rodovnikom, vsi štirje imajo starše prvake, sami so prvaki, lepi, zdravi, perpektivni psi … in zakaj potem tako različne cene? Mar gre to tako kot pri avtomobilih? Ampak … nemec, roti, španjel in višavec nam vendar nudijo vsi enako, ni tako da bi eden imel klimo, drugi ne, pa eden el. stekla, tretji pa ne … mar ne? In to je to, kar nam zagotavlja rodovnik! Razlika v ceni pa je zaradi modela in ne opreme, se strinjaš? In zakaj? Zato ker je "en model" bolj iskan (beri: moderen), drugi manj. In kupci smo tisti, ki (žal) dovolimo, da so cene tako visoke, ker smo pripravljeni toliko plačati!
Za nakup dobrega psa sem pripravljena plačati realno ceno, vendar pa mislim, da cena marsikdaj ni realna! Mogoče bom na koncu popustila in plačala ceno, kakršna pač bo, ampak to še ne bo pomenilo, da se s tem strinjam!
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #112 : četrtek, 27.10.2005 : 19:50:10 »

Taja, seveda se strinjam s tabo, da je s pasmami podobno kot z avtomobili - različne pasme (znamke), različna značaj in namen (kvaliteta in oprema), različne cene.

Ko sem pred dvema letoma sama kupovala višavca, sem bila zelo pozorna tudi na ceno psa; če bi se mi zdela prenizka, bi takoj posumila, da je nekaj narobe s psom, saj veš, po sistemu 'kdor poceni kupi, drago plača'. Sem preverjala pri vseh, pri katerih se mi je zdelo, da mi lahko pomagajo in potrdijo, da so izbrani vzreditelji dobri in da imajo dovolj kvalitetne pse za sprejemljivo ceno.

Zato ti pravim, da je bolje dati za mladiča nekoliko več denarja (ne pa preplačevat!), pa imaš potem mir praktično do konca življenja.

Prijetno izbiranje psa ti želim!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #113 : petek, 28.10.2005 : 13:41:41 »

pozdravljeni. sem lastnik bele višavske terierke in imam nekaj vprašanj.

zanima me zakaj ne sme jesti govedine in svinjine?
zanima me koliko krat potrebuje trimanje(striženje) in kdaj?
zanima me kdaj je primeren čas za prvo kotitev?
zanima me zakaj ne sme jesti kosti, v glavnem ji dajem piščančje meso s kostmi(bedra, peruti)
katera nedomača hrana je primerna za njo (brikete in konzerve) ?

Sandi se jaz dodam svoje pripombe oziroma odgovore na tvoja vprasanja:

- marsikateri visavec res ne sme jest svinjine in/ali govedine, ker radi reagirajo alergicno, ni pa to pravilo in ce ima psicka rada, ne dobiva kakrsnih koli znakov alergije ali prebavnih tezav, ji kr daj, ampak v manjsih kolicinah; moja recimo govedino obozuje, svinjine pa ne prenese, se zacne praskat kot nora.

- trimanje kot ti je ze petea napisala, odvisno od kvalitete dlake, v povprecju nekje 3-4x letno

- vzrejni pregled lahko psice opravijo pri 15 mesecih, prva kotitev so kot pri vecini manjsih psov priporoca cim prej, nekje pri 2 letih recimo, ne pa pred 3. gonitvijo.

- o razlogih za in proti kostem obstaja vec polemik, ce mislis da mora dobiti kosti naj dobi raje kaksno govejo kost, piscancjih pa pod nobenim pogojem, lahko so zivljenjsko nevarne, zaradi razloga  ki ti ga je petea napisala. Za grizenje in ciscenje zob raje kupi kaksne kosti iz surove koze in podobno, ki stanejo zgolj kakih 200 sit.

- pri briketih pazi na vsebnost karotina, nekateri visavci (npr. moja) so na to bolj obcutljivi, nekateri manj. Drugace pa izberi med kvalitetnejsimi hranami, predvsem pa tako ki bo tvoji psicki pasala, preverjaj iztrebke (kolicino, barvo, kompaktnost) in poskusaj najti pravo znamko zanjo. Brikete in konzerve pa lahko kombiniras tako kot jaz ali pa dajes samo brikete, samo konzerv jaz nebi dajala.

Upam da sem kaj pomagala.
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
Sporočil: 198

« Odgovor #114 : sobota, 29.10.2005 : 09:19:08 »

Ali kdo ve ali se kje prodajajo mladički westiji (lahko so wooliji! Smiley ), ki ne presegajo cene 50.000sit?Ali je to prenizka cena?
Logiran
pia15
nekaj malega že vem

« Odgovor #115 : sobota, 29.10.2005 : 09:30:47 »

Pumma za takšno ceno ne boš dobila rodovniškega westija.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**

« Odgovor #116 : sobota, 29.10.2005 : 11:05:05 »

Ne, mislim da ne, še nerodovniškega ne, kolkor vem so nasi sorodniki dali za nerodovniskega 80 tisoc, pa se vec so hoteli za njih.
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem

« Odgovor #117 : sobota, 29.10.2005 : 11:28:37 »

O, škoda.Potem bom pa morala počakati še pol leta,.. Sad
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**

« Odgovor #118 : sobota, 29.10.2005 : 11:33:38 »

Pumma jaz sem morala cakati 10 let, da se si ga lahko privoscla, pa verjemi, da ti poplaca vse za nazaj!
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem

« Odgovor #119 : sobota, 29.10.2005 : 15:59:15 »

Ok, prav, bom pa že še potrpela pol leta,.. Undecided Ampak bom že, če pomisliš kakšno je veselje šele takrat, ko po dolgem času nekaj dobiš, kar si že dolgo želiš! Cheesy
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.