mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 18.09.2024 : 17:23:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 223322 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #945 : sobota, 07.10.2006 : 22:48:11 »

Ja hvala za nasvete!


Na žalost je bilo to naše 1. skupno cepljenje in smo bili še čisto sveži! Bili smo pa izključno zaradi naročanja 3 dni prej tam, da smo šli vprašat če se moramo naprej naročit in so rekli da ne, da lahko pridemo vsak delovnik do 19h.

Ti pa dam čisto prav da je vsak veterinar drugačen...ker zdaj zato ni kriva bolnica, da sem dobila takšen vtis o njih temveč veterinar. In še nekaj...ta veterinar Skyea sploh videl ni, na raćunu pa piše poseg opravil ta pa ta, in je ime veterinarja, edino kar je naredil je to da se je podpisal v potni list, vse ostalo je opravil tehnik (ki je bil več kot očitno še čisto na novo). Sad  Za v naprej pa smo se pozanimali, če bomo šli še sem (samo dvomim) katerega veterinarja moramo zahtevati (ko bo le-ta v službi).




Lp, Nina
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #946 : nedelja, 08.10.2006 : 23:10:22 »

HAJLO!

Robin hvala za nasvet. Bom se probala držati. Še 12 dni pa poročam iz prakse kak pa kaj:)

Nyny, joj bogica ti pa kuža. Moram povedat, da sem jaz tudi pred velikim življenskim izzivom. Kako narediti vse čimbolj prav.  Cheesy Saj veste, prvič psa, vsak ima svoj nasvet, berš knjige, na koncu že več ne veš kaj si prebral kaj pa ne. Skratka zmešnjava.

Torej glede hrane zdaj vemo vse. No vedno se bo še kaj našlo ampak to kasneje Wink.

Me pa zanima še malo to cepljenje pa te stvari. Jaz sem bila sicer v Hočah samo informativno, že kak mesec nazaj, da mi je gospod vse malo razložil kako in kaj. In on mi je takrat rekel da 14 dni od zadnjega cepljenja pridem jaz tja po žcepivo pa pol čez 14 dni še enkrat.

Skatka vzrediteljica ga itak cepi, dobim papirje, pa potni list. Potem ga jaz še enkrat. Po vaših predlogih se prvo naročim in potem opravimo vse skupaj. Kaj so za kužke tudi pregedi kot za novorojenčke. Saj veste vsake toliko, da vidijo kak raste, je...?
Ali se to vse opravi ob cepljenju?

Pa še ena stvar me zanima. Kje imeti psa v avtu? Glede na to da gre za malega psa mu ne bom ograjevala prtljažnika se bo še kje zgubil:). Pa kak je kaj to z policijo? Saj veste pravna država ima neka pravila. Baj eno Tongue!


Hvala še enkrat pa upam, da nisem preveč radovedna:)

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #947 : torek, 10.10.2006 : 14:11:02 »

Torej vse, lep pozdravcke iz vrocega in soncnega Egipta.

Si pa nemorem pomagat, da nebi sla vsaj malo pogledat foruma. Torej Mymy ce bi vprasala kaksnega mariborcana ali ko bi ti povedali, da ne hodi tja kamor si sla, zdaj tako je kar je, verjetno ste vi bolj v soku kot vas kuza. Naslednjic idi tja na pobrezje in pazi, nasproti mlekarne ne vec na rondoju.

ivy glede avtam jaz priporocam oprsnico in varnostni pas, moje so se super hitro navadlem dobis pa jo brez problema v trgovini v merkator centru ali pa kje drugje. V bistvu kupis navadno oprsnico i potem tak pas, ki se priklopi v klasicen varnostni. Pri meni so razkomnotene na zadnjem sedezu pac. Pravilo je samo da mora biti pes zavarovan, vrst je pa potem vec, taksen pas, boks, ali ograjen prtljaznik.

Pa se enkrat uzivajte!!!
Logiran
pia15
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 171


« Odgovor #948 : sreda, 11.10.2006 : 11:18:22 »

Pozdrav....

Spet se po dolgem času oglašava....in ne s prav dobro novico. Jutri greva na operacijo - pretrgane vezi in izpah nogice iz kolčnega sklepa.....Prosim držite pesti....
Meni je že vse to tako težko. Non stop težave....Terry se mi zelo smili. A je že kdo imel kakšne izkušnje s tem?
Težko ga je gledati kako trpi. Marsikdo, ki nima psa mi je rekel, da ne bi deval toliko denarja. Ampak jaz mu to ne morem narediti. Upam, da bo čim manj trpel in še veselo migal z nami velikoooo let....


Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #949 : sreda, 11.10.2006 : 16:07:59 »

o, tina, zdravo!  Grin

upam, da se imaš fuul fajn in da boš napolnila baterije po vsem delu.
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #950 : četrtek, 12.10.2006 : 23:04:32 »

ivy, jaz sem si varnostni pas naročla preko interneta po čistem naklučju, ker sem sinaročala namreč ta Bio-groomov šampon in se mi je smotano zdelo poštnino plačevati za eno stvar pa sem naročila še ta pas, ki niti ni drag, kot bi človek pričakoval, pa še fajn praktičen je ker ga lahko nastavljaš na različne dolžine da ne more skakat na druge sedeže in po oknu. No v glavnem Skye ga je sprejel edino, ko mu gre na živce ko se zaplete v njega ga potem začne gristi, drugače pa je ok.

Ja Uma, na to kliniko na Pobrežju pa tudi naslednjič namreč gremo. Ker imamo družinskega prijatelja tam in vemo da bo naredo vse tako kot treba in upam da bo naslednjič, ko gremo za steklino (ki jo načrtujem nekje decembra) cepit vse ok. Samo eno smešno vprašanje še...kaj pse zelo boli ko jim vstavijo mikročip? Prijetno seveda ni..samo me zanima če so vaše mrcine fejt jokale in cvilile, medtem ko so jim to vstavli?



Lp, Nina
Logiran
NyNy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #951 : četrtek, 12.10.2006 : 23:07:20 »

ivy, sem prej pozabila napisat...če boš pogledala iz tega linka - http://www.4tacke.com/inside.php?cat_id=53&catname='Varnost
sem naročila ta pas in šampon, ki naj bi se v SLo najbolj priporčali..oz. v Zooticu so meni rakli da je to na slovenskem tržičšu na tem području najboljše od najboljšega.

Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #952 : petek, 13.10.2006 : 14:26:44 »

Nyny mikročip najbolj boli, ker je igla debelejša kot običajno, pa kakšne inekcije "bolijo" ker je vsebina pekoča, cepljenje proti kužnim pa skoraj ne boli, tako da res ne vem kaj vam delajo Angry
Predno greš s tamalim k veterinarju, ga vedno malo "hecaj" in bodi dobre vojle in se stalno z njim igraj in lepo prigovarjaj z veselim tonom v glasu. Jaz psa držim v naročju, z eno roko ga držim za zadnje noge in ritko, z drugo roko pa ga držim za glavico in ga pritiskam k sebi. Psa je treba res dobro držati da se ne izvije in veterinar lahko zelo hitro opravi, v sekundi. Sicer prosi naj ga drži asistent, samo je vseeno bolje če ga sama.
Smartie in Pina sta tudi naletela na enega totalnega kmeta, ki ga je tako zaklal da je bilo groza. Za naprej bosta šla k mojemu veterinarju in že v naprej sem javil da morajo biti skrajno v rokavicah, potrpežljivi in da morajo kompletno celega psa pregledati.
Tako da je res najbolje da se naročiš pri nekom, ki ti ga predlaga nekdo z dobrimi izkušnjami.
Sicer je pa na slikah tvoj Skye zelooo lep in še vedno mi je žal da ni bil punčka in bi ostala moja Smiley.
Srečno in lp. Wink   
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #953 : ponedeljek, 16.10.2006 : 03:43:01 »

HAJLO!

Je moja boljša polovica se je izprsila in kupila novo "škatljo" za psa (Dog Bag).
Sicer stvar malo dražja ampak bolj praktična, predvsem za lastnike, ker se vse pospravi kr v en nahrbtnik pa lahko služi tudi za kaj drugega (kočica na dopustu ipd...). Tako da je problem kar se tiče prevažanja rešen:).

Me pa zanima kakšna so kaj mnenja glede vzgoje z klikerji? Je to vredu, ni? Je potrebno imeti kaka posebna znanja?

Lep teden želim!

P.S.: V petek dobimo malo mrcino Cheesy!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #954 : ponedeljek, 16.10.2006 : 11:40:45 »

Kliker je ena najbolj učinkovitih in prijetnih metod učenja psa, drugih živali pa tudi včasih ljudi.... Temelji na pozitivni motivaciji, potrjevanju in nagrajevanju v pravem trenutku. O klikerju so odprte že druge teme na tem forumu, zato ne bi razpredala teorije.

Ti pa priporočam, da se o učenju s klikerjem temeljito podučiš, da bosta s kužkom kar največ potegnila iz te res učinkovite metode. Najbolje bi bilo poiskati pasjo šolo kjer te metode uporabljajo. Če si iz Ljubljane, bo to vsekakor lažje.

Obe Umini psički delata na kliker in ju je pravo veselje gledati.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #955 : ponedeljek, 16.10.2006 : 14:51:13 »

Kalsang, ivy je iz Maribora, tako da je Ljubljana malo dalec, v mb-ju pa na zalost nobeden ne dela kaj dosti z malimi kuzki.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #956 : ponedeljek, 16.10.2006 : 15:05:42 »

Hm, ampak kakšen dober tečaj je pa vseeno... Anja in Toby hodita npr. v šolo in na agility. Ivy, najdeš ju v temi o šicujih Wink
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #957 : torek, 17.10.2006 : 10:31:47 »

HEJLO!

Hvala za mnenje.

Sem nekaj že brala o tem in kako bi se naj tovrstno učenje izvajalo. Uma kdaj začet? Kak poseben nasvet? Kako pa to kaj vpliva na psiho? Saj veš, da se kužiju potem ne cedijo sline cel dan ko ga lepo pogledaš al pa kaj zaklika Grin.

kje bi lahkokaj več izvedla še o tem, saj veš kak pa kaj se to naredi...?

Lep sončen Mariborski pozdrav.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #958 : torek, 17.10.2006 : 13:36:06 »

oj.

če znaš nemško, ti lahko posodim 2 knjigi o klikerju, meni sta zelo pomagali. sem pa tudi iz mb!
Logiran
ivy
novinec
*
Sporočil: 24


« Odgovor #959 : torek, 17.10.2006 : 21:44:45 »

HAJLO!

Nekaj znam vendar bi strokovno literaturo raje brala v kakem drugem jeziku. Lahko pa poskusim. Saj veš novi izzivi so zmeraj dobrodošli.

Kaj je kaj na spletu kje opisano. Morda tudi v okviru mojpes.net?

Bom pa vesela tudi kakih navodil in nasvetov tukaj od koga!

Prijazen teden še naprej!

Logiran
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines