mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 26.09.2024 : 23:50:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 118   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beli višavski terier - čvek  (Prebrano 224312 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #855 : četrtek, 15.06.2006 : 11:32:51 »

Oooo kako lepo, a mu bo ime "Du Moulin de Mac Gregor" ??

Jaz sem obseden z njihovimi psi, ampak imam zdaj že nove obsesije Roll Eyes, glede na to da Harryja že imam, ki je sin Mac Gregorja. Kiss

Kaj pa na Alpe Adria Winner a pridete?
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #856 : četrtek, 15.06.2006 : 11:44:31 »

Ja, najverjetneje bo tako. Wink

Ne, na Alpe Adria nas zal nebo, jaz namrec jutri potujem v Beograd in me ni v Sloveniji, tako da sem se odlocila, da imam zdaj razstavljalsko pavzo (v maju so bile prakticno vsak vikend razstave na katerih smo bili) in sicer vsaj do Trbovelj, mogoce pa bomo tudi Trbovlje izpustili in sli sele v Maribor naslednjic. Pa vi, kaksne imas plane s tvojo bando glede razstav??

A je Pikica breja? Kdaj bo kotila predvidoma??
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #857 : četrtek, 15.06.2006 : 12:04:33 »

Naše Westie banda je tudi na počitnicah do Trbovelj, Škotka Liza pa mora reva garati še po tej vročini, takoj po Alpe Adria Winnerju gre v Črno goro na tri razstave na Adria Cup, joj skuhali se bodo. Tako da če bo vse posreči bo postala Škotka z največ Junior Šampionati v Sloveniji pa tudi na Hrvaškem ni nobene ki bi bila tako multi titulirana, itak je zadnjič v BOB premagala trenutno najbolj perspektivno Zagrebško madam tako da itak nobeden nima šans.
Pikica je noseča ima že viden trebuh, približno 10.7. bo veseli dogodek.

Za Mac Gregorja pa iskrene čestitke, se boste malo skeširali Grin. Ampak drugače ne gre, pri njih je že toliko uglednih psaren nabavilo pse da je joj in res so nenormalno uspešni jaz sploh ne štekam. No naš Harry bo šel drudo leto na najmanj 30 razstav pa bomo videli.

Lp.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #858 : četrtek, 15.06.2006 : 18:45:23 »

Uma, čestitam. ful fajn. in za maxi paket  Wink in za samčka! četudi ta psarna meni ne pove nič, a že ime zveni super.  Grin
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #859 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:15:33 »

KAj je kdo tako dober, da mi iz kataloga Portoroz prepise visavce oziroma vsaj poroca kdo je bil v kateri kategoriji in kaksni so bili rezultati?? Predvsem robin verjetno ste vi bili, ali pa kdorkoli drug!!
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #860 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:38:45 »

Oooo Uma, seveda ni bilo nobenega omembe vrednega slovenskega, se opravičujem brez zamere tistim dvema ki sta bila, ampak obadva seveda na zadnjem mestu v svojih razredih. Uma višavcev je bilo 20 obadva dneva in zmagovali so ooogrooomni osebki na obadva dneva v vseh skupinah. Absolutno premoč pa imajo vsakič psi iz linije Mac Gregor, ali pa potomci Valange Sailor Jacka - svetovnega prvaka, i je v lasti Leonhard's iz Berlina. V Umagu je sodnik pred razglasitvijo BOB vzel meter in psa zmeril v višino!? Potem pa mu je dal BOB, očitno pač ni bil tako previsok, kot je morebiti delovalo, bil pa je prečudovit - psarna Leonhard's, ki je dala tudi letošnjega Evropskega prvaka pa še marsikaj drugega.
Sicer pa je preveč za prepisovati, sori, bili so Italijani, Avstrijci, Hrvati, Čehi, Madžari, Poljaki in skoraj vsi zelo vrhunske pse. Razstava je očitno postala zelo popularna saj ljudje pridejo na kratke počitnice z vso družino.
Naša Škotka Liza je seveda obadva dneva zmagala v svojem razredu in tokrat je bilo tudi škotov kar dosti iz več držav in celo dva pšenična. V Umagu je bilo zelo lepo in fino hladno v gozdičku s prelepo travo, v Portorožu pa peklensko vroče v dvorani.
Lp.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #861 : ponedeljek, 19.06.2006 : 10:43:47 »

Verjamem, a mi lahko potem samo poves rezultate vmesnih in odprtih psick, pa BOB??

Pa seveda cestitam za uspeh skotinje.
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #862 : ponedeljek, 19.06.2006 : 11:05:46 »

Joj a veš da ne vem za točne rezultate, jaz sem imel ves čas na piki tega Leonhard's Special Agenta, ker imam trenutno fetiš na Leonhard'se. Bo pa sigurno kje kaj objavljeno.
Vsi daleč najlepši psi so bili v lasti Poljskih in Čeških psaren, potomci Mac Gregorjev in Leonhard'sov. Pa tudi pse iz psarne Blataj so imele te gospe in vsi poznajo mojega Harryja in pravijo da so bila ta tri legla v Blataju, ki so jih zaplodili Multi CH Mac Gregorji, razgrabljena in da je mojega Harryja hotel marsikdo, vendar sta obedve vzrediteljici vztrajali da gre v Slovenijo, ker tukaj ni še nič njihovega. Jaz sem jim sicer obljubil da bo Harry začel kariero že tokrat na tej razstavi, vendar žal po moji oceni še ni pripravljen, je trenutno brez zob Grin, ima majhno telo, majhno glavo, velike noge , velik rep in velika ušesa, je pač v tej fazi razvoja, ko je prav smešen. Srčno pa upam in dobesedno molim, da bi bil "velikan", izgleda sicer da bo... bomo pa videli, bomo ga pa res zelo veliko razstavljali, še več kot Lizo, ki je bila letos res vsepovsod, če bo možno ga pošljem tudi v Ameriko, Skandinavijo in Rusijo. Zdaj ne iščem več vzrediteljev po celem svetu Grin, ampak samo še handlerje.
 
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #863 : ponedeljek, 19.06.2006 : 11:15:37 »

Ok, hvala vseeno, tako pravis torej, da isces hendlerje. Ja, saj tudi Arwen je trenutno ful smesna, izgleda ful suha in to, pa je kot nora, samo zdaj ima tisto zadnjo fazo rasti, da se se malo potegno. Po visini bo prehitel Umo, ampak ne za veliko, mislim da bo imela za psicko nekje idealnih 28-29 cm.

Pa kako to mozno, da so taksni velikani zmagovali, sploh ce jih je sel merit??
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #864 : ponedeljek, 19.06.2006 : 11:38:23 »

Ja res velikani, naš bogi Filip ima res lepo obliko in glavo in čisto raven rep, nošen stalno navpično, majhna ušesa in sploh in oh, sam velik je pa toliko kot so bili včeraj Juniorji, pa čeprav je čisto po standardu visok. Jah a veš pomojem je bil tisti samček ene 30 cm, več sigurno ne. To je pa nekako še v meji + / -  10%. Ja res predstavljaj si, pse je imel razvrščene v razstavni pozi pred seboj in vsem je bilo jasno kdo bo zmagal, potem pa je šel do mize vzel meter in psa zmeril!? Mene je prav mučilo da bi ga šel vprašat koliko je nameril, sam saj veš, da se sodnika ne nadleguje. V bistvu se meni ne zdi nič sporno, sam to vodi v to da bomo vsi hoteli imeti velike, kaj pa bo to prineslo, nevem no saj kaj hudega ne more biti, sam bi moral res biti sprejet en odlok da samci čez 30 ne smejo biti, punce pa 29. Sam to itak ne bo ker se ne more reči da se je populacija Westijev ful dvignila v višino, pač eni so malo bolj močni in visoki in očitno delujejo zelo atraktivno.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #865 : ponedeljek, 19.06.2006 : 11:52:12 »

Ja, americani so nekaj taksnega naredili, ceprav to ni bil ravno odlog, ampak v bistvu poziv sodnikov, da naj pri visavcih upostevajo visino, da je v Ameriki zmagovalo ogromno westijev tudi s 33cm in vec. Ampak pri nas tega ne bos videl, kaj ces. Imamo samo 2 moznosti, na eni strani se lahko striktno drzimo standarda in se pozvizgamo na trenutno trende, s tem pac tudi na razstavne rezultate. Ali pa da na drugi strani podlezemo trendu in nabavljamo pse iz legel, ki imajo trenutno aktualne prvine. Vse je pa odvisno ali bo trend taksen ostal, ali bo trajal par let in potem sel nazaj. Jaz osebno mislim da bom ubrala nekaksno kombinacijo, vendar s tendenco k prvi moznosti, torej k idelani visini glede na standard, pa vrag po razstavah, ce bo samo to razlog za slabe rezultate (kar pri Umi obcasno pac je!), na drugi strani pa z bodocim samcem, bomo videli, mogoce lahko z njim dosezemo idealne rezultate, tako da te nase psicke, ki imajo okrog 27cm, dvignemo na idealnih 28, vecjih pa spet nocem imet. To je moje mnenje.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #866 : ponedeljek, 26.06.2006 : 08:58:14 »

Pozdravcek vsem skupaj!

Moram vam sporocit, da je Uma vceraj opravila izpit B-BH!!!! Hvala sodniku in Ljubici za ves njen trud!!

Seveda si je zasluzila zvecer eno veliko porcijo cokoladnega sladoleda!
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #867 : ponedeljek, 26.06.2006 : 09:22:14 »

Čestitke!!!
Pridna punca.
Kako kaj prenašate vročino, mi se huhamo, sem probal prejšnji dan vseeno malo iti na sprehod, je mene in Lizo skoraj kap! Tako da smo kar doma v senčki in škropilnico za vodo imamo prižgano na vrtu, tamali jo obožujejo Cheesy.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #868 : ponedeljek, 26.06.2006 : 09:24:34 »

Vrocino bolj tezko prenasamo po pravici povedano. Cez dan so punce vecinoma v stanovanju in spijo, ven gremo samo toliko da opravijo potrebo. Potem pa gremo na vecerni sprehod tam nekje krepko po 20h uri, da se malo zdivjajo, ceprav se jim najbolj ne da po pravici povedano.

Smo pa vceraj bili na izviru Kamniske bistrice popoldne in so se malo ohladile, ceprav je bilo Arwen strah vode k sus!
Logiran
taja75
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #869 : ponedeljek, 26.06.2006 : 12:16:08 »

Naša Lunca se goni.
Tako!  Wink
Ta vikend smo bili na morju. Že kakšen dan prej sem opazila, da ima malo rjavkastega izcedka, pa nisem polagala posebne pozornosti. Ves čas ima namreč malo sluzi, pa se mi je prej zdelo čudno, potem pa mi je veterinar rekel, da je to popolnoma normalno (pri prejšnji psički (rottweilerki) sluzi nisem nikoli opazila, le rahlo krvavitev v času gonitve) in nisem bila pozorna na to.
No, čez vikend pa je postalo očitno.

Malo sem že pozabila kako in kaj, zato bi mi kakšna (splošna informacija) prav prišla. Ne vem namreč kako naj zdaj štejem - od katerega dne, kateri dnevi so najbolj kritični (v glavi imam 11.-15. dan) ??

Drugače pa smo se imeli lepo. Luna je plavala, okušala vodo  Undecided čeprav smo ji govorili, da ne sme. Posledica je bila driska v soboto popoldne. Pa je potem hitro minilo  Smiley

Nočna mora je tista trava, ki raste na obali in ima neke čudne "ježke" - take majhne rahlo bodeče bunkice, ki se primejo na tekstil, pa seveda na pasjo dlako  Sad Huh Undecided  po vsakem sprehodu smo jih odstranjevali in če ne bi videla, skoraj ne bi verjela, kako močno se zalezelo med prstke, da smo jih komaj spravljali ven.
Logiran
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 118   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Beli višavski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines