o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 18.02.2025 : 01:35:16
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 3
| Tema:
Beli višavski terier - čvek
Strani:
1
...
7
8
9
10
11
[
12
]
13
14
15
16
17
...
118
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beli višavski terier - čvek (Prebrano 234806 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.309
Re: Beli višavski terier
«
Odgovor #165 :
sreda, 07.12.2005 : 21:25:45 »
bina brez zamere, ampak potem kar si napisala, je bil kuza prehitro odstavljen od matere in je zato imel tezave....in ce ti je nekdo prodal taksnega kuzka, ne glede na to koliko ti je pomagal potem kasneje, to ni in nebo vredu in temu mi bo pritrdil vsak forumas. Preberi si malo taksne in drugacne zgodbe na forumu o cistokrvnih nerodovniskih psih, ki so jih kupovali taksni, ki se razmisljajo tako kot ti - saj rodovnika ne rabim, imam ga samo zase....potem pa se cez par mesecev cudijo najprej da kuza ne zgleda tako kot bi moral (pa to je se najmanjsi problem), pa vse tezave, ki so jih s taksnimi kuzki imeli.
Zdaj tako je kar je, verjamem da imas svoje malcka neizmerno rada, ampak ko bos dlje na forumu, upam, da bos premislila o svojem staliscu in ce bos v prihodnosti se kdaj kupovala kuzka, raje ubrala drugacno pot.
Trimanje ne boli, v kolikor je pravilno izvedeno, res pa je da kuzki potrebujejo par trimanj, da se navadijo, bolj na to, da je pac treba stati pri miru, kot pa kaj drugega. Kupi si dobro krtaco in tvojega westija precesi vsak dan, da se cimprej navadi na nego. Pa vsakokrat ga pohvali ko koncata in mu daj priboljsek.
V solo bi bilo zelo dobro, da bi sla cimprej, je pa dejstvo, da je zima in da vecina sol tecajev nima. Ne vem sicer od kod si, ampak ce si iz Ljubljane ali okolice ti priporocam Svrk, gospa Mira ti bo dala zacana navodila, da prebrodita cas do spomladanskih tecajev, ki so se v Svrku lansko leto zaceli konec februarja, takoj ko je skopnel sneg.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 140
«
Odgovor #166 :
sreda, 07.12.2005 : 22:29:02 »
Citat: bino , sreda, 07.12.2005 : 21:06:23
[izbris nedovoljene reklame za nakup nerodovniskih psov; Jana]
Ko bom znala,pošljem slikico
josie
... skrbi samo za svoj žep, ker ti drugače ne bi prodal kužka brez rodovnika in še prehitro odvzetega od mamice. Je pa vesel, ko vedno znova najde kakšnega naivca. Pa ne sekiraj se zdaj preveč okoli tega, pred nekaj časa sem bila tudi sama tako naivna.
[izbris nedovoljene reklame za nakup nerodovniskih psov; Jana]
Logiran
bino
novinec
Sporočil: 19
«
Odgovor #167 :
četrtek, 08.12.2005 : 14:27:19 »
I
Ne, nisem iz LJ,ampak iz MB.Bom se pozanimala,katera šola je najboljša pri nas.Ali morda kdo ve?
ja,mogoče pa bi res mogla dati malo več denarja in kupiti rodovniškega psa.Bino je zdaj vredu,kako bo pa naprej,pa bomo videli.Upam,da ne bo kakšnih težav.
Hvala za odgovore!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.309
«
Odgovor #168 :
četrtek, 08.12.2005 : 14:30:26 »
Kaj se sol v Mariboru tice, mislim da je vseeno najboljse KD Maribor na Pobrezju. Jaz upam zate, da bo Bino vredu - saj kaj se rodovnika tice pa zdaj tako je kot je, samo za drugic pac smo te skusali opomnit. Sicer pa, ce imas kakrsnokoli vprasanje mi lahko pises na ZS ali pa tukaj, pa ti bomo pomagali s skupnimi mocmi.
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
Sporočil: 427
«
Odgovor #169 :
četrtek, 08.12.2005 : 21:02:21 »
Bino živjo,
vidim da so ti ostali že izdatno svetovali, svetujem ti edino še to da daj kužku jesti skuto in jogurt skupaj zmešano (malo porcijo, trikrat na dan, pa ne iz hladilnika), to je zelo koristno za mlade kužke. Jaz imam tudi novo Višavko Barbie, stara je 3 mesece in je ravno tako navihana kot praviš ti, vse polula in samo grize, sporočam ti da bo tako vsaj pol leta, ampak ne obupat, ko te ni doma ga imej nujno v ogradi, "postelji" mu s časopisom, imeti mora gumijaste igrače, vodo in hrano ( najbolje brikete) ko pa prideš domov pa hitro na sprehod. Jaz ogrado svetujem vsem, za prvih nekaj mesecev, kasneje pa je ne bo več potreboval in ko si doma ga tudi vzameš ven seveda.
Trimat pa ne sama, boš videla kako bo kuža lep če ga bo zrihtal pravi in izkušen frizer, če ga ne najdeš sama ti ga bomo že mi našli, jaz poznam dva v MB. Veliko veselja in poročaj kako vama gre.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #170 :
četrtek, 08.12.2005 : 22:24:25 »
Kar se grizenja tiče, ti svetujem enako kot ti je že Robin, kupi si ogrado. Če nočeš preveč drago kupiti, lahko kupiš tudi takšno za zajčke, če jo misliš uporabljati samo dokler je mladiček. Sama imam tudi terjerčka približno enake velikosti in nam je prva dva meseca dobro koristila, zdaj je pa ne potrebujemo več (od 5 meseca). jaz sem jo kupila v Zooticu v Mercatorju stane pa približno 5.000 sit.
Glede šol v MB ti pa vsekakkor svetujem Kinološko društvo Maribor (na Pobrežju)- lastne izkušnje- z prejšnjimi sem hodila na kinološko društvo Tabor, Oscar pa je pravkar končal malo šolo na Pobrežju in sem bolj zadovoljna z delom. Sedaj takointako ni tečajev, začnejo se spet spomladi (marca).
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #171 :
četrtek, 08.12.2005 : 22:53:34 »
Bino,
Primer poceni in učinkovite ograde si lahko pogledaš na tejle strani (prva slika levo zgoraj)
http://www.geocities.com/urskaaa0/terier.html
, kupiš jo kakšne 5 m (višina 60 cm) in jo postaviš v krog, dobiš jo v kakšni trgovini z vrtno in gradbeno opremo, jaz sem imel na začetku tudi takšno, zdaj pa imam krasne srebrne ograde, ki se kupijo na pasjih razstavah.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #172 :
četrtek, 08.12.2005 : 23:33:58 »
Robin posrečena kombinacija ti dve pasmi, ki jih imaš, čeprav so meni ta črni malce bolj pri srcu, bolj so gentelmanski in malo bolj umirjeni, a se motim?
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #173 :
petek, 09.12.2005 : 00:41:09 »
O martinca,
midva pa danes ne moreva spati, al kaj, pa samo šibava poste v vse mogoče teme, jaz sem bil ravno na enem drugem forumu, pridem nazaj in spet ti.
Ja kar se pa tiče Škotkov, ti pa lahko povem, da so veliko presenečenje zame. So veliko lepši, kot sem si kdajkoli mislil. Tiste fotke raznih razstavnih Scottijev niso najbolj lušne, s tistimi obrvmi pa to. Če pa ga vidiš tko "privatno" je prelep in odličen karakter. Sicer kot mlad kuža zelo živahen, ravnotako kot Westie, kasneje pa bolj miren in eleganten. Meni so neskončno všeč in januarja gremo prvič na razstavo, sem že zdaj ves živčen.
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #174 :
petek, 09.12.2005 : 01:15:40 »
Mene nasplošno terierjerčki presenečajo, sama si nikoli nisem mislila, da bom ga kdaj imela, sedaj, ko ga imam pa si sploh ne znam predstavljat, kako sem lahko imela včasih druge pse.
Osebno me westiji ne pritegnejo, škoti so mi pa vsaj vizualno že od nekdaj zelo všeč, ampak to pa že spada v eno drugo temo.
Tak zdaj pa grem spat! Lahko noč!
Logiran
bino
novinec
«
Odgovor #175 :
petek, 09.12.2005 : 17:46:48 »
halo,trenutno sem na drugem računalniku,ker mi je moj kuža Bino pregrizno kabl za internet.zdaj pa RES potrebujem ograjo za njega.Pa vidim,da bom mogla vse kable zaščitit in skrit.Še dobro,da se ni na električnega spravo.Doma so hudi na njega.Pa ni on nič kriv,saj ni vedo,da ne sme.
Kdaj pa ga naj prvič peljem na trimanje?koliko to stane približno:trimanje in striženje?
Nekateri pravijo,da kužkom umivajo zobe.Je to potrebno?
robin, super ograjo si si umislil.kaj kužki niso Žalostni v tako majhnem prostorčku?Vprašam,ker ne vem.Marsičesa se moram še naučiti.
Se še kaj javim.Ciao!
JOSIE
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #176 :
petek, 09.12.2005 : 18:35:18 »
Živjo, Josie in ostali.
Seveda je kužek žalosten če je zaprt. Ampak če pa ti bo uničil celo stanovanje potem boš pa ti žalostna, tvoji starši pa bodo znoreli. Poglej, kuža naj bo v ogradi le ko te ni doma ali pa nimaš časa zanj, recimo ko se učiš ali pa si na mojpes.net naprimer ha, ha. Drugače pa ga imaš zunaj, vendar prvi mesec ga moraš imeti stalno na očeh in vse vragolije, kot je grizenje kabla in prevračanje rož, cufanje tepiha in vezalk...., moraš takoj preprečiti. Malo povzdigneš glas in rečeš NE SME! In to vedno znova vsak dan stokrat. Če pa je priden in se igra z gumijasto igračo pa ga pohvališ s prijaznim glasom in ga pobožaš in mu igračo malo izmikaš, da jo še bolj lovi in se bori zanjo. Če se polula v stanovanju ne pomaga nobeno dretje in nasilje, če se je polulal si kriva ti, če bi imel ves čas odprta vrata na vrt bi šel sigurno ven, vsaj naši gredo vsi, od najmlajših naprej. Če pa so vrata zaprta se najmlajša polula pred vrata, kar pomeni da bi šla ven če bi lahko. Jaz v glavnem samo brišem in nič ne rečem. Seveda je veliko teže če si v bloku. Zato pa je ograda najmanj huda rešitev za prvih nekaj mesecev, saj imaš lahko večjo, tisto ki sem ti jo jaz pokazal sem pač našel na netu in se mi je zdelo v redu za prvo silo in če jo kupiš 5m in postaviš v krog bo zadosti velika, samo igrače mu daj in vsako cviljenje zignoriraj, ampak da ne bo sedaj kdo mislil da naj bo kuža tri mesece stalno v ogradi, samo ko ga ne morete nadzorovati sicer pa je treba vsak prosti trenutek posvetiti novemu družinskemu članu.
Aja še trimanje, pol pa neham, jaz vse prvič odpeljem k frizerju pri 4 mesecih starosti, že prej pa jim sam postrižem dlako po ritki, med očmi in po ušeskih, vendar to ne počni če se ti kuža ne pusti in ponavabi se mladički zelo branijo in vsako siljenje stvar samo poslabša. Torej, k frizerju pri 4 ali maksimalno 5 mesecih starosti stane pa od 4000 do 5.000 sit.
Čao
Logiran
bino
novinec
«
Odgovor #177 :
petek, 09.12.2005 : 20:47:42 »
Ja,bo pa moral biti za ograjico.Bom jo kar hitro kupila.Stanujem v hiši,a ga ne puščam ven,ker je zdaj takšno blato,pa se tak hitro umaže.Greva na sprehod,potem pa mu umijem tačke.Lulat pa ga navajam,na časopis,pokaka pa se najraje na tepih(lumpek).Komaj čakam na pomlad,da bomo lahko imeli vse odprto.
Robin,koliko kužkov pa imaš ti?
Pa še to sem pozabila:opazla sem,da moj Bino je zemljo.Pa ne tiste od zunaj,ampak zemljo od rož.Kupila sem mu vitamine za mladiče,pa še vedno to počne.Jaz rož nimam.Ko pa prideva k mami,pa se takoj zažene v rože in začne jesti,kot kakšno poslastico.
Prej sem mu dala za poskusit jogurt,pa ga ima ful rad.Briketov pa še vedno noče niti povohati.Pa še toliko sem jih kupila...
Ne znam uporabljati smeškov(sem še nova)
Čao!JOSIE
Logiran
robin
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #178 :
petek, 09.12.2005 : 22:51:49 »
Josie, mi mamo 6 kužkov,
Višavčki: Pika, Filip, Miška, Barbie
Škotki: Liza, Sara
(trenutno pa še tri mladičke Višavčke, se pravi vse skupaj 9 kužkov)
http://west-in-show.moj-album.com/
Praviš, da tvoj lump je zemljo in rože, to so počeli vsi naši ko so bili majhni, Barbi pa vsak dan pride iz vrta kot kakšen rudar, vse skoplje in žre travo in zemljo. Ja eni pravjo, da jim manjka vlaknin ali pa kakšnih vitaminov, jaz pa vem, da naši jedo vsak dan skuto in jogurt in najboljše brikete in s časom vsi nehajo zemljo žret.
Kar se pa tiče briketov, jih bo jedel če bo lačen, če pa dobi karkoli drugega jih ne bo jedel. Daj mu samo enih pet briketkov namoči v vodo in ko bodo mokri jih zmešaj z jogurtom ali skuto, po mojem bo pojedel, samo morjo biti zelo mehki to traja kar kakšno uro da so dosti mehki.
Še to, a si dala kužku tabletko proti glistam, ker jih sigurno ima glede na to od kod prihaja, pa še v boljših razmerah se to zelo pogosto zgodi, ni nič hudega ampak nujno mora dobiti tabletko oziroma pasto ker tableto mu boš težko vsilila, kupi jo pri veterinarju čimprej ni drago.
Smeškote pa dodajaš tako da pod sporočilom, ki ga pišeš klikneš Predogled in potem se ti pojavijo še smeškoti, klikneš smeškota in pojavi se tam v tekstu kjer si prej kliknila z miško.
Čao
Logiran
Pumma
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 198
«
Odgovor #179 :
sobota, 10.12.2005 : 09:18:32 »
Robin?A si mi poznamo?Filip, Barbie, Miška mi je nekam znano.Hahaha,.. Pozdravi svoje navihančke!Pa-pa
Logiran
Strani:
1
...
7
8
9
10
11
[
12
]