mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 20:20:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 84522 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #180 : sreda, 04.05.2005 : 18:52:40 »

Ja Mel, ko hodis po mestu, ko hodis po urbanih poteh...jaz govorim o poteh, ki jih uporabljajo izkljucno sprehajalci psov in pri nas v Kopru je taksna. Vstran od ceste in pes lahko tece. Eno je imet non stop na vrvici malo zivalco, ki ji je ze tempo tvoje hitre hoje tek, drugo pa vecjega psa, ki potrebuje veliko gibanja in si ze s tekom prepocasen zanj. Ob tej poti imamo tudi jasico, kjer se lahko mece igracke ali pa se psi igrajo. Zdaj pa mi povej, zakaj imet na taksnem prostoru, kjer pes ne ogroza nikogar in nikogar ne moti psa na vrvici? Tukaj potem pride do problemov, ker jo uporabljamo tako lastniki socializiranih psov kot lastniki psov, ki imajo agresivne izpade. In s tem ne mislim pse, ki pokazejo, da se nocejo igrat ali bi radi mir, ker ti psu to lepo pokazejo...ampak na pse, ki nimajo mero za jezo in ti ga namesto opozorijo, skoro raztrgajo.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #181 : sreda, 04.05.2005 : 18:58:31 »


Pa saj ni govora da lastniki uveljavljajo svojo voljo, in dokazujejo, kateremu psu je dovoljeno da ga povoha in kateremu ne...Govora je pač v tem, da so nekateri prepričani, da je treba pse pustiti da se ovohajo, igrajo...Ti kot lastnik svojega psa, pa najbolje veš, zakaj določenemu tujemu psu ne dovoliš da se ovoha, spozna...s tvojim.

Morda se pa kakšen pes boji tujih / večjih / manjših Grin psov...Morda je ravno moj pes poškodovan / bolan ...itd. Tudi to so razlogi, zaradi katerih bom jaz kot lastnica odločala, kdo bo mojega psa pobožal, povohal, se z njim igral... Wink


Sej s tem kar si ti napisala se popolnoma strinjam,brez nobenih ugovorov.Vidim pa tudi lastnike ki samo uveljavljajo svojo voljo!Sej ocitno ne vem kako povedat ker me noben ne razume.
Ko psu nekdo nacrto preprecuje kontakt z drugimi psi,brez za psa rilevantnega razloga se meni ne zdi prav.Pa mi lahko recete,da to ni nujno naravno,in se vedno bom mislila da je interakcija med psi zanje pomembna.Sej niso narejeni da se samo z nami sporazumevajo.
Druga zgodba je bozanje,dotikanje...tudi moj ni prevec navdusen nad neznanci.Se vedno pa ga tudi k temu spodbujam,ker hocem da imava oba to svobodo da greva kamorkoli.Ko kdo steguje roko proti mojemu ga lepo vprasam ce bi ga rad pobozal,psa medtem posedem.Ce vidim da clovek narobe stopa proti psu(recimo z roko dvignjeno nad njegovo glavo in s pogledom usmerjenim v pasje oci) pa ga se poucim kako je bolj varno in manj stresno tako za psa kot za njega.
Nic lepo se imejte ce greste na kaksen vecerni sprehod.Midva samo se pasek pripneva....
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #182 : sreda, 04.05.2005 : 18:58:45 »

... kot lastniki psov, ki imajo agresivne izpade. In s tem ne mislim pse, ki pokazejo, da se nocejo igrat ali bi radi mir, ker ti psu to lepo pokazejo...ampak na pse, ki nimajo mero za jezo in ti ga namesto opozorijo, skoro raztrgajo.

Ja no vidiš, pa smo spet tam, kjer smo bili Wink Da se vsi psi preprosto ne morejo igrati in ovohavati. Ampak OK, ti govoriš o psih, ki so nasploh agresivni...

Potem pa pride na vrsto metoda Nanook Grin Grin - malo heca, ko smo pa že vsi tako resni v tej debati Wink

Jaz bi se pač izogibala prostorom, kjer so drugi agresivni psi spuščeni. Bi se pač usedla v avto in odpeljala drugam. Kaj naj se kregam z idiotom, ki ima spuščenega agresivnega psa? Nikoli ne bi nič dosegla, ravno obratno.

LP,
Diana
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #183 : sreda, 04.05.2005 : 19:03:19 »

Nanook, a mogoče veš, kaj Tarija pri mopsih moti? Jaz večkrat razstavljam psa iz moje vzreje  in ko na razstavi zagleda mopsa, se mu skoraj zmeša, pa je drugače silno ljubezniv kuža - do drugih psov in do ljudi. Njegovi lastniki nimajo pojma, ker sploh ne poznajo nobenega mopsa in jih tudi ne srečujejo.

Jp, se mi zdi da vem. Moti ga njihov nacin dihanja-glasno sopenje, smrcanje, pohrkovanje, kaj jaz vem kaj vse se pocno in kaksne glasove spuscajo.  Roll Eyes To mu gre na zivce, mu je neprijetno, vcasih imam celo obcutek, da se tega boji. Huh In zato se jih izogiba, ce pa prevec silijo vanj, pa dobi popizditis. Undecided Edini pes (ok, bila je psicka), ki je vanj lahko "zahrzal", pa mali tudi slucajno ni izgubil zivcev, je bila shar peika. Wink Vse ostalo (bokser, buldog, mops itd.) odpade. Ocitno imava precej podoben okus in tisto "kakrsen gospodar taksen pes" pri nama drzi kot pribito. Grin Wink

Tale stavek sem šele zdajle opazila. To je pri odraslih psih pojav, ki sem ga imela že večkrat priliko videti. Tudi naša tamala se je na začetku bala mladičkov (ko so začeli capljati) in je bežala pred njimi, zdaj pa je čisto na njihovem nivoju Cheesy Tongue Mama Cini je pa nadzorni Wink

Moj se recimo boji oz. ne ve, kaj bi z njo pocel, sosedine ca. 9 tednov stare spanjelke. Mladicki bokserjev, buldogov, rottov, mopsov-najhujsi sovrazniki in njih pa prav res ne mara. Ostali naj ga pustijo pri miru, ampak te je pa potrebno iztrebit. Roll Eyes
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #184 : sreda, 04.05.2005 : 19:40:41 »

Citat
Nanook meni pa se ne zdi prav naj lastnik odloca o tem ali bo njegov pes povohal drugega.

Kdo pa naj? Sveti Peter? Huh Seveda jaz odlocam s kom se bo moj pes igral, povohal itd.. Saj je moj in od nikogar drugega.

Citat
Ce si pes tega ZELI in drugi pes veselo maha z repom -torej ne kaze nobene agresije,mislim da je TREBA pustit da se povohajo.To je nekaj naravnega.

Kaj pa ce si pes tega ne zeli? Aja, potem je agresiven in sploh ne bi smel biti tam. Wink

Citat
Ker moj pes ni se do nobenega kazal agresije,si ne morem kaj da mi ne bi bili vsec agresivni psi.Tako da mislim,da bi vsi lastniki ki imajo psa ki slabo odreagira na druge pse morali voziti psa na povodcu in ONI opozorit druge sprehajalce. Vsaj taksna je praksa tukaj okoli.Psa imajo na povodcu in ti lepo povejo da nima rad drugih.Ce se pol ob vohanju izkaze da ima tvojega rad,pa jih pustimo da se igrajo.

Zakaj bi morali oni opozarjati tebe, da poklici svojega psa, ker njihov ne mara drugih psov. To bi ti morala storiti apriori. Ce ves, da je njihov pes agresiven, svojega poklici. Ce ne ves, ga pa sploh poklici. Kje je tu problem? A je potrebno psa preveckrat klicat? Huh
Pa njihov mora seveda biti tudi na povodcu oz. ga morajo poklicat, ko srecajo kakega psa in tako prepreciti stik. Enako velja zate.

Ja, sem tudi jaz vcasih govorila, da je moj hud in naj svojega poklicejo. Bob ob steno. Vedno sem dobila "saj nas pa ni". In ko je moj zarencal (un pa v susu priletel vanj, jasno da bo moj zarencal) so se pa cudili "a je hud, nismo vedeli!". "Ja ne, ti prokleta mona naglusna, saj sem ti samo pred 1min rekla, da poklici cucka, ker moj ne mara drugih psov." (potem so bili sele uzaljeni Tongue).

Citat
Se strinjam s tabo. ce bi bili agresivni psi na sprehodu zavezani, bi ze od dalec lahko videl vrvico in bi rekel: aha evo, zdaj moram se mojega privezat... Pa veliko je placov, pa uro taksno izberes, da lahko tudi agresivnega psa izpustis in mu das moznost, da se zdirka. Ne zdi se mi prav, da se jaz trudim pa hodim v solo, da bo ja moj pes socializiran, pa mu poskusam vse pse prikupit, da ja ne bo kaksnega grdo gledal...pol pa ne morem niti uzivat na sprehodu, ker vedno razmisljam ce je tisti pes iz daljave agresiven, bo lastnik odreagiral, se je boljse umaknit s poti...

Se strinjam s tem, da ni prijetno cakati in ugotavljati ali je prihajajoci pes prijazen ali ne. Ne strinjam pa se s tem, da bi bil pokazatelj agresivnosti dolocenega psa to ali ga ima lastnik na povodcu ali ne-kot si napisala-ko vidis vrvico, si lahko mislis, da je agresiven in svojega poklices. Ce ni vrvice torej pomeni, da ni agresiven in imas svojega lahko spuscenega; tako sem te razumela. Vsak pes je zgodba zase in to, da en pes ŠE nikoli ni zarencal na kakega drugega, tudi slucajno ne pomeni, da NIKOLI ne bo. Zato se mi zdi edino pravilno, da damo psa na strik in se sele nato spoznamo z drugim psom (oba na strikih). Sele kasneje se ju lahko spustimo, ce seveda ni kakega konflikta.

Citat
Sam povej mi kje je smisel, da gre pes, ki mu drugi psi niso vsec med pse???

Ce gre soseda z do tujih psov ne prevec prijaznim krasevcem na sprehod po polju, je to med pse? Mislim da tu govorimo sprehodih po sprehajalnih poteh, kjer se lahko sprehajajo vsi od A do Z, kamor spadajo tudi agresivni psi, ne govorimo pa o kakih pasjih srecanjih/procesijah. Bodite brez skrbi, da MOJEGA psa v Zajcjo ali na kaksno drugo pasje srecanje (z izjemo dveh piknikov), NE BO. Ker ne mara velikih psov, guzve in psov, ki silijo vanj. Vse to pa bi dobil na kakem srecanju. Kar je cisto fajn za pse, ki jim to ustreza. Mojemu pac ne.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #185 : sreda, 04.05.2005 : 19:46:47 »

Citat
Sej jih ne mara, torej je njemu in drugim psom boljse, da se ne srecajo. Izberes si pac uro ali prostor, kjer so moznosti srecanja zelo majhne in lahko uzivata in ti in pes. Al pa ga imas na vrvici. Tudi za sprehod po mestu lahko najdes uro, ko psov ni zunaj. Danes sem sla ob 7h ven in sem srecala samo eno lastnico psov, ponavadi sem jih vedno full vec, ker je tudi ura bila taksna...sej statistika ti veliko pomaga kdaj ljudje najraje pse vodijo ven, pa si pac za termin izberes kaksno uro prej ali pozneje...
(Govorim o psih, ki so zaradi svojega nenavdusenja nad drugimi psi lahko agresivni do njih)

Kje pa pise, da se morajo srecati? Saj ti svojega poklices, oni je itak na vrvici in greste mirno en mimo drugega, ane. Ne razumem, zakaj bi morali tisti hoditi ob nemogocih urah na nemogoce kraje. Zakaj? Zato da boste vi z "tako zelo zelo prijaznimi psi" lahko hodili na sprehod, ne da bi bilo potrebno enkrat samga izreci "sem"? Tegale dela res ne razumem. Da so oboji na vrvici ob srecanju je pa itak jasno, ane. Huh

Citat
Ne razumem zakaj in kako ima lastnik pravico da rece:"Ti si moj kuza in tudi ce si zelis stika z drugim psom ti tega ne bom pustil,ker se tvoj Gospodar".

Primeri:
-pes z zlomljeno taco, gre na krajsi sprehod, sreca drugega psa, ki si zeli kaksnega blizjega kontakta, vendar to ni najboljsa ideja zaradi poskodbe prvega. Zato almighty Darth Gospodar rece, "Fidi, danes pa ne, ker si buban." in mu ne pusti igranja
-pes pravkar po kastraciji/psica po sterilizaciji, gre na sprehod, se zeli igrati, pa spet rece almighty Darth Gospodar "Furbi, nic ne bo, po narkozici treba pocivat."
-pes z garjami/mikrosporijo/kako nalezljivo boleznijo-almighty Obi Wan Gospodar ne pusti stika, da se slucaaaajno ne bi kak drug pes nalezel.

Citat
Bom glede natancnosti postala kot Nanook!!Govorili smo o vohanju in spoznavanju psov ki si tega zelijo med sabo..ne pa o tem da hoce vsak pobozat tvojega psa..itd.

Kreh kreh, lej kaj sem jaz napisala, hehe (ja, vem da ni letelo nate):

Citat
Zakaj bi se pa morali psi med sabo ovohavati, ce jim ni do tega?

Citat
Psom in/ali lastnikom-ni do tega, da bi se njihov pac ovohaval z drugimi psi.

Citat
Ja, moj pa ne. In zato, ker se moj noce povohati s tvojim, se tvoj NE BO povohal z mojim.

Citat
In ni treba da napadalen pes spi doma.Naj bo na ketni pa lastnik toliko fer da ti to pove,drugo pa je vse stvar dogovora-ali ju vseeno spoznas ali ne.

Ali pa ce bi lahko kdaj/obcasno/enkrat na 3 leta/pogosto pozrli svoj ponos in svojega psa pripeli ter nato vprasali ali se psa lahko povohata/ali je vas hud, ane. Ali gre za "najprej streljaj, sprasuj kasneje"?

Citat
Ja Mel, ko hodis po mestu, ko hodis po urbanih poteh...jaz govorim o poteh, ki jih uporabljajo izkljucno sprehajalci psov in pri nas v Kopru je taksna. Vstran od ceste in pes lahko tece. Eno je imet non stop na vrvici malo zivalco, ki ji je ze tempo tvoje hitre hoje tek, drugo pa vecjega psa, ki potrebuje veliko gibanja in si ze s tekom prepocasen zanj. Ob tej poti imamo tudi jasico, kjer se lahko mece igracke ali pa se psi igrajo. Zdaj pa mi povej, zakaj imet na taksnem prostoru, kjer pes ne ogroza nikogar in nikogar ne moti psa na vrvici? Tukaj potem pride do problemov, ker jo uporabljamo tako lastniki socializiranih psov kot lastniki psov, ki imajo agresivne izpade. In s tem ne mislim pse, ki pokazejo, da se nocejo igrat ali bi radi mir, ker ti psu to lepo pokazejo...ampak na pse, ki nimajo mero za jezo in ti ga namesto opozorijo, skoro raztrgajo.

Ja, zakaj pa je odpoklic? Ko vidis psa, svojega poklices, pripnes, greste mimo en drugega, potem pa svojega spet odpnes in nadaljujes pot. Roll Eyes
Oba psa na vrvici, jasno.

PS: Se opravicujem za dvojni post, so me nekaj hecali citati in je bilo popolnoma neberljivo. Lips Sealed
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #186 : sreda, 04.05.2005 : 19:53:22 »

Nanook!!!Ce si tvoj pes ne zeli stika z drugim gres mirno mimo,ni zato agresiven pes.
Vidis ce si jih opozorila da tvoj pes ne bo dobro reagiral,si imela pol na drugi strani tepce ce niso tega upostevali.Jaz v tem primeru psa pripnem,dam v poleg pa gremo lepo mimo,pa se zahvalim se ker so mi povedali.In si prav nic slabega ne mislim,pac pes ima tak karakter...sej si tudi vsi ljudje nismo vsec.
In ni treba da mi kricijo naj ga poklicem,ker  ni nikoli dalec od mene.Lepo je da delijo s tabo to informacijo,tako kot je primerno da jaz vprasam ali se lahko povohata.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #187 : sreda, 04.05.2005 : 19:56:16 »

Jap, 4 leta sem v vecini primerov srecevala same tepce. Zadnje 5 let tudi, samo da ne vpijem vec, da je moj hud in da naj svojega pripnejo. Cheesy
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #188 : sreda, 04.05.2005 : 19:58:50 »

Primeri:
-pes z zlomljeno taco, gre na krajsi sprehod, sreca drugega psa, ki si zeli kaksnega blizjega kontakta, vendar to ni najboljsa ideja zaradi poskodbe prvega. Zato almighty Darth Gospodar rece, "Fidi, danes pa ne, ker si buban." in mu ne pusti igranja
-pes pravkar po kastraciji/psica po sterilizaciji, gre na sprehod, se zeli igrati, pa spet rece almighty Darth Gospodar "Furbi, nic ne bo, po narkozici treba pocivat."
-pes z garjami/mikrosporijo/kako nalezljivo boleznijo-almighty Obi Wan Gospodar ne pusti stika, da se slucaaaajno ne bi kak drug pes nalezel.

Jaz sem mislila vse v kontekstu da je pes ZDRAV!
Logiran
mal1
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #189 : sreda, 04.05.2005 : 20:46:51 »

dobro vzgojen in socializiran pes se lahko sprehaja brez vrvice.včasih bi  jo  pa bilo dobro kakšnemu lastniku nadeti. Tongue
Lp Mall
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #190 : sreda, 04.05.2005 : 21:35:51 »

hm ja zakaj je odpoklic. Razlozi ti to mladicu, ki si ne zeli drugega kot igro in ki ko vidi pse ponori od veselja. Odpoklic ni nikoli 100% se pri solanem psu ne, kaj sele pri mladih psih. Se pa mi zdi mucenje, da bi zdaj mogla imet psa non stop privezanega ker je se mali butelcek in ne uboga 100%. Mislim, da je bolj fer, da ljudje, ki imajo pse, ki drugih ne marajo poskrbijo za to. Sej ne vem kako bi razmisljala, ce bi imela jaz prblematicnega psa in se zavedam da smo vsi pristranski...sam je pa hudo ko se niti na sprehodu ne mores sprostiti. Al imas psa na vrvici in ta od sprehoda ne odnese dosti, ker ne more tect, se igrat (zogice glih ne mores metat...) al pa se zacnes ti izogibat taksnih mest in s tem zgubis da srecas tudi prijazne pse, ki pa so za pravilno socializacijo se kako pomembni. Kot sem ze pisala, mene konfliktne situacije ne motijo (prav danes sem imela eno: drugace zelo prijazen pitbul je danes iz ljubosumja mojega dvakrat napadel. Ok, se zgodi, mu je povedal svoje, moj se je umaknil in praske ni bilo niti ene), dokler je pes normalen in pac pove mojemu na svoj pasji nacin da mu kaj ne pase, brez posledic.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #191 : sreda, 04.05.2005 : 22:47:58 »

Potem pa pac delaj na odpoklicu ane. Zato, ker tvoj pes ne zna odpoklica, naj se vama tisti, ki imajo agresivne pse (na povodcu), umikajo?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #192 : sreda, 04.05.2005 : 22:48:42 »

Primeri:
-pes z zlomljeno taco, gre na krajsi sprehod, sreca drugega psa, ki si zeli kaksnega blizjega kontakta, vendar to ni najboljsa ideja zaradi poskodbe prvega. Zato almighty Darth Gospodar rece, "Fidi, danes pa ne, ker si buban." in mu ne pusti igranja
-pes pravkar po kastraciji/psica po sterilizaciji, gre na sprehod, se zeli igrati, pa spet rece almighty Darth Gospodar "Furbi, nic ne bo, po narkozici treba pocivat."
-pes z garjami/mikrosporijo/kako nalezljivo boleznijo-almighty Obi Wan Gospodar ne pusti stika, da se slucaaaajno ne bi kak drug pes nalezel.

Jaz sem mislila vse v kontekstu da je pes ZDRAV!

Se ti mudi in peljes psa samo na potrebo, on bi se pa igral z enim drugim psom. Pa reces "ne, danes pa ne" in odpujsata domov. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #193 : sreda, 04.05.2005 : 23:04:11 »

Povsem naravno je tudi, da s(m)o si nekateri ljudje med seboj privlačni. A se potem pustite vsakemu, ki ste mu všeč otipavat in pod kikljo rinit?
Grdo napisano, ampak tako vas jaz berem.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #194 : četrtek, 05.05.2005 : 09:32:07 »

Povsem naravno je tudi, da s(m)o si nekateri ljudje med seboj privlačni. A se potem pustite vsakemu, ki ste mu všeč otipavat in pod kikljo rinit?
Grdo napisano, ampak tako vas jaz berem.
Super,pol pa preberi se enkrat!
Logiran
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines