mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 00:19:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 83403 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #90 : torek, 19.04.2005 : 17:28:56 »

Se popravljam, pravkar sem izvedela zakaj je pes šel pod zemljo.

(se opravičujem, ker pišem kar tukaj, ampak edino tu je bilo govora o teh sosedih, pa bi rada zaključila zgodbo)

Pes je napadel sosedo, tisto, ki je mene še pred nedavnim podila iz dvorišča, češ, da njihov pes zaradi drugih psov laja. In takoj v tistem momentu so psa odstranili... na kakšen način, ne vem, niti nočem vedeti.

No, point vsega tega je, da ni nikoli prepozno, da se pes upre in vrne lastniku milo za drago. Lahko tudi pri dvanajstih letih. Zato vzgajajte svoje pse na lep način, da se kaj podobnega ne bo zgodilo tudi vam.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #91 : sobota, 23.04.2005 : 15:27:45 »

Mi smo imeli danes zabaven sprehod. Do sedaj smo se 2 leti mirno preplazili skozi ograjo od Arboretuma, saj so obiskovalci našli 100 in en način, kako se naredi luknje v žičnato ograjo. Danes pa nas je to udarilo po glavi. Že zgodaj zjutraj smo s psi prišli notri in se 3 ure sprehajali po parku, kofetkali in kupovali na mini tržnici. Proti koncu so nas že pošteno bolele noge in smo se odpravili nazaj proti naši luknji. Amšak ŠOK Undecided, luknja je bila zadelana zraven je stal paznik. Iskali smo novo luknjo, a so se očitno tisti dan pazniki zelo potrudili, da nihče ne bi prišel ven Grin Edina možnost, ki je ostala je bila izhod skozi glavni vhod a kaj ko je bila potem pot do doma nenormalno dolga. In smo se odpravili, domov smo pricapljali po vsega skupaj 6 ur nesprestane hoje. Psa sta dobesedno mrlička, raztegnjena spita na sončku, mimo njih se sprehajata 2 mačka, psa pa samo stegujeta nožice in zehata. Fajn hihi, jutr bo veliiik musklfibr. Nas je izučilo in sedaj bomo kar pridno uporabljali glavni vhod.
Logiran
Łyra
otrok do 14 let
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76


« Odgovor #92 : sobota, 23.04.2005 : 18:52:47 »

Pozdravljeni!

Takšni zabavni sprehodi so res zelo pogosti. Danes sem šla z Lyro na sprehod do Trikotne jase. Šli smo po cesti, kjer ponavadi "norijo" kolesarji. Angry Ko smo hodili nazaj (na pol poti) je za nami neslišno "prinorel" zmešani kolesar in vsi smo se umaknili. Lyra ga je opazila zadnji trenutek in odskočila. Kolesar je kričal in preklinjal, ker je moral "zabremzati" in zmerjal Lyro z takšnimi besedami, da ti gre na jok. Cry Uboga psička je pritekla k meni in bila je vsa prestrašena že zaradi tega, ker je imela zlomljeno taco in že dolgo ni šla na Trikotno jaso, pa tudi zaradi vpitja in zmerjanja kolesarja. Shocked Ko se pelješ dol po bregu ne moreš zavirati, saj te zanaša! To očitno tem kolesarjem ni jasno! Na srečo se je vse končalo dobro in noben ni bil poškodovan!

Nasvidenje, Smiley
Ana & Lyra
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #93 : nedelja, 01.05.2005 : 21:09:02 »

Še en zabaven sprehod. Ste kdaj doživeli, da bi vas sredi mirnega sprehajanja napadel konj z jezdecem na hrbtu? No, nam se je, včeraj! Arogantnosti jahača še dolgo ne bom pozabila. Sprva je zgledalo, da bo čisto običajno srečanje in sem se prav razveselila, da bom Brinčka malo potrenirala, ko se bo bližal konj. Ko smo bili oddaljeni prbl 10 m je kobila (visoko breja) začela hrzati, poskakovati in kot bi mignil je bila pred nama njen zadnji del. Ker kar dobro poznam "konjsko govorico" in mi že položaj njenih uhljev ni bil všeč, sva z Brinom stopila v jarek in upala, da bo kobila nadaljevala pot. Jahač je je ni nitimalo obvladal, kljub temu, da je imel na škornjih ostroge. Kobilca se je sicer obrnila, tokrat pa je šla z glavo v naju. Preostalo mi ni nič drugega, kot da jo primem za vajeti pri žvali. Hihi, nič kaj lepo ni imeti v eni roki prestrašenega in začudenega psa, v drugi pa histerično brejo kobilo. Končno je tudi jahač razjahal in odpeljal kobilo dalje, hkrati pa naju z Brinom prostaško klel. No, meni pač ni dala zadeva miru in sem poklicala na bližnjo kmetijo, kjer imajo konje. Dobila sem pričakovan odgovor, da je bil jahač še frišen, da je kobila trmasta in da kar rada brca. Fajn Roll Eyes Kaj hudiča delajo frišnji jahači z ostrogami???!!!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #94 : nedelja, 01.05.2005 : 23:51:53 »

Ojla,

sicer teme nisem prebrala še čisto do konca, pa se bom vseeno oglasila Tongue Sama imam Maltežančka Tongue Grin, da ne bo ta pasma samo za prispodobo, še moj kometar Wink.

Doživela sem napad na mojega psa s strani mešanca med jazbečarjem, in neko večjo pasmo. Sta se samo ovohala, sem svojega že povlekla stran, pa mi lastnik mešanca zatrjuje, naj vendar pustim, da se ovohata, da njegov je pa ja tako prijazen. V tistem pa njegov naenkrat zagrabi mojega, lastnik pa dvigne svojega v luft, medtem ko mešanc mojga še vedno drži v gobcu, in visita oba.

Ma, mi je tako prekipelo, da sem užgala, direktno po mešancu, da je spustu mojga iz gobca...

In ja, moj ni neko histerično bitje, ampak ne vem, kako naj verjamem lastnikom večjih pasem od mojega, da so njihovi pesoti res tako prijazni, in niiič hudega nočejo? Huh Mislite da bom spet reskirala? Huh Noup, ni variante! Cool

Pa še nekaj ;)Pasmo bom navedla samo kot prispodobo, zato prišparajte jezo Wink. Npr, da se tako kot sem napisla ovohavat moj in npr. rott, NO, Zp...kaj mislite, kake bi bile posledice za moje 4 kg? Mislite da se upam tvegat, in preiskušat, ali je pes res tako prijazen kot pravijo lastniki? Roll Eyes

Pa se okoli mene non stop sprehaja gospod z rottom, ki je res zelo prijazen...Seveda je skoz nepripet SadŽal pri tako majhnem psu, ne želim da se ovohata...in se izkaže, da pes le ni tako prijazen...Si ne upam pomislit posledic Sad

In ja, za svojega psa sem pripravljena storiti vse. Ga braniti tako pred 2 kilsko psom Grin, kot pred 100kg!

Pa saj mislim da je to za razumet Wink

LP
Logiran
Łyra
otrok do 14 let
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76


« Odgovor #95 : ponedeljek, 02.05.2005 : 07:17:02 »

Dobila sem pričakovan odgovor, da je bil jahač še frišen, da je kobila trmasta in da kar rada brca. Fajn Roll Eyes Kaj hudiča delajo frišnji jahači z ostrogami???!!!


Se strinjam. Tudi jaz jezdim in čeprav to počnem že 3 leta na ostroge sploh ne pomislim! Ko znaš konja obvladovati ti ostroge niso pomembne. To je le pripomoček, kot je bič. Če znaš ostroge pravilno uporabljati, se ne pritožujem, ampak če je jahač "frišen" ga je treba trenirati na lonži če ni sam sposoben obvladovati konja! Angry Sploh pa bi morale visoko breje kobile ležati v hlevu ali se pasti na travniku! Shocked Kakšna pa je ta kmetija?? Huh
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #96 : ponedeljek, 02.05.2005 : 12:46:45 »

Jaz sem visoko brejo kobilo sicer še vedno pomalem jahala, brez sedla sicer in sploh brez ostrog. Kar se pa tiče kmetije je ne bom tukaj javno izpostavljala, dovolj ti pove to, da dajo novega jahača samega na teren.
Logiran
Łyra
otrok do 14 let
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76


« Odgovor #97 : ponedeljek, 02.05.2005 : 13:12:24 »

Andi, jaz sem mislila tako - visoko breje kobile se ne jezdi pogosto, sploh pa ne z ostrogami! Da ne bo pomote. Wink
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #98 : ponedeljek, 02.05.2005 : 19:39:27 »

Mel, res je, ne mores verjet vsakemu lastniku, spustis pa lahko brez skrbi svojega kuzka do psic ali do psov ki jih poznas ali ne kazejo znakov agresije. Ti se hitro vidijo.
Sama sem bivsa lastnica maltezana, zdaj pa imam ogromnega briarda. Ne morem ti opisat mojih obcutkov, ko vidim lastnike malih pasem kako vlecejo stran od mojega svoje kuzke, kot da ta samo caka kaj bo jedel za vecerjo. Za svojega sem sigurna, da je prijazen do kuzkov, saj je njegov najboljsi prijatelj 10x manjsi maltezancek, katerega lastnica pac pusti do vseh kuzkov, ki so prijazni.
Najslabse, kar lahko delas svojemu kuzku je, da ga ne pustis da se ovohava. Sej vidni znaki napada so pri vecini psov jasni in se lahko taksnim psom izognes. Opozorilno bevskanje in skok z hlastajocim ugrizom po zraku, pa sta samo opozorila, ki ne puscata prask. Veliko lastnikov malih pasem ima zaradi tega strahu, tako nesocializirane pse, da se ti v narocju ali na razdalji dveh metrov pocutijo zelo mocne, saj vedo, da jih bo lastnik branil in lepo izzivajo druge pse. To zame ni pravilna vzgoja in tudi moj maltezan je bil vzgajan, da pes je pes in ima lahko 3 ali 50kg.
Je ze res, da bi ti naredila vse za svojega psa, ampak ko bos imela enkrat v narocju lajajocega maltezancka in bo tebe ugriznil velik izzvan pes, potem posledice ne bodo lepe (ponavadi starsi takrat hudo odreagirajo in nasrka jih kuzek, ki je na svojo zalost bil nepravilno socializiran).
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #99 : ponedeljek, 02.05.2005 : 21:31:58 »

Ozzy, se popolnoma strinjam s tem kar si napisala. Sem bila mogoče premalo natančna Wink. Mojega peseka, načeloma nikoli ne dvigujem ob srečanju z drugimi psi. Je pa res, da mi je neprijetno, ko pes zabodeno gleda v mojega in ga gleda nepremično (seveda je tisti pes spoščen Angry), lastnik pa se 10m stran mirno šetka... Undecided. Ker sem že videla kako je mojega Maltežana zagrabil pes in ga stresel (sicer za taco), in ga ni želel spustit, lastnik je bil pa ves zmeden..Hmm, tega ne želim ponovit.

Ok, da potegnem črto (zdaj sem že začela filozofirat Wink). Če vidim da so lastniki večjega psa OK (npr. da spremljajo psa, se pogovarjajo z mano in so tudi OB SVOJEMU PSU, potem dovolim da se ovohata in svojega ne vlečem stran Wink.

ampak ko bos imela enkrat v narocju lajajocega maltezancka in bo tebe ugriznil velik izzvan pes, potem posledice ne bodo lepe

Se je že zgodilo :(Posledice hvalabogu niso bile hude, ker je lastnik takoj zagrabil svojega psa. Si ne upam pomislit, kako bi bilo, če ga ne bi bilo tam, ker je bil pes res totalno znerviran. Potem mi je rekel lastnik, da je njegov pač alergičen na male pasme ???Pa koga to briga Angry. Potem naj ga ima pač na povodcu.

LP
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #100 : ponedeljek, 02.05.2005 : 21:36:20 »



Se je že zgodilo :(Posledice hvalabogu niso bile hude, ker je lastnik takoj zagrabil svojega psa. Si ne upam pomislit, kako bi bilo, če ga ne bi bilo tam, ker je bil pes res totalno znerviran.

Sem prehitro pritisnila..Pes je samo skakal po meni in renčal... ;)Me ni ugriznil.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #101 : ponedeljek, 02.05.2005 : 21:39:08 »

Jaz se moram postavit kar Ozzyju ob bok.Meni tudi ni prav (imam namrec velikega svicarja) ko se vsi lastniki z majnim psom odmikajo.Pa ne da bi imela jaz kaj od tega,samo moj joka in mu sploh ni jasno zakaj se kuza ne sme igrat z njim.
Mislim,da je naceloma potrebno verjet lastnikom,ce pa vseeno nisi preprican lahko opazujes psa in se hitro opazijo znaki,ki kazejo na kaksen napad.Moja taktika je pa taksna:najprej opazujem psa (govorim o spuscenem psu) in ce se mi zdi da nekaj ni prav mojega primem,ce lastnik se ob tem dejanju ne reagira (cloveka namrec gledam direktno v oci) z malcek nesramnim tonom vprasam "Kaj bo kaj jezen!".Se mi se ni zgodilo da ga kdo ne bi prijel.Tako da glede napadov se nimam problemov.Bolj so problem lastniki "majhnih pasem".Danes sem recimo s pripetim psom mirno hodila ob Glinscici,pa pride gospod z pritlikavim pudlom mimo.Ko je videl mojega pripetega velikana je se svojega dal v poleg.Do tukaj nic cudnega-meni je tudi malo sumljivo ko je pes pripet-na nasem sprehajaliscu so namrec  vsi dobri vedno odpeti,napadalni pa pripeti.Nakar ko se srecamo Klark(moj pesjan) veselo pomaha z repom in se skusa postaviti v pozo za igro(rit v zrak pa glava k tlom).Mozak je odskocil cel meter in skoraj pristal v rekici!!!Sem skoraj padla dol od smeha in prav tako dva kolesarja ki sta sla mimo.Se mi pa smili gospod ce vsakic ko gre na sprehod dozivlja taksne strese.
Drugace pa s starejsimi gospami nimam nikakrsnih problemov(o tem je pisalo na prvih straneh),Klark naravnost obozuje starejse ljudi,pol pa se se jaz malo pogovarjam(kakih 15 min) pa so vsi srecni.Wink)
S Klarkom vam zeliva lepe sprehode v teh soncnih dneh Smiley
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #102 : ponedeljek, 02.05.2005 : 21:42:56 »

Mel oprosti,sva pisali istocasno.Se strinjam s tabo...ni tvoj problem ce je pes "alergicen" na majhne pasme.Ce to ve naj psa takoj priveze pa pika.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #103 : ponedeljek, 02.05.2005 : 22:04:24 »

...ce pa vseeno nisi preprican lahko opazujes psa in se hitro opazijo znaki,ki kazejo na kaksen napad.Moja taktika je pa taksna:najprej opazujem psa (govorim o spuscenem psu) in ce se mi zdi da nekaj ni prav mojega primem,ce lastnik se ob tem dejanju ne reagira (cloveka namrec gledam direktno v oci) z malcek nesramnim tonom vprasam "Kaj bo kaj jezen!".

Nekako tako tudi jaz opazujem.. Wink Saj pravim, jaz se večinoma ravnam po obnašanju lastnika in psa. Njegova govorica telesa in obnašanje, sta ponavadi razlog, da dam svoje 4kg v naročje ali pa pustim na tleh Grin

Sva imela pa danes ravno eno srečanje z Sibirskim Haskyem (verjetno sem narobe napisala Tongue). Sta se lepo ovohala in prevohala in ni bilo nobenega problema Wink

LP
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #104 : ponedeljek, 02.05.2005 : 23:32:16 »

no, sem vesela, da smo prisli do skupnega jezika Smiley Moj kuzon tudi full trpi, ker zanj je kuza kuza in bi se igral z vsakim, pa mi je hudo, ko kaksni prevec protektivni lastniki krajsajo uzitke svojim kuzkom za igro, ker iam sosednji pes pac nekaj kil vec. Vceraj sem bla prav vesela, ko je prisla puncka z mladim mopsom in na zacetku si ni upala do mene, potem pa sem jo spodbudila naj gar spusti, ces da je moj se mlad. Takooo lepooo sta se igrala. Ozzy je bil neizmerno nezen in je samo od dalec skakal okoli njega, mopsek pa je dirkal in dirkal in se izmikal. Res lepa igra in lepo socializiran kuza bi jaz temu rekla:).
Drugace pa je vceraj bil neizmerno lep dan zame in za mojega kuzonkota. Prvic je zaplaval v morju in to zaplaval za prav. Dlaka je kar valovila po vodi, on pa je uzival in se potapljal, potem pa z izbuljenimi ocmi iz smrcka pihal slano vodo. Kaksen uzitek je gledat kuzka ko tako uziva ob vrocih soncnih dneh. Ponosna pa sem bila tudi, ker je bila zraven fantova zlata prinasalka, ki pa si ni upala tako globoko. Tudi ona je uzivala ampak samo v dosegu tac, moj pa je lepo sel naprej in plaval kot zmesan in to znova in znova, nic ga ni blo strah Smiley.
Upam, da bodo vsi kuzki imeli priloznost se kaj skopat v teh dneh in v poletju ki bo baje zelo vroce.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines