mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 00:15:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 83393 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #120 : torek, 03.05.2005 : 12:49:48 »

Zato sem tudi cisto zraven mojega,ko se spozna z novim psom-da mojega primem.

V takem primeru, ko je lastnik zraven svojega psa, jaz pa zraven svojega, je to čisto nekaj drugega, in je to pristop, pri katerem v večini primerov jaz pustim, da se psa ovohata... Wink

Kaj bi morala vsakega lastnika vprasat ce se lahko igrata?Naj to tuilim na 20m razdalje?

Ne rabiš tulit z razdalje 20m, če praviš, da si zraven svojega psa. Wink Če pa nisi, pa se to meni ne zdi prav. In ja, jaz mislim da je prav da se lastnika vpraša, oz. vsaj da si zraven, in potem se že lahko pomenita Wink

Moje mnenje... Wink

LP
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #121 : torek, 03.05.2005 : 12:59:42 »

Sem zraven psa,ce ne ga pa priklicem k meni ob srecanju.Ves pri moji mrcini ze na dvajset metrev,no mogoce malo pretiravam;) lastniki z manjsimi psi svojega stiskajo k sebi,da je pol drugi pes ze nervozen ker ve da se nekaj napacnega dogaja.Pol je situacija z vsakim metrom bolj napeta in koncno lastnik presenecen,ko se psa veselo igrata.Temu stresu bi se rada ognila,zato tulit na 20 metrov. Wink
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #122 : torek, 03.05.2005 : 13:11:13 »

Balu, rada bi te imela zraven na enem sprehodu okoli našega ribnika  Wink Wink. Gala bila (še) na povodcu, malo naprej pa eno dekle hrani race (drugega od daleč nisem videla), šele kasneje opazim malo čivavo na tleh. Brez povodca ... Mene že panika  sram sram pa kaj je dekle, jo boš dvignila al ne (vedno je bilo tako). Na moje veliko presenečenje se lastnica ni zmenila za veliko črno gmoto, ki komaj čaka da prevoha kosmato bitje (črna gmota=Gala). In rezultat ... nežni dotik Galinega smrčka do čivave in nežnooo ovohavanje  Roll Eyes Roll Eyes. Sicer kasneje malo manj nežno izsiljevanje čohanja (pri lastnici čivave)  In poslovile smo se...

LP, maj
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #123 : torek, 03.05.2005 : 13:19:47 »


Jaz pa ne razumem zakaj moramo iz lastnega ega psa,ki je naravno krdelna zival,prikrajsati za njegove naravne vzroce obnasanja in igro,za katero se lahko se toliko trudimo,pa z nami ne bo nikoli enaka.Poleg tega se z razlicnimi interakcijami,mislim predvsem na mlade pse,naucijo razvozlati kaj mu drugi pes hoce povedati.Tako se po mojem mnenju v nadaljnem zivljenu sami lazje izognejo agresijam-saj se psa redko kdaj do krvi spopadeta,ko se ze s telesnimi pozami sporazumeta kako stvari stojijo.



Vse lepo in prav, ampak z dovoljenjem lastnika drugega psa.

Tale filozofija vsi kuzki morajo biti med seboj prijatelji je meni dala 3 leta dela, da sem psici dokazala, da ji ne bo vsak pes, ki prileti vanjo na sprehodu, odgriznil pol glave. O tem, kaj je krdelo in kaksno je vedenje krdelne zivali v odvisnosti od vrste, po nekaterih mnenjih celo pasme, bi se pa dalo razpravljati. Nisem pa cisto prepricana, da to pomeni, da letis k vsakemu, ki je podoben tvoji vrsti.



Kaj bi morala vsakega lastnika vprasat ce se lahko igrata?Naj to tuilim na 20m razdalje?



Ja, simpel ko pasulj. In ce lastnik privoli imamo lahko zur do jutranjih ur, z veseljem.

Zaradi mene pa je lahko drugi lastnik samo paranoiden, lahko ima krepko slabe izkusnje, lahko ima njegov pes garje, lahko pa misli, da ima moj pes garje, se psica goni, je spic pripravljen za razstavo, ima poskodovano hrbtenico ... Cisto vseeno, ne je ne. Pa ce se moj pes se tako mece ob tla in dela salte na povodcu, je ljubek za dol past in sploh in oh cuker.

Saj vsi vemo, zakaj taka sovraznost do psov, a ne? Pes lahko pocne, kar mu pase, samo zato ker je moj. Pa itak se bosta psa sama zmenila, dokler je moj vecji kot tvoj.

Ne gre to tako, no.

Imamo pa pri nas najnovejso obliko 'zelo zabavnih sprehodov' - 3 mulci na kroskah. Strasno prijetno! Angry Angry Angry Angry Ropota itak tako, da se sebe ne slisim, ko pa prinori okrog ovinka, nas pa vse skoraj infarkt. Cry

Lp, Mojca
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #124 : torek, 03.05.2005 : 13:35:30 »

"Saj vsi vemo, zakaj taka sovraznost do psov, a ne? Pes lahko pocne, kar mu pase, samo zato ker je moj. Pa itak se bosta psa sama zmenila, dokler je moj vecji kot tvoj. "
 Caki,caki nisem nikoli rekla da lahko dela kar hoce!!In se obnasam isto do Maltezana ali Bordojske doge...ni mi padla na glavo neka samozavest ker imam veliko mrcino!Pa tudi ne mislim "vsi kuzki so prijatelji"...mogoce mu s PREVELIKO protekcijo ne pomagamo k temu da bi prepoznal,po njemu namenjenih signalih kaj pes namerava,ker se prevec ukvarja z naso zivcnostjo.
Takega razmisljanja res se nisem nikoli srecala in ste mi dali mislit...verjetno je stavek "Ali se lahko igrata" res bolj primeren kot 50% verjetnosti(ker moznosti vedno so) "Ne bo nic naredil".Bom upostevala predlog ze danes.

Kar se pa lastnikov psov,ki lahko pocnejo kar jim pase,tice je pa druga zgodba.Sploh so super kaksne pasme,ki so ze po naravi dominantne in niso bile delezne prave socializacije ali pa moderni Hip-hopovski psi katerih lastnik si ni izboril mesto glavnega v njunem odnosu.Vendar me tudi to ne preprica v to da bo vsak pes hotel napast mojega.
Lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #125 : torek, 03.05.2005 : 13:49:31 »

Vse lepo in prav. Tu v Kopru imamo navado ze od dalec tulit: pes? psica? mladic? lahko? in smo si razvili radarje, da opazimo psa ze 100m dalec in pazujemo obnasanje.
Ze skoro povsod kjer lahko vodis pse je urbano okolje in v takem okolju se mi zdi logicno, da spuscen pes nima napadov agresije, drugace nima kaj bit spuscen.  Seveda, opazujem vedno reakcije lastnikov in potem presodim ali ga privezat ali iti naprej...
No pa da neham filozofirat.
Ena punca je prej omenila, da ona dviguje svojega kuzka ker se hoce igrat in vlece in se davi na povodcu.
Huh??
Kaj pa je v tem slabega? A hoces, da tvoj pes dojema druge pse kot nekaj napacnega? To je tisto kar mene moti.
Prav se mi zdi da lastnik odloca, ampak to je ze skrajnost in prav ta skrajnost dela iz malih lusnih kuzkov, lajajoco groznjo za lastnika in drugega psa. Marsikateri dominantni samec, pa je lahko se tako miren, se bo odvzval na taksno izzivanje?
Moj pes je ze navajen. Ce tece proti njemu vecji pes, ki ga sam smatra za dominantnega, se ze 5 metrov vstran vleze na hrbet in pusti, da ga pes ovoha, nato ga polize po smrcku in ko vidi, da je vse vredu ga zacne vabit v igro. Samo psiho pes bi taksnega kuzka napadel in na sreco taksne pse lahko prepozna tudi lastnik po njegovi telesni drzi in mimiki in pravocasno ukrepa. Ceprav jaz nimam kaj dosti ukrepat, ker moj nima vec 5 kg Smiley in ga nimam kam skrit.
Sva ze imela slaba srecanja ampak nikoli se ni drasticno koncalo. Lastniki so zatrjevali, da je pes miren in da ne bo nic in ga niso privezali. Ko sta se srecala z mojim, ga je tisti pes opozorilno savsnil (hlastanje po zraku, ki samo zgleda grdo, ne pusca pa posledic). Najprej sem paranojila kaksne posledice bo to pustilo na mojem kuzku, pa na koncu opazam, da nikakrsnih, samo uci ga govorice psov in sporazumevanja. Verjamem pa, da ce bi jaz takrat mojega dvigovala in bi se ta v varnem zavetju zacel repencit v mojem narocju ali za mojimi nogami, bi mu samo delala potuho, ki nebi pripeljala drugam kot v pretep!
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #126 : torek, 03.05.2005 : 14:01:29 »

No,to je to kar hocem jaz ze cel cas povedat!Bravo Ozzy.Tudi moj se zna ognit in razumet znake dominantnosti in pogojene agresije.To pa si ni pridobil tako,da si tulimo lastniki med sabo.
Pac tukaj obstajat dve prepricanji.Jaz se bom drzala tudi meni nerazumljivega in upala da bo vedno vec ljudi razumelo govorico svojega psa in se jo skusalo nauciti.
Lp
Logiran
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #127 : torek, 03.05.2005 : 14:06:54 »

Ena punca je prej omenila, da ona dviguje svojega kuzka ker se hoce igrat in vlece in se davi na povodcu.
Huh??
Kaj pa je v tem slabega? A hoces, da tvoj pes dojema druge pse kot nekaj napacnega? To je tisto kar mene moti.
Naš pesjan je star 4 mesece in če proti njemu teče neprivezan pes jaz niti slučajno ne mislim čakati, da bi videla ali se je prišel igrat ali pa ga bo zgrizel. Seveda v nekaterih primerih lahko presodim, kakšen je pes, ki se približuje. Ne pa vedno. In če mislim, da obstaja najmanjša možnost, da se mu bo kaj zgodilo, ga pač dvignem.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #128 : torek, 03.05.2005 : 14:15:09 »

No, hvala za pojasnilo. Neprivezan pes brez gospodarja - ja se strinjam s tabo. Ampak sej ko pride do tebe in vidis da je vredu kuza, ga pa das na tla ne?
Drugace pa ce je gospodar zraven, pa se da zmenit ze od dalec in se vedno je cas za ukrepanje.
Tudi moj je star komaj 5 mesecev in ti ne ugovarjam, ker bi imela kaj koristi od tega ali ker uzivam ob tem, ampak samo zato, ker ima moj kljub svoji mladosti ze skoro 30kg in sem se morala naucit ga varovat na drugacen nacin kot je pa dvigovanje v narocje...pa ti povem...malo truda in ucinkuje. Se ni bil pogrizen, niti napaden in greva vsak dan na tri dolge sprehode, kjer je malo morje lastnikov s psi (ce jih ni sem prav zalostna, ker se ne more igrat).
V vsaki mali soli, ti bo ena izmed prvih lekcij: ne dvigujte psa v narocje, ker tako bolj ogrozate njega in sebe. Psi se ze naucijo rangirat in malokrat se zgodi pretep iz nica!
To so ucili pri nas lastnike, ki so prisli z majhnimi kuzki in so na zacetku trepetali kako jih bodo nase zdivjane mrcine povaljale. Pa so koncali malo solo neposkodovani, brez travm, le bolj samozavestni in bolje socializirani.
Logiran
Katja K.
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 466


« Odgovor #129 : torek, 03.05.2005 : 14:32:17 »

Ozzy saj se strinjam s tabo.  V bistvu ga dvignem samo takrat ko vidim, da ni druge varijante, sicer je kar lepo na tleh. Problem je v tem, ker sem jaz bolj prestrašena kot on. Smiley
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #130 : torek, 03.05.2005 : 14:48:07 »

Pri nas v okolici so pa vsi psi spuščeni in SAMI lutajo okoli(lastnikov ni zraven), tako da ne morem nobenemu lastniku reči, če ga prosim priveže.  Undecided Angry Angry
Je imel Bingo že veliko neprijetnih izkušenj, in od takrat se psov(ki jih ne pozna) boji kot usekan. Histerično začne lajati, in zato rajši dvignem moje 4 kilce( Grin ), kot pa da drugi pes to razume kot napad, in da se ga loti.  Potem pa jih veliko misli ob prvem pogledu na mojega histeričnega psa(ko vidi psa), da je to en morilski pes.  sram sram sram  Me je kar malo sram potem... sram Tongue sram Če pa je drugi pes NA POVODCU, ga seveda ne dvignem, ker predvidevam da ne moreta priti do (neprijetnega) stika.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #131 : torek, 03.05.2005 : 14:58:11 »

Citat
Vse lepo in prav. Tu v Kopru imamo navado ze od dalec tulit: pes? psica? mladic? lahko? in smo si razvili radarje, da opazimo psa ze 100m dalec in pazujemo obnasanje.

Tocno tako! Se vedno pa jaz pse privezem preden se zacnem dret in sprasevat kaj mi gre nasproti. Smo doziveli ze kar nekaj neprijetnih srecanj, ko je kateri od t.i. "nic ne naredi" psov priletel v katerega od nasih. Se nikoli v vseh letih kar imamo pse pa ni kateri od nasih (4) stekel do kaksnega tujega psa in ga napadel! Pa so dalec od tega, da bi se razumeli z vsemi ostalimi psi... sploh, ce so vsi skupaj!

Dajte torej psa na povodec in vprasajte lastnika, ce dovoli, da se vas pes spozna z njegovim! Pa ne bo vroce krvi in nepotrebne jeze! Pomislite pa tudi na tiste ljudi, ki psov ne marajo ali se jih bojijo, koliko straha jim lahko nazene v kosti spuscen pes pa ceprav je prijazen. Pred kratkim smo dobili za sosedo deklico, ki se panicno boji psov, kar smo izvedeli na zelo neprijeten nacin. Moja starejsa psica je vsa srecna, ko vidi otroke pred nasim blokom in oni jo navduseno cohajo in stiskajo k sebi. Ce sva sami (brez katerega od ostalih psov) je vedno spuscena in vsa srecna in nasmejana Cheesy stece k njim. Enkrat pa je bila med njimi tudi ta deklica in ko je zagledala psico, ki kaze zobe in tece proti njej je zacela vrescat in je skoraj padla po stopnicah. Nobena beseda ni pomagala, tudi ko sem psico privezala in jo je eden od otrok odpeljal v blok, je deklica panicno jokala.  Cry Se zdaj, ko me vidi, s psico ali brez, kar otrpne! Vec kot ocitno je imela ali slabe izkusnje s psi ali pa ji starsi psov niso znali pokazati v pravi luci. Ne si zelet taksne izkusnje.... sram Sad...pse na povodce! lp
Logiran

Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #132 : torek, 03.05.2005 : 15:19:38 »

Jaz sem tudi ze imela izkusnje z ljudmi ki s bojijo psov...prvi znak je normalno ta da dvignejo roke visje v zrak in se odmikajo.Takrat Klarka lepo pripnem,pa vseeno povprasam ce bi ga kaj pobozali,sploh ce je otrok.Psa medtem lepo posedem in ne boste vrjeli koliko ljudi se mu dejansko pribliza in se prav pomiri ko psa poboza in vidi da ni baubau.
Mi pa ni jasno iz kje je prisla ta fobija pred psi.Dejansko se full ljudi boji psov,pa ce grejo samo mimo.A mi kdo lahko razlozi?
Logiran
Łyra
otrok do 14 let
**
Spol: Ženska
Sporočil: 76


« Odgovor #133 : torek, 03.05.2005 : 16:00:48 »

How, how! Grin

No, jaz mislim, da pri večjih psih velja nekakšen neumen "mit", da bodo napadli manjše. Undecided Meni se je že zgodilo to: z Lyro sva šli na sprehod in srečali majhnega mešančka, ki je bil na prvi pogled čisto prijazen. Lastnica je videla mojo psico in začela kričati naj pripnem "pošast", češ da se boji za svojega, da jo bo Lyra požrla, bla bla bla,... In zaradi histeričnega vreščanja lastnice se je njen pes prestrašil in začel lajati na Lyro. Shocked Mali se je začel zaganjati, neumna lastnica pa je zgrabila svojo ščene in rekla kaj si jaz mislim, da imam psico spuščeno, da me bo prijavila,... Potem je meni prekipelo in sem jo nadrla nazaj, da moja sploh nič ni naredila (kar je res, saj je samo mirno gledala) in naj malo pazi na svojega cucka, sicer ga bo res še kakšen pes ugriznil. Angry To potrjuje, da je za reagiranje psa kriv tudi lastnik, ne samo pes! Angry Pa tudi meni gre pošteno na živce če nekdo že na daleč kriči "SAJ NE BO NIČ NAREDIL" in tudi če je pes ali psica! Roll Eyes

Želim vam čim manj takšnih srečanj! Kiss
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #134 : torek, 03.05.2005 : 16:08:35 »

Citat
Kaj bi morala vsakega lastnika vprasat ce se lahko igrata?

Tocno tako.

Citat
Nanook,oprosti ampak moj cilj ni sploh bila taksna natancnost...sej sem razumela da nisi posast,ki takoj prebuta vsako pasjo duso...sem pa eden takih lastnikov ki rece "Sej ne bo nic"-1.ker vem da moj pes zaradi macje druzbe kaze cudne signale in skusam samo pomirit drugega                                                      2.mojega svicarja vsi zamenjajo za rotvajlerja in bezijo pred njim brez potrebe

Ce mislite komentirati moja sporocila, je najbolje, da se po hitrem postopku navadite natancnosti. V nasprotnem primeru bom zacela mocno dvomit v pismenost nekaterih tule gor. Pa brez zamere.
Ce jaz recem, da mi je vsec crna barva, komentirajte to. Ne mi odgovarjat "Ja Nanook, kako ti je lahko vsec RDECA barva no?!" in "Ne, roza je veliko lepsa od ZELENE, ki je vsec tebi." Razen ce seveda ne locite barv. Roll Eyes

Citat
Samo psiho pes bi taksnega kuzka napadel in na sreco taksne pse lahko prepozna tudi lastnik po njegovi telesni drzi in mimiki in pravocasno ukrepa.

Si prepricana? Tak psiho pes je napadel prijateljicinega labradorca. Lastnik je samo gledal (stal je ca. 2m stran od svojega psa), ni ga zagrabil, nicesar ni niti poskusal. Smo ga odgnali mi trije (psa to). Na koncu se se opravicil ni. Roll Eyes

Zakaj ste tako prepricani, da ljudje poznajo svoje pse? Za kar nekaj kosmatincev v Sentvidu si upam trditi, da jih jaz bolje poznam kot lastniki-glede obnasanja seveda.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines