mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 06:37:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  šolanje  |  Reševanje  |  Tema: Reševanje ponesrečencev - čvek
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 75   Dol
Natisni
Avtor Tema: Reševanje ponesrečencev - čvek  (Prebrano 146347 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
jure_pribi
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20


« Odgovor #60 : nedelja, 02.11.2003 : 14:27:19 »

JA zlati prinašalec je. ZAčela pa bova takoj ko bo to mogoče...Star pa bo 4 mesece kmalu Roll Eyes Cheesy
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #61 : ponedeljek, 03.11.2003 : 20:21:07 »

Super, pa zacni cimprej ko bo mogoce.
Bos videl da je ful zanimivo ampak odnese pa kar nekaj casa vendar se splaca! Cheesy
Tako da ti zelim veliko veselja in uspehov, ce pa te kaj se zanima pa kar vprasaj! Smiley Cool
Logiran
jure_pribi
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20


« Odgovor #62 : ponedeljek, 03.11.2003 : 20:41:26 »

 Grin Ja hvala bova začela...A veš če obstaja kakšna varjanta v Kranju??
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #63 : torek, 04.11.2003 : 16:24:52 »

Ja v Kranju je tudi.  Bi o tem vedela Kavka kaj vec za povedati, namrec ona je v tisti enoti.
Ne vem pa cisto tocno kako delujejo, mislim da ne spadajo pod KZS in so nekaj takega kot Drustvo vodnikov resevalnih psov = DVRPS

Kavka pomagaj Huh Lips Sealed
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #64 : četrtek, 06.11.2003 : 14:27:59 »

Ojla,

V KD Naklo zagotovo imajo enoto reševalnih psov v Kranju pa ne bi vedela na koga se lahko obrneš...


LP vsem skupaj
Noli
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #65 : četrtek, 06.11.2003 : 15:36:07 »

Imam eno vprasanje, ki bo predvsem letelo na sirtaki (ker vem da ima s tem izkusnje), ce mi bo pa se kdo drug znal odgovoriti se pa naj kar oglasi!  Wink
Torej sestra hodi z goldijem na agility, jaz bi pa poskusila se z njim resevanje ker ima zelo dober karakter in mislim da bi se tukaj fajn obnesel. Zanima pa me, ce je mogoce to prevelika preobremenitev za psa (agility in resevanje vzporedno) in kako pes loci ko mora npr. pri agilityu hitro preteci skozi vse ovire, pri resevanju je pa to malo drugace in mora pes skozi ovire bolj pocasi in previdno. Problem je v tem, ker je nekaj ovir istih pri agilityu in resevanju.
Kako je vama s Tax zlaufalo sirtaki? A ima kaj problemov? A bi bilo bolje da bi pes ostal kar pri agilityu ali bi lahko poskusila tudi z resevanjem? Huh Undecided
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #66 : četrtek, 06.11.2003 : 18:04:00 »


Ah Ewchy pa me najdes  Grin

Najprej ČESTITKE za uspeh na regiji! Sm včer slišala, da sta "dve iz Celje, k nit dvojke nimata, vse ostale peljali scat s svojim rezultatom"  Shocked Jasno si bila omenjena ti kot ena izmed njiju.

Drugače pa lahko mirne duše rečem, da s Tax sploh nimava težav ker trenirava agility in reševanje. Enostavno jo učim komande "počasi" in tudi sama po nekaj štrbunkih ali podobno ugotovi, da se pač na reševalskih ovirah ne da dirkat. Je pa res, da se avstralski ovčar in zlati prinašalec ne moreta primerjati glede svoje neučakanosti in hitrosti izvajanja ovir.

Definiticno verjemi, da ne bo nobenega problema, če ta vaš kuža dela oboje. Istih je le nekaj ovir - tunel, gugalnica, most... ko jih delaš na agilityu itak tečeš TI zraven in psa pospešuješ, na reševanju pa stojiš pred oviro in pošlješ psa čez in ga ustavljaš. Če uspe Tax bo 110% tud zlatemu prinašalcu  Wink

Če te skrbi recimo gugalnica - enak point kot pri tunelu, na agilityu ti tečeš zraven in ga ustavljaš malo čez sredino oziroma na coni, pri reševanju pošlješ psa gor, poveljuješ stoj (ok jebiga dodatna komanda, tj če je pač pes tak da bi vse brez tebe delal - zlati prinašalci nimajo načeloma takih idej  Roll Eyes in izvedeš zadevo kot je treba normalno naprej.

Hmmm kaj še...aja most. Simple, pri agilityu ti tečeš zraven, pri reševanju ne. Mirne duše lahko psu pri reševanju daš komando počasi in bo razumel da to je pač bolj počasi treba narediti.
 Smiley
Še kaka taka ovira, za katero te skrbi? Pomoje ne...Vsaj jaz se je ne spomnim (aja palisada - pri poslušnosti je itak veliko bolj strma in krajša kot na agilityu in pes ne poveže kot isto oviro to dvoje sploh).

Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #67 : četrtek, 06.11.2003 : 20:28:34 »

Sirtaki res najlepsa hvala za odgovor!  Kiss
Potem res zgleda da ne bo problema da bo to dvoje delal vzporedno in da bi kaj zamesal! Ce pa bo pa pisem spet sem  Cool Grin
Hvala za cestitke!  Cheesy  

Kako gre pa kaj vama s Tax?
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #68 : petek, 07.11.2003 : 13:56:06 »

ewchy upam da si upoštevala dejstvo, da sirtaki sama dela oboje s svojim psom, ti pa bi, če sem prav razumela delala z njim reševanje, sestra pa še naprej agility, kar ti zna zaplesti zadevo. Moje mnenje je da s psom delati oboje ne bi smel biti tak problem, večji problem sta dva vodnika.  Huh

Lep pozdravček vsem skupaj
Noli
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #69 : petek, 07.11.2003 : 15:14:13 »


Sploh ne, glede na to da poznam zlate prinašalce v iber   Cool in sem tudi imela goldija reševalca 14,5 let, sem v bistvu prepričana, da bo bolje, če dejansko Ewchy dela z njim samo reševanje, sestra pa agility. Tako bo še manj možnosti, da bo pes začel zamenjevati ovire in princip njihovega izdelovanja.
Njegova logika bo nekako taka: aha zdaj sem z Ewchy, ni "divjanja", po drugi strani pa bo ob sestri razmišljal o igri in teku ter preskakovanju itd.

Edino kar sem razmišljala, da bi bilo dobr je to, da mogoče sestra uporablja različne komande za ovire kot ti Ewchy. Recimo ona reče "most", ti rečeš "naprej gor" itd. Enako za tunel, ti rečeš "naprej notri", sestra "tunel"...
In mislim, da ni bojazni, da bo prišlo do kakršnegakoli konflikta interesov (razen, če ima sestra tekmovalne ambicije, potem se vama zna zgodit sestrski pretep, ker ga boš ti hotela peljati kam na reševalske zadevščine, sestra pa na tekmo  Grin

Tax? Ej sem prepričana, če bi imeli izdelano še vajo naprej in detaširanje, da lahko narediva brez problema R1 ali IPO1... Ampak prvič greva probati šele na spomladanske izpite. Prej je brezveze.




Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #70 : petek, 07.11.2003 : 17:04:13 »

Sirtaki (ali pa kdo drug, kise spozna na šolanje psov): imam eno vprašanje. Zanima me, koliko bi bila bernardinka primerna za šolanje za reševalnega psa? Saj nekoč so jih imeli za lavinske pse....Ne vem, kakšen je način šolanja in kaj od psa pričakujejo. Sedaj je psica v mali šoli, spomladi gre v osnovno šolo, potem pa razmišljam malo za naprej. Rada bi delala nekaj s psom, ampak res ne vem, koliko bi bil 70 kg pes primeren za reševanje?!? Kakšne izkušnje, nasveti?
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #71 : petek, 07.11.2003 : 17:53:23 »


Archie s tem je tako, da so izključno lavinski psi (torej tisti, ki iščejo v lavinah tudi zares) lahko le psi od gorskih reševalcev pri GRS.
Vsi ostali, ki svoje pse šolajo za reševalce, sicer imajo zimska usposabljanja ampak so namenjena v bistvu le vzdrževanju kondicije in izobraževanju tudi med zimskim časom. Le redkokdaj se zgodi, da čeprav imajo opravljen lavinski izpit, sodelujejo na kakih akcijah.

Reševalni psi v Sloveniji (razn GRS seveda) so bolj namenjeni iskanju v ruševinah in pogrešanih oseb. Iz mojega stališča je šolanje bernardinca v to smer nesmiselno, saj mora biti vodnik reševalnega psa le tega sposoben prenašati v rokah itd. Prav tako mislim, da bernardinec ne bi vzdržal vseh naporov, katerim so izpostavljeni reševalni psi pri svojem treningu in akcijah (ja v snegu že, ne pa v ruševini ali v iskanju pogrešanih oseb).
Ni verjetno toliko problem v sami velikosti kot bolj v okornosti in teži pasme.

Sicer pa mogoče bolje, da povprašaš sama v reševalnih enotah, morda bodo kje sprejeli izziv, vem da je kar nekaj bernskih planšarskih psov tudi že reševalcev pri nas.

LP


Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #72 : petek, 07.11.2003 : 21:06:32 »

Sirtaki hvala za odgovor. Tudi sama se zavedam, da je malo možnosti, da bi lahko nekoč psica lahko postala reševalka, ampak resnično mi je fajn delat z njo in zato bi rada nekaj delala.

Ker doma imamo že enega samca, ki je šel prepoznov šolo in tam sem imela zelo veliko problemov z njim. Z bernardinko pa nimam nobenih problemov, zato bi rada šolanje tudi nadaljevala. Odločila sem se tudi že za agility, vendar kasneje, ko bo osnovna šola že mimo. Saj ni nujno da je hitra in prva, važno je, da lahko premaga vse ovire in da jo ni nič strah. Saj nekaj ovir smo se že sedaj učil v mali šoli in ji gre prav fino.

Glede reševanja bom v klubu še vprašala. To, da so tudi bernski  reševalci mi ji znano, ampak saj bernski planšar ima približno 45 gk, kar se mi ne zdi tako veliko, ker lahko jaz svojo psico nosim še sedaj, ko ima že 40 kg.

Ah, bomo videli, kako bodo reagirali v klubu. Sedaj naju najprej čaka naslednjo soboto izpit v mali šoli, potem bomo pa videli.

Lp jana
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #73 : sobota, 08.11.2003 : 13:36:15 »

Sirtaki in Noli, hvala obema za odgovore in mnenja! Z mlajsim psom bom probala delat, pa bomo videli kako bo slo. Ce ne bo, boma pa pac pustila resevanje.
Drugace pa uporabljava drugacna povelja tako da pri tem ne bo problemov.

Sirtaki drzim pesti za vaju s Tax!  Cheesy
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #74 : ponedeljek, 10.11.2003 : 14:14:17 »

Ni za kaj ewchy Grin. A se vidimo na izpitih pri šmarnogorcih??  Wink


LP Noli
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 75   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  šolanje  |  Reševanje  |  Tema: Reševanje ponesrečencev - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines