mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.07.2024 : 11:45:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ZGODBE VZREDITELJEV
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: ZGODBE VZREDITELJEV  (Prebrano 40305 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #30 : torek, 16.03.2004 : 10:10:14 »

Živjo Missa,
kje dobiš te luštkane smajlije?  Wink Grin
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #31 : torek, 16.03.2004 : 12:27:22 »

http://www.langkawi.dk/
http://www.smiliemania.de/
http://www.click-smilies.de/smilies_deutsch.html

prvi je missin vir. jim pa obcasno malo steka pejdz...
lp, m.
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #32 : torek, 16.03.2004 : 12:33:28 »

Hvala!  Cheesy
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #33 : torek, 16.03.2004 : 17:22:10 »

    Ojla!

   Chris, to kar praviš kar drži. Če tisti niso prišli po psa, ker so neresni, potem je za psa sigurno bolje. Ni problem poklicat tistih drugih ljudi, ampak še vedno potem izpade neresen vzreditelj. In potem se pišejo take in drugačne stvari- kot tale naprimer, pa mi ni jasno kdo je bil res zoprn. A ti vzrediteljici , ali pa ona tebi. Tako to gre. Ko je eden mojih ( to so tisti, ki imajo moje pse) prvič kontaktiral z mano , na eni razstavi, sem se mu zdela tako zoprna, da je tisti trenutek rekel punci, da pri meni pa on že ne bo kupil psa. Potem se je začel zanimati drugje, sledil rezultatom in spraševal druge "kinologe". Pa so vse poti vodile k nam. Drugi poiskus je bil že boljši. Nismo štartali s : "Hočem psa, ki bo čimvečji in čimboljši!" , ampak z malo bolj pametnim pogovorom. Pa je padla odločitev: Psa bom sigurno kupil pri njej!   Pa moram reči, da je ravno ta pes od vseh samcev iz legla najnižji, ampak zelo lep. Torej, vsak je imel svoj razlog za zamero pri prvem pogovoru. Kar pa ti pišeš o "pogovarjanju" s tvojo vzrediteljico je pa malo neresno.  
  Želim ti več sreče pri naslednjem vzreditelju, neglede kje.

   Missa- Če pa misliš, da si lahko manjša od mene , moraš imeti pa v žlahti že skoraj pigmejce  Grin Grin Grin Ampak, majhna žaba  daleč skoči- lahko tudi do ušes!! Grin Grin Cheesy Cheesy

   Čao-Slavi
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #34 : torek, 16.03.2004 : 19:11:21 »

Dunja, sam sem drugače zelo resne, vendar prijazne in odprte narave, škoda da me ne poznate, mogoče se kdaj celo spoznamo. Oglasil sem se pa zato, ker se mi zdi dogodek prav smešen. Aha, pa kar se jokanja za mladiči tiče...sem moški Roll Eyes ampak ko sem se lani poslovil od psa sem krepko jokal!

Valvasor, ah saj ni takšnega problema, kot se zdi oz. kot sem ga naredil  Grin sploh ne! Samo človek se malo neumno počuti. Glej. 5 mesecev iščeš enega dobrega vzreditelja, ki vzreja takšne pse ki jih hočeš, kakovostne in je skrben. Vmes spoznaš par žalostnih zgodbic o dobrih vzrediteljih, ki so postali slabi, o trgovcih s psi, o farmah, do tega, da te hoče nekdo naplahtat in ti prodat slabega mladička Angry, ker je KAO lastnik, ki bi ga moral vzeti nepričakovano zbolel (standard Roll Eyes ), mladiček pa je že na sliki videti premalo hranjen, in po zadnjih tačkah umazan, ker se boks ali nekaj ni čistil  Angry itd. Dunja, zato sem bil zelo  previden in sem tudi zastavljal vsa mogoča vprašanja, od karakterja psov do vsega ostalega! Pogodba je zame obvezna, brez nje sploh ne kupim psa.

Kar se pa tistega o 'nedeljskih' leglih tiče, če je takšen mladič dovolj dober za razstave, sem takoj za! Samo pri angleških koker španjelih še žal nisem naletel na takšnega in tudi v Salamoncu ne brskam za psa.

No ko se ti končno že zdi, da si le našel tapravega, se začneš pogovarjat, vzreditelj pa iz pogovora v pogovor postaja vse VIŠJI. OK, potem se sprijazniš in rečeš, ok našel sem kar sem iskal, ne bom kompliciral sedaj zaradi vzreditelja, bom pa že malo potrpel, zraven pa se mu še dvakrat opravičiš za slabo hrvaščino in ga mimogrede povabiš naj se oglasi pri tebi doma na poti iz kakšne razstave, da bo videl kje bo mladiček živel in tako dalje. Potem se spet trudiš, odideš na dolgo pot do njega, da ga spoznaš, njega in njegove pse. Tam veliko izveš, psi so ti naravnost fantastični in rečeš, da bi pa želel mladička, ko bo leglo. Odgovora ne dobiš, vzreditelj ti reče, da odidi še na obiske k drugim vzrediteljem. Ok ni problema, oddideš domov, v naslednjih treh tednih obiščeš še dva vzreditelja, ker ti ni všeč, spet klicariš nazaj onega in mu pisariš, če lahko rezervira mladička pa naletiš na ignoriranje! Potem ti res ni nič več nič jasno, ampak ti je prav SMEŠNO!? Res ne vem ali sem jaz prehitro obupal, kar rad delam ali naj še naprej MORIM Tongue ali pa naj odidem raje drugam? Še malo pa bom šel direkt nazaj na vrate zvonit, če bo zaleglo  Grin Wink Ja in na koncu ti vse skupaj res postane zoprno Tongue in nezaupljivo kot da si se komu kaj zameril.
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #35 : torek, 16.03.2004 : 19:50:09 »


Živijo!

Chris, mogoče pa sploh ni na tebi napaka, ampak si vzreditelju enostavno zoprn(ne zameri). Ljudem je včasih že na pogled nekdo neprijeten, se pač zgodi.

Ne vem no, jaz bi vsekakor pogledala še kam drugam, mogoče čez kako drugo mejo, če pri nas v Sloveniji nisi nič našel. Vsekakor pa ne obupaj Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #36 : torek, 16.03.2004 : 20:33:20 »

Hehe Erika potem ima grozno slab okus Cheesy, mogoče sem bil tudi prelepo oblečen, ali pa nisem prišel s 'tapravim' avtom, čeprav je malo verjetno  Roll Eyes Wink

Mislim, da gre tukaj predvsem za ta problem, da nihče ni dovolj dober. Bomo šli še drugam ja malo na obisk. lp
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #37 : torek, 16.03.2004 : 21:03:47 »


  Missa- Če pa misliš, da si lahko manjša od mene , moraš imeti pa v žlahti že skoraj pigmejce  Grin Grin Grin Ampak, majhna žaba  daleč skoči- lahko tudi do ušes!! Grin Grin Cheesy Cheesy

LP,Valvazor!
Se opravičujem, če sem rekla kaj napačnega. Moja dogaška duša je mislila samo v pozitivnem smislu!
LP,Miša
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #38 : torek, 16.03.2004 : 21:12:29 »

  Ojla!

   Missa, saj nisem vzela zares  Wink Wink Wink Se me boš pa res že počasi začela bati! Wink Wink

   Chris, če boš pa še malo več napisal, te bo pa že katera povabila na obisk-hehe  Grin Grin Grin Mislim , da je Erika drugač mislila, da ji nisi bil všeč. Jaz tudi rečem Gospodom, da morajo priti osebno na obisk, da vidim, če mi bodo všeč. Potem se pa lahko menimo naprej. Pa marsikateri ostane brez besed  Grin Grin

  Čao-Slavi

 
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #39 : torek, 16.03.2004 : 21:31:32 »

Hehe Valvasor dobro ste to povedali  Cheesy Počasi postaja že zabavno Cheesy

Mogoče se pa kdaj vidimo na kaki razstavi.... samo takrat moram svojo lepotičko doma stit, da ne bo ljubosumja haha Cheesy Wink

lp
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #40 : torek, 16.03.2004 : 21:39:20 »

LP!
Tudi jaz ne!
Ne, se bat!
Se še ni našel dogaš, ki bi se ga bala.
Bom pa stopila na prste, če se slučajno srečava, saj veš,uhe so paš uhe.In če ostanem brez njih, se zna zgoditi, da bom bolj slabo videla. Vidiš, tega se pa bojim.Hec pa mora biti, se ti ne zdi?
Pa  eno lepo nočko!
LP,Miša
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #41 : torek, 16.03.2004 : 22:00:07 »

   Ojla!

  Chris, upam, da ko se srečamo-pada kakšna kavica  Wink Wink

   Čao-Slavi
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #42 : torek, 16.03.2004 : 22:11:23 »

Chris,
moram ti priznati, da sem malo pošpijunirala za tabo in prebrala tvoje poste, iz katerih sem razbrala, da imaš kokerčka.
Prišla sem do zaključka, da si verjetno bil pri Maji (oprosti če se motim).
Če gre za njo, delno razumem tvoje stališče. Vendar, Maja se kot dolgoletni poznavalec te pasme dobro zaveda, da se pravih šampionov skoti malo. Mogoče 1 ali 2 na leglo, pa je lahko kombinacija še tako "dobitna". Taki kužki gredo ponavadi v solastništva, k prijateljem, najpogosteje pa ostanejo doma. Tako stališče vzrediteljev razumem, saj vsak vrhunski vzreditelj vzreja prvo svoj "vzrejni material" in le s težavo res vrhunski mladički "uidejo" k novim lastnikom, ki niso v direktni povezavi  z vzrediteljem, še posebej psičke.
Ti si pač želel razstavnega psa, kot si ji takoj pojasnil. Bolje tako, kot pa da bi ti "uturila" 2. razrednega mladička, a ne?

Sama sem tudi v svojem leglu (sedaj so pokavci stari 5,5 mesecev) hotela zadržati obe psički, ki sta že od micenega kazali velik potencial. Vendra z glavo čez zid ne gre - stanovanje je premajhno, tako da je srečni dobitnik ene od psišk moj prijatelj, bokseraš po duši  Smiley.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #43 : torek, 16.03.2004 : 22:36:42 »

Dunja,
z Majo sva govorila in sva se zelo zaštekala. Mi je delovala zelo v redu in skrbna. Vendar legla še ne namerava imeti prav kmalu. Pa tudi povedala je to, kar si ti (kar tikam) rekla, da ima legla redko, vendar takrat kvalitetno in da v bistvu ne ve kako bo z mladički, ker vedno obdrži nekaj zase. Razumljivo. Želim pa samčka. Tako da sva se zmenila, da se za enkrat posloviva, slišiva pa spet poleti.
Po drugi strani pa mi je ta vzrediteljica (ne bom o imenih tukaj), pri kateri sem bil povedala par pikrih na njen račun. In sedaj res ne vem. Pa saj ta je tako ali tako čez vsakega imela kaj za povedat, še Angleži ji hodijo v zelje, dooooh Angry
Očitno bom moral biti zelo zelo zeeeeloooo vztrajen, če bom hotel priti do takšnega mladička.
lp
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #44 : sreda, 17.03.2004 : 00:07:06 »

Chris,
če še nisi kupil novega kokra... Zakaj pa nebi poizkusil kaj bolj drznega, naprimer, da pripelješ psa iz Anglije. Tako boš imel plemenjaka nove krvi, vsi ti bodo fovš, pa še vedno bo padla kaka paritev, ker je pri tebi vseeno ceneje, kot iti v Anglijo!  Wink
Če si se zares zapičil v idejo razstav in si siguren, da je to stvar, katero bi rad počel s svojim peskotom, pa poizkusi kaj "na veliko".
Čisto lahko boš pozitivno presenečen. Danes, v dobi interneta je vse toliko lažje...
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: ZGODBE VZREDITELJEV
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines