mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 22.07.2024 : 09:24:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: weimaraner - čvek
Strani: 1 ... 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: weimaraner - čvek  (Prebrano 327062 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Reason To Rush
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #1995 : torek, 09.03.2010 : 10:59:37 »

He, he, Eva, a tricky question! Evil Ampak tole je res zanimivo. Po mojem je najbližje desetletju Pegec, pa tudi Angelsnoweim ima že kar nekaj vajmarske kilometrine. Še kdo? Sem pa prepričan, da tale forum skrivaj prebira tudi kakšen vajmarski "10 in več-letnik" ... No, če že ne vajmarski, pa vsaj ptičarski.  Tongue

Weimi, ful lepo si opisala tvoje sivo-črno-belo krdelo. In točno to kar opisuješ pri Živi so vajmarci - sivi duhci, zveste, zaščitniške in vdane sence na vsakem koraku!

Haller, slavna Živa je pa eden najboljših zgledov za lastnike blejskih mladičkov, kajne Weimi....? Še trenirata agility?

Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #1996 : torek, 09.03.2010 : 11:14:16 »

Jaz sem bila vedno prepričana,da so najostrejši ptičarji žimavci.
Pri nas besede "oster" ni v slovarju; če bi kdo vlomil v stanovanje, bi ga tamala (mešanka) verjetno pojedla  Wink, Roy pa bi ga prijazno pozdravil in pomagal znositi stvari v avtu.

V skoraj treh letih kar ga imamo, se še ni zgodilo,da bi na koga zarenčal (žival ali človek) ali se kako drugače postavil. Dvomim,da bi reagiral, tudi če bi kdo ogrožal našo varnost.

Je zelo navezan na dom, občutljiv, lunatičen in nežen pes.
Karakterno je zelo krhek in vsak večer, ko se baše na kavč (po možnosti komu v naročje) sem hvaležna,da ga imamo mi.

Roy je en tak posebnež in mi ga imamo radi tudi zaradi tega  Kiss
Logiran
HALLER
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


WWW
« Odgovor #1997 : torek, 09.03.2010 : 12:13:28 »

King-Roy.. pod tole se pa definitivno podpišem!  Wink

Upam, da kdaj Roya spoznam tudi v živo..  Kiss Kiss

Aha.. hvala za pojasnilo, Reason to Rush..  Wink I get it now..  Smiley
Logiran
Zobek
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #1998 : torek, 09.03.2010 : 12:45:05 »

Tudi mene je prijetno presenetilo, da se je naša tema na forumu zopet "ogrela". Najbolj moram pohvalit novega člana "Reson to Rush-a", ki se je na veliko razpisal in če te človek ne bi poznal bi si mislil, da si ti tisti, ki imaš weimaranca že kako desetletje ali več Wink. Saj sploh ne vem več, kaj bi dodala, morda pripomba glede ostrosti oz. bolje rečeno različnih karakterjev weimarancev. Doma imamo dve popolni nasprotji, tako karakterno kot tudi v vseh drugih pogledih. In kar se tiče pregovora, da se nasprotja privlačijo tu vsekakor drži, ker se Eros in Ruby naravnost obožujeta. Eros je potomec strogo nemških lovskih linij, Ruby pa mešanica avstralsko-ameriško-evropskih. Oba sta velika čuvaja, nobeden izmed njiju vsekakor ne bi pomagal vlomilcem nositi stvari v avto (King-roy Wink), drugače pa je Ruby veliko bolj nežna, kar sem najbolj opazila pri šolanju, kjer prvi rabi bolj močno vzgojo, pri Ruby pa to ni najbolje, ker se "potegne nazaj". Je res, nekaj je razlik tudi med spoloma, se pa pozna razlika med linijami. Lahko bi še dolgo naštevala pa morda drugič, ko bo več časa.

Bodite še naprej tako pridni pri pisanju pa lep pozdrav, Nina, Ruby in Eros
Logiran
Reason To Rush
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #1999 : torek, 09.03.2010 : 13:28:56 »

Ja, Zobek, hvala, saj sem se tudi sam zbal, da bo kdo mislil, da pišem doktorat.... Ampak kaj, ko je pa tako fino pisati po tem forumu, ki se spet zbuja iz zimskega spanja!

King-Roy in Haller, saj je moj pes pri svojih osmih mesecih tudi softič, če pride mimo kaj novega, ogromnega, nenavadnega ali nevsakdanjega. Ampak če pred vrati naše pisarne kdo neodločno postava in ne vstopi takoj, zarenči. Včasih tako globoko, da se ustraši samega sebe in zbegano pogleda naokoli, od kod renčanje... In to že kar od njegovih 6 mesecev.

Tudi do ljudi se vede različno, čeprav jih je večinoma (zame čisto pretirano) vesel. Do sicer zelo redkih "primerkov" pa zna biti tako zadržan in nezaupljiv, da mu že skoraj lahko zaupam v njegovo prepoznavanje človeških osebnosti.... Kar se tiče ostrosti torej pri tako mladem vajmarcu, ki še vedno obvezno počepne pri lulanju, iz teh izkušenj ni nekih merodajnih podatkov. A renčanje samo po tihem pripisujem tej lastnosti, ki logično kaže na teritorialno zaščitništvo in je zagotovo zametek omenjene ostrine te pasme.

Sicer pa naš mladič že kaže moč in pogum. Včasih celo brezglavost, kadar bi na primer na ukaz celo skočil skozi okno v višjem nadstropju, če bi to od njega zahteval... Zna biti nežen, ko ga omami utrujenost in zna biti neskončno strpen, kadar ve, da se mu to izplača. A včasih sam od sebe pade v neko čudaško stanje, ko stoji pri miru in globoko diha, kot da bi meditiral. Kavča in postelje ne pozna in ga niti nikoli nista zanimala. Se pa zgodi, da ga je, sicer res izjemoma, treba peljati tudi z avtom, ki nima boksa. Takrat resno in ponosno zasede sovoznikov sedež, sedi negibno do zadnjega in celo pripasati se pusti. Seveda mi gre na smeh, ko ga vidim vsega resnega, zroč na cesto, kot da bi "kopilotiral" z mano. Res duhovita pasma. Da ne govorim o grimasah, ki jih zna ustvariti z zavihanimi "žnablji" v kombinaciji z očmi in ušesi...

Lahko bi se lotil še njegovega pretanjenega občutka za iskanje skrajnih meja potrpežljivosti, trme in svojeglavosti, ki pa jo dokaj uspešno in brezpogojno zatiramo, a bom spet predolg...

Mi je pa zanimivo, da so tudi v pasmi sami tako različni karakterji, četudi iz istih linij! Če se ne motim, king-roy, sta vaš Roy in naš Rush neke sorte stric in nečak (slavni Tom je našemu dedek)...

Miha
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #2000 : torek, 09.03.2010 : 14:37:49 »

Mi je pa zanimivo, da so tudi v pasmi sami tako različni karakterji, četudi iz istih linij! Če se ne motim, king-roy, sta vaš Roy in naš Rush neke sorte stric in nečak (slavni Tom je našemu dedek)...

Ooo, žlahta  Cheesy
Predvidevam, da gre za sodelovanje med Italijani in Poljaki.  Wink

Glede različnih karakterjev v isti liniji pa bi rada samo še to dodala, Roy je razred zase......to povem čisto vsakemu,ki se zanima za wemija in gleda Roya.
Vedno opisujem bolj tipičnega wemija in nikoli Roya, ker ne želim,da bi kdo dobil občutek, da je vsak wemi Roy.

Ob priliki bom nalimala fotko gor, kjer Roy spi obkrožen s tremi mački, eden od njih pa mu skoraj na glavi spi ali pa mu kremplje grize. Mi Royu pravimo,da je sramota za lovskega psa-on pa z repom pomaha, se zvije v polžka in zasmrči  Kiss
Logiran
HALLER
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


WWW
« Odgovor #2001 : torek, 09.03.2010 : 16:00:34 »

Reason to Rush.. moj Haller nikoli ne renči doma.. niti ne na druge.. razen če se res česa ustraši zunaj..

Zdaj pa ne vem, če bi bila vesela, da je moj tudi neke vrste izjema v pasmi.. Definitivno sem, da je popolnoma neproblematično bitje, pa če je to kao tipični karakter za weimaranca ali pa ne..  Wink

Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #2002 : torek, 09.03.2010 : 16:41:04 »

Živa je iz slovenije.iz nerodovniškega legla iz leta 2003.Torej je mešanec.Iz kje pa je tvoj sivček?

Piknik bi se lahko organiziral čim bi bilo malo bolj prijetno vreme ker je zdajle zunaj vreme  Lips Sealed
Logiran
efica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 456


« Odgovor #2003 : torek, 09.03.2010 : 17:14:52 »

Prav luštno vas je brat Smiley Wink

King-roy, prav imaš, res gre za italijansko-poljsko navezo Wink Sem pa imela možnost vidt Toma (Nani's Outrage) v živo na svetovni razstavi pa je res lep pes in je "u živo" lepši kot na fotkah - se mi zdi, da je ponavadi ravno obratno.

Glede "softičev" pa tole... Po mojem, da se pes karakterno "naredi" šele tam pri dveh letih ali več (sploh samci kasneje dozorijo) ...

Citat
Roy pa bi ga prijazno pozdravil in pomagal znositi stvari v avtu.
Cheesy Cheesy Cheesy Si kar predstavljam Roya kako tole izvaja Smiley No, Kika definitivno ne bi nosila stvari v avto Tongue Kika je enkrat že uspešno posredovala, ko je nepovabljenec stopil v našo hišo... je divje lajala in renčala, tako da smo se vsi zbudili in odgnali nepridiprava!

Kika sicer prihaja iz bolj "soft linij", ampak ne bi rekla, da je "softič" - se zna pošteno razkurit in zna bit blazno "pametna" in potrebuje precej "močno" vzgojo in se ne "zapre" prav hitro.

Lp, E.


Logiran
mokor
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #2004 : torek, 09.03.2010 : 18:08:51 »

Miha, zelo lepi vpisi in o vajmarcih zelo veliko veš. Ne samo, da veliko prebereš, kot praviš, tudi zelo dobro opazuješ in spremljaš svojega razvijajočega psa.
Vsi vemo, da vajmarci dozorijo dokaj pozno, tako fizično, kot tudi psihično. Zato svojo ostrost nekateri lahko pokažejo preje, nekateri pa šele pri popolni psihični dozoritvi. Pri nekaterih je prisotna vedno, pri nekaterih pride do izraza samo pri lovu, oziroma stiku z divjadjo, drugim pa zna biti povsem tuja.
To pa seveda ni nič narobe, le pod kontrolo mora biti, vsekakor se ne sme razviti v agresijo.
Zavedajmo se, da se pes ne glede, da že toliko časa živi v skupnosti s človekom še vedno ravna po nagonih in nagonske lastnosti so se ohranile, le pravilno jih moramo znati izkoristiti pri naših psih. Našim vajmijem ni potrebno loviti in pleniti zaradi tega, da bi preživeli, vendar se je nagon plena pri njih močno ohranil . Nagon plena pa je le eden od samoohranitvenih nagonov, kamor spadajo še nagon po hrani, nagon lova in pa še obrambni nagon. Vsi omenjeni nagoni se med seboj povezujejo in dopolnjujejo, nekateri so lahko izraženi bolj, drugi manj.
Če nagon plena razčlenimo še podrobneje (registriranje- zaznava plena, prebliževanje plenu, napetost-trenutek odločitve za napad, aktivno lovljenje, naskok in ugriz v plen, zaustavitev, ubijanje plena, preverjanje, nošenje na varno, odpiranje- trganje-žrtje, zakopavanje), vidimo, da naš vajmarec vse to v neki osnovi ima in mora vse tudi s pridom uporabljati pri delu, za katerega je bil ustvarjen in le tak je delo lahko "opravil v celoti", kot nam omenja Miha.
Vsi ti našteti elementi so pomembni pri igranju s psom in pri izoblikovanju osebnosti našega psa. Poznati moramo obnašanje našega psa pri posameznem nagonu, to nam bo v veliko pomoč pri šolanju.
Seveda moramo vse te stvari imeti pod kontrolo in jih v fazi šolanja s pridom izkoriščati sebi v prid, vzpodbujati nam potrebne in zavirati tiste, za katere mislimo, da nam bodo škodovale, izključno z namenom, za kaj želimo svojega sivca uporabljati.
Upam, da nisem preveč pametova, še bi lahko pisal, vendar upam, da se res kmalu dobimo na kakšnem srečanju, kjer bomo, upam z veseljem še kakšno rekli na to temo.

lp
Logiran
HALLER
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


WWW
« Odgovor #2005 : torek, 09.03.2010 : 18:58:08 »

Živa je iz slovenije.iz nerodovniškega legla iz leta 2003.Torej je mešanec.Iz kje pa je tvoj sivček?

Piknik bi se lahko organiziral čim bi bilo malo bolj prijetno vreme ker je zdajle zunaj vreme Lips Sealed

Moj sivček je iz Italije. Cheesy Za piknik se res moramo enkrat dobiti.. Cheesy
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #2006 : torek, 09.03.2010 : 23:40:39 »

Haller: a je iz Mantove?
Logiran
Don-weim
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #2007 : torek, 09.03.2010 : 23:51:23 »

Naš weimi pa je iz Madžarske
Logiran
HALLER
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


WWW
« Odgovor #2008 : sreda, 10.03.2010 : 20:09:07 »

Ne.. iz Sicilije. Smiley

Don-weim... koliko je star tvoj? Iz Madžarske poznam eno super vzrediteljico, sem pa na eni izmed razstav spoznala še eno, ki ima tudi psarno tam - tudi v MB je en kuža njene vzreje, star ok. 8 let. Smiley

LP, Tina
Logiran
Don-weim
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


WWW
« Odgovor #2009 : petek, 12.03.2010 : 08:49:46 »

Star je 7 mesecev in je iz legla na bolj severni strani Madžarske
Logiran
Strani: 1 ... 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: weimaraner - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines