mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.07.2024 : 11:28:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: weimaraner - čvek
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: weimaraner - čvek  (Prebrano 328206 krat)
0 članov in 102 gostov pregleduje to temo.
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #1215 : torek, 08.04.2008 : 07:20:45 »

Pozdravljeni Smiley

Imam samo eno vprašanje.. ko sem brala vaše zadnje poste, sem zasledila, da je bila neka razstava oz. tekma v Pazinu. Imam fanta v Labinu, ki je od Pazina oddaljen le 40km.  Zadnje čase sem večinoma v Labinu pri njem, saj delava na skupnem stanovanju..
Bila bi zelo vesela, če mi lahko sporočite, kaj v zvezi z weimiji se dogaja v Istri, saj bi vas prišla s fantom zelo rada pogledat in spoznat vas in vaše sivčke.

In še nekaj za Kristino oz. Angelsnoweim.. Lansko leto, ko sem omenila, da sem bila v Rabcu-Labinu, si odgovorila, da si bila en vikend tudi ti tam. Imaš mogoče tudi letos kakšne načrte da prideš pogledat?  Wink    Lepo bi bilo videti tebe in tvoje prvake Smiley

LP vsem,

Urša
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #1216 : sreda, 09.04.2008 : 19:01:15 »

Živa je v ponedeljek(6.4.08) poskrbela da je bil naš večer (in noč) prav pester.

15 do 5 tako kot običajno pridemo iz sprehoda in nafutram moji kokoši.Živa poje in to je to.Z Dru sva šli na prvo uro male pasje šole,ko sva prišli domov smo šli še na sprehod in ponavadi dam moja "otroka" po zadnjem sprehodu spat.
Živa pa se je nekam čudno vedla.Ulegala se je na tla in renčala na vse.Jaz vsa zabubljena v TV.ko mi mami reče naj pogledam Živo.Živi se je napihnil trebuh,probavala je bruhat ,vendar ji ni uspelo.Pomislim da je zunaj kakšno stvar našla in z veseljem požrla.
Vendar Živa se ne neha napihovat,začčela se je pospešeno slinit in spuščati take zvoke da sem mislila da se davi.
Odprsvimo se na kliniko *********,kjer Živi slikajo želodec.Na prvi sliki je bil njen želodec napihnjen kot balon.Veterinar predlaga da jo malo sprehodim,seveda naredim to in potem ji spet poslika želodec.Iz slike se je videlo da se je Živi začel obračati želodec.Zmenimo se za spiranje,in nato vet. posluša srček,in ugotovi da ima moja punca šum na srčku ,na vseh štirih zaklopkah  Cry .Zaradi srčka se je ne upa spravit v narkozo in se odločimo da počakamo in pridemo na spiranje ko bo res nujno.Mi se odpravimo domov in Živa je čisto živahna in taka kot vedno le zelo močno napihnjena.Meni to sploh ni bilo všeč ampak pustim da se doma zmenimo.
Potem se pa začne najhujše.Živo še parkrat sprehodim in ona se začne ulegati po tleh in čudno dihati.Kličem v *******,ki naj bi bili dežurni in imajo izklopljen telefon  Shocked .Začnem iskati na netu št. dežurnih vet. in naletim na kliniko ********.
Mami pokliče jaz pa medtem pripravim vse stvari in se odpravimo.Živa začne med potjo spuščati take grozne glasove...slišalo se je da jo nekaj zares močno boli.
Prispemo pred kliniko in Živo hitro damo pod narkozo in ji začne vet. spirati želodec.
Iz nje je priteklo za poln kanister TEKOČINE ki jo jo imela v želodcu,pomešane z briketi.
Živa je sedaj v redu in počiva zdraven mene.Seveda danes nisem nič spala,mogoče sem le zakinkala za par minutk in to je bilo vse.

Groza me je bilo ko sem videla kako se Živa matra.Sedaj je še pod vplivom narkoze in je malo zmedena.Ko  smo prišli domov se je hotela sprehajati,vendar jo je tako zanašalo da sem bila prisiljena jo dati malo bolj na trdo, na dekico zdraven mene.

Mi je prav čudno videt Živo tako mirno in slabotno.Upam da mi nebo treba it nikoli več čez kaj tako groznega.Če je kaj takega kot je zasuk sam nemoreš narediti veliko če se s tem prvič soočaš.
Zanima me kdor je imel primer da se je njegovem psu zasukal žalodec,kako je ukrepal.

Moram pa zelo pohvalit kliniko ******** je  bil veterinar  zelo prijazen in hitro ukrepal v teh poznih urah.Vesela sem da je to zamano in da je moja muca zdaj v redu.

post je bil v originalu napisan 8.4. ob 05 38 zjutraj (je prekopiran iz pesjanarja)

Tega ne privošćim čisto nobenemu saj je bil res grozno gledat Živo v takem stanju.
Čuvajte svoje duhce. Kiss
Logiran
mokor
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #1217 : sreda, 09.04.2008 : 20:57:13 »

Dobro,da se je vse tako srečno končalo.
lp
Logiran
Zobek
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #1218 : sreda, 09.04.2008 : 21:49:20 »

Weimi, grozno sram. Vesela sem, da se je zadeva na koncu srečno razpletla.
Še dobro, da ste pravočasno ukrepali.
Hitro okrevanje ji želiva oba z Erosom in hkrati sprašujeva, če bo kaj z našim piknikom.
Predlogi, želje glede datumov.....

LP, Nina
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #1219 : četrtek, 10.04.2008 : 06:45:38 »

Ja Živa je zdaj v redu.
Lahko bi se vse skupaj zelo tragično končalo.

Dokler nevem kaj je z Živinim srčkom odpadejo vsi agility treningi in tekme in tudi pikni.
Tako da se lahko zmenimo ko bo imela Živa pregledan srček.Prej ne upam...
Bi bilop pa zelo foajn da bi buil piknik nekje v kakšnem društvu kjer imajo vse zagrajeni,kjer ni blizu cesta,pa jaz bi pe kakpne luštne sprehajalne potke  sram  sram .Grozna sm...vem  Tongue  Lips Sealed
Logiran
Angelsnoweim
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 372


« Odgovor #1220 : četrtek, 10.04.2008 : 13:16:27 »

Weimi,

sve me steglo oko srca kada sam citala tvoj post koji bas i nisam najbolje cijeli razumijela; pretpostavljam da je Ziva imala torziju zeluca i da se sumnja da ima i sum na srcu.
Strasno, strasno ali drago mi je da ste dosli na vrijeme i da se sve tako sretno zavrsilo.
Posto su vajmarci i pointeri pasmina koja je sklona torziji zeluca, ja se panicno bojim toga i strasno pazim na nase pse da im dajem hranu najranije dva sata prije aktivnosti i najranije dva sata poslije, mada pretpostavljam da to nikada nije garancija da do torzije nece doci...
Eto, Fluffy je u trenu progutala kvacicu za vjezanje vesa dok nismo gledali i iako smo na vrijeme reagirali, tragedija koju sam dozivjela sa Faustom ponovila se i sve je zavrsilo sa suzama...

Zivi zelim brz oporavak i da vam se vise nikad ne desi tako nesto. Drzim fige za nalaze srca da ipak bude sve u redu da Ziva moze voditi sretan kvalitetan zivot s tobom jos duuuuuuuuugo, duuuuuugo!
Velika pusa Zivi...  Kiss


Ursa,

mi dolazimo ovoga ljeta na Jadransko more, ali ne u Labin... sorry... Sad
Logiran
Vanilla
novinec
*
Sporočil: 44


WWW
« Odgovor #1221 : četrtek, 10.04.2008 : 14:02:47 »

Groza ,groza kar se je zgodilo Zivi, si sploh ne predstavljam, da bi morala jaz skozi kaj takega.Upam, da cim prej okreva.Pozdrav, Darja in Vanilla
Logiran
adhiambo
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 74


« Odgovor #1222 : četrtek, 10.04.2008 : 14:34:34 »

Joj, super za Živo, da se je tako razpletlo! Upam, da bo s srcem vse ok - po mojem kaj hudega že ne more biti, če je prej normalno zmogla vse napore - in tudi to da veterinar sliši šum na vseh štirih zaklopkah je malo mimo - še pri ljudeh tega ne moreš ločit! Lahko da se je šum pojavil samo takrat, ko je bila zaradi želodca v šoku, saj je takrat krvni obtok zelo pospešen, pa se sliši šum, ki je v takem stanju normala najdba - vsaj pri ljudeh je tako  Smiley. No, kakorkoli, držim pesti, pa sporoči, ko zveš kaj novega.
Aja, kdo pa je Dru?  Huh
Lp, Anja
Logiran
efica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 456


« Odgovor #1223 : četrtek, 10.04.2008 : 14:48:29 »

Joj, grozno se sliši tole vse skupaj... Hvala bogu, da je z Živo sedaj vse OK Kiss
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #1224 : četrtek, 10.04.2008 : 17:37:43 »

Ja kar se nam je zgodilo v ponedeljek ponoči je bilo grozno  Cry .Nobenemu ampak res prav nobenemu ne želim doživljati take groze ki sem jo jaz doživela v ponedeljek.Najhuje je gledati psa ki se muči ti pa mu ne moreš pomagati taisti trenutek.Še v torek sem bila vsa panična zaradi tega in sem cel dan prejokala ker sem skos mislila k"aj vse bi se lahko zgodilo,med drugimi tudi to da bi lahko izgubila mojo scrkljano in precej zmešano sivčico.

Živa je zdaj že čisto "ona" Zunaj nori in ji prav manjka najina vsakodnevna rutina frizbija,igranja,poslušnosti in trikcev.
Tudi jaz mislim da Živa nima šuma na  vseh štirih zaklopkah.Šuma ni možno potrditi pri Živini situaciji saj je bila psica v šoku in kot je že adhiambo napisal je takrat krvni obotk pospešen in se v tem primeru sliši šum.
Živa je bila vedno zdrav pes,imela j eveliko gibanja in veliko fizičnih naporov(beri:razni izleti,tekme,treningi,rolanja in kolesarjenje z mano) in nikoli ni bilo vidnih nobenih kliničnih znakov šuma na srcu.
Vendar bomo vseeno previdni in bomo šli pregledati srček.
Takoj ko bom kaj vedela pa bom seveda tudi tukaj napisala.

Logiran
tadeja_n
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #1225 : četrtek, 10.04.2008 : 20:01:36 »

Bom jaz napisal, ker vidim, da je weimi pozabila napisat (upam ,da ne boš huda), Dtu je njena nova psička border collie. Smiley
Logiran
tadeja_n
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #1226 : četrtek, 10.04.2008 : 20:02:08 »

napisala*, Dru*
Tipkovnica nagaja. Cheesy
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1227 : četrtek, 10.04.2008 : 20:30:22 »

weimi, na zalost imam izkusnjo s torzijo, ki se je drugic koncala z operacijo. Berem, da Ziva ze divja in sem vesela, da je OK. Te pa moram opozorit, da naj bi pes, po torziji (ali pa le po zacetni fazi - napihovanju) nekaj casa pocival. Ce se je zelodec ze zacel obracati (pa cetudi se je samo napihnil) pomeni, da so se misice precej raztegnile in po spraznitvi zelodca ostale ohlapne. V tem primeru lahko ze zaradi enega skoka ali cesa pride do ponovne torzije. Nam se je ponovila po enem letu in takrat mi je veterinar rekel, da je to najdaljse obdobje med eno in drugo torzijo kar jih on pomni. Ponavadi pripeljejo psa nazaj v roku 48 ur. Torej, bodi previdna in pripravljena, ce se zgodi ponovno. Takrat vas sigurno caka operacija.
Aja, pa se to, ponavadi se posledice torzije pokazejo tudi na srcku. Nimam pojma zakaj (verjetno zaradi soka ali cesa podobnega), tako mi je povedal veterinar. Nas je takrat precej globoko dihal in srca mu sploh niso mogli poslusat. Ko se je stanje normaliziralo, na srcu ni bilo slisati posebnosti. lp in srecno
Logiran

weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #1228 : četrtek, 10.04.2008 : 20:47:16 »

tadeja_n nič nisem huda.Ne sodelujem na tem forumu veliko.Samo še v naši temi inzato verjetno noben tukaj neve za Dru.
Kaja hvala za se te zelo koristne informacije.Vsak dan nekajnovega izvem o torziji.Mogoče veš približno koliko časa naj bi pes počival?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1229 : petek, 11.04.2008 : 15:20:40 »

Mi smo takrat nasega sigurno en mesec cuvali. Je pa res, da to pri njemu ni problem, pri tvoji, ki pa je zelo aktivna pa je to malo tezje. Mogoce bi vprasala veterinarja, kaj meni o mirovanju. Jaz sem ze malo pozabila kako in kaj. lp
Logiran

Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 7  |  Tema: weimaraner - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines