pa me zanima če po vredu (za psičko) če bo v stanovanju v njeni košaici na hodniku z dostopom do kopalnice?
Bo v redu, dokler se ne nauči odpirat vrat
Če jih boste pa takrat zaklepali, si pa raje omislite kakšne dobre ščitnike
, ker jih bo vseeno skušala odpret (razen če niste kakšni posebni ljubitelji odtisov weimarskih krempljev
)
No, naša kala ima v naši odsotnosti prost prehod po stanovanju, ki samoposebi ni veliko. In je ful pridna. Sedaj si pri treh letih prinse na svoje ležišče le kakšno obleko (po možnosti iz umazanega perila), japanke pa pridno pospravljamo, ker je imela obdobje, ko je vse trakaste stvari sesekala na 1 cm široke koščke (
Nujno je pospravljat obutev (naš je nor na moje japonke) ter obleke (sicer jih ne uničuje,si jih pa nosi v kletko in jih liže)
- a ni zanimivo, kako so si podobni
).
Kot mladiček jo je nakajkrat zamikal tapison, ki smo ga začasno položili, da ji ni drselo po laminatu, popolnoma je uničila tudi svoje prvo ležiše - in to je to. Na lesenih delih pohištva nikoli ni preiskušala zobk, smo pa vse vsaketolikočasa preventivno pošpricali z enim sprejem proti grizenju (baje ima okus grenke limone).
Mislim, da je najbolj važno, da mladička postopno navajaš na samoto - naprej ena ura, nato dve, štiri ... Pomembno je, da si zapomni, da kamorkoli greš, vedno prideš nazaj in da takrat sledi nekaj lepega - divji sprehod, igra... Se mi pa tudi ideja o kletki ne zdi tako slaba, če se kuža res dobro že od malega navadi nanjo - mimogrede koliko časa je Roy lahko naenkrat v njej zaprt?