hej!
najprej to, cesar niche noce napisati - ERCI JE SEDAJ TUDI URADNO NAJLEPŠI GOLDEN V SLOVENIJI- vceraj je osvojil BOB in postal slovenski klubski prvak!!!!!!! in 2. Best in Show!!!!! vse zasluzeno!!!
za mano je po mojem najbolj naporen vikend v zadnjih nekaj letih
...sobota dugo selo, vceraj ankaran...dez in sonce...skupni vtis - vodi ankaran
, ceprav so se v dugem selu zelo potrudili... orgaizirali so super prostor, zlo domace je blo, ljudje so bili mega volje in zabavni... pol pa je prisel dez in to zaznamoval celotno prireditev... retrieverji v "naravnem elementu", ring poln vode... no, BIS perkov spectacular golden drop, RBIS lenci... pri goldnih torej BOB lenci, ki je premagala zmagovalca samcev lormar christian diora.. slovenski goldni torej premagali hrvaske
... kimo zal k temu nic ni pripomogel, bil je le 3. v vmesnih (mi je blo pa zanimivo, da je sodnik ugotovil, da ma dolg vrat
)
...je blo pa total zabavno, ko smo ugotavljali, da verjetno ce nas bi kdo posnel, racionalno nasega pocetja ne bi bilo mogoce razlozit (20 ljudi pod strehco, ki jo je veter ves cas odnasal, bulji v norce, ki cist premoceni s cucki stojijo v luzi, neurje pa tako
) ... vsekakor pa me je cist navdusil odnos med hrvati... super se razumejo, odnosi so ne glede na tekmovalnost cist drugacni kot pri nas, smeha ne zmanjka in ful lepo so nas sprejeli medse
...drugace pa kvaliteta goldnov - nic dah jamajocega
vceraj v ankaranu pa... meni je bila to najlepsa razstava doslej... prostor je bil odlično odličen kot je napisala že retrieverka...vreme je mega, hkrati pa dovolj sence, asfalta, trave... po želji
... sodnica si je vzela pri goldnih res čas, dobili smo res izčrpne opise... midva sva bila RCAC v vmsenih, spet naju je nesel Lori... Erci BOB, psice dobila Aimee od Hradu Veveri...
...potem pa so kljub čudovitemu vremenu in ambientu vsi kar pobegnili (tu vzporednica s hrvaškimi retrieveraši res ni mogoča
, čeprav je pa treba priznati, da smo vsaj mlajša generacija, kamor štejem tudi Lorovega hendlerja
, Smrčka, Kristi, Kin, Lizo, sebe in se opravičujem, če sem koga spustila, začeli pridno delati na izboljšanju teh odnosov
), na obali smo ostali Liza, Kin in Kimo, pa Čehi... najprej je bilo super, čeprav sta Kin in Kimo res zlo tekmovalno nastopila v osvajanju dame... Kimo je postal največji plavalec v državi, kar naprej je plaval po žogo, pa še bi, če bi mu kdo vrgel... ampak potem se je moral sprehoditi mimo Kina in izzivati s tisto žogo... no, končali smo zelo nečastno za goldne
, rane so se sicer posušile, ampak posebej vesela sem ,da je Kinova porezana tačka ok (a še kaj stran visi tisti del?)
ja, drugače pa smo ugotovili, da bi znal bit Kimo musliman, saj je šel kakat kar v vodi
... al pa se je hotel pred damami malce skrit, pa je mel zato ritko v vodi
sicer pa se je slane vode tako napil, da je zvečer jedel samo razkuhan riž...
tokrat je specialka res ratala, datum se je čudovito skladal z ambientom, in glede na to, da je prišel prijetni dogodek pogledat tudi najnovejši predsednik KZS upam, da bodo razmislili o prestavtvi portoroškega caciba na mesec ali dva prej, ko še ni tako neznosno vroče in psi(in lastniki) uživajo, ne pa trpijo...
čestitke KRISTI&ERČIJU, RETRIEVERKI&RONI, Lizi&Lizi, Kinu&Kinu, Smrčku in Aronu;D