mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 16.09.2024 : 22:50:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci 2
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 124   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zlati prinasalci 2  (Prebrano 225347 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #210 : sobota, 29.01.2005 : 20:18:02 »

Choppy,imaš prav,če si mislila mene kot 'punco,ki razstavlja večinoma goldne in tekmuje v junior handlingu' :)Kako pa je drugače kaj Choppy?Še veselo nori za vsemi pesjani,ki jih sreča? Wink
ursa:jaz sem trenutno dokaj dejavna na pasjih razstavah kar se goldnov tiče.Sama imam dva,Liza se ne razstavlja preveč rada,bila pa je na nekaj razstavah,dobila nekaj odličnih ocen,tri cac-e in eno prav dobro oceno.Tamali golden se pa zelo rad razstavlja,ima šest mesecev,bil je na treh razstavah,trikrat zelo perspektiven in enkrat drugi najlepši mladiček razstave. Drugače pa razstavljam še nekaj drugih goldnov. Večina od njih se je odlično obnesla na razstavah! Razstavljala sem čisto popolne začetnike pa tudi že taprave 'profesionalce' Smiley Kako dobro se pa golden odreže na razstavi je pa odvisno od kar velike vrste dejavnikov:kvaliteta psa,sodnik,trenutna kondicija psa,trenutno počutje...Na kakšnih malo večjih razstavah je res veliko goldnov za pogledat (lani na specialki v avstriji jih je bilo okrog 200 prijavljenih se mi zdi),na katerih manjših jih je pa včasih manj kot 10.
Parkrat sem tudi tekmovala v junior handlingu s štirimi različnimi goldni (dva samca,dve samici) in sem bila povsem zadovoljna.Včasih seveda kateri od njih naredi kaj po svoje,ampak taki pač so goldni. Večina jih z veseljem dela,če ima od tega kakšno korist,če se pa odločijo,da ne bodo pod nobenim pogojem delali,jih pa zelo težko prepričaš v nasprotno. Vsaj jaz imam take izkušnje...
Drugače pa kot je bilo že omenjeno nekaj postov nazaj,res so psičke morda primernejše za začetnike,so nekoliko bolj umirjene (imam samca in samico,tako da govorim pač iz lastnih izkušenj...).Svojo psičko sem naučila tudi dog danca in zelo uživa v izvajanju trikcev,tamali je malo večja neroda,ampak prav tako obožuje give me five-e in podobno.  Smiley
Golden je nekako srednje zahtevna pasma za razstavljat (vsaj meni se tako zdi,nevem,mogoče je to samo zato,ker imam jaz dva doma... Grin). Nega razstavnega psa,kar se dlake tiče ni zahtevna:občasno krtačenje,pred razstavo striženje oz. trimanje in oblikovanje dlake,po potrebi kopanje...Potem je pa tu še skrb za telesno kondicijo,kondicijo dlake (pravilna prehrana),vaje pravilnega obnašanja...Ampak je vse zelo zabavno,če delaš iz veselja!
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #211 : sobota, 29.01.2005 : 21:04:40 »

Liza-res je, tebe sem imela v mislih.Zdelo se mi je, da je tvoje uporabniško ime Liza, nisem pa bila sigurna. Choppy je isti kot je bil. Trenutno je zopet na "bolniški", ker si je ponovno porezal tačke.Včeraj, ko sem ga peljala na sprehod mi je ušel .Na koncu travnika, kamor ga peljem na sprehod je hrib in na vrhu tega hriba so hiše iz katerih "kulturni" ljudje mečejo smeti.Med temi smetmi so odpadki hrane in seveda razne ostre konzerve, steklenice,... Tako se je na poti navzdol porezal. Čudim se da ga ne izuči in da vedno ponovno sili na isto mesto, kjer se poškoduje. Ko si ta pes nekaj vbije v glavo, se lahko jaz derem kolikor hočem, pa me sploh ne sliši.
Ta problem bom morala nekako rešiti, pa sploh ne vem več kako- razmišljala sem celo že o električni ovratnici.
Sicer mi takšna rešitev ni preveč všeč, ampak porezane tačke skoraj vsak mesec pa tudi ne more imeti.
Privezanega ne morem imeti ves čas, ker se potem nič ne zleta, pa še vleče me preveč. Rešitev bi bila tudi ta, da bi ga vozila na sprehod kam drugam,ampak ker ne vozim avta, to ne pride v poštev.
Ima kdo kakšno idejo kaj naj naredim ?
V šoli za pse je že bil in jo je tudi uspešno zaključil, vendar samo zato, ker ga je v šolo peljal moj oče. Izpit sta naredila tako, da ga je najprej dobro zletal ,nato pa ga je (ker ga ni uboga) natepel. To je delovalo za tisti dan, potem pa je ta moj bučman že vse pozabil. Poleg tega je toliko pameten, da točno ve, da ga jaz fizično ne morem obvladati in me zato ne upošteva. Mojega brata in očeta bolj uboga kot mene- čeprav tudi ne preveč.
Glede na to da je to moj pes, je moja dolžnost da ga vozim na sprehod ,posledica so stalne poškodbe.
Trudim se ,da bi ga vzgojila ,pa mi nikakor ne uspe.
Lp
Logiran
Kori
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #212 : sobota, 29.01.2005 : 22:54:07 »

Zlati prinašalci so res prelepi psi. Najprej smo hoteli imeti ZLATEGA PRINAŠALCA, potem pa smo se odločili za pasmo LABRADOREC.
Raje smo se odločili za labradorca zaradi tega, ker iam kratko dlako. Pred 3 leti nam je umrl škotski ovčar pa se še zdaj v kleti najde kakšna pasja dlaka!

LP  Urška&Kori  Cheesy Cheesy
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #213 : sobota, 29.01.2005 : 23:00:01 »

choppy, glede na to, da ti pobegne zaradi stikanja po hrani, bi morda koristilo, ce bi imela na sprehodu vedno s seboj dovolj priboljskov (ce tega seveda se ne prakticiras)... prinasalci ponavadi so pozeruhi in ce kak "instant" priboljsek ne zaleze, bi po mojih izkusnjah skoraj moral sir (cist ok so ze majceni koscki)...

ceprav, glede na to, kak nacin "solanja" je dal skozi, je vprasanje, kako boste to popravili... pozitivna motivacija po mojem se pri tako nemogocem goldnu (in sploh katerem koli drugem psu) bolj koristi kot udarci sram sram

Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #214 : nedelja, 30.01.2005 : 12:40:10 »

pravi link je: http://urska.moj-album.com/
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #215 : nedelja, 30.01.2005 : 17:48:55 »

kk- to foro z priboljški sem že poskusila. S seboj sem nosila najprej pasje piškotke, nato sir, na koncu pa že koščke salame ali klobase. Tudi hrane dobi doma dovolj- vsak večer zvrhana posoda, poleg tega mu nosijo hrano tudi razni ljudje, ki ga skoraj vsak dan obiščejo (imamo ga na dvorišču).
Morda si dobila občutek, da ga vzgajamo z silo, vendar to ni res. V bistvu je bil tepen samo 1X. In zanimivo- takrat je to bolj zaleglo kot vse lepe besede skupaj.Včasih kadar trenirava na dvorišču me že zelo lepo uboga, pa tudi ko ga peljem ven je včasih še kar nekam priden. Potem pa pride dan, ko ga nekaj prime in počne same traparije. Takrat tudi hrana ne zaleže.Takrat me ne vidi in ne sliši.
Mislim, da smo pri nas naredili napako pri vzgoji, ko je bil še mladič in sicer zato ker smo se do približno 6 meseca njegove starosti samo igrali z njim. Mislili smo da je tako prav, vendar pa se mi zdi da je to pasma pri kateri je pametno začeti z vzgojo takoj.
Res pa je, da tako težavnega  psa jaz v živo še nisem srečala. Na sprehodih se srečujem tudi z drugimi prinašalci, pa nihče nima takšnega divjaka kot jaz.
Lp.
Logiran
fogl
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 9


« Odgovor #216 : torek, 01.02.2005 : 10:32:28 »

Huh ???ampak ponoči, ga pa verjetno zdaj, ko je pod 0, verjetno date noter? Huh Huh

kk, ti grdi smeškotovi pogledi so me kar malo prestrašili. Tori spi zmeraj na terasi. Res pa, da sem sedaj ko je mraz zaprl teraso z odejo, saj je že brez tega skoraj čisto zaprta. Na terasi ni nikoli manj kot 0 stopinj.

choppy, tudi sam se še učim kako vzgajati psa. Opažam, da je naš tori zelo trmast (iz prebranega sklepam, da je to pri tej pasmi pogost pojav) in da je edina rešitev pri vzgoji, da sem jaz še bolj trmast. Rejec mi je dal nasvet kako navaditi psa, da se ne oddalji preveč. Ko si na sprehodu na samem, in pes odide od tebe dalj kot npr. 20m se mu skiješ tako, da imaš psa stalno na očeh. Ko pes ugotovi, da je sam te bo čez nekaj časa začel iskati, takrat ga pokličeš (ne sme te videti) in, ko pride do tebe ga nagradiš.
Vsaj pri Toru to deluje. Je pa res, da je zadnjič, ko sem se mu skril, Tori lepo sedel in čakal, da jaz pridem do njega. Dvajset minut je trajalo, da se je odločil in me začel iskati.  Če bi popustil jaz, bi gotvovo pričakoval, da bom tudi v prihodnje jaz njega iskal in ga lovil.
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #217 : torek, 01.02.2005 : 12:15:11 »

Včasih malo povohljam po vaši temi.
Ravno sem prebrala zadnji prispevek od choppy in moram reči, da poznam še enega takšnega prinašalca, ki utreza chopyevemu opisu.
Problem je, da se je ta moj primer psa vzgajal kot, da je v družini glavni že od svojega prihoda. Omenjeni pes je precej dominantnega in živega karakerja, kar še pripomore k uveljavljanju njegove volje. Njegova lastnica je nežna punca, inštruktor v šoli je rekel, da je to idealna kombinacija za dominantnega prinašalca, saj lažje uveljavi svojo voljo. Edina rešitev je doslednost ves čas. Vendar je to veliko lažje, če traja že od zgodnje mladosti psa. Kasneje, ko je že navajen svojih nepravih navad, jih težko kar pobrišeš.
Pes ki ga jaz opisujem je že v precejšnji meri izboljšal svoje obnašanje, moram pa reči, da je lastnica z njim imela takšne težave, da jo je v tečaju spravil tudi do joka. Vendar so ji je doslednost, volja in nasveti inštruktorjev zares veliko pomagali.
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #218 : torek, 01.02.2005 : 16:01:37 »

Citat
kk, ti grdi smeškotovi pogledi so me kar malo prestrašili. Tori spi zmeraj na terasi. Res pa, da sem sedaj ko je mraz zaprl teraso z odejo, saj je že brez tega skoraj čisto zaprta. Na terasi ni nikoli manj kot 0 stopinj.

fogl, pisal si, da je mladicek in da ima samo skatlo, hise se ne... ce razumem je skaltla katonska? Huh... meni se zdi malce kruto, da mora mladicek pri nuli zunaj spat v takem Undecided, se vam bo se prehladil al pa kako revmo staknil...
...pa nisem ena od onih, ki pomehkuzajo ali poclovecajo pse, ampak nas je pozimi vsaj ponoci not, pa tudi ostali, ki jih poznam, pa majo goldne zunaj (s hisami in pesjaki, kjer je vsaj 5 stopinj), jih dajejo vsaj ponoci noter...

Logiran
fogl
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 9


« Odgovor #219 : torek, 01.02.2005 : 16:45:49 »

kk, morda nisem bil dovolj natančen  sram. Ampak verjemi, da na terasi ni nikoli mraz. Sedaj z odejami je popolnoma zaprta. Čez dan imamo odprta vrata.

Sicer se strinjam s tabo, da je potrebno imeti mejo; v obe smeri.
Logiran
FK
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 3



« Odgovor #220 : torek, 01.02.2005 : 17:56:59 »

Lep pozdrav!
Naš zlati TIN je tudi rojen 29.11.04 v psarni Grmajo. Torej sta s TORIjem bratca. Vsaka čast Jožetu, da ima kar 4 odrasle psice, eno mlado (TINA - tudi rojena 29.11.) in še 2 odrasla psa. Pa ga vsi ubogajo tako, da kar ni res. Kot bi bili hipnotizirani. Pa niso, vem. Pač so naučeni "v nulo". Ko naš TIN trmoglavi, se samo spomnim na Jožetove zlate, pa mi je kar lažje pri srcu...
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #221 : torek, 01.02.2005 : 18:22:19 »

no, sej verjamem, da ni mraz, ce pa slucajno bo, ga pa le spustite vsaj v klet Wink

sicer pa, ja, tudi moj prvi golden je bil precej choppy, ampak mi smo imeli v soli instruktorja, ki je obvladal samo staro soro "dresure" z metodo "zlomiti pasjo duso" Lips Sealed in je na pasjo neposlusnost reagiral z agresijo. Lips Sealed.. besede pozitivna motivacija itak nismo poznali... enkrat mi je vzel psa in ga skusal pokoriti s silo... groza, pes se mi je smilil, ceprav se ni dal, ampak je bebcu "vrnil" Tongue... no, od takrat naprej se pasjih sol izogibam, novega goldna smo sami vzgojili, prejsnjega pa mi je k sreci uspelo z vztrajnostjo in priboljski "popraviti" Smiley...
goldni samci znajo biti res naporni, ampak po svoje je to car, ki ga pri kimu prav malo pogresam Roll Eyes

Logiran
fogl
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 9


« Odgovor #222 : torek, 01.02.2005 : 19:16:43 »

Hoj TIN! TORI te pozdravlja! Grin

No, naš TORI pa že ne bo spal v kleti Roll Eyes, je namreč velik gospod.

Jaz tudi verjamem, da "batine" pri vzgoji psa niso dobra rešitev. Prazvaprav še za ljudi niso dobre.  
Logiran
FK
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 3



« Odgovor #223 : torek, 01.02.2005 : 19:24:02 »

Pozdrav TORIju od TINa! Ravno se uči, kaj je to povodec, pa nama ne gre najbolje. Pravzaprav nama sploh ne gre! Jutri bo bolje... Vsak nasvet bo dobrodošel!!!
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #224 : torek, 01.02.2005 : 20:30:49 »

No še nekaj 'zlatih' novis iz naše druščine Wink
Tudi Aaron je pred kratkim začel dobivati razne ideje,da naj jaz pazim,kje on hodi in ne obratno. Pa sva se mu z Liziko parkrat skrili in naju je kar nekaj časa iskal,potem se je pa odločil,da je to izguba časa in raje vsakih pet minut na en uč poškili,kje sem.
Sem imela nekaj časa tudi težave,ker je Aaron požrl čisto vse,kar je našel na tleh-me je bilo grozno strah,da bi kakšna mamila ali kaj podobnega našel.No pa ga je tudi to minilo oz. smo se uspeli zmenit,da je boljše,če ne je tistega,kar je fuj in dobi priboljške,kot pa če je tisto kar je fuj in je potem cel sprehod ignoriran,Lizika pa kar naprej čohana (močno izkoriščam ljubosumje,ja,ker če eden nagaja,je drugi 'moj moj',če drugi nagaja obratno.Največkrat sta pa oba 'moja moja' Smiley
Pa še ena stvar,ki mi je všeč:tudi Aaron bo očitno 'plesalec' ker se z veseljem uči raznih novih trikcev,tako da očitno,bomo kar trije plesali skupaj Smiley
Aja,glede tega,kje pa mojadva spita... sramNa moji postelji ;DV moji sobi imam prav zato hladneje,ker je povsod drugod v hiši vroče in sta oba,kadar sta notri več ali manj z mano v moji sobi.Aaron ima tudi kletko in če mu je vseeno prevroče,se gre malo pohladit.Tako da imam jaz običajno bolj malo prostora,ker se Aaron uleže k meni pri (na) glavi,Liza ima pa stalno mesto pri mojih nogah...
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 124   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci 2
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines