mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 13.08.2024 : 09:15:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci 2
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 124   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zlati prinasalci 2  (Prebrano 221826 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
LISKA
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #195 : petek, 28.01.2005 : 09:02:20 »

fogl, tudi jaz vam čestitam za novega člana
ker pišete,da ste v stanovanju me zanima, kako ste rešili problem lulanja, kje spi, predvsem me pa zanima
kako preživi dopoldne, koliko ur je sam, namreč tudi mi se bližamo vašemu veselju .
lp
Logiran
fogl
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 9


« Odgovor #196 : petek, 28.01.2005 : 10:00:07 »

Liska, problem lulanja še nismo rešili. Sicer pa smo opazili, da se polula zmeraj na treh približno istih mestih. Tam sedaj nastavljamo časopis in v 90% se sedaj polula na časopis. Načrtujemo zmanjševati število časopisov.
Imamo precej veliko teraso in smo ga že navadili, da spi na terasi. Trudimo se, da se čim več časa igramo z njim na terasi, tako da se na njej prijetno počuti. Protestiral je samo prvo noč. Problem lajanja sem rešil tako, da nisem šel k njemu dokler je lajal, ko se je umiril pa sem se igral z njim.
Dopoldne ni preveč sam, največ od 8 do 11.40, ko pridejo otroci iz šole.
Logiran
Princ
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 112


« Odgovor #197 : petek, 28.01.2005 : 11:00:14 »

Gringo,
če je s psičko drugače vse v redu (torej da nima težav z zdravjem - prebavo, težo, sklepi), bi jaz na vašem mestu pri tej hrani vztrajala nekje do 9 leta ali še dlje. Tudi mešanje kuhane hrane - če je do sedaj niste dodajali! - odpade, saj lahko ravno to povzroči resne težave s črevesjem. Na splošno naj živi kot je do sedaj, z dovolj gibanja, igranja in vsega, kar spada v aktivno pasje življenje. Sami jo najbolje poznate in v primeru, da opazite npr. težave pri gibanju, (pre)hitro utrujenost, debelost,... najprej k veterinarju in po posvetu z njim (tečnarit o vsem kar vas zanima!!!) na novo hrano.

fogl,
pri lulanju je pač tako - eni so čisti že, ko pridejo v novi dom, drugi rabijo leto ali več Angry...
Moj prinašalec je tako kot vaš imel dve mesti, kjer je občasno lulal do 5. meseca. Pa ni bil zunaj "samo" vsako uro, na 15 minut!! smo hodili z njim ven...
Spaka od borderja Grin pa bo v nedeljo stara 9 mesecev in je postala čedna (upam vsaj Tongue) prejšnji teden, ko začel intenzivno markirat po ulicah. Pri njem je pa še ta smola, da se sploh ne oglasi - Princ je po 4. mesecu začel cviliti. Zanimivo je tudi, da se v boksu (v avtu) ni nikoli polulal, pa je preživel v njem po par ur še kot mladič, doma pa je samo videl, da sem šla ven s Princem, pa je že teklo z njega (ne glede na to, da je bil zunaj pet minut prej). Sem malo vzrojila in mogoče je zato boljše  Wink.
Vsekakor pa psi mokrijo od velikega veselja (ko pridete domov), takoj po/med igri/o, da ne omenjam ravno strahu - takrat ga čimprej zgrabit in z njim ven. Samo lulat, pohvalit in takoj nazaj, da bo "skapiral" stvar. Mnogi lastniki dela/j/mo napako, ko se po lulanju začno intenzivno igrat s psom, rezultat tega pa je mokra preproga pet minut kasneje, nejevolja lastnikov in zmedenost psa.
Sicer pa veliko užitkov z vašimi pesoti, upam da tudi na snegu  Cool.

Lp, Mateja



Logiran
LISKA
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #198 : petek, 28.01.2005 : 13:28:59 »

fogl,
predvidevam, da imate teraso zaprto- super rešitev.
Mi smo še malo v dvomih kakšno ležišče je primerno, ali trdo npr. leseno ogrodje z toplejšo dekco ali kupiti to comfort, ki  ga izdeluje en privatnik iz okoliceCelja . Vsak mi drugače svetuje.
Kje spi pa ponoči ? na terasi ali blizu vas ?
Vam moram povedat, da je bila naša psička tudi iz psarne Grmajo. Nam je g. Jože zelo veliko svetoval, tudi kasneje, ko smo je že vzeli domov, ko ne veš kaj naredit, ko ponoči cvili.  
Logiran
LISKA
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #199 : petek, 28.01.2005 : 13:30:39 »

fogl,
predvidevam, da imate teraso zaprto- super rešitev.
Mi smo še malo v dvomih kakšno ležišče je primerno, ali trdo npr. leseno ogrodje z toplejšo dekco ali kupiti to comfort, ki  ga izdeluje en privatnik iz okoliceCelja . Vsak mi drugače svetuje.
Kje spi pa ponoči ? na terasi ali blizu vas ?
Vam moram povedat, da je bila naša psička tudi iz psarne Grmajo. Nam je g. Jože zelo veliko svetoval, tudi kasneje, ko smo je že vzeli domov, ko ne veš kaj naredit, ko ponoči cvili.  
Logiran
fogl
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 9


« Odgovor #200 : petek, 28.01.2005 : 13:59:59 »

Tori spi na terasi in se je s tem že sprijaznil. Terasa ni popolnoma zaprta ima pa streho. Zato mu izdelujem hišo, zankrat pa smo mu pripravili kartonsko škatlo. Škatla se mi zdi v redu, ker bo hiša sedaj še nekaj časa prevelika. Pa tudi kadar je jezen, ker mora biti sam, se znesese nad škatlo in jo grize.
Se strinjam, da Jože dobro svetuje.
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #201 : petek, 28.01.2005 : 16:47:27 »

Tori spi na terasi in se je s tem že sprijaznil. Terasa ni popolnoma zaprta ima pa streho. Zato mu izdelujem hišo, zankrat pa smo mu pripravili kartonsko škatlo. Škatla se mi zdi v redu, ker bo hiša sedaj še nekaj časa prevelika.

 Huh ???ampak ponoči, ga pa verjetno zdaj, ko je pod 0, verjetno date noter? Huh Huh
Logiran
ursa
gost
« Odgovor #202 : sobota, 29.01.2005 : 13:58:02 »

oprostite če je to vprašanje ali odgovor že bil.  kako se neguje zlatega prinašalca?  katere  pripomočke potrebujem? ali so zlati prinašalci zahtevni za nego? ali imajo dobre rezultate na razstavah? poznate kakšnega vzreditelja? pripišite mi njegovo spletno. ali se tepejo z ostalimi psi...Huh?

LP Smiley
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #203 : sobota, 29.01.2005 : 15:52:33 »

Ursa- jaz ti lahko povem nekaj o svojem prinašalcu, vendar pa ker je to moj prvi pes te pasme, ti ne morem govoriti na splošno.
Glede nege jaz nimam veliko dela, občasno ga skrtačim, umivam pa ga zelo redko, ker moj golden živi zunaj in zato šamponiranje ni priporočljivo.
Moj kuža je samček in je zelo aktiven pes- potrebuje veliko gibanja in zelo rad plava. Ima tudi zelo dober apetit .
Jaz osebno imam večji problem z vzgojo mojega goldna , kot pa z nego.
Nikakor ga ne morem naučiti poslušnosti- kadar ga peljem ven me včasih uboga, zelo velikokrat pa jo popiha po svoje. Sedaj bo kmalu napolnil 3 leta in nekoliko se je že umiril, vendar pa je še vedno problematičen. Je tudi zelo domonanten in hitro lahko pride v spor z drugimi samčki. Sicer je to verjetno posledica tega, da ga je pri 9 mesecih napadel samec Argentinske doge in od takrat je precej alergičen na določene pasme.
Če razmišljaš o nakupu zlatega prinašalca so verjetno psičke bolj ubogljive in mirne.Glede vzrediteljev je eden najbolj poznanih Tone Hočevar iz Ljubljane. Poleg tega mislim da se z tem ukvarja tudi kinolog in sodnik g. Vester Joža.
Uspešnost goldnov na razstavah je mislim da zadovoljiva, vendar pa je tudi konkurenca zelo velika, ker je to pasma, ki je izredno razširjena.
Zaključek- goldni so zelo živahni kužki, poslušnost ni njihova največja vrlina, vendar pa vse to odtehta njihova očarljivost. So izredni šarmerji in lahko rečem ,da mi nikoli ni bilo žal da sem ga kupila - težavam navkljub.
Lep pozdrav.
Logiran
ursa
gost
« Odgovor #204 : sobota, 29.01.2005 : 15:59:46 »

kakšne rezultate pa dosegajo na razstavah? ali je to pes za razstavljalca začetnika?

lp Smiley
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #205 : sobota, 29.01.2005 : 16:26:23 »

Rezultate iz zadnje razstave CACIB Ljubljana si lahko pogledaš na straneh kluba retrieverjev in na straneh kinološke zveze Slovenije KZS.
Menda lahko naziv CAC, pa tudi CACIB dobiš relativno hitro, če hodiš na razstave in se z psom veliko ukvarjaš. Vendar pa za doseganje nazivov ni pomembna samo lepota psa, temveč tudi to da je primerno urejen (postrižen, umit, ...), predvsem pa je pomembno tudi to, da  se pes v ringu primerno obnaša ( da lepo hodi, teče ob nogi). Za to pa je potreben trening.
Moj kuža absolutno ne bi bil primeren za razstavljalca začetnika oz. midva sploh nisva za v ring . Poznam pa dekle staro 14-15 let, ki se ukvarja z junior handlingom in je zelo uspešna , mislim da v glavnem razstavlja goldne in menda nima problemov.Sicer pa se mi zdi da je tudi ona včlanjena na tale forum in ti bo vedela povedati več o tem kot jaz.
Lp.
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #206 : sobota, 29.01.2005 : 16:35:13 »

Pozabila sem dopisati še tole- najboljša možnost da na razstavi prideš hitro do nazivov je po mojem ta, da imaš psa pasme, ki je zelo redka. Tako v bistvu nimaš konkurence .
Lp.
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #207 : sobota, 29.01.2005 : 17:05:22 »

Glede karakterja se strinjam s choppy. Nasploh samci te pasme so zelo trmasti (kolikor imam jaz izkusnje, verjetno obstaja tudi kaksna izjema) in vecina jih je zelo dominantnih. Mislim da je bilo o karakterju tudi veliko napisanega v temi ki je zaprta in poglej se malo nazaj po teh straneh. Mi smo imeli zelo velike probleme s starejsim samcem ko je bil star okoli enega in drugega leta. Zelo dominanten pes, ki je hotel nadvladati celo druzino. Tudi gede ucenja je bil zelo trmast ampak potem se mu je okoli treh, stirih letih odprlo in je postal krasen. Mislim, da je to posledica tega. ker goldni precej pozno dozorijo in se sele okoli stirih letih umirijo. Zdaj je krasen pes, ki komaj caka da gre "delat" in je dobesedno komaj caka da mu kaj recem kar naj naredi. Ampak za izsolanje goldna rabis veliko potrpljenja in doslednosti, vcasih tudi malo trde roke, ampak samo takrat ko je res nujno.
Jaz sem zadovoljna z mojim (z obema Smiley ).
A se odlocas za nakup?

Lp, Eva
Logiran
ursa
gost
« Odgovor #208 : sobota, 29.01.2005 : 18:19:10 »

ne odločam se za nakup. doma pa imam mešanca pajota in labradorca arota. lahro si jih pogledate na urska.moj-album.com Smiley

lp Wink
Logiran
kk
rad pišem
****
Sporočil: 282


« Odgovor #209 : sobota, 29.01.2005 : 20:08:42 »

 Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed joj, sej bi molcala, pa ne morem... vem, da bi bilo bolje, ko bi, ampak... verjetno bo kdo jezen, a mimo nekaterih dejstev ne moremo...  Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

takole je... vseeno obstaja med zlatim prinasalcem in razstavnim zlatim prinasalcem razlika... tako pac je in ce lahko kdo dokaze, da ni, pa naj...
razstavnega zlatega prinasalca je v sloveniji zelo tezko dobiti... da smo si na jasnem, vsakega zlatega prinasalca z rodovnikom kupljenega pri nas lahko prijavite na razstavo in peljete v ring... ampak do naziva pa nekako...  Undecided Undecided Undecided Undecided... ni ravno nekih podatkov, da bi pri nas vzrejeni psi lahko zmagovali (sploh ce je mocna konkurenca in dober sodnik)...
trenutno so v razstavnem smislu "konkurencni" samo psi dveh vzrediteljev, ki pa vzrejata zelo redko(vsak ima trenutno samo po eno psico in jih z mladici ne izcrpava od prve moznosti za leglo in potem leto za letom)... en je mel leglo lani (in ga je letos ze z uspehom pokazal na cacib lj), druga pa leta 2002, mladici pa so relativno uspesni doma in zunaj...
kar se tice razstavne vzreje, so na primer hrvatje veliko mocnejsi, tam je tudi lazje dobiti mladica, ki je razstavni potencial... to pa se zdalec ne pomeni, da so vsi uvozeni psi avtomatsko razstavni prvaki... dalec od tega...

seveda pa lahko naziv ch. z dovolj vztrajnosti in takticnosti lastnika osvoji prakticno vsak, to je pa tudi res  Tongue

kar pa se tice karakterja, znajo biti samci res naporni, pogosto dalec od psa za zacetnike, kot pise v knjigah, ki jih je mogoce kupiti pri nas... koncno gre tudi za pse, ki so relativno mocni in ze zato je lahko neposlusnost tezava... Roll Eyes Roll Eyes

seveda pa imas tudi zlate kuzke... jaz imam ze drugega goldna, je pravi zlati decko, res kot karakter iz knjige... zato pa je bil prejsnji v veliko odtenkih duse drugacen... ampak vseeno dovolj prikupen, da smo se ponovno odlocili za zlatega prinasalca Wink
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 124   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Zlati prinasalci 2
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines