mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 00:34:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 87158 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #450 : petek, 02.12.2005 : 23:25:07 »

Inge - a Kori je tvoja?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #451 : sobota, 03.12.2005 : 00:32:11 »

Ja, Tia, zdaj pa res že odštevamo. Smiley Samo malo te moram popravit: naš ženin je res skandinavec (psarna Big Choice iz Danske), od Topy ženin pa je Nizozemec z ogromno angleške krvi (psarna Willacks, večina njegovih prednikov je Santosha). Kori pa ni od Inge, je pa mamica od njenega Samija, a ne Inge?! Zelo lepa psička... Iz Švedske, od psarne Tangse. No, zdaj se pa pri nas lahko veselimo še nekaj severnjakov in glede na kombinacije upam, da bodo res fletni... Več kot bo takih, manj nas bodo oči bolele zaradi ameriških netipičnih shihtzujev, ki jih morajo sfrizirat, da so sploh podobni tej krasni pasmi... Držim pesti, da bo tudi Sonči brez težav rodila par lepih korenjakov!
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #452 : sobota, 03.12.2005 : 09:53:01 »

Joooooooojjjjjjjjjjjj!
Koliko malih shih-tzujekov...in vse čestitke mamicam! To bodo pa res ene lepe kepice!Kak bi jih jaz tudi mela!!! Ko sem mami povedala, koliko legel bo sedaj na voljo, me je samo sumičavo gledala...heheheh...nič mi ne zaupa Wink
Sem malo nevedna.....pa me zanima v čem je ta huda razlika med ameriškimi shih-tzuji in našimi evropskimi (nekaj sem slišala glede velikosti).
Inge- kaj ni mamica od Jasperja iz ameriške linije al se meni to samo zdi.

Tia-jajjaja-saj toliko so nas prestrašili s tem vozlanjem, da češemo kot obsedeni!hehehhe
Ker ko sem jaz v lj, ima mama največjo skrb, da je on počesan, ker noče biti kriva za to, da bi ga morali postriči.Sem ji fajn napela in zagrozila... Cheesy

Kalsang-vaša psička pa je tako lepa in sploh lepo obarvana....čist sem nora na takšno barvo. To pa bodo res prekrasni mladički.

Pa še čestitke Sonči, da bo Jasperček dobil bratrančke in sestrične.  Wink

Kaj obstajajo kakšne internetne strani, da bi mi lahko malo gledali slikice teh mamic in očkov in potem še mladičkov? Bi si rada malo oči napasla na lepotah.

Lp, Tina
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #453 : sobota, 03.12.2005 : 10:17:45 »

Tia - sorry, sem šla prehitro včeraj dol s foruma, sicer pa so že napisali, da Kori ni moja, je pa mamica od našega Samčija, torej je "naša" mamica. Zdaj je postrižena, pa sta si tako "podobna", ker imata enako frizuro in seveda isto "frizerko".
In ker smo vsi iz Maribora smo vsi naši. Tako je to.
Glede slik pa ni panike, seveda bojo. Sončica pa je že  itak na svoji internetni strani, ki je bila tu na neki strani že omenjena.
pa,pa

Pa veseli me, da se je naša stran malo premaknila z mrtve točke, saj nismo sami zaspanci. Tisti, ki že znate slikice pripopat veselo na delo - pa ne rabite jih prej "počesat", lahko so tudi taki kot mi, ko zjutaj vstanemo.
Logiran
JanaO
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #454 : sobota, 03.12.2005 : 14:01:34 »

 Smiley z mamo sma mele danes debato Smiley in sem mami rekla da je bolse da vzememo peseka z rodovniko,pa čeprav je drazji nebomo imeli probleme z njim Wink
zdaj pa me zanima ce bote vi prodali mladice tudi?in kolko bodo?pa bi blo mozno se na obroke kaj zmenit?(saj 4 obroke Smiley ),drugače pa bi mela punčko Smiley al je fantek bolsi?
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #455 : sobota, 03.12.2005 : 14:09:40 »

JanaO - kaj je boljše fantek ali punčka? Na to boš dobila dosti odgovorov, meni osebno je vseeno, ker se s spoloma ne obremenjujem. Eni pravijo, da so samci za ženske, samičke pa za moške - ker se bolje "ujamejo". naš Sami se boljše ujame z ženskami, kot z moškimi - upam, da to ni posledica moje "nevzgoje". Ko ti pa zleze ena kepica v naročje, pa je vseeno, kakšnega spola je, ker te osvoji v sekundi. Pa tudi to drži, da si pes izbere gospodarja in ne gospodar psa. Boste že videli, ko boste šli gledat mladičke.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #456 : sobota, 03.12.2005 : 16:25:56 »

Razlika med ameriškimi in klasičnimi šicuji... Najprej moram povedat, da imajo vsake oči svojega malarja. Meni so veliko bolj všeč klasični šicuji, tudi zato, ker so veliko bolj po standardu FCI. Glavne značilnosti šicuja so robustnost, velika okrogla glava, velike okrogle oči, kratek gobček, širok hrbet, rep zavit čez hrbet v lepem loku, pes mora biti daljši, se pravi pravokoten in ne kvadraten. Američani so tako kot že veliko drugih pasem tudi šicuja spremenili po svojem okusu. Sad Ker v razstavnem ringu dlaka boljše izgleda in plapola na psu z višjimi nogami, so začeli vzrejati višje pse. Podaljšali so tudi vrat, s tem pa so zmanjšali glavo, ker v genetiki ne moreš dobiti nekaj, kar si želiš brez nečesa, na kar nisi računal. Zato imajo ameriški šicuji veliko manjšo in bolj plosko glavo kot klasični šicuji, gbček je daljši in pogosto je spodnja čeljust šibkejša, hrbet je krajši, ker so noge daljše zato ni več pravih klasičnih proporcev, prsa so plitka, strma, vrat daljši, rep pa plosko priliman na hrbet, hrbet ozek, kosti lahke, zato ti psi tehtajo veliko manj. Skratka, čisto drug pes! Sad Če bi ga obrili, bi dobili terierja... V razstavnem ringu pa ti psi kraljujeju. Njihovo gibanje je zaradi plitkega prsnega koša in strmih ramen popolnoma drugačno. Verjetno ste jih že videli, kako drvijo po ringu, za njimi pa se vleče na tone dlake.... Klasični šicu se giba valujoče, tekoče, vsekakor pa ne dirka kot na Formuli 1!!! Ker glava popolnoma odstopa od standarda in vsekakor ni več okrogla in velika, so Američani izpopolnili tehniko friziranja čopov: v bistvu glavo naredijo s tupiranjem in čopi, sestavljenimi iz več majhnih čopkov. Pri nas je v zadnjih letih poplava ameriških šicujev. Prihajajo iz Italije, Češke, Hrvaške... Zato se vsi še posebno veselimo novih legel klasičnih šicujev, ki se obetajo ta mesec. Najbolje bi bilo, če bi šicuje tako kot koker španjele razdelili na dve pasmi: ameriško in angleško/evropsko, saj na razstavah ni mogoče več objektivno ocenjevati, če ima sodnik v ringu predstavnike obeh tipov.

So pa Američani specialisti za rdeče bele šicuje, zato vzreditelji klasičnih šicujev pogosto svoje pse namenoma parijo z rdeče belim Američanom, da bi dobili to barvo. Rezultat takšnega parjenja je moja Tara, uradno Agnesana Empress, ki ima po mamini strani angleške in nizozemske prednike, oče pa je rdeče bel Američan. K sreči ima po njemu samo barvo, drugače pa je klasičen šicu. Zdaj pa pričakuje mladičke z lepim klasičnim skandinavcem, da se spet vrnemo v nam ljube pasje vzrejne vode...
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #457 : sobota, 03.12.2005 : 16:29:18 »

JanaO, glede možnosti plačila na obrokih se pa obrni kar na vsakega vzreditelja posebej. Na forumu ne bo nihče hotel o tem debatirat... Smiley

lp
Logiran
JanaO
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 23


« Odgovor #458 : sobota, 03.12.2005 : 18:54:42 »

aha Smiley torej bi prosla da mi sporocite to na: paper_bag@hotmail.com cena in vse Smiley hvala
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #459 : sobota, 03.12.2005 : 19:11:12 »

Se strinjam z Inge,ko je omenila,da so samci bolj za ženske, samičke pa za moške. Vsaj pri nas je tako.Imam samčka in je bolj navezan name kot na mojega fanta,pa tut drugače ima rajši ženske kot moške predstavnike spola. Pa tudi poznam par primerov ko so samčki naklonjeni bolj ženskam.
Drugače je pa odločitev tvoja. pri psičkah se moraš ubadati z gonitvijo in paziti da ne pride do nenačrtovanih mladičkov,pri samčkih pa moraš paziti, da ti ne "popihajo" ko zavohajo gonečo psičko,ker takrat je njihov lastnik postavljen na stranski tir in s tem tudi poslušnst. Imajo nosek samo za psičke in nič drugega.  Wink

Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #460 : sobota, 03.12.2005 : 20:07:08 »

Ja, glede spola...tudi jaz imam samčka in ljudje moškega spola mu nikakor niso preveč všeč...tujim ženskam se takoj pusti cartat od moških pa ponosno odhlača...zanimivo pa je bilo, da že v leglu ni hotel biti pri gospodu v naročju, medtem ko se je gospe kar nastavljal.
So pa samičke malo bolj mile in vodljive in bolj predane družini in se ta razlika v naklonjenosti sploh ne opazi preveč. Samo se mi pa zdi, da če shih-tzuju daš dovolj ljubezni, je že skoraj dovolj da bo vodljiv in ubogljiv.....se mi zdi, da so res enostavni kužki za osvojitev osnovnih ukazov....moreš jih pa cartat noč in dan. Wink

Lp, Tina
Logiran
Laguna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 324


« Odgovor #461 : sobota, 03.12.2005 : 20:21:37 »

Ja cartanje je pa pri shih tzujih obvezno!! Wink
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #462 : nedelja, 04.12.2005 : 01:16:08 »

Kalsang je že opisala razliko med ameriškimi in angleškimi Shih Tzuji; jaz se defininitivno strinjam, da bi ju morali ločiti!!! (Tako kot so to naredili pri koker španjelih.)
Zelo pomembna razlika pri obeh tipih pa se mi zdi tudi ta v karakterju; pravi angleški Shih Tzu ima vse tiste lastnosti, ki pasmo naredijo tako zanimivo in posebno (sem je všet tudi videz). Tudi njihova trma je naravnost očarljiva. Groza me je kaj nastaja iz te pasme in kako nekateri v zameno za "kao" razstavno bolj zanimivega psa delajo. Vse tiste, ki pa imajo svoje kužke - v želji po dolgi in "popolni" dlaki,  non-stop (pa tudi delno) zaprte v kletkah (in tega je ogromno!) pa globoko preziram!!!!

Moji prihodnji "nakupi" in morebitne paritve bodo iz angleški liniji; na srečo je v Evropi; pa tudi pri nas Cheesy, kar nekaj vrediteljev, ki jim je to največjega pomena; poleg vsega ostalega pa me bo blazno zanimal tudi značaj (poznanih) prednikov.

Felina - pravzaprav je to "pravilo" pri Shih Tzujih obrnjeno narobe - samčki naj bi bili veliko bolj navezani na družino, zvesti, nežni ... Psičke pa bolj samostojne, odločne (beri trmaste) in temperamentne. V mojem primeru to popolnoma velja; Luna je blazno samostojna, točno ve kaj hoče in    ne prenese nobenih za njo nepotrebnih pravil: seveda pa je hkrati ljubeča, crkljiva, nežna - a ko ima dovolj gre stran in hoče svoj mir; za fantke pa se mi zdi, da nimajo nikoli dovolj naše pozornosti ...

Pri nas sta obe punci veliko bolj navezani name; seveda obožujeta mojega moža, ampak ga imata bolj za prijatelja; za norenje, crklanje in igro ... Ko jima je pa treba kaj resno dopovedati, pa poslušata mene.
Zanimivo pri Luni je tudi to, da ona točno ve kaj je prav in narobe in upošteva pomembna pravila; včasih se ji pa pač zdi neumno ubogati; npr. iti domov, ko bi bila še vzunaj; ampak ko se malo odaljim od nje vedno priteče za mano ... Je pa izjemno izjemno učljiva in se z največjim veseljem šola (vse izpite je opravila brezhibno); obvlada vse mogoče trike; naredi preval, se vrti levo in desno, pleše ...

Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #463 : nedelja, 04.12.2005 : 10:05:18 »

Tia - naš Samči je zelo navezan name, včasih ugotavljam, da še preveč. Rad ima tudi otroke (ki so že večji) ampak samo malo za čohanje, če mene ni doma. Brez njega ne bi smela nikamor. Na sprehodih se od mene ne odalji preveč, ampak imam hitro hojo(sploh če je bokserka zraven) tako, da bolj pazi, kje sve midve, "odpoklic" 100 % bi rekla. Zelo je temperamenten, pravi mali "buldožer", ampak samo na sprehodu in igri. Takoj ko se jaz vsedem, že leži pri mojih nogah.
V njegovi kletki se nabira "prah", ker gre notri samo če je bokserki kaj "ukradel" in se potem tam skrije.
Tudi mene motijo te "kurje " farme, kot jim jaz rečem, za vzrejo ši cujev - pa tudi drugih psov, ko je pes cele dneve v kletki, da ostane lep.
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #464 : nedelja, 04.12.2005 : 10:21:21 »

Super bi bilo, da bi na razstavah ocenjevali ne samo lepo dlako in vse ostalo kar pač more biti lepo, ampak kavaliteto dlake v povezavi z samo mišično maso psa....saj pa verjetno sodnik na razstavi ja mora opazit, kateri shih-tzu se veliko giblje in ni zaprt v kletko? Ni mi jasno, zakaj se podpira takšen način ravnanja s psom. Tukaj bi tudi morale biti kakšne sankcije, saj to ni nič drugega kot mučenje psa. ne morem si predstavljati, da bi malega zaprla, ko pa tak rad skače po blatu.

Glede navezanosti, pa ja...naš mali je nenormalno pripopan na nas...ne oddaljuje se, na sprehodu je skozi pozoren name in odpoklic tak, da samo malo zapiskam in je že pri meni. Razen, če je na razdalji kakih 10 m goneča psička, takrat pa je malo težje, a tudi gre.

Lp, Tina
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines