to pomeni da peseka nikdar nebom dobla,saj sem mami vse to povedla in mi je takoj zabièala da ni sans da dobim pesa ki je drazji kot 80 tisoc,....
poglej...pes povprečno stane tolko.
če dam primer, ki ga morda ne boš razumela, mama pa sidurno.
pred leti je bil en renault 12. super avto srednje-višjega razreda. V novem mestu so jim takrat dovolili delat samo katrce.
In če si hotel Reno12, si pač moral plačat pri enem zastopniku 1 enoto, pri drugem 1,1 enote, pri tretjem pa 0,9 enote nekega denarja.
Par let kasneje si lahko kupil Dacio iz romunije, ki je bila reno 12 iz romunije, za 0,4 enote denarja. Ampak kljub izgledu in vsem načrtom, je bil to še vedno romunski avto.
enako smo imeli fičote, oz 101ke in fiate z enakimi motorji.
Hočeš pol psa, pol cene. el pes, cela cena. preprosto.
raje še kak mesec dajaj denar na kup. psa kupuješ za najmanj 10 let. Reno12 je delal npr. 12let brez večjih težav, Dacia pa 7 in že pri treh se je začela kvarit, če ne prej. Enako Zastave (razen fičota) nasproti fiatom (čeprav fiat mogoče glih ni primerjava).
Mamam naj preračuna raje stroške mesečne za hrano, pa za veterinarja (samo osnovne) in bo videla da jo že vzdreževanje letno pride enako kot kupnina. Hrana je najmanj.
Ko sem sam prvega psa kupil, sem najprej malo cincal okol cene. potem ko sem ga kupil in prišel iskat (prej sem bil pa v trgovini da sem opremo kupil), je vzreditelj dol padel, ker je bilo opreme skoraj za "celega psa".
torej...mamo bo treba spametovat. najbolje to storiš tako, da jo v pasjo šolo pelješ in ji bodo relevantni strokovnjaki malo "pamet popravili"...če pa ne, se pa sprijazni kot sem se jaz, ki sem si 20 letno željo zaradi norosti staršev uresničil šele ko sem imel svoje stanovanje.
žal, ampak je tako.