mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 13:55:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 91659 krat)
0 članov in 11 gostov pregleduje to temo.
inge
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 516

« Odgovor #300 : četrtek, 27.10.2005 : 18:59:31 »

Aljalja - mačji briketi so zelo "popularni" pri vseh pasmah. Tudi jaz stražim, ko mački jejo, ker bi jim naš tudi pojedel. Mislim pa, da je sestava mačjih in pasjih briketov različna in ni primerna za pse - če tu pa tam kakega ukrade, pač je kaj je.
Tudi mi smo hvaležni vremenu, da smo malo bolj čisti - le brke smo namočili v nekaj, kar čudno "diši", pa se bomo morali kljub vsemu malo skopati.
Logiran
Tia
rad pišem
Sporočil: 446

« Odgovor #301 : četrtek, 27.10.2005 : 22:47:56 »

Mačji briketi niso priporočjivi za pse; preveč je proteinov in soli. Nekateri veterianarji pravijo, da so celo zelo nevarni za njihove želodčke.

Sicer pa aljalja se nam seveda lahko pridružiš kdaj na kakšnem sprehodu, te bomo veseli.  Cheesy

lp
Aja, samo še nekaj - rodovniških psov se sploh nima samo zaradi razstav, ampak kot zagotovilo, da dobiš to, kar kupuješ, pa še mnogo drugega ... Itak je to v drugih temah natančno razloženo.  Roll Eyes
Logiran
Felina
rad pišem
Sporočil: 450

« Odgovor #302 : petek, 28.10.2005 : 14:17:51 »

Ok, zaj pa eno mogoče neumno vprašanje...ampak vseeno...se vam zdi, da shih-tzuji trpijo, če imajo dolgo dlako? To mi je namreč očitala ena lastnica shih-tzuja, ki ga ima ostriženega, da s tem, ko ga nočem postrižt, omejujem gibanje in aktivnost...hm...če pa moj prav veslo skače okoli tudi s čupo!Samo po odpadlem listju noče hodit, ker se mu vse zavozla.
Kaj zaj sem že mučitelj, ker imam lepega in negovanega dolgodlakega psa? Inge, mi lahko vi poveste, kakšen je sedaj Sammy, ko ste ga postrigli?Je res takšna razlika?

Mi je dala mislit ta ženščina......če pa so mi tak všeč z dolgo dlako in tak rada to češem in negujem....sem v totalni dilemi! Pa še čist je te dni!!!!!!!!!! Wink

Lp, Tina
Logiran
Kimi*
odvisnež
Sporočil: 595

« Odgovor #303 : petek, 28.10.2005 : 15:54:44 »

Pozdravljeni,

tudi jaz sem lastnica prisrčne šicujke. Trenutno je stara 9 mesecev in je ravno prav navihana. Imamo pa tudi mi dolgo dlako in nas nič ne ovira - razen mene, ki se vsak dan mučim s česanjem Undecided - čeprav je sedaj gospodična že zelo pridna pri česanju  Cheesy. Hočem povedati, da se meni ne zdi da bi našo punco dlaka kaj ovirala, ona skače, pleza, nori vse z dolgo dlako, se vozjla, zapleta in ne vem kaj še vse in niti enkrat nisem imel občutka da bi jo dlaka ovirala. Mogoče se bomo tudi mi kdaj strigli ampak verjetno samo zaradi lažjega vzdrževanja in ne zato da bi jo oviralo. Po listju pa naša zelo navdušeno hodi, po mojem jo šumenje privlači, pa se nič ne sekiramo, ko pridemo domov se počesemo pa je.

Tina ne se ozirati na 'ženščino' dokler imaš voljo za česanje in negovanje imejte kar dolgo dlako - saj so luštni postriženi ampak dolga dlaka ima pa vseeno svoj čar  Wink

Lep pozdravček,
K
Logiran
inge
odvisnež

« Odgovor #304 : petek, 28.10.2005 : 17:45:47 »

Felina - razlika je  me - imeti urejenega dolgodlakega šicuja in dolgodlakega šicuja. Samo s česanjem ne gre umazanija z dlake. Kakšni pa bi mi bili, če bi hodli po glavi? Naš Sami, ko je bil še dolgodlak je imel vso svobodo- mokra trava, suha trava, blato, listje - njega ni nič motilo, je pa mene, ker mi je jemalo preveč časa, da sem ga uredila - sploh ker hoče biti non stop poleg mene in po kavču in pač vsepovsod. Da ne govorim o igranju z bokserko. Poslinjena in zlepljena dlaka, pa še nekaj dlake v njenem gobcu.  Dve leti in pol česanja je bilo zame kar dovolj (zaenkrat) - sploh pa če še hodiš na razstave  - tam se vsaka "malomarnost" kaznuje. Naš Sami ima tudi globoke gubice pri smrčku in se mu je to zelo rado vnelo  in ga zelo srbelo- dolge brke in gobček zelo težko tako umiješ - mi je sama gospa Čop pri pregledu oči rekla, da zelo redko vidi takšen lep gobček, da pa sem prej verjetno vedno imela probleme. Zdaj teh problemov nimava več, ker se lažje umijeva in počeševa brke.
lp
Logiran
majchi
rad pišem
Sporočil: 268

« Odgovor #305 : petek, 28.10.2005 : 17:55:39 »

naša ima zdaj srednje dolgo dlako in ji puščam dolgo.v eni knjigi (mislim da je bila Nega dolgodlakega psa) sem prebrala,da dlaka po tačkah ne sme bit daljša od krempeljčkov ker sicer ovira pri hoji.dlako sem postrigla (ker tega prej nisem vedla) pa nisem opazla kakšnih razlik.
mi lahko kdo pošlje slike postriženega shih-tzuja?zdaj ko je šola nimam več tolko časa za česanje,pa bi rajši kot da se dlaka zavozla postrigla.
lp
Logiran
Mira1
novinec
*
Sporočil: 20

« Odgovor #306 : petek, 28.10.2005 : 20:16:15 »

Majchi meni je zelo všeč Shih-tzu postrižen na Tijini (Tia) internetni  strani. Moj je star 5 mesecev in če hočem, da je kolko-tolko, ga moram česat skoraj 2x dnevno. Sem že razmišljala, da bi ga spomladi postrigla (vročina), pa si tega niti v sanjah ne znam predstavljati  Undecided. Jaz s škarjami moja Laja pa vsa razigrana in nervozna hkrati. Groza!!!  Shocked

A je v Mariboru kdo, ki zna to narediti strokovno in čim manj "boleče". Smrček česem samo, ko Laja spi  Roll Eyes in tudi tačke strižem samo takrat, saj jih ima 4 (ŠTIRI!!!)  sram.

Felina pusti žensko. Shih-tzuji so bili "od boga" ustvarjeni dolgodlaki. Potem je prej naše striženje psov matrarija. Ko so pa tako lepo cotavi. Jaz ji že pravim "Naša cotla".  Cheesy

LP
Logiran
inge
odvisnež

« Odgovor #307 : petek, 28.10.2005 : 20:26:10 »

Mira1 - mojega je postrigla moja vzrediteljica - smo iz Maribora. Jo toplo priporočam. Če te zanima, ti javim na privat. Pri njej so vsi vsi kot "bubice" pridni.
Logiran
babyjazz
odvisnež
Sporočil: 694

« Odgovor #308 : petek, 28.10.2005 : 20:30:11 »

naj mi eden pove koliko mora tehtati shiz-tzu?
Sicer naša dolga kot ponedeljek z četrtkom vmes, ampak se mi zdi, da je pretežka. So predstavniki te pasme mogoče  tako masivni ali kaj?
Logiran
Mira1
novinec
*
Sporočil: 20

« Odgovor #309 : petek, 28.10.2005 : 20:35:17 »

Inge bi bila zelo hvaležna, ker resnično razmišljam o tem za spomlad.

Hvala!

To o teži, bi tudi jaz rada vedela. Nekje sem prebrala, da bi naj bil odrasel Shih-tzu težak nekje do 8 kg. Laja ima pri 5 mesecih nekaj nad 4 kg. Nisem vagala že kaka 2 - 3 tedne.
Logiran
inge
odvisnež

« Odgovor #310 : petek, 28.10.2005 : 20:35:24 »

Po standardu - 4,5 kg -8,1 kg. Moj je 7,5 kg in ni debeli.
Logiran
babyjazz
odvisnež

« Odgovor #311 : petek, 28.10.2005 : 20:44:18 »

oki torej je Šema premasivna. hvala za odgovor
Logiran
inge
odvisnež

« Odgovor #312 : petek, 28.10.2005 : 20:49:37 »

Babyjazz- pol kile gor ali dol, saj poznate tisto "več me je, več me maš".
Splošni vtis šicuja: robusten, bogato odlakan, aroganten pes. Seveda tudi živahen in inteligenten.
Konstitucija: močna, krepko okostje.
Trup: čvrst in zbit, daljši kot višji, globok in širok prsni koš, hrbet raven.
(povzetek standarda FCI)
Logiran
babyjazz
odvisnež

« Odgovor #313 : petek, 28.10.2005 : 20:51:03 »

ammm mogoče zadnji konec višji kot sprednji?
Logiran
inge
odvisnež

« Odgovor #314 : petek, 28.10.2005 : 21:00:50 »

Hrbet raven. Mogoče se vam zdi zaradi repa, ki je tako nekako zavit čez hrbet.(boljše višje nastavljen)
Logiran
Strani: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.