mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 19.10.2024 : 08:24:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 89893 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #195 : torek, 30.08.2005 : 21:04:37 »

Karmen - najprej eno vprašanje zate Wink - kje boste pa kupili psička, kdo je vzreditelj?
lp
Logiran
Karmen_g
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #196 : torek, 30.08.2005 : 21:13:30 »

Kupili bova psička z rodovnikom, vzrediteljici je ime Dragana doma je v Ljubljani. Sem že brala o preprodajalcih psov, tko da sva nakup dobro premislili. Podatke sva dobili v Kinološki zvezi Slovenije.
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #197 : torek, 30.08.2005 : 22:05:55 »

Ja, vem za to leglo. Baje so malčki pravi srčki, mogoče jih bom šla tudi jaz pogledat. Najboljše bo, da čim več zastaviš vzrediteljici. Preden sem jaz dobila Luno sem na vsakem obisku pri vzrediteljici v Zagrebu (na 14 dni sem jo hodila občudovat) postavljala cel kup vprašanj, ogromno sem brskala po internetu, brala knjige o tej pasmi ... Seveda je pa potem čisto drugače, ko psička dobiš - porajajo se nova in nova vprašanja; največ o negi - sploh če se novi lastnik odloči za daljšo dlako.
Jaz svoji punci kopam približno na 14 dni, vsak dan pa jima operem tačke in brke. Ko je slabo vreme je tega še več. Shih Tu zahteva ogromno nege, sploh nekje do prvih 18 mesecev, ker je dlaka še "mladičkasta" in jo je zato treba še toliko bolj intenzivno česati. Poleg česanja je treba tudi krajšati kremplje, redno čistiti učke, občasno puliti dlako iz ušesk, delati čopek ...
Glede hrane smo že nekaj pisali, sigurno ti bo vrediteljica dala napotke za začetek, vsaj nekaj časa nadaljuj z briketi ki jih ona daje ... Sicer pa jaz mojima veliko kuham, dobivata pa tudi Canidae brikete. Veliko lastnikov ST daje tudi Nutro, po novem pa Royal Canin Shih Tzu ...
Igrače - plišaste, male piskajoče zadeve, žogice, palčke za gristi ... Moja 11-letna Rozi bi se še kar samo igrala ...
Sprehodi najmanj trije na dan, pri nas je en vedno daljši, vsaj 1,5h dolg - gremo v Tivoli, ali se dobimo z drugimi kužki, da se punce naigrata, Luno je treba "zlaufat", da je potem vsaj malo miru doma. Wink Obe najrajši vidita, da se nekaj dogaja. Blazno uživata, ko smo v Bohinju in sta cel dan vzunaj. Seveda je kakšen dan sprehodov malo manj, pa kdaj je slabo vreme - takrat pa bolj norimo doma.
Evo - to je zaenkrat to.
Lp
Logiran
Karmen_g
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #198 : torek, 30.08.2005 : 22:32:03 »

Vsi štirje so res cukrčki, kar nismo mogle od njih.  In komaj čakamo, da jih čez 1 mesec dočakamo na našem. domu. Zavedamo pa se tudi obveznosti, ki jih bomo z kužkom imele.
Ravno tako sva tudi midve že ogromno prebrali. Če se ne bova znašli, bova tudi vprašali vzrediteljico, s katero sva že dogovorjeni, sploh ni problemov, obdržali bomo stike.

Hvala za vaše dragocene odgovore in lepo pozdravljeni.

Darinka in Karmen
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #199 : torek, 30.08.2005 : 22:38:42 »

Ja, verjamem, čakanje je najtežje, zadnji dnevi se sploh vlečejo. Jaz sem na Luno čakala kar 8 mesecev  - ampak je zadnji teden najpočasneje minil.
Želim vama veliko lepih trenutkov z novim malčkom, pa javita se kaj na forum. Če imata še kakšna vprašanja vama bom z veseljem odgovorila. Cheesy
Če ste pa iz Ljubljane, se pa mogoče še kdaj vidimo Wink Wink Wink
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #200 : sreda, 31.08.2005 : 22:35:14 »

Živjo!
Tudi meni je uspelo, po malo mukah, priti do potrditve, da lahko sodelujem v tem klepetu. Pri nas smo že kak mesec lastniki prikupne psičke Shih-tzu z imenom laja stare 3 mesece. Po njo smo šli k prijetni družini v Šentjur pri Celju (sigurno nima nobene veze z preprodajalci). Nima sicer papirjev, a mislim, da je vse v redu. Tudi ob pomoči vaših nasvetov smo se lepo ujeli. Imam pa dva vprašanja. 1. Lula kar pogosto včasih tudi po večkrat v pol ure, da smo zrolali vse tepihe in nastavili časopisni papir. Moram priznat, da ji zelo pogosto rata lulanje na papir. Ne vedno, a vedno pogosteje. V načrtu imam počasi zmajnševat število papirjev, da bi prišla do enega samega mesta. Mi bo uspelo, in kako dolgo traja navadno tako navajanje? 2. Zelo rada grizlja, vse tudi roke, noge, prste. Z odločnim "ne" in z zamotenjem z kako njeno igračo za grizljanje neha, vsaj za nekaj časa.  Ugotovili smo, da če je ne božamo po glavici je tega grizljanja po rokah manj. Je še kakšen trik?

Zaenkrat bo to dovolj. Že naprej hvala za nasvete in mnenja.  LP
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #201 : četrtek, 01.09.2005 : 17:22:59 »

Mira l- če mene vprašate - imam samčka - je stvar lulanja pri ši -cujih problem - vsaj zame. Imam tudi drugo - večjo pasmo, ki se nikoli ne polula v hiši - tale naš"zlatek" pa po domače povedano "švingla". Ampak jaz se ne dam, zjutraj gremo lulat (imamo hišo) ven in sem tako dolgo zunaj, da dvigne taco vsaj dvakrat - prvič jo dvigne za štos ali meni na ljubo (saj sem že -kaj ne vidiš?). V mokro travo mu ni za lulat, razen če jaz grem naprej, potem je v redu (sedaj je postrižen - pa si lahko tudi to privoščimo).
Jaz bi rekla tako - zanemarite to, da je majhen in zlat in da bo majhen ostal - kaj če bi imeli velikega, potem ni zadosti časopis za lulanje - samo trening pomaga - čim več ven in lulat, lulat tam, kjer vam odgovarja - se bo že navadila - saj so brihtni, da je kaj. In pameten pes, lula zunaj in pika. Trimesečen pes je že primeren za tak trening  - bo pa trajalo še kar nekaj časa - vse je pa  odvisno od vaše vztrajnosti.
lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #202 : četrtek, 01.09.2005 : 20:27:17 »

Glede lulanja....imam 7 mesecnega shih-tzuja in sele pred kratkim mi ga je uspelo odvadit lulat noter. Doma imam se enega vecjega psa, ki pa je bil pri 3 mesecih ze cist. zdi se mi, da to s papirjem ni najbolj v redu taktika, vsaj pri meni se ni obnesla, ker sprva je bil pohvaljen, ko se je polulal na papir, potem ko pa smo ga zaceli pocasi odstranjevat, pa mu ni bilo jasno zakaj pa je sedaj narobe lulat na papir in  tako se mi je parkrat polulal na kaksne papir, ki ni bil namenjen njemu, pa je pac lezal na tleh, kasneje pa je bil tudi tepih v redu.
Se vedno prisegam na taktiko rednega hodenja na dvorisce, tudi po mokri travi, kar moj sovrazi. Imamo izdelan tocno dolocen urnik z lulanji in tudi hranjenjem, tako da se tudi podela tocno ob istih urah in ni vec problemov.
Vso sreco!
 
Logiran
Mira1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #203 : četrtek, 01.09.2005 : 21:12:50 »

Hvala za nasvete!
Kaj pa pogostost včasih lula tudi do 5 X na uro? Imam občutek, da še posebej takrat, ko pride domov v čisto stanovanje. Pa saj si ga samičke ne cajhnajo... ali pač?
In tisto o grizljanju? Kdaj jih to mine in kako? Ima to kakšno vezo z rastjo zob?
Hvala za vaše izkušnje in LP

Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #204 : petek, 02.09.2005 : 07:19:26 »

Tudi samicke so zelo spretne v oznacevanju svojega teritorija(moja prejsnja je prav veselo dvigovala nogo in oznacevala vsako drevo v ulici), samo mislim, da pa je pri 3 mesecih to se vseeno premlado.
Moj je kot mladic imel navado, da ko je ostal popolnoma sam, je iz same ipike lahko v pol ure naredil tudi par luzic. Tako da malo opazujte kdaj to naredi in probajte najti psiholoski izvor. Drugace ne bi vedela cemu je tako, razen da ima probleme z mehurjem(ali kaj podobnega), samo ce to ne pocne konstantno, se verjetno ni za bat.
Veliko veselja z malo kepico (prehitro zrastejo).

Tina
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #205 : petek, 02.09.2005 : 12:46:13 »

Za mojega ši cuja lahko rečem, da ni uničil  v stanovanju nobene stvari, niti svojih igračk -  in tudi nas ni grizel - čeprav ima dostop do celega stanovanja - res cenim to, da ga lahko pustim brez skrbi same ga doma.(ko sem v službi).
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #206 : petek, 02.09.2005 : 19:32:40 »

moja ši-cujka je stara 4 leta in še vedno malo grizlja,ampak samo pri igri,ne da bi ves čas.če jo božam po glavici se začne obračat in mi hoče na vsak način grizljat in lizat roko ampak jaz si to razlagam kot ljubezen ki mi jo vrača.veliko užitkov z malo kepico
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #207 : petek, 02.09.2005 : 21:54:18 »


In tisto o grizljanju? Kdaj jih to mine in kako? Ima to kakšno vezo z rastjo zob?
Hvala za vaše izkušnje in LP



Moj kar naprej nekaj grizlja, samo se nikoli ni nic unicil, kot je rekla Inge, niti svojih igrack. Vcasih mu uspe zapleniti moj zokn, pa moram rect, da ceprav ga ima pri sebi celo noc, je zokn se vedno cel. Zdi se mi, da tile shih-tzujevski zobje niso najbolj ucinkoviti ali pa so sami po sebi tako nezni.
Je pa grizljanje bolj pogosto ob rasti zobkov, saj jih vse srbi. Dajte mu kaksne stvari za zvecit, da se bo lahko izzivljal in pustil vase stvari na miru.
Kaj se pa tice grizljanja ljudi, pa je to cisto izkazovanje ljubezni, ki je meni zelo pri srcu. Tak znajo bit nezni s temi zobki.

Lp
Logiran
sedezna
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #208 : nedelja, 04.09.2005 : 01:11:30 »

imam shitz-cuja zdaj bo star 4 mesece,je samček-kupila sem ga v celju ˇPRIVATˇbil je še edini menda od šestih mladičkov.Res je zelo lep-barve je črno bele-naglavci ima belo liso in tudi na koncu repa jo ima,seveda je po celem telesu tudi črno-bel.Zanima pa me eno--kako naj vem,da je čistokrven brez rodovnika?Huh
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #209 : nedelja, 04.09.2005 : 01:14:46 »

A si ga slučajno  kupila v Zoo Ara?
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines