mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 16:21:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 89797 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #135 : nedelja, 19.06.2005 : 00:01:14 »

Hvala vam za vse informacije...

sedaj ga bom raje kar na distanci od vode držala in bomo videli rezultate....se bom potrudila, da bo spet rjav kot se za psa spodobi.  Wink Samo je pa zanimivo kako se to hitro pojavi, ker drugače je vsak dan počesan in med tem časom, odkar je zelenkast, je bil že nekajkrat skopan, pa je še vedno zelen...je pa res, da ga nisem vsakič po takem norenju po potoku doma še dodatno skopala, ker ni bil umazan...si nisem mislila, da so lahko take posledice...huh! kar malo te stisne, ko to takole prebereš....

No, bom poročala o rezultatih...jutri bo prvo na spisku kopanje in nič potoka.... Undecided nič po njegovem okusu. No, razen briketkov  Smiley

LP,
Tina
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #136 : nedelja, 19.06.2005 : 21:59:27 »

Ja, prosim poročaj o rezultatih. Me prav zanima, kako bo Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

LP
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #137 : sreda, 22.06.2005 : 22:30:13 »

SHIH TZU v Gmajnicah

Danes sem v Ljubljanskem zavetišču obiskala simpatičnega, luškanega in ZELO prijaznega;  približno 4 - letnega Shih Tzuja. Fantek je črno-bele barve, kastriran , je pravi  srček in dobrovoljček. Grin Na prvi pogled te osvoji!  Najprej me je temeljito "polubčkal", Kiss potem je bil pa takoj "za akcijo" in sva šla na sprehod, se igrala ...
Povedali so mi, da so se ga bivši lastniki očitno naveličali - zavrgli so ga, nekdo ga je našel in ga (čisto zanemarjenega) pripeljal v Gmajnice. Cry Zdaj je gospodič postrižen, urejen in pripravljen na nove dogodivščine.
Sigurno bo čudovit spremeljevalec in pravi prijatelj!!!!!! Skratka, nujno potrebuje nov dom; dobre in skrbne lastnike!

Jaz bi ga z veseljem vsaj začasno vzela, a sem v najemniškem stanovanju, imam dve Shih Tzujki in  ga zato ne morem..
Sicer sem pa pripravljena novemu lastniku pomagati z nasveti, mu malo več povedati o pasmi, ter njenih potrebah.

Jutri ga bom šla še enkrat obiskat (pa v prihodnje tudi, samo res upam, da bo hitro našel nov dom), ga bom "pofotkala" in sem prilepila  njegovo sliko.

Hvala!!!!!!!
Lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #138 : nedelja, 26.06.2005 : 09:25:38 »

Ubogi shih-tzujček....se že pozna, da so shih-tzuji ratali moderni psi in se jih da dobiti kjerkoli.....in kadarkoli...potem pa naveličanje otrok, ker bog ne daj vsak dan je treba it na sprehod in si celo vzet urico časa za osnovno higieno....kar razjezi me!

Ok, sedaj pa o zelen psu....no ja ...še vedno je zelen in ni nič boljše...sedaj ni že več kot 10 dni šel v nobeno vodo in še vedno ni rezultatov...niti najmanjših. Undecided     
Malo že imam na sumu, da je to pač obdobje njegove obarvanosti, ker je zelen samo na delih, kjer ima črne pramene (in pač ima njegova črna v svetlobi zelen lesk). Če bi bila dlaka "gnila", bi verjetno to bilo povsod?  Huh   Pa še skoraj neverjetno se mi zdi, da bi tako hitro zgnilila, saj je mali lepo negovan, vsak dan konkretno prekrtačen in redno skopan.
Sem hotela iti na mariborsko razstavo (sedaj ko je še mladič, ker kasneje nimam namena), pa ne bo nič. Verjetno zeleni psi niso ravno pravi materijal. Grin

V kolikšnem času, v primeru, da je dalka gnila, bi se naj to popravila...s popolno zamenjavo dlake?

Sedaj nam je že postalo všeč, da je zelenkast....se vedno znova nasmejimo..... Cheesy

Lp,
Tina
Logiran
inge
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


« Odgovor #139 : nedelja, 26.06.2005 : 16:11:34 »

Malo sem prebirala o tej zeleni dlaki na ši-cuju. Sploh pa mi ni jasno, kako se lahko na črnih pramenih vidi zelena barva, potem bi se morala tudi na belih. Torej? Če noben šampon  ne pomaga in se pes ne valja po sveže pokošeni travi in če več ne hodi po vodi -  potem  je res zelen. Dlaka pa ne gnili - sploh če je pes vsak dan skrtačen.
lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #140 : nedelja, 26.06.2005 : 16:51:17 »

Slucajno sem se ob prebiranju te teme spomnila na Yo in njenega skotskega ovcarja Thora. Vem, da je imel enkrat tezave s zadevo, ki se imenuje hot spots in nastane ponavadi v kombinaciji vrocine in vlage (ne me drzat za besedo). Njen Thor je bil taksen kot bi se vsedel v zeleno barvo. Sele ko so ga umili in postrigli so ugotovili, da ima po kozi huda vnetja in da je dlaka zelena od gnoja. Zal se ne spomnim nic drugega, ker je ze precej casa od tega. Je pa sigurno bilo to napisano na tem forumu. lp zelenemu pesjanu Wink
Logiran

Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #141 : nedelja, 26.06.2005 : 16:56:22 »

Hhehehhehehe....ja, jaz sem tudi prišla do tega zaključka.....smo malo tuhatli (se trenutno učim fiziko...optiko) in sedaj rezultati:
Ker ima po vrhu telesa dlake, ki je sicer rjave barve (ne zlate, bolj vleče na rdečkasto rjavo) črne pramene, tile prameni z rjavo podlago, vmes ima še bele pramenčke, tvorijo zelenkast odsev in je na videz zelenkasto.
Smo potem pobrali skupaj samo črne pramene brez rjave dlake, jo dali v čopke in podstavili bel papir in je izgledalo črno. Ko pa smo pridali še rjavo dlako in tisto malo bele kar ima, pa se je takoj pojavil zelenkast odsev.....tak da je le optična prevara in dlaka v bistvu ni zelena, je pa v tej barvni kombinaciji.....upam, da nisem preveč zakomplicirala in je bolj ali manj jasno.
Se pa sramujem sama sebe  sram, da prej nisem prišla do tega zaključka. Samo pa res nisem pomislila na tak splet barvnih kombinacij (katere barve zmešamo, da dobimo zeleno? modro in rumeno?....bi šlo tudi mogoče redko črna z rjavo podlago na zeleno. Huh....hehehhe Cheesy )

Torej, če je pes zelen, ni nujno, da je dlaka zelene barve.... Grin

Lp,
Tina
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #142 : nedelja, 26.06.2005 : 17:00:05 »

Hvala Kaja....
mislim, da ni kaj takega, ker ni to po celi dlaki...samo na pramenskem delu in sem že razložila mojo teorijo. Sem kar zadovoljna z njo. Samo v primeru kakšnega gnojenja, bi pa sigurno se kaj praskal ali pa pokazal vsaj kakšne znake, da je kaj narobe. Je pa čist normalen, živahen.

Lp,
Tina
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #143 : nedelja, 26.06.2005 : 17:16:12 »

OK, na to sem se pac spomnila.  Wink
Logiran

Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #144 : nedelja, 26.06.2005 : 19:15:27 »

Vidiš Felina, pri Shih Tzujih so dovoljene vse barve (razen bele) in barvne kombinacije - in ti imaš očitno čisto posebnega psička! Wink Cheesy Wink
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #145 : četrtek, 30.06.2005 : 13:45:09 »

Oi!

Jaz sem bila sedaj z Jado na morju in so se ji nardili vozli, kljub temu, da sem jo redno česala in krtačila....sedaj se jih pa ne znam znebit. Če jo češem jo boli, če pa ji probam s prsti razplest pa mi ne uspe :-( Ve kdo mogoče kai nai naredim, da ji bom odvozlala dlako?

LP Anja
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #146 : četrtek, 30.06.2005 : 14:08:54 »

A jo pred česanjem pošpricaš s čim (npr. sprej za česanje, mešanica balzama in destilirane vode ...)?
Jaz bi jo skopala in na koncu dodalala  Biogroom silk balzam (kar veliko) - po njem je zelo lahko česati. Sicer ima pa Biogroom tudi en super sprej za česanje - tudi največje vozle z lahkoto uničiš. Sicer pa nikoli ne česi "suhe" dlake, vedno jo navlaži.
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #147 : četrtek, 30.06.2005 : 14:12:46 »

Ko sem jaz kupovala šampone in te stvari mi je prodajalka rekla, da do enegea leta lahko uporabljam samo en šampon, tistega katerega mi je dala. Pa sem hotela kupit še balzam, ampak je rekla, da naj se še nebi uporabljal. Kai ga vseeno lahko uporabim?

LP Anja
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #148 : četrtek, 30.06.2005 : 14:54:11 »

Od 6 meseca naprej se uporablja balzam; seveda mora biti kvaliteten, z njim pa se tudi ne sme pretiravati. Zato pa se ti dlaka najbrž vozlja; ker ni balzama, pa še morje je naredilo svoje. Sicer je pa nega dlake pri teh psičkih najtežja ravno nekje od 6 meseca, pa do 1 oz 1, 5 leta. Potem, ko izgubijo "mladičkasto" dlako vse postane precej lažje. Prej je pa (če se ga ne striže) : česanje, česanje in česanje. Grin Grin Grin A glavnik in krtačo imaš prave za Shih Tzuja? Kater šampon pa uporabljaš?
Lp
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #149 : četrtek, 30.06.2005 : 20:52:34 »

Mislim, da imam prave ja. Uporabljam pa dog it šampon. Sedaj na razstavi pa nameravam kupit drugi šampon. All sistem..se mi zdi da se mu tak reče. Moja shih-tzujka pa je stara komai 5 mesecev. Ali bi bilo kaj narobe, če bi pač en mesec prej uporabila balzam?

LP Anja
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines