mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 11:56:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 91592 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Tia
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 446

« Odgovor #150 : petek, 01.07.2005 : 01:21:12 »

All System bo super. Najbolje bo, da kupiš njihov proteinski balzam; mislim, da ne bo nič narobe, če ga boš uporabila že zdaj. Sploh  pa je to najbrž edini način, da boš lahko razčesala dlako.
Lp
Logiran
Felina
rad pišem
Sporočil: 450

« Odgovor #151 : petek, 01.07.2005 : 16:53:45 »

Vidiš Felina, pri Shih Tzujih so dovoljene vse barve (razen bele) in barvne kombinacije - in ti imaš očitno čisto posebnega psička! Wink Cheesy Wink

Hahahhahaha! Ja no, nisem na to tako gledala. Saj, če je sončno vreme ni toliko vidna zelena barva...sedaj v tem dežju in sivini pa je pravi zelenkec.....hehehhehe..o razstavi pa bom še premislila...čas izpitov je tu in sem do vratu zaposlena....

Anja, dobrodošla nazaj...sem te že hotla malo potipat, kakšno je stanje z vozli, da bom vedla kaj pričakovat na moji odpravi....vidim, da ni nič optimističnega!   

Lp, Tina
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
Sporočil: 534

« Odgovor #152 : četrtek, 07.07.2005 : 19:56:02 »

Oi!

Danes sva bili z Jado pri frizerju in končno je lepa, čeprav jo je morala Tina (Felina) še malo olepšat, ker ji namreč pri frizerju niso odpravili vseh vozlov:/ Ampak zdaj ne bom več pustila, da se ji vozla dlaka:)

LP Anja
Logiran
Felina
rad pišem

« Odgovor #153 : ponedeljek, 11.07.2005 : 22:20:27 »

Res lepo, lepo bi prosila, da mi nekdo kar se da natančno opiše nego shih-tzuja...Kolikokrat kopanje, natančna uporaba balzama, šampona, puljenje dlak iz ušeš, kako krtačiti, da se izogneš vozlom (sploh moj je sedaj star 6 mesecev in se bo začela menjava dlake), kolikokrat krtačiti, ali lahko pokrtačim kakšno umazanijo, ko se posuši itd.
Sem prebrala tak po delčih po forumih, pa iz pogovorov, vendar je več napisano za druge pasme, pa bi rada imela vse na enem mestu, pa še za kakšnega začetniškega lastnika shih-tzuja kot sem jaz bi prav prišlo.
Upam, da se bo našel kdo, ki si bo vzel čas za tak obširen odgovor.

Lp, Tina
Logiran
inge
odvisnež
Sporočil: 516

« Odgovor #154 : torek, 12.07.2005 : 10:19:48 »

Največ ti lahko pove o negi mladička njegov vzreditelj, ki ima s tem največ izkušenj. Vsaj jaz se lahko zahvalim moji vzrediteljici, ker bi brez nje obupala.
lp
Logiran
Felina
rad pišem

« Odgovor #155 : torek, 12.07.2005 : 16:35:50 »

Največ ti lahko pove o negi mladička njegov vzreditelj, ki ima s tem največ izkušenj. Vsaj jaz se lahko zahvalim moji vzrediteljici, ker bi brez nje obupala.
lp

Ja, problem je, ker to leglo je bilo bolj ljubitelsko in oni imajo svojo sih-tzujko postriženo, tak da ne poznajo vseh fint glede urejanja dolge dlake...zato pa sprašujem tukaj, če bi se komu dalo malo razpisat.

Lp, Tina
Logiran
Tia
rad pišem

« Odgovor #156 : torek, 12.07.2005 : 18:30:40 »

Pojdi na;
http://www.tamaria.net/  , nato odpri Hair care

Dobila boš daleč najboljša navodila za nego dlake, zraven so slike, priporočila za posamezne produkte ...
Marijini Shih tzuji zmagujejo kamorkoli pridejo; (lani je njen pes zmagal celo na Cruftsu), imajo izjemno dlako.
Njena navodila za nego so objavljena tudi na strani angleškega Shih Tzu kluba.

Če boš imela pa še kakšna vprašanja, ti bom z veseljem odgovorila. Cheesy
Lp
Logiran
Felina
rad pišem

« Odgovor #157 : torek, 12.07.2005 : 19:28:52 »

Tia! Najlepša hvala! Se bom poglobila v to mojstrovino! točno nekaj takega sem rabila in sama na internetu nikoli nič pametnega ne odkrijem...morem pa priznat, da nisem najbolj zagrizen surfer po internetu sram
Samo slikice se mi nočejo odpreti...hmmm..Zakaj to?
Si bom to stran sharnila med priljubljene in še sprintala, da bom pred spanjem študirala....zdaj pa na delo!!!! Cheesy

Lp, tina
Logiran
Tia
rad pišem

« Odgovor #158 : torek, 12.07.2005 : 20:42:38 »

Evo, tukaj imaš pa tudi slike:

http://www.theshihtzuclub.co.uk/care.htm

Sicer pa ne vem kaj je tam narobe, tudi meni se odprejo - čeprav je bilo vedno do zdaj vse ok.

No, prijetno branje!!!!!! Cheesy Wink Wink
Logiran
Felina
rad pišem

« Odgovor #159 : sreda, 13.07.2005 : 14:18:48 »

Hvala!
Sem si sprintala in si bom odnesla zraven na morje, da bomo razvozlavali po tem postopku, da ne bomo uničili dlake. Držim pesti.
Sem pa preštudirala sistem in si bom kar mogla nalimat na steno ob mojem prostoru za česanje, dokler ne bom znala tega na pamet. Wink
Uživajte, mi ga pa pičimo za en mesec na morje, pa se bomo kopali...upam, da so kje kakšne plaže, ki pustijo dva pasja divjaka čofotat.

Lepe počitnice!
Logiran
Felina
rad pišem

« Odgovor #160 : sreda, 13.07.2005 : 20:03:44 »

Še nekaj preden odidem na dopust.....
Zvedela sem, da novi domek išče bratec od mojega psička. Psička morejo dati drugemu lastniku zaradi močne alergije, ki se je pojavila pri lastnici. Čez en teden bo star 6 mesecev, rjavo beli srček, cartljiv in ubogljiv. Res si želim, da bi našel dober domek.
Prosim, če koga zanima naj pokličejo na telefonsko 041228969 Gogo.

Lp, Tina

p.s.: Jana, upam da ni nič narobe, da sem kar sem to napisala.
Logiran
Tia
rad pišem

« Odgovor #161 : sreda, 13.07.2005 : 21:36:31 »

Felina uživaj na dopustu. Cheesy
Potem pa sporoči, če si že ratala mojstrica v negovanju dlake! Wink
LP
Logiran
Tara04
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #162 : petek, 15.07.2005 : 20:26:30 »

Pozdrav!

Ali kdo uporablja hrano od royal canin za shih-tzuje??
Zanima me, če vsebujejo konzervanse in katere, kajti moja kolegica ima parček alergičen na konzervanse in bi rada kupovala to hrano, če bi bila ok.

Hvala, Lp  Cool
Logiran
Tia
rad pišem

« Odgovor #163 : sobota, 16.07.2005 : 02:34:17 »

Mi smo sprobali to hrano, poznam pa tudi kar nekaj Shih Tzujev, ki jo uporabljajo.

Jaz sem jo po hitrem postopku nehala dajati svojima psičkama, ko sem prebrala katera dva konzervansa ima. (Na mali vreči - 0,5kg  piše le ; konzervasi dovoljeni v EU, na večj so pa natančno navedeni.) Zdaj se ne spomnim točno katera dva sta, ampak spadata med tiste "najhujše" Angry. Tako da ... Lahko pa preverim, če želiš.

Moja Luna se je tudi pogosto praskala, bila je na večih veterinarskih dietah za alergike, pa ni prav dosti pomagalo. Zdaj ji pa dajem Canidae brikete in težave so izginile. Cheesy Cheesy Sicer ima pa tudi več energije, lepošo dlako, manj zobnega kamna... Skratka jaz sem res zadovoljna z njimi (so seveda brez konzervansov in ostale svinjarije)!!!!!!

Tudi meni je veterinar rekel, da ima najbrž alergijo na konzervanse (pa tudi na nekatere trave ...).
Lp

Logiran
Tara04
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #164 : sobota, 16.07.2005 : 12:22:07 »

Ok, hvala za odgovor! Smiley
Kje pa dobiš te canidae brikete?  Jaz sicer prvič slišim za njih i  ne vem niti kako zgleda embalaža.

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.