o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 11:53:35
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani:
1
...
4
5
6
7
8
[
9
]
10
11
12
13
14
...
44
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema (Prebrano 91590 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
inge
odvisnež
Spol:
Sporočil: 516
Re: shih-tzu
«
Odgovor #120 :
sreda, 25.05.2005 : 22:58:48 »
Verjamem praksi in v takšnih primerih podpiram taka dejanja. Novi lastnik, ki vzame psa ali psico pa v zavetišču ali azilu lahko izbira ali bo vzel sterilizirano psico (ali kastriranega psa) ali pa ne. Pri psih, ki so najdeni, se pogosto ne ve koliko so stari (nekateri kljub vsemu dobro skrivajo leta) in bi bilo res nerodno parit kakšno 9 let staro psičko. Mogoče smo ljudje malo čudni, meni osebno se zdi nekako v redu, če se psica sterilizira, če ne misliš imeti mladičkov, pri psu pa sem še v dvomih. V smislu - oplodit ne more, kolikor pa vem, da jim nagon ostane in še zmeraj tekajo in skačejo za psicami. Poznam enega kastriranega psa , ki je poskočen kar se da, če zavoha gonečo psico je že na.....
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Logiran
kaja
midi
Spol:
Sporočil: 6.951
Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf
«
Odgovor #121 :
četrtek, 26.05.2005 : 12:30:04 »
Ja, tudi jaz sem predvsem za sterilizacije. Sploh pri mackah, ki jih je ze tako prevec!
Imam pa jaz kastriranega psa, ki ga (hvalabogu) gonece psicke ne motijo vec. Niti domace!
lp
Logiran
http://baguette.moj-album.com/
Laguna
rad pišem
Spol:
Sporočil: 324
«
Odgovor #122 :
petek, 17.06.2005 : 15:08:59 »
Živjo!Eno vprašanje za tiste ki se malo bolj spoznajo na vzreditelje. Odločamse za nakup Shih tzu-ja. V oglasniku sem zasledila ime ****(gospod se bi naj ukvarjal z vzrejo oz. oddajo različnih kužkov), pa me zanima, če že ima kdo kakšne izkušnje z njim!?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #123 :
petek, 17.06.2005 : 15:35:06 »
Citat: Laguna , petek, 17.06.2005 : 15:08:59
Živjo!Eno vprašanje za tiste ki se malo bolj spoznajo na vzreditelje. Odločamse za nakup Shih tzu-ja. V oglasniku sem zasledila ime Ivan Matoša(gospod se bi naj ukvarjal z vzrejo oz. oddajo različnih kužkov), pa me zanima, če že ima kdo kakšne izkušnje z njim!?
Laguna, brez zamere, vendar mi ni jasno, kako kupci prispete direkt na pasmo mimo tako v nebo vpijoce rubrike
nakup psa
(saj menda kupujes psa, a ne?) in mimo naslovov tem, ki odgovarjajo na vasa/tvoja vprasanja?
-
Nakup mladička pri ARM d.o.o.?
-
Preprodajalci psov!
-
Prijava zoper g. Matošo
-
PREVARANI - "STOTIČ" ?!!
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
babyjazz
odvisnež
Sporočil: 694
«
Odgovor #124 :
petek, 17.06.2005 : 15:39:50 »
Yo javi se!!!
Logiran
Yo
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.836
«
Odgovor #125 :
petek, 17.06.2005 : 15:53:47 »
Zakaj pa? Jana je ze najmanj 100.000.000.000000000000000000000 dala povezave na teme, ki se dotikajo preprodaje.
Meni se, odkrito povedano, ne da vec.
Vsak naj sam nosi posledice svojih dejanj. Oseba je na forumu, pise nanj, pa naj se bere.
Mi je prav zal, nimam casa in ne volje.
Pa brez zamere.
Yo
Logiran
Laguna
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #126 :
petek, 17.06.2005 : 17:32:38 »
Se opravičujem za nevšečnosti!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #127 :
petek, 17.06.2005 : 17:41:41 »
Citat: Laguna , petek, 17.06.2005 : 17:32:38
Se opravičujem za nevšečnosti!
Za kaksne nevsecnosti?
Nevsecnosti bos imela, ce kupis psa na naslovu iz Oglasnika. Mi jih ne bomo imeli.
Moje vprasanje je bilo postavljeno predvsem zato, ker mi resnicno ni jasno, kako ljudje kupujete pse. Ce ze najprej ne raziscete informacij (na splosno) o nakupu psa, bi clovek mislil, da se po take informacije napotite takoj, ko izberete pasmo. Tako pa je na forumu skoraj pri vsaki pasmi vsaj enkrat omenjen tudi prodajalec iz tvoje zgodbe (ali kdo iz istega paketa) in res ne vem, kako ga nisi zasledila.
Ali pa vendar kupujes psa samo po slikici, ki si jo nekje videla?
Ne vzemi mojega pisanja kot napad nate, le razumela bi te rada. Nic drugega.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Laguna
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #128 :
petek, 17.06.2005 : 18:24:42 »
Ko sem se po tehtnem premisleku in po mnogem prebiranju različnih knjig odločila za shih tzuja, sem se pač takoj odpravila na stran,ki je namenjena shih tzujem(nisem toliko polagala pozornosti na druge strani) in nisem zasledila oz. ni bil omenjen G. ****, zato sem tudi vprašala!psa ne nameravam kupiti na vrat na nos.Zato sem tudi vprašala o tem gospodu.Sem si pa tudi prebrala komentarje, tako da sem dobila vse potrebne informacije o G. **** in o drugih njemu podobni.
Logiran
nadja
odvisnež
Spol:
Sporočil: 894
«
Odgovor #129 :
petek, 17.06.2005 : 18:28:40 »
V zavetišču Gmajnice je kuža, ki bi lahko bil shih-tzu, nisem prepričana, ker se ne spoznam na pasmo, je pa kuža postrižen-
lp
Logiran
Tia
rad pišem
Spol:
Sporočil: 446
«
Odgovor #130 :
petek, 17.06.2005 : 22:55:03 »
Laguna jaz ti svetujem, da se obrneš na Klub za tibetanske pasme Slovenije - tam boš dobila vse informacije in podatke o predvidenih leglih. Lahko mi pošlješ tudi Zasebno sporočilo, pa ti dam vse številke. Lahko ti pa tudi odgovorim na vsa vprašanja, ki te zanimajo v zvezi s pasmo ...
Vsekakor pa ti odsvetujem, da kupiš pasa pri ****. Ne bo ne zdrav, ne podoben Shih Tzuju. Kvaliteten nakup se ti bo 1000krat obrestoval!!!!!!!!!
Nadja najlepša hvala za informacijo (čeprav ni prijetna). Bom jutri preverila v Gmajnicah. Komaj smo oddali enega iz Celjskega zavetišča - že je na vrsti drugi. To se zadnje čase dogaja prepogosto
Najbrž se zato lahko zahvalimo ****in podobnim ... Groza!!!!
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
Sporočil: 450
«
Odgovor #131 :
sobota, 18.06.2005 : 12:51:55 »
Lep pozdravček!
Mi lahko nekdo razloži, če mokrota dalke vpliva na njeno barvo...namreč moj shih-tzu, ki je rjavo bele barve postaja zelenkast po hrbtu......Sprva sem mislila, da je to od na sveže pokošene trave, sedaj pa opažam, da zmeraj ko se gre kopat v potok postane za odtenek bolj zelen.....
Slišala sem namreč, da če imaš dlako zavito v papirčke in je mokra, lahko dlaka postane zelene...pa sklepam, da je v mojem primeru tudi tako....samo moj ni v papirčkih...Kaj naj naredim, da ne bo več zelen? Kaj bi ga morala takoj pofenirat, ko je moker?....to prakticiram samo, ko ga skopam, na sprehodu pa je to nemogoče...al se pač v tem primeru sprijaznim z zelenim psom?
Lp
Logiran
Tia
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #132 :
sobota, 18.06.2005 : 17:24:30 »
Joj Felina - kaj takega pa prvič slišim. Da bi bil psiček zelen?
Poznam tudi kar nekaj Shih Tzujev, ki jih "povijajo v papirčke", pa nihče nima teh izkušenj. Jaz svoji dve punci, če sta mokri po sprehodih, vedno pofenam - da se ne bi prehladili ...
A imaš slučajno kakšno fotko, da bi natančno videla kaj se z dlako dogaja? Si vprašala vzrediteljico, veterinarja o njihovem mnenju?
Kaj pa drugače, se psiček praska, kakšno je stanje kože, se ta "zelena" izpere po kopanju?
Lahko vprašam še ostale lastnike Shih Tzujev, ki jim poznam, ampak sem skoraj prepričana, da se jim to ne dogaja. (Sicer bi pa tudi videla, če je to tako očitno.)
Se pa priporočam za podrobnejše informacije ...
Lp
Logiran
Felina
rad pišem
Spol:
Sporočil: 450
«
Odgovor #133 :
sobota, 18.06.2005 : 20:32:21 »
Ne, ni nobenih drugih znakov niti na koži, niti se ne praska, niti vedene(se ne zaveda, da je zelen
)..nič od nič...in nobenemu se niti sanja ne kaj bi to bilo (ne vzrediteljici....ta mi je rekla, da je že doživela to s papirčki, ko je zavila mokrega psa-zato sem sklepala na mokroto, veterinar pa se mi je smejal....slišal je že za rdeče odtenke na beli dlaki, ne pa za zelene).......ima pa zelen odtenek po hrbtu in glavi na predelih, kjer ima malo bolj temne pramene. Sprva sem mislila, da si samo domišljam, ko pa me je že par prijateljic vprašalo, če sem mu delala pramene s tempera barvico, sem se pa zamislila....
Bi dala kakšno sliko gor, samo nimam digitalca in se bom probala organizirat...posebej dobro je ta barva vidna v oblačnem vremenu...takrat je resnično zelenkasto siv...kot osivela gospa, ki ji barvanje las ni ratalo...
Sem razmišljala, da ker je še mladič (5 mesecev) in se mu menjava barva dlake, da je pa to mogoče ena faza, ko se dlaka posvetljuje...al pa prameni od sonca??
eh...
Danes je bil spet v potoku, posušil se je med tekanjem po travi in sedaj opazujem, če se bo spet kaj pojavilo...
Bom pa sporočala potek, če bodo kakšne spremembe.
Lp,
Tina
Logiran
Tia
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #134 :
sobota, 18.06.2005 : 20:50:53 »
Sem se pozanimala pri strokovnjakinji za Shih Tzuje - rekla je, da moraš psa po vsakem namakanju v potoku NUJNO doma sprati z vodo in šamponom ( blagim ali pa antibakterijskim), da se to dogaja zaradi umazane vode, alg, neprimernega sušenja ... Dolgoročno to v nobenem primeru ni dobro za psička, saj zelo škoduje dlaki in posledično tudi koži... V potokih je lahko vsa mogoča svinjarija in če se potem ne spere se lahko pojavijo problemi ...
Res se nekaterim psom, ki jih zavijajo v papirčke to pojavi, vendar ne zaradi samega zavijanja - ampak neprimerne nege. (Psa povijejo in ga dalj časa pustijo v papirčkih, vmes dlake ne razčesujejo, zaradi vlage in slabega "prezračevanja" nastane zelena barva - kot da bi dlaka začela "gniti".)
No, nimam te namena prestrašiti, samo mogoče pa res psička po vsakem sprehodu speri, ali pa mu prepreči, da bi se namakal. Boš videla, če bo kaj pomagalo.
Pa sporoči kako bo!!!!
Sicer sem pa danes videla, da ste tudi "vi" začeli jesti Canidae brikete, moji dve punci jih tudi jesta in imamo same dobre rezultate!!!!!
LP
Logiran
Strani:
1
...
4
5
6
7
8
[
9