mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 14.11.2024 : 13:16:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: Border collie - čvek  (Prebrano 488329 krat)
0 članov in 25 gostov pregleduje to temo.
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #540 : sreda, 13.04.2005 : 13:10:54 »

Jaz mislim, da se je v zadnjih nekaj letih kar dobro povečalo število (rodovniških) borderjev pri nas. Ne samo kvantitetno temveč tudi kvalitetno. In fino se mi zdi, da so prišli iz "različnih vetrov" - tako različne "show" kot "delovne" linije. Osebno mislim, da je legel dovolj, tudi cena borderjev v Sloveniji je toliko sprejemljiva, da nikakor ni potrebe po nerodovniških leglih (ali, še huje, po "Matoša" borderjih), ki so le malenkost cenejši od rodovniških.
Če bi še slovenski vzreditelji "izdali" kakšno dedno napako ali bolezen, ki bistveno vpliva na življenje psov, bi bilo že skoraj idealno. Ne zato, ker bi komu privoščili, temveč zato, da se te napake in eventuelne smrti mladičev ne bi ponavljale. Potem bi imeli pa že skoraj dobre temelje za vzrejo in razvoj pasme. Ker - če vzreditelji in lastniki sami ne bomo poskrbeli za to, ne bo nihče namesto nas.

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #541 : sreda, 13.04.2005 : 18:03:54 »

Do sedaj še nisem zasledila v Salomoncu nobenega oglasa za borderje. Je pa res, da ga ne kupujem tedensko. Vse bi se dalo preverit, sam mal se je treba francoza narest in poklicat Matošo, da mogoče malo začivka od kod so. Že samo če bi državo izvedeli. Moj glas pozna, morda pa bi se kdo od vas angažiral?
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #542 : sreda, 13.04.2005 : 21:49:12 »

En njegov oglas:

border collie, dvokolor, mladiči, čistokrvni, cepljeni, čipirani     
in potem podatki

Angry Angry Angry
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #543 : četrtek, 14.04.2005 : 08:40:21 »

Dvokolor? Se dobro, da ne prodaja sipkotov, potem bi napisal enokolor (za tujce unokolor Grin). Ne morem verjet, da so ljudje lahko tako neumni, da nasedajo taksnim oglasom. In ce mene vprasate so njegovi borderji kar lepo made in slovenija. lp
Logiran

Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #544 : četrtek, 14.04.2005 : 09:12:05 »

kaja,
lahko bi bili tricolor, mogoce je zato napisal dvokolor. Wink

Je pa res zalostno, da se sedaj preprodajalci ukvarjajo tudi s to pasmo... Potrebno je vedeti, da kjer je povprasevanje je (ali pa nastane) ponudba. Ocitno je zaradi popularnosti pasme (Babe, pa govorice "kako je ta pes najbolj pameten",... Roll Eyes) veliko povprasevanje tudi po (cenejsih?) nerodovniskih mladicih. Trenutno sta (sicer ne vem, ce v tem casu niso bila prodani) 2 rodovniski legli borderjev (http://www.britanci.com) pri nas, tako da ocitno je M. (pa verjetno se kak preprodajalec) zaponil "vrzel", ki je zijala pri tej pasmi na nasem trgu. Undecided Lips Sealed Upam, da pri svoji pasmi ne bom nikoli dozivela tega, kar dozivljajo trenutno borderji...
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 662

« Odgovor #545 : četrtek, 14.04.2005 : 10:35:59 »

Pa bosta prišla na svoje fant in punca, ki sta mi pisala za info o borderjih. Bolj ko sem jih prepričeval, naj ne kupujejo psov nasploh ne samo borderja brez rodovnika, bolj sta "jokala" da nimata tolko denarja, da bi kupila psa z rodovnikom. Ista dva sta me potem spraševala še na CACIB Ljubljana, ista debata isti odgovori.

Tako, da za preprodajalce bo dela
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #546 : četrtek, 14.04.2005 : 10:45:59 »

Kaja, kako misliš made in Slo? Edino če jih je odkupil od kakšnega "vzreditelja", sam pa nima tam niti prostora, da bi imel kje odrasle borderje. Edini odrasli psi, ki so bili takrat pri njemu sta bila 2 jorkija in ena rotvajlerka. Pesjaki pa so vsi zapolnjeni z mladiči.
Kako pa je z borderji na Slovaškem, Madžarskem itd?
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #547 : četrtek, 14.04.2005 : 10:50:00 »

Sally, saj vem, da obstajajo trikolorji (britanci so mi blizu), ampak oglas mi je se vedno smesen. Ker se tale g. ocitno kinolosko "osvesca" in potem so njegovi oglasi cedalje daljsi z ogromno podatkov (enkrat je pisalo, da so psi cepljeni in vakcinirani...verjetno je nekje videl besedo revakcinacija  Roll Eyes). Pa se cel kup ene solate je v oglasih z namenom, da prodajalec izpade bolj verodostojen.
Bedno v glavnem.  Angry

Citat
Upam, da pri svoji pasmi ne bom nikoli dozivela tega, kar dozivljajo trenutno borderji...

Sem kar vesela, da imam tako redko pasmo in da zanjo sploh ni posebnega zanimanja.  Undecided lp
Logiran

Barbka
midi
*
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #548 : četrtek, 14.04.2005 : 11:19:39 »

Simon,
mislim, da se je tisti par odločil za nakup borderja z rodovnikom. Po informacijah, ki jih imam jaz  Wink.

To, da je pri Matoši so naprodaj borderji brez rodovnika pa vem, ker so nas klicali ljudje, ki so tam kupili psičko, in želeli pariti. Pa ne sprašujte, kakšne zgodbice vse povejo ob tem. Cry

Andi - made in Slovenije? Čisto preprosto - jeseni je imel en človek dve legli borderjev (oče enega je bil omenjen nekoliko više, v postu deteljice), 14 mladičev. A misliš, da jih je - brez reklame - sam prodal? In, kolikor vem, je še en"producent" na Primorskem. Uporabi vse, kar pride mimo (tudi brate) in prodaja naprej. Po skoraj enaki ceni kot se dobijo s papirji.
Kar pa se tiče klicanja Matoše. Jaz sem proti; če ga kličeš in sprašuješ bo mnenja, da je povpraševanje in jih bo šel nabaviti...

No - pa še Češki in Slovaški vzreditelji.
Bila bi presenenčena, kako resno jemljejo vzrejo in od kod vse pripeljejo pse! Npr. najnovejši uvoženi border collie je samec iz psarne Bayshore, sin dvakratnega zmagovalca Westminstra (BOB + grupa!) Borderfame Spellbounda in psice iz psarne Borderfame (pozabila ime). Delajo tudi z drugimi angleškimi, avstralskimi in evropskimi psarnami, prav tako pa uvažajo dobre delovne pse.  Kvaliteta je - generalno gledano - boljša kot pri nas (seveda so vedno odkloni gor in dol). Lahko si pogledaš kakšno njihovo spletno stran - tukaj so madžarske:
http://bordercollies.freeweb.hu/tulajdomosok.html
http://www.club-info.hu/

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 662

« Odgovor #549 : četrtek, 14.04.2005 : 11:41:34 »

Simon,
mislim, da se je tisti par odločil za nakup borderja z rodovnikom. Po informacijah, ki jih imam jaz  Wink.

No lepo!

Res je, na Madžarskem so "dobri" BCji. Govorim za razstavne, za delovne ne vem.
Za BCje s Slovaške pa nebi vedel.

Mislim, da se Slovenci sami sebe slepimo, ko se prepričujemo, da so vsi psi, ki jih preprodajalci prodajajo uvoženi iz bivše Jugoslavije, Madžarske..., samo jaz, ki se ne nevem koliko ukvarjam s temi stvarmi poznam kar nekaj ljudi, ki imajo nerodovniška legla. Glede na količino mladičev, ki jih imajo nebi rekel, da jih sami prodajo. Za borderje ne poznam nerodovniških legel, ampak glede na število borderjev, ki jih je v Sloveniji, od kar ga imam, sem seveda bolj pozoren in jih je videti kar nekaj. Sploh v zadnjem času število narašča.

Zanima me koliko jih je vpisanih v slovenski rodovni knjigi?
Logiran
Sally
odvisnež
Sporočil: 846

« Odgovor #550 : četrtek, 14.04.2005 : 11:52:14 »

Zanima me koliko jih je vpisanih v slovenski rodovni knjigi?

Vprasaj "McOvnovo" (mislim, da je ona zadnja, ki je imela pri nas rodovnisko leglo BOC) kaksne rodovniske stevilke so dobili njeni malcki, oz. katera je bila zadnja, pristej +1, 2 - ce se je med tem casom se kak uvozen vpisal s SLR... in bos imel priblizno predstavo o st. borderjev vpisanih pri nas... Wink
Logiran
kaja
midi

« Odgovor #551 : četrtek, 14.04.2005 : 12:09:08 »

Andi, a ima pse samo na eni lokaciji? Wink Tongue

Simon, ce slucajno mislimo isti par, ti garantiram  Smiley, da bosta vzela kuzka z rodovnikom. Pa ce samo pomislim kaj sta vse pripravila zanj oz. zanjo, pa koliko knjig bosta prebrala do njenega prihoda Grin....tej pesjanki ne bo nic manjkalo. Upam, da se kaj oglasita na forumu! Smiley lp
Logiran

andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #552 : četrtek, 14.04.2005 : 13:02:50 »

Kaja, ne vem. Jaz sem videla samo tiste pse, ki jih ima tam. Če jih ima pa še kje drugje pa pojma nimam.
Tudi to, da so taki vzreditelji borderjev nisem vedela. Žalostno, samo upam lahko, da ne bodo v svoje kremplje dobili še aussijev. Saj veste, en moder uček, pa je pes že ekstravaganten.
Barbka, mislim, da tudi Matoša ne ukrepa tako naglo po enem telefonskem klicu, navsezadnje so ti psi potem pri njemu v pesjaku in njegov cilj je, da jih da čimprej stran od sebe.
Logiran
Maša
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #553 : četrtek, 14.04.2005 : 16:13:34 »

Živjo,

nekaj lastnikov bc-jev se nas je zbralo in odločilo da organiziramo ''border puppy'' srečanje  Smiley Zaželjeno je, da so psi stari tam nekje do 6, 7 meseca - zato tudi naslov ''border puppy''. Dobimo se predvidoma 30. aprila v Iškem Vintgarju, ura še ni določena. Če bi si srečanja želel udeležiti kdo od forumovcev sem na voljo na ZS. Vabljeni!

lp maša
Logiran
Nala in Fly
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78

« Odgovor #554 : četrtek, 14.04.2005 : 19:06:12 »

Živjo,

nekaj lastnikov bc-jev se nas je zbralo in odločilo da organiziramo ''border puppy'' srečanje  Smiley Zaželjeno je, da so psi stari tam nekje do 6, 7 meseca - zato tudi naslov ''border puppy''. Dobimo se predvidoma 30. aprila v Iškem Vintgarju, ura še ni določena. Če bi si srečanja želel udeležiti kdo od forumovcev sem na voljo na ZS. Vabljeni!

lp maša
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.