mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 14.11.2024 : 00:33:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: Border collie - čvek  (Prebrano 487987 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
Princ
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 112

« Odgovor #825 : nedelja, 21.08.2005 : 16:01:11 »

Mi smo z morja, pardon Ankarana Grin, že nazaj. S Simonom se nismo srečali; no, vsaj kakega borderja ni bilo nikjer za videti Grin... Brez skrbi sirtaki, kljub slabi napovedi je bilo, razen ponedeljka, vreme idealno za kopanje Cool.

Tomster, ker si me že zasipal  z materialom za smeh, vidim, da ste tudi vi doma. A ste šli na ovce? In ker sem se ravno spomnila (jutri lahko že pozabim Wink), kdaj bo objavljen tvoj članek o Irski?

Sirtaki, upam, da si dobila zadovoljive odgovore na vsa tvoja vprašanja, čeprav je ta tvoja trditev zelo hrabra:
Citat
Enako je z agilityem...zakaj so eni psi dobri za agility eni pa ne, pa iste pasme, pa pri istih lastnikih? Hmmm   
Uglavnem tvoja teorija pade tako za reševanje kot agility (btw glede slednjega - Slovenci vsi po vrsti tudi na tej temi trdijo, da pes t.i. razstavnih linij ne more bit dober agilitaš, hkrati pa imajo "delovne" linije, ki tudi niso dobri agilitaši)   
Kateri Slovenci to trdijo (meni se je vendarle zdelo, da govorimo o verjetnosti, boljših predispozicijah in nikjer - pa sem šla zadnjih 6 strani dvakrat skozi - ter od nikogar nisem našla te trditve)? Zelo smela je tudi tvoja ugotovitev, da nekdo iz delovnih linij ni dober agilitaš. Nisem vedela, da ti postavljaš splošne kriterije kdo je dober in kdo ne...

Pojavilo se je tudi vprašanje:
Citat
Se opravičujem,
ampak tole me zanima: če so( iz zgoraj navedenaga je razumeti ) BC delovni in razstavni bi rada vedela, če vzreditelji in "vzreditelji " zavrnete potencialnega lastnika, ki bi imel BC samo za družinskega psa. Mislim tudi ne za agility ali kar je še takega dela.
LP
Martina

Martina, jaz ti lahko odgovorim le kot kupec (hmm, ne vem pod kaj vzreditelji in "vzreditelji " naj vtaknem, zato:) ISDS borderja. Vzreditelj ni imel zahtev glede bivanja psa (npr. stanovanje, hiša, noter, zunaj), podpisala sem pa skrbno sestavljeno pogodbo, kjer je med drugim odstavek: Posebne napomene: Pas je kupljen u prvom redu za agility. Tako je verjetno tudi za ostale oblike dela. In kolikor vem (vidim), ta vzreditelj svoje pse vzame tudi nazaj, če se z njimi slabo ravna, oz. jih ima toliko časa pri sebi, da pridejo v take roke, ki z njimi nekaj "delajo". Govorim o navadni pogodbi, solastniška je verjetno malenkost drugačna. Alen, upam, da nimaš nič proti mojemu odgovoru, sicer me pa popravi, če sem kaj narobe napisala Smiley.

Skywalker, hudi kuža. A veš, da sem dobila ponudbo zanj Grin Grin Grin (če je to ta, ki je bil v Portorožu)? A bo reševalec?

Lep pozdrav,
Mateja

Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #826 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:12:36 »

Tomster ne klobasaj neumnosti, prosim. Ne mi govorit, da je pes ki pase border. Vsakega psa lahko naučiš past. Obstaja standard, ki se ga je potrebno držat. Upam da si si ga kdaj prebral in potem malo pogledal pse na slovenskih razstavah. Še slabše je na Hrvaškem, od koder prihaja kar nekaj naših BCjev. Včasih me je groza pogledat psa v ring. Pravijo, da je border a gledam glavo, mislim da je hrt, dlaka, ki ti gre v nos, je katastrofalna, gibanje, ki je zelo pomembno, bog pomagaj, da niti ne gremo naprej...

Barbie collie kot jih ti imenuješ v večini res ne pasejo, so pa vsaj po standardu, tisti, ki jih pa ti smatraš za PRAVE borderje, v večini ne pasejo, poleg tega pa niti približno niso po standardu, na cesti dobiš cel kup njim podobne mešance, samo da niso tako obarvani.

ne vem zakaj sem se obesla ravno na star citat,verjetno je dovolj podobnih novejših, ampak nima veze..poanta se itak ponavlja...
No za začetek:
1)zaradi takih kot si ti so bili pravi vzreditelji borderjev striktno proti temu, da psamo prizna FCI.
2) če bi lahko past naučil vsakeg psa, ne bi ustvarili te pasme, zakaj neki trud ,če lahko paseš z vsakim,
3)zakaj  vsak ,ki misli resno past in je nekoč vzel "kr enega psa" ali pa razstavno linijo borderja potem v drugo plača polno ceno za psa ne smo delovne linije ampak preverjenih delovnih strašev. Visoko ceno za psa, ki izgleda kot mešanec , s htrovsko glavo, dlako ,ki ti gre v nos in itd? Kolikor vem ,so kmetje preveč škrti, da bi kar tako denar stran metali, a ne? Najbrž imajo utemeljen razlog, da za "navadnega cucka, kakršnih je po vaseh polno" plačajo kot za manjšo čredo ovac.
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 662

« Odgovor #827 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:19:44 »

No končno se je še Ona oglasila. Vsak mesec objavlja legla borderjev Z FCI RODOVNIKI, je članica kluba britancev, ki delajo po KZS, torej po FCI, NE PASE, SE UDELEŽUJE RAZSTAV, seveda FCI in verjetno bi še kaj lahko naštel. Je res? Torej si ti tazadnja, ki lahko pamet soliš tukaj. Edini, ki je lahko pameten in ki ima pravico govorit je Tomster, pa Mawlch, morda še kdo, ki jih žal ne poznam, ampak ti pa res ne.
Po drugi strani, ne vem če si vse prebrala, če si, preberi še enkrat Wink
Logiran
Mitja
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93

« Odgovor #828 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:39:34 »

Simon,
saj ne bi rad prevec igral odvetnika komu. Ampak ce govorimo o nekomu, ki ga ti imenujes Ona, se lahko samo priklanjas. Pa ne, da si tako svez v SLO kinologiji?
Logiran
Barbka
midi
*
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #829 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:40:56 »

Mi smo pa soboto popolne preživeli v Podsmreki. Smo se družili z "najmlajšimi" McOvnovimi. Sem mislila, da bodo danes že kakšne slikice gor.  Wink.
V glavnem - ful prijetni in lepi kužki, ful prijetni ljudje, ful lepo popoldne. So se pohvalili, da hodijo v male šole, pokazali, kaj vse že znajo, se naučili razstavljati in, upam, da zvedeli kaj novega. Bilo je - res luštno!

Simon - pri naštevanju dejavnosti One si pozabila omeniti, da je večkratna državna prvakinja v šolanju (klasika) in agilityu, inštruktorica šolanja in agilitya, da je posnela prvi video kaseto o šolanju psov za agility, ima srebrno medaljo s svetovnega prvenstva v agilityu 2002, in ima v lasti 2 (dva) ISDS registrirana border collija  Wink.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #830 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:45:08 »

Dodatek k profilu "One": njena ISDS borderčka ta že 3. in 4. po vrsti od leta 2001 dalje. Verjetno prva dva nista bila dovolj dobra, ker sta imela samo FCi rodovnike? Tongue

Btw Mitja, si kdaj razmišljal o PR službi? Wink
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #831 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:48:02 »

Sirtaki, jaz ramišljam o odvetniški  Wink.
Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #832 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:52:15 »

Vseeno mi je kaj je. Če nekdo pljuva na razstave se jih ne udeležuje, na pa da prideš in potem pljuvaš, če ti standard FCIja ni všeč nimaš psa z FCI rodovnikom, vedno govori o paši, pa pase vsak dan ali enkrat na teden? Višek vsega pa je da še naprej proizvaja nekaj kar ni podobno borderjem, ker imajo FCI rodovnik ne pa ISDS.

Mora pa res biti visoka eminenca da ima toliko odvetnikov.

kar se tiče njenega šolanja, če je vse to dosegla kapo dol. Motijo me zgoraj naveden stvari.

P.S. sem dolžen še opravičilo, tisti ONA, ki vam gre v nos ni bil mišljen kot provokacija ali pomanjševanje Deteljice kot osebnosti. SE OPRAVIČUJEM.
Logiran
Mitja
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 93

« Odgovor #833 : ponedeljek, 22.08.2005 : 11:58:17 »

Sirtaki,
niti slucajno, saj sem pravi amater v primerjavi z nekaterimi "pisatelji"
na tem forumu.

Barbka,
a bos zastopala clane tega foruma ko bodo zacele padat tozbe?
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #834 : ponedeljek, 22.08.2005 : 12:12:33 »

Višek vsega pa je da še naprej proizvaja nekaj kar ni podobno borderjem, ker imajo FCI rodovnik ne pa ISDS.

Simon, jaz sem to razumela sarkastično, mogoče pa nekdo drug ne bo. Ker je "Ona" lastnika samca je "proizvajalac" tisti, ki ima samico. In ker ni član tega foruma ne en ne drug lastnik psice, ki sta imeli leglo s psom "One", bi - nepoučeni - lahko kaj narobe sklepal. Samo o vzreditelju zadnjega legla:
- je trenutno edini slovenski vzreditelj border collijev (po klasifikaciji pravilnika o strokovnem delu).
- prva psica je bila angleških show (Detania) x ISDS linij.
- prvo leglo (oče svetovni mladinski prvak + SLO Ch. + pašni izpit)- poznam 3 psice, 1 samca; dve sta letos v državni reprezentanci, ena od teha izšolana za pašo, pasla na Nizozemskem; vse tri psice I. vzrejni razred
- drugo leglo (oče pes delovnih linij, njegov oče je bil lani na svetovnem prvenstvu v paši psov - če je bil dedek, me ne linčajte): poznam dve psici - obe Agility 3, ena je letos zmagala polovico agiltiy tekem v Sloveniji
- tretje leglo (oče show Ch, agility 3): poznam 3 samce, eno samico. Samica je za mene ena najperspektivnejših mladih agility psic v Sloveniji. En samec že začel za agilityem, en končal osnovno šolanje - gre za relativno mlado leglo.
- četrto leglo (oče samec od "One").

Vsi psi iz vzreje tega "proizvajalca" imajo odlične delovne karakteristike, in dokaj enoten izgled. Kakšnega od samcev iz te linije pa bi tudi jaz z veseljem uporabila za vzrejo.

Drugo leglo, ki ga je proizvedel pa je z "McOven" psico. ker so živalce mlajše od enega leta prav veliko ne moremo še o njih napisati.

V obeh primerih dvojna registracija ni bila možna, ker psici nista bili dvojno registrirani.

P.S. Mitja - žal sem "le" pravnica, do odvetniškega mi še nekaj manjka. Poznam pa kakšnega dobrega odtvenika Smiley

Logiran

Barbka
midi
*

« Odgovor #835 : ponedeljek, 22.08.2005 : 12:26:01 »

To bi moralo biti pri zgornjem postu.
Osebno ne vidim, kaj je narobe v tem, da lasnitk samca pomaga pri oddaji mladičev?
Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #836 : ponedeljek, 22.08.2005 : 12:26:51 »

Barbka,
po mojem se nismo razumeli:
govorim o tem, da za Deteljico psi po FCI standardih niso OK. Če je tako vestna lastnica samca, nebi smela dati samici svojega samca, če ni PRAVI border, torej ISDS in ne pase. Samo o tem govorim. Tukaj nisem gledal ne kakšni so bili mladiči, ne kaj drugega. Ne poznam ne lastnika psice in ne psice (vsaj mislim da ne), govorim izključno o Deteljici, niti ne o njenih psih, zato ne govorit kar nekaj po svoje.
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #837 : ponedeljek, 22.08.2005 : 12:42:27 »

- je trenutno edini slovenski vzreditelj border collijev (po klasifikaciji pravilnika o strokovnem delu).

Kaj pa "Pastirski"?

Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #838 : ponedeljek, 22.08.2005 : 12:51:29 »

Ne vzreja (trenutno).
Logiran

Blumina
nekaj malega že vem
Sporočil: 186

« Odgovor #839 : ponedeljek, 22.08.2005 : 13:01:34 »

Da vrzem eno lepo novicko med vase razburkane vode. V SLO je prisla majhna border psicka Asta of Brave Hearts iz Avstrije in to k familiji, ki se drugace ukvarja z isladskimi kanji. Kuzika je fenomenalna. Odprta do vseh in vsega. Blum visi za vratom kadarkoli se oglasimo pri njih, v petek pa sva jo vzeli se s seboj na sprehod, ko so moje punce imele pri njih uro jahanja. Prav vzivela sem se v vlogo lastnice dveh razbojnic. Pa ceprav le za eno uro. Taksnega mladicka res ni tezko imet. Kar je pocela Blum, to je kopirala ta mala. Pri treh mesecih je stalno preverjala kje sem jaz in kje je Blum in z vso razsodnostjo male pasje bucke sprejemala odlocitve kateri on naju je bolje zaupati v dani situaciji. Resnicno uzivala sem v druzbi male navihanke. Punca je karakter ena A, pozna se ji pa tudi, da je s svojima lastnikoma lahko cele dneve skupaj, ko skrbita za konje in jahace. Raj za pravega kuzka, vam recem.
Lep pozdrav in hvala vsem, ki ste mi pred casom pomagali z informacijami o border sceni, katero sama bolj malo poznam. Sedaj lahko z gotovostjo recem, da sta vam hvalezna tudi novopecena lastnika male borderke Aste  Smiley
Blumina
Logiran
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.