mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 18:06:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 162   Dol
Natisni
Avtor Tema: Border collie - čvek  (Prebrano 492745 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Simon_in_Bay
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 662

« Odgovor #480 : petek, 21.01.2005 : 14:07:53 »

V razlagi standarda, ki ga imam, piše da naj bi bilo razmerje višina:dolžina 5:6.
Za ušesa je po standardu res dovoljeno tako polstoječa kot pokončna, vendar se pa na razstavah teži k polstoječim ušesom.
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #481 : petek, 21.01.2005 : 14:13:27 »

Mateja čestitke za šampionat. Koliko BCjev ima sploh SLO CH (približno)?
Logiran
McOven
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 131

« Odgovor #482 : petek, 21.01.2005 : 18:52:09 »

Hvala Simon!  Cheesy
Verjetno ti bo najlažje odgovorila Barbka (ali pa mogoče Lapi?). Sama vem dosedaj za 1 BC fanta, ki imata izpolnjene pogoje - Oskar
http://www.brains-n-beauty.de/Oskar.html
Mogoče jih ima Hamlet že tudi (ne vem, če je bil razstavljen pri nas pred več kot enim letom?) alil pa za druge pa ne vem.

Deteljica
zadnja pripomba mi je zgolj šinila v glavo ob ogledu tiste strani. Mišljena je le kot opazka, ker opažam, da je v pri nas trend stoječih uhljev (kar ni nič narobe seveda).

Barbka
v roku nekaj dni, bomo šli na UZ, da bo jasno.   Grin

Aja, pa prej sem pozabila pohvalit dame iz našega kluba, ki so spekle tako dobro pecivo!  Cheesy
Pa tako je teknilo po celem dnevu...  sram
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #483 : petek, 21.01.2005 : 19:02:43 »

Hamlet je dobil prvi CAC Slo lani v Portorožu, tako da ga bomo še vsaj enkrat vidli.
Logiran
Barbka
midi
*
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #484 : petek, 21.01.2005 : 19:25:58 »

Prvi Ch. SLO med borderji je Natan od Jureta. Delal je "po starem", torej, z delovnim izpitom.Poleg ch.SLO je tudi Svetovni mladinski prvak 1996 (tako, kot stara mama od Oli. Mal EPPja .).

Sedaj, po "novem" sistemu (torej, brez delovnega izpita - a sem bila pridna, a ne  Wink, pa se mi zdi, da ima kar nekaj punc odprt šampionat. Mislim, da sta Kate in Rona kandidatki, da zaključita letos. No, Rona je edina psica v Sloveniji, ki sploh ima šampionat in kolikor vem, ji manjka smo še en CAC do Ch. Slo. Izi pa je poleg Natana edini samec v Sloveniji s šampionatom.

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #485 : petek, 21.01.2005 : 22:04:04 »

Tudi Bay ima možnost letos zaključit: slovenskega, hrvaškega in mednarodnega.
Logiran
darch
novinec
*
Sporočil: 32

« Odgovor #486 : petek, 21.01.2005 : 22:43:53 »

čau  Grin

čestitam vsem za uspehe !!!!  Cool

Drugače bo pa Rona marca zaključila hrvaškega , aprila pa še slovenskega - upam  Grin

Za mednarodni šampionat pa kolikor vem še zmeraj za borderje zahtevajo delovni izpit, ki ga s pašo lahko opraviš v Italiji ali Avstriji.  

Simon in ostali - slikice so še pri Andaržu,jutri jih dobim,potem pa takoj pošljem  Grin

LP
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #487 : ponedeljek, 24.01.2005 : 10:25:50 »

Za mednarodni šampionat pa kolikor vem še zmeraj za borderje zahtevajo delovni izpit, ki ga s pašo lahko opraviš v Italiji ali Avstriji.  

LP

edino pravilno, upam , da bo tako tudi ostalo. Škoda , da ni tudi za naš šampionat raje najdena rešitev, kako zagotovit možnosti delanja izpitov, kot pa da se je postavka ukinila...
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #488 : ponedeljek, 24.01.2005 : 10:44:09 »

deteljica,
seveda se tudi jaz strinjam, da bi bilo fino, če bi v Sloveniji imeli tekmovanja in preizkuse v pašnji. Potem bi bila zagotovo ta prva, ki bi podpirala to kot obvezo za prvaštvo. Samo, saj veš - če ne omogčiš, ne moreš zahtevati.
Ko se bomo tolk "sestavili", da bomo to izvedli, potem bo zagotovo uvedeno nazaj. Sej se  mi zdi, da se Tomster pridno uči tega dela.

Simon - kje pa si opravil izpit oziroma kje treniraš pašo? Če ni skrivnost (je kar nekaj kandidatov, ki bi z veseljem počeli enako, če bi vedeli, kje).

Logiran

Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #489 : ponedeljek, 24.01.2005 : 11:00:31 »

No očitno bo Int. Ch počakal oz. bolj verjetno ga nikoli ne bo. Sem pa pred dobrim mesecem dobil na KZS info., da ni potreben izpit. Danes sem pa še enkrat vprašal pa je rekla, da za mednarodnega absolutno rabiš izpit, za Slo Ch pa ne ve...
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #490 : ponedeljek, 24.01.2005 : 11:36:47 »

Mislim, da je strokovni svet KZS sprejel konec leta 2003 - začetek 2004 sprejel sklep, ki je bil potem v celoti tudi sprejet v novi Pravilnik o strokovnem delu, da border colli za slovensko prvaštvo ne potrebuje delovnega izpita. Ne vem, kako je s CAC-i, ki so osvojeni pred tem terminom, ampak, CAC-i iz leta 2004 so  "neobremenjeni" z delovnim izpitom.
Mednarodni ima obvezen delovni izpit (vir: vvv.fci.be)

Čeprav ni tema tega naslova:
Za slovensko prvaštvo ne potrebuje več delovenga izpita (pašnega) tudi nekaj drugih pasem, in sicer pirenejski ovčarji, briardi, kelpiji in pikardijski ovčarji.
Za mednarodnega pa ga seveda potrebujejo.
Logiran

McOven
nekaj malega že vem
Sporočil: 131

« Odgovor #491 : ponedeljek, 24.01.2005 : 16:17:00 »

Ojla!

Malce iz teme, ki ste jo iimeli, pa vandar...

Danes smo bili na ultrazvoku, ki je potrdil, da lahko pričakujemo vsaj 4 mladičke.  Grin

Pozdravček!

PS. Tudi Celine ima odprto Hrvaško prvaštvo, pa sem ji obljubila, da ima zdaj mir z razstavami. V nedeljo ji je bilo tega cirkusa že tako odveč....  Cool Undecided Grin
Logiran
Simon_in_Bay
odvisnež

« Odgovor #492 : ponedeljek, 24.01.2005 : 16:28:36 »

Lepo da je tokrat uspelo!

Zanima me, kakšne pogoje imajo naše sosednje države: za Italijo ni potreben izpit, kaj pa Avstrija, Madžarska, Hrvaška?
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #493 : ponedeljek, 24.01.2005 : 16:44:57 »

Avstrija - rabis izpit
Hrvaska - ne rabis
Madzarska - huh? mislim pa da ne rabis...
Logiran
Tomster
rad pišem
Sporočil: 325

« Odgovor #494 : ponedeljek, 24.01.2005 : 20:26:29 »

Barbka, se nekaj trudimo, ja, zal pa ne uspeva zadnje cajte najbolj, saj ves, zdravje obetavnejsega, premalo casa, predalec, preredko, blablabla Roll Eyes.

Res je, da se dela pri nas v tej smeri, ampak ne za kaki sampionat nardit, ampak izkljucno za lastno in za zadovoljstvo psa ter za pokazat in dokazat, da se tudi pri nas da, ce le hoces (in ce se ti ljubi, seveda, konkretno jaz sem vceraj izpustil prvo letosnjo sanso, ker sem bil prelen... Sram me bilo!!!  sram) Po moje je pac delo z ovcami ter pasa sama sebi namen in v bistvu tudi razlog za nastanek borderjev.

Tudi tisti "pri nas" je treba vzet malo z rezervo, dejansko je zaenkrat organizirano in pod nadzorom mozno le v tujini ovce zganjat, stiskam pesti in vse zivo, da bo kmalu drugace.

Sicer pa cestitke vsem za vse osvojeno in odprto, da ne bo kdo me po zobeh vlacil, da nic ne recem... Ko se glih oglasam...
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 162   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Border collie - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.