Pozdravljeni!
Sem čisto nova na forumu...
Najprej nekaj o meni. Pred kratkim (Februarja) sem zaradi starosti morala uspavati svojega psa (Husky). Bil je kar zahteven saj je bil moj prvi pes (ni najbolj idealna pasa za začetnike
). Na koncu se je izkazalo da je pes bil kar znosen le z določenimi psi na vasi smo še imeli probleme (no vsi psi so z njimi imeli probleme). Moj cilj je da imam psa, ki ga lahko sprehajam brez povodca je okoli otrok in drugih ljudi ter živali ubogljiv, zato pravim da je bil moj (prejšnji
pes znosen). Žal sem prezgodaj dobila karakterno zahtevnega psa in prepočasi izvedela efektivne tehnike prevzgoje psa (ne da pes trpel zraven), da bi bil pes izšolan po mojih kriterijih.
Skratka, jas sem mnenja, da mora biti pes ne glede na velikost ali pasmo izšolan do te mere, da se lahko varno sprehajaš tako ti s psom, kot tudi drugi ljudje okoli tebe. In sem zelo močna zagovornica tega, da je za nasprotne situacije vsaj 90% kriv lastnik psa in ne pes.
Moje vprašanje pa je, glede na to da pišete tudi lastniki rottijev, kakšen je v realnem svetu rottwiler z otroci. Namreč z naslednjim letom nameravava s fantom kupiti prav rottwilerja in me zanimajo vaša mnenja (lastnikov psov) saj sem mnenja ljudi, ki ne poznajo pasme že prevečkrat slišala. Vem tudi da je pes po standardu zelo ljubezniv do "svoje" družne in da je zelo lepo učljiv če je lastnik močnega karakterja (kar sem s svojim Rašom-husky pridobila) in da ima čisto sliko kaj želi od psa. Ne da se z njim postavlja in ustrahuje druge ljudi.
Upam da vam rottiji prinašajo veliko veselja in da imate lastniki več dobrih izkušenj kot slabih. Predvsem pa se že veselim prebiranja odgovorov.
Hvala