mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 31.08.2024 : 20:24:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 35   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lovci, klateški psi in srne  (Prebrano 93293 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #315 : petek, 12.08.2005 : 12:34:01 »

damayanti saj ni namen vzgoje uniciti nagone psa. vsaj jaz ga ne vzgajam za to in mu spodbujam nagone, da bo hodil zraven mene kot pes, ne pa kot plisasta igracka na baterije. ne razumem lovec lahko ubije srno za sport pes pa ne? pa ne zdaj mislit, da ga ucim lova na srne.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #316 : petek, 12.08.2005 : 12:36:03 »

Ne, lovec ne sme ubiti srne za sport, to naj ne bi bil point lova. Smiley
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #317 : petek, 12.08.2005 : 12:43:31 »

Še vedno žival manj trpi če jo zadene krogla in pade kot pokošena, kot pa da jo raztrga pes (še vedno ne zagovarjam lovcev op.a.)
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #318 : petek, 12.08.2005 : 13:15:21 »

Pes nima kaj napadat srno, tudi lovski je ne sme. Tudi nima kaj preganjat katero koli divjad, saj ima le ta pravico ne samo do življenja ampak tudi do miru. Sama ločim med polji, travniki, primestnimi gozdički , gozdnimi cestami in globokim gozdom. Ker imam to srečo, da so moje psice po naravi mrhovinarke in ne lovke in jih žive živali sploh ne zanimajo, so večinoma lahko spuščene. V globokem gozdu, če tja že grem, pa so tudi moje privezane, saj se tam počutim kot gost in skušam čim manj motiti tiste, ki so tam doma.
Spodbujanje lovskega nagona pri psih, ki niso namenjeni za lov (pa še tam je treba nagon pravilno usmerjati) je skrajno neumno. vsi, ki nismo lovci, bi se morali resnično potruditi, da naš pes nikoli ne bo sploh dobil priložnosti da bi gonil katero koli živo bitje (pa tudi lovci naj bi svoje pse obvladali, večina jih) Lovskega nagona ni treba (se ga niti ne da) zatirati, ga je pa treba preusmerjati recimo v dejavnost, ki je nam koristna ali vsaj zabavna, okolici pa ne škoduje.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #319 : petek, 12.08.2005 : 18:23:34 »

saj sem napisal, da ga ne spodbujam, vendar jih tudi ne zatiram(da se zatirati- s pretepanjem se lovski pes na koncu boji zivali, ne pa da bi jih lovil(pa ne mislit, da ga tepem-ampak poznam enega lovskega psa, ki so ga lastniki tepli-se zoge se boji)) lovci lovijo za sport( komaj cakajo da dobijo dovolenje za odstrel, za sport ubijejo psa oddaljenga 50m in za sport ubijajo bolne zivali- ne mislit da delajo to, ker so veliki ljubitelji zivali in bi narava izgubila ravnovesje, ce se nebi clovek igral boga).
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #320 : petek, 12.08.2005 : 22:57:43 »

Citat
.... lovci lovijo za sport.....
Lovci lovijo za meso, zavod za gozdove (ne lovci!!!!) pa vsakoletni odstrel naravna tako, da bi čim bolj ugodili naravnemu ravnovesju, ki ga človek (vključno s tabo!!!!) veselo ruši. Prav tako se pri določanju števila odstrela upošteva vpliv divjadi na poljščinah, da greš lahko potem mirno v Merkator ali katero koli drugi trgovinsko verigo in kupiš najlepšo zelenjavo saj bi bilo vendar nezaslišano, da bi se moral/a ti čemu odpovedati zato, ker bi bil nekdo drug na tej zemlji bolj pomemben od tebe!!!
Bordojska doga, zelo malo veš o ekologiji še manj pa o lovstvu zato bi ti svetoval da malo manj trobezljaš okrog o stvareh na katere se ne razumeš. Na tvojem mestu bi se omejil bolj na vprašanja kot pa na trditve, ki jih postavljaš. Svet ni črno bel ampak pisan!!
Naj ti odgovorim še na eno tvojo bedarijo, ko si se spraševala zakaj pes ne bi smel ubiti srne, če jo pa lahko lovec.
Lovec lovi v zato predpisani dobi, ko divjad ne polega ali vodi mladičev, izven lovne dobe ne vznemirja divjadi po nepotrebnem, v zimskem času je ne preganja in ji tako povzroča nepotrebno trošenje dragocene energije. Klatežki psi pa počno vse to. In če lovec v večini primerov živali vzame življenje s strelom, kar pomeni smrt v nekaj trenutkih jo pes najprej na vse pretege preganja potem pa jo začne trgati pri živem telesu. Bi bilo to dovolj argumentirano??!!
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #321 : sobota, 13.08.2005 : 00:25:54 »

petit narava sama skrbi za ravnovesje in ji je slo dobro tudi preden je obstajal zavod za gozdove. glede zelenjave me pa ne skrbi. kako lahko ti strokovnjak reces, da je vredu, ce ubijas poletji, pozimi pa ne. na svetu je tako ze prevec hrane in ce bi jedli malo manj mesa bi imeli veliko vec zelenjave. glede ekologije ocitno vem vec, ce ti mislis, da narava potrebuje cloveske posege. preberi dobro moje vprasanje: zakaj bi lovec lahko ubijal pes pa ne? moje vprasanje NI bilo zakaj pes ne sme ubiti srne. glede zadnjega stavka- nobeden umor ni dobra smrt. ne od lovca in ne od psa. a bi mi ti bila hvalezna, ce bi te jaz ustrelil namesto zgrizel. mislim da ne. pa se neki, tebi se zdi problem, ce zivali iztrosi energijo pred smrtjo? a jo bo se potrebovala ko bo ustreljena?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #322 : sobota, 13.08.2005 : 07:18:45 »

dogue:  Oprosti  naj to ne zveni kot žalitev,  ampak  na  čase  se resnično  sprašujem glede  tvoje starosti. Roll Eyes

Narava  poskrbi  za ravnovesje Huh.  Dogue.....  naravo  smo že tako  zj*****,  da  sama  ne more več poskrbeti za ravnovesje. Wink(  to je jasno  že 11 letnikom  v  osnovni šoli Cool)

Napisal si da noben umor ni dobra smrt.
Daj mi povej,  ali ti hodiš  s kraguljčki na nogah  okoli  in  z  povečevalnim steklom gledaš pod noge?Huh?  Ker , mravljice  in  ostale  male stvari  , ki gomazijo po tleh so  tudi  živali.  Bo treba    malo bolj definirat  tole  besedo  "  umor".

zadnjega stavka- nobeden umor ni dobra smrt. ne od lovca in ne od psa. a bi mi ti bila hvalezna, ce bi te jaz ustrelil namesto zgrizel. mislim da ne. pa se neki, tebi se zdi problem, ce zivali iztrosi energijo pred smrtjo? a jo bo se potrebovala ko bo ustreljena?

 Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes..........  oprosti  ampak Grin Grin Grin Grin

No pa,  da se  spustim na tvoj nivo;

Veš  kaj....  če  bi  že postala  plen.....  (  zaradi kar koli že)....  bi raje videla  , da mi daš  direkten  šus  v glavo  kot,  da me  začneš  grizti  in trgati pri  živem telesu.
Kako  se pa tebi  zdi, na najbolj  human  način končati?

Nekje  od  prejšnjih  postov si  dajal neke primerjave  z  nacisti med  2. sv, vojno. Roll Eyes.......  Tisti najbolj " izpirjeni"  bi se  pa res  strinjali s teboj Wink Roll Eyes
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #323 : sobota, 13.08.2005 : 10:20:31 »

ce bi ze postala plen? zakaj bi morala postati plen??? pa ne mi govorit, da bi se ravnovesje sesulo, ce bi lovci pustili srne in tega ne more vedet vsak 11letnik ce ni res. glede mravelj- razlika je ali storim umor iz malomarnosti ali pa ce se zbudim ob 5zjutraj pa grem iskat zivali, ki bi jih lahko ubil(nacrtovan umor).
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #324 : sobota, 13.08.2005 : 10:22:15 »

aja pa ne govorim, da je bolje ce jo pes ubije, ampak, da je nobeden nima pravice ubiti
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #325 : sobota, 13.08.2005 : 10:37:54 »

Dogue:  Marsičesa ne razumeš.  Svetujem ti , da se malo poglobiš v biologijo.

Vsa divjad ni  popolnoma  zdrava Wink. Zakaj , ni ....ti je v svojem postu poskušal objasniti petit.

Glede ravnovesja, bi se pa dalo diskutirati cel dan.
 Meni se ne da obrazlagati nekomu  , ki očitno  noče razumeti. 
Pač , če imaš  ti prepričanje, da  bi  se narava  in ravnovesje  lahko  koordiniralo samo si zamudil kakšno stoletje  ali dva.(  tvojega  prepričanja ne  mislim  spreminjati, imej svoje mnenje,  tudi če zmotno Roll Eyes)

Glede na to , da pa je ta tema  o lovcih, klatežkih psih in srnah.
Tukaj diskutirajmo  o tem.  In ne  o  ravnovesju.  Ker  klatežki psi nimajo nikakšnega vpliva  na ravnovesje Wink  do tega smo že prišli. Smiley
Kar mene osebno zelo veseli. Smiley
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #326 : sobota, 13.08.2005 : 10:47:41 »

mas prav, ker bi ti lahko napisal par a4 formatov zakaj se nebi. zalostno da ima "odrasla"oseba tako mnenje. upostevaj svoj nasvet in se poglobi v biologijo. ze v soli te ucijo, da narava vedno poskrbi za ravnovesje- unicuje ga pa clovek npr. lisice ali zajci v avstraliji nisem ziher kero je bilo. glede na to da je tema o lovcih mislim da spada, mnenje da svet ne potrebuje lovcev kar na tale forum.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #327 : sobota, 13.08.2005 : 10:49:40 »

Zajci, macke, krastace, kace,... odvisno kateri del sveta gledas. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #328 : sobota, 13.08.2005 : 10:55:22 »

na sreco imamo v sloveniji dobre lovce in poskrbijo, da ni nobene zivali prevec ampak vseh premalo. res srne so nevarne, ce bi jih bilo prevec bi pojdle vse nase lepe zelenice-to ne smemo tvegat:)
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #329 : sobota, 13.08.2005 : 11:49:21 »

na sreco imamo v sloveniji dobre lovce in poskrbijo, da ni nobene zivali prevec ampak vseh premalo. res srne so nevarne, ce bi jih bilo prevec bi pojdle vse nase lepe zelenice-to ne smemo tvegat:)

Ne ! Ne  sodi v to  temo!  Ker , ta tema je zelo specifična.  In  vsi ( ki  se zavedamo-  klatežki psi  so problematika  , katera obstaja)

Glede  lovcev  in  njihove skrbi za ravnovesje:
Lovci naj bi bili  naravovarstveniki.
Njihova naloga  je  vzdrževati  zdravo populacijo divjadi.

Kar se tiče  problematike  divjadi(  zdrave populacije), pa sega  malo  dlje  , kot samo  do lova na trofeje.(  glede trofej    se pozanimaj pri lovcih, ti bodo vedeli  veliko povedati   kaj so trofeje Wink  še  zdaleč ne  samo lepi jelenovi rogovi Roll Eyes)
Če  bi   se resnično malo poglobil v biologijo, bi  lahko vedel, da  med divjadjo obstajajo tudi  bolezni, genske nepravilnosti in še marsikaj...... ( katerih  posledično je povzročil tudi človek  s svojim gojenjem  lepe zelenjavice, s svojim posegom v naravni prostor-  ceste( povoz  ali  zgolj samo poškodbe  živali).......  pa še in še bi lahko naštevali.... Roll Eyes
Na  žalost   biologija ni samo  Dr. Doolitle,  medvedek  Pu, in  knjiga o Bambiju.  Ampak  so  še druge  zgodbice  .... veliko bolj realne  in tragične.

Koliko so "nevarne " srne Smiley......  ni problem   v zelenicah.  Pa  konec koncev  divjad  niso samo srne...  ampak še marsikaj drugega. Grin
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 35   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines