o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 11:11:53
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
Lovci, klateški psi in srne
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20
]
21
22
23
24
25
...
35
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Lovci, klateški psi in srne (Prebrano 95731 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
Re: Lovci, klateški psi in srne
«
Odgovor #285 :
četrtek, 23.06.2005 : 15:29:42 »
Če se vam ne da hodit vzemte kolo ali pa rolerje in gremo.Samo...na lastno odgovornost
.Tista z avtom je res nekoliko kruta ampak koliko tega sploh je??Pa kaj vse je še prepovedano in se počne...
Citat: babyjazz , četrtek, 23.06.2005 : 14:37:43
ja tej obvoznici bojo prej zaradi česa drugega, samo to ne spada v ta forum
Tegale tudi jaz ne kapiram.
Citat: Nanook , četrtek, 23.06.2005 : 15:11:21
Kako se ze rece uni zadevi na baterije? Tamagochi?
Ja tako je.Nekateri mu rečejo tudi čibičan.moram rači da super stvarca.Če se naveličaš te se naveličaš tudi pravega psa
.
Lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #286 :
četrtek, 23.06.2005 : 15:38:12 »
Citat: T.M.T , četrtek, 23.06.2005 : 15:29:42
Èe se vam ne da hodit vzemte kolo ali pa rolerje in gremo.Samo...na lastno odgovornost
.Tista z avtom je res nekoliko kruta ampak koliko tega sploh je??Pa kaj vse je še prepovedano in se poène...
Hm, na dokaj majhnem obmocju sem zaenkrat nastela naslednje pesjane, ki so tekli/se sprehajali ob avtu:
-2 do 3 NO-je
-1 do 2 belgijca
-1 do 2 TTja oz. kaj podobno majhnega in kosmatega
-bokser
-skotski ovcar
-najmanj dva mesanca
-pticar(ka) (nemski)
-baterijec ali dva
Niso zvezde stalnice, se pravi se ne "vozijo" vsak dan. Vecina jih bojda niti ne zivi tu.
TMT, a ves da mislim da se nikoli nisem "spilala" tega Tamagochija, ampak ce je vsaj malo podoben Age of Empires, se ga zagotovo nikoli ne navelicam.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #287 :
četrtek, 23.06.2005 : 16:04:36 »
Citat: Nanook , četrtek, 23.06.2005 : 15:38:12
Niso zvezde stalnice, se pravi se ne "vozijo" vsak dan. Vecina jih bojda niti ne zivi tu.
Seveda ne živijo v tistem kraju/vasi/mestu kajti kaj če jih vidi sosed.Bo tožil in tako naprej.Ker ti ljudje mislijo da drugje ne živijo/mo pasjeljubci.Mislim no...pač nekdo ("magar" kar DPMŽ) jim bo moral "stopiti na rep",čeprav mislim da ne bi kaj prevč pomagalo
Citat: Nanook , četrtek, 23.06.2005 : 15:38:12
... ce je vsaj malo podoben Age of Empires, se ga zagotovo nikoli ne navelicam.
Ali lahko samo poveš kaj je to?Jaz imam tamogočija ne vem pa kaj je Age of Empires
.
Drugače sem pa tisto prvo mislila čisto informativno,da ne bo kdo mislil da gre za kakšen protest
.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
«
Odgovor #288 :
četrtek, 23.06.2005 : 18:51:32 »
Citat: T.M.T , četrtek, 23.06.2005 : 15:29:42
Ja tako je.Nekateri mu rečejo tudi čibičan.moram rači da super stvarca.Če se naveličaš te se naveličaš tudi pravega psa
.
Ne ni res. Jaz sem se ga navelicala v enem tednu
Se dobro, da sem imela sposojenega
Psa pa se kar imam
Je razlika v tem, da psa lahko objames in ti on to vrne, medtem ko Tamagotchi... no, mogoce je tehnologija v zadnjih 8-ih letih kaj napredovala
ampak se vedno, ni isto.
In Nuki, niti najmanj ni podobno Age of Empires.
(razen ce, spet, so se tako FUUUUL spremenili; samo verjetno je princip isti)
OK, smetim temo, se opravicujem
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #289 :
četrtek, 23.06.2005 : 20:58:01 »
Hja, tudi ce jim psa zbije avto, pa ga poflikajo, jim ne pride do zivega, zal. Pa saj po eni strani-bodo vsaj sami fentali psa (ga bodo povozili) in ta ne bo mogel fentati srne.
Potem bodo pa rekli, da jim je lovec na gas stopil in zavil volan.
Lilit, buuu, potem mi pa ze ne bi bil vsec.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #290 :
petek, 24.06.2005 : 12:30:05 »
Citat: Peibie , četrtek, 23.06.2005 : 14:52:09
Hey, Damayanti, globoko vdihni, nihce ti nic noce, samo prijazno sem te opozorila, da je tvoj nasvet v nasprotju z veljavnimi zakoni.
Moje odgovore na zastavljena vprasanja pa lahko strnem v tole: ce ne mores zadovoljiti pasjih potreb na legalen nacin in ne da bi posegal v svobodo ostalih posameznikov v okolici, ga pac ne imej.
O psih, ki potrebujejo kaj vec kot sprehod do zelenice, pa v kaksni drugi temi.
Lp, Mojca
Jaz ful globoko diham.
Pa tudi ne verjamem, da me boste po bežigradu, srečavalie z mojim psom. V svobodo drugih, pa jaz ne posegam.........V sloveniji imamo poleg Ljubljane še kako drugo mesto- vas. Pa nekateri iz Ljubljane jo kar dobro poznajo, sploh potem , ko ugotovijo, da je tukaj ogromno divjadi, in da njihov nedolžen , kužek zna tudi zapoditi srno.
( ponavadi potem organiziramo akcije in iskanja). A si takšno svobodo mislila?
BabyJazz, je mislila neko drugo cesto Nuki
tisto iz Idrije čez hrib pa za Soro...... pomoje?.
.( čeprav tista ni dobra, je res preveč prometa...... tam sva midva na rolerjih
)
Drugače pa, glede prometnih cest ... tukaj imamo take hribčke, in dolinice, pa gozdove, reke in ločja ....... kamor se kakšni hudi, frajerji z jeepom, ne peljejo( škoda avtomobila) ker ni alsvalta, pa še čez celo leto ni prevozna , .....jaz pa pač nimam Canondale bicikla, moram pa z eno staro diesel petko tam 15 /h . Pa sploh ne prvežem psa kar prosto teče
( prjavte me! me zanima kateri policaj bo šel v govce, z službenim vozilom) Še ko jih kličem , zaradi pomembnih stvari, kot je krivolov, in druge zadeve jih ni.
Drugače je pa včeraj je pred menoj tekel pa še vejo je nesel po poti. ( jaz sem moderni poncij pilat, moj pes pa jezus --trenirava križev pot) No in potem ko je pritekel, do vrha hriba , je moral pa še ob piščalki trenirat in po " žbunju" šarit......... potem sva pa mlade srnice gledala, v leže .... obadva( brez da bi pomislil, da bi se premaknil iz prostora).
Prav lepo je bilo za videt.
Tako je to drage moje dame , če živiš na vasi, imaš vsak dan možnost videt srnice..... in še kakšnega bambija..... ne samo tistega iz pravljice.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #291 :
petek, 24.06.2005 : 12:37:53 »
Ja, Peibie, tako da ves! Ti ziher ne vidis srnic! Ker nisi na vasi, a ves!
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #292 :
petek, 24.06.2005 : 12:41:33 »
Aja glede Idrije hehe. Lepo se fsedi na bicikl, vzemi sabo psa (privezanega) in pejta po Rakah do "kabile" in nazaj... Ce ga to ne zmatra, pojdita veckrat. Ce ti pade v vodo (kljub ograji ne bi bil prvi), pa ne mene klicat, je odlocno premrzla in prehitra, da bi sla za njim. Pa se sencko imata tam, je ful lepo in hladno. Preverjeno. Lahko gres seveda tudi pes, ce se ti da.
Logiran
Peibie
rad pišem
Sporočil: 319
«
Odgovor #293 :
petek, 24.06.2005 : 13:02:42 »
Citat: Nanook , petek, 24.06.2005 : 12:37:53
Ja, Peibie, tako da ves! Ti ziher ne vidis srnic! Ker nisi na vasi, a ves!
Joj, bukselj jaz, sem ves cas mislila, da so to zivali, pa so verjetno eni robotki, visek ljubljanske tehnologije. Potem pa se, bukselj jaz, se prav bedasto s svojimi ljubljanskimi parketarskimi in cisto nejagerskimi psi ukvarjam, da znajo prav pridno lezat pa robotke gledat, pa za visek vsega se za nobenim od teh robotkov ne zapodijo, pa se z avtom mi jih ni treba terat, da to dosezem. Seveda, ce so pa robotki! Jaz pa tako zadovoljna ...
Lp, Mojca
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #294 :
petek, 24.06.2005 : 13:17:35 »
Citat: Nanook , petek, 24.06.2005 : 12:41:33
Aja glede Idrije hehe. Lepo se fsedi na bicikl, vzemi sabo psa (privezanega) in pejta po Rakah do "kabile" in nazaj... Ce ga to ne zmatra, pojdita veckrat. Ce ti pade v vodo (kljub ograji ne bi bil prvi), pa ne mene klicat, je odlocno premrzla in prehitra, da bi sla za njim. Pa se sencko imata tam, je ful lepo in hladno. Preverjeno. Lahko gres seveda tudi pes, ce se ti da.
hm,hm,hm, ...... to pa ne vem kje je. Vem pa kje se gre na belo...... a je to to?
Tam sva pa že bila, z biciklam.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #295 :
petek, 24.06.2005 : 15:05:22 »
Peibie, potem se pa lahko igrate Carovnik iz Oza. Ti si Doroteja, Ditka je Toto, Grammy je hm, lev, robotek je Plocevinko, samo se Strasilo manjka.
Damayanti, to je na drugi strani reke. Gres mimo teniskih oz. po stengah tam kjer je kamst pa potem ob vodi dalje.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #296 :
petek, 24.06.2005 : 15:31:44 »
Srne znajo res bit problem, vendar mislim da je odvisno tudi kdaj gre človek v gozd. Mislim, da okoli 1h popoldne ni skoraj nobene. Midve z Ory greva ob tem času laufat (okolica Lj) in zelo redko vidiva kakšno veverico, mogoče kakšno babico (čeprav poleti nekako poniknejo še te
) tako da sva same samcate na potki.
Dejansko je težko zlaufat psa, ki ima neverjetno veliko energije in glede na to, da ne moremo bit vsi lovci, pa so nam vseeno všeč energični psi, se pač poslužujemo vseh mogočih idej kako te pse vsaj malo "zgonit". Zato popolnoma razumem damayanti in ideja z avtom (na kakšni res odročni vaški poti) sploh ni tako slaba. Jaz mojega "Korsača" sicer ne upam gonit po kolovozih
, zato imam pač druge strategije. Vsak dan en dolg tek (kar koristi tudi meni) po gozdni poti. Najin ritual je tek do konca poti, kjer je opuščen kamnolom. Tam Ory začne iskat palčko, ki mi jo prinese in čaka da jo vržem v kamnolom. Ona skoči čez rob, se zapodi za palčko jo ujame in naredi en doooolg krog okoli kamnoloma in potem ponovi vajo ene 3-4x. Zadeva izgleda veliko manj nevarna kot se sliši
. Če zaradi kakršnjihkoli razlogov ta najin ritual kdaj odpade (v primeru toče, hude nevihte ali 2m snega), potem Ory hodi po hiši s tako depresivno faco, da jo prav težko gledam.
Do sedaj srnic še nisva srečali, sva pa enkrat v teh 2h letih srečali lovca, ki naju je kar malo okregal, da ni na povodcu. Sem se mu opravičila, ker vem da ima po eni strani prav, čeprav sem mu razložila, da Ory takrat ko sva v gozdu ne vidi in ne sliši nič drugega kot palčke. Če pa se ji slučajno za trenutek skrijem, pa zažene tako paniko, da dvomim da bi si upala kamorkoli brez mene.
lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #297 :
petek, 24.06.2005 : 15:57:21 »
Niso problem srne, problem so ljudje, ki ne morejo dojeti, da imajo tudi srne pravico do bivanja v gozdu in da si ti dejansko gost, ko prides v gozd, ne pa alfa in omega.
Laufanje ob enih se mi pa ne zdi prevec dobra ideja. No, ce imas avto s klimo...potem verjetno ze gre.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #298 :
petek, 24.06.2005 : 16:34:16 »
Citat
Laufanje ob enih se mi pa ne zdi prevec dobra ideja.
Tudi meni se včasih ne zdi, pa me moj pes ob 12.35 tolk časa mori in tera, da nimam izbire.
Zna bit izredno prepričljiva. No na srečo je v gozdu prijetno hladno in piha vetrček, ker na kakšen travnik me pa res ne bi spravila.
Se strinjam, da srnice rabijo mir in če bi se Ory samo enkrat spozabila in stekla za srno, bi bilo konec veselja....bi pač našli drugo alternativo. Pri italijanih sem vidla prav zanimiv sobni fitnes na katerega privežejo svoje marcine in te se veselo razgibavajo..... no mal se hecam
.
lp
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #299 :
petek, 24.06.2005 : 17:55:47 »
Citat: Ory , petek, 24.06.2005 : 15:31:44
Srne znajo res bit problem, vendar mislim da je odvisno tudi kdaj gre človek v gozd. Mislim, da okoli 1h popoldne ni skoraj nobene.
Jaz sem tud mislila,da ob 1h 2h ali pa tam nekje ni srnic na vidiku.Figo.Zadnje pol leta ob 1h 10m pod cesto
.Kje pa sicer srne so ob zgoraj omenjenm času če ne v gozdu???
Po moji strategiji srne pridejo na plano proti večeru,ko senca pade na zemljo (gozdni predeli).No in takrat gre čez našo vas polno sprehajalcev.Brez povodcev.Pa jim pes uide in rečeš naj ga pokliče (ker pridejo na dvorišče-tudi) pa reče:"Bo že prišel/a za mano."Ja hvala za pojasnilo
.
Logiran
Strani:
1
...
15
16
17
18
19
[
20