mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.07.2024 : 00:30:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 35   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lovci, klateški psi in srne  (Prebrano 91862 krat)
0 članov in 47 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #195 : petek, 01.04.2005 : 15:02:34 »

Dragi Rasko, če slučajno do sedaj še  nisi opazil :KZS ne zastopa vseh psov.To je podaljšana roka FCI in jo zanimajo samo rodovniki in razstave,mogoče še kakšen šport. klateški psi niso v njenem interesu ne tako ne drugače...
Gled srn pa...preštejmo tiste, ki jih pobijejo lovci, povozijo avti...... in primerjajmo s številom umrlih zaradi psov.....mislim ,da od psov res niso posebno ogrožene.. in če cucki kaj ujamejo, so to zagotovo bolj grintavi primerki, ki bi jih morali itak poloviti drugi plenilci, ki jih prav zaradi lovcev ni več med živimi ...
pa seveda sem jaz tudi proti , da se psi prosto ganjajo po gozdu, in se strinjam ,da je treba na pse pazit itd in da rabijo srne tud mir....ampak take drame s požrtimi srnami pa spet ni, kot bi radi nekateri prikazali....
v svojem življenju sem videla kar nekaj odhodov psov (tudi že kakšnega mojega  sram) za srno ali zajcem , pa se ji nikoli noben ni uspel približati  na več kot nekaj 10 m, pri tem da so srnice lahkotno in nagajivo poskakovale in sploh še niso kazale kakšnega prav posebnega vznemirjenja , kaj šele, da bi dale v tretjo....
če so kdaj kako sumljivega zdravja kje v Sloveniji ujeli psi , to zagotovo niso bili tisti, ki so bili pred pričetkom lova z gospodarjem na sprehodu, pač pa tropi "klateških" psov,ki pogosto brez nadzora lastnikov dneve in noči šetajo po gozdu in trenirajo lov., od gazde pa dobijo le batino in ketno , srehoda zagotovo n e. Pogosto so njihovi lastniki ravno tusti kmetje ,ki zganjajo največji halo nad tem kako so jim ovce pojedli kao volkovi, ...
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #196 : petek, 01.04.2005 : 15:31:59 »

Nuki, me pogresas?  Wink Me je stad sele vceraj zvecer opozoril na temo in sem si zdaj vzela teh 10 min cajta, da sem se prebila skozi 4 strani o dildotih. Kemist je sicer malo falil stos, ampak ajde, poanta ostaja podobna; sva ze razcistila podrobnosti  Wink.

No, Nuki, kaj zelis? You name it, I've got it  Cheesy.

Bambus
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #197 : petek, 01.04.2005 : 18:14:13 »

Pa ne ti Bambi, oni Bambi iz Disneyeve risanke. Wink Cheesy Je Damayanti pozabila omenit se srne... Huh Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #198 : petek, 01.04.2005 : 18:15:55 »

Eh, saj srnice samo lahkotno poskakujejo, cucki so pa pac oni "golobi" za vadbo streljanja. Kdor je hiter, prezivi, ostali pa-ti sment, game over. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #199 : petek, 01.04.2005 : 22:30:32 »

Deteljica ;  ja saj smo približno skoraj vsi istega mnenja.   Klatežki psi  so za mene vsi tisti ki niso civilizirani (necivilizirani so pa tisti psi  ,kateri ne razumejo odpoklica in  ukaza polek ) in taki psi so za moj pojem enaki klatežkim, ne glede na pasmo in lastnika, pa tudi če spi v lastnikovi postelji ali pa če je cel dan na ketni.  Ni razlike!
Moje mnenje je  če si omisliš psa  mu nudiš, njemu najboljšo hrano, potrebno zdravstveno oskrbo in potrebno šolanje in vzgojo.  ( toplina doma  in crkljanje in  ostalo je pa  tako ali tako, samo  to ni merilo za vzgojenega civiliziranega psa) 

Mene najbolj moti pri nekaterih psih da bevska in se zaganja v vsakogar  od otrok do drugih psov in mimoidočih................... zame je to  nevzgojeno ščene, pa je lahko še lepše negovan.

No sedaj si pa predstavljajte gozd, pa srno( brejo) in meter snega, in sprehajalno stezo in vsakih 15 minut en sprehajalec z nevzgojenim ščenetom ki bevska in se ganja vsepovprek........................... Kdaj ima uboga srna  sploh  šanso počivat?

Potem pa še lovci, avtomobili.....itd.   Pa dajmo jim vsaj mi mir ubogim živalim.

  U pa še nekaj da  ne pozabim, zakaj toliko  filozofiram glede  vzgojenih cuckov in klatežkih.

Sem imela  priložnost  videt srno    pa ni bla kilava in garjava   ampak na pol mladič,   raztrgane tetive na zadnjih nogah  pogrizena stegna do  živega, prsni koš potrgan od ugrizev........... ni bila ne zadavljena, in ne ustreljena  ampak je  izkrvavela v agoniji  da si reši življenje......  pa je še malo odpirala oči in glasove spuščala.

Ko pa to vidiš si pa lahko še večji ljubitelj psov, pa bi ga v tistem trenutku ( krivca) zadavila z golimi rokami.  Takrat je samo zver.

Je pa res da nekateri lovci so pa  fanatiki , pa taki dvomim , da sploh imajo psa, ker tisti  res orto debili, ne marajo živali in jih ubijajo iz užitka.
Ostali Lovci vodniki lovskega psa  so  največji pasjeljubci , prekašajo marsikoga  na tem forumu.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #200 : petek, 01.04.2005 : 22:59:26 »

Citat
No sedaj si pa predstavljajte gozd, pa srno( brejo) in meter snega, in sprehajalno stezo in vsakih 15 minut en sprehajalec z nevzgojenim ščenetom ki bevska in se ganja vsepovprek........................... Kdaj ima uboga srna  sploh  šanso počivat?

Pa sej gozda je velik več kot samo pas 10 metrov na vsako stran sprehajalne poti,tako da breja srnica lahko najde kotiček za počivat.

Citat
Je pa res da nekateri lovci so pa  fanatiki

Evo!Pa sej zato se gre!Za streljanje psov iz čistega dolgčasa ali zlobe,brez vsake potrebe!

Se opravičujem vsem poštenim lovcem,ker sem posploševal zadevo,vendar saj vsi vemo,koga sem mislil.

Tudi sam sem zelo proti preganjanju divjadi in psom,ki jih je poln gozd,še bolj pa sem proti lovcu,ki mi bo ustrelil psa,ki je 50 ali tudi 100 metrov stran od mene in ne kaže nikakršnih znakov,da bi rad preganjal karkoli.
Pa ne mi rečt,da se to ne dogaja!

No,vidite,da bomo nekako le prišli skupaj,saj konec koncev smo tukaj večina ljubitelji vseh živali in ne samo psov.

LP Zoran
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #201 : sobota, 02.04.2005 : 09:36:56 »

zadevo raziskala!!!
 če je  pes ,  oddaljen več kot 100 m od lastnika in da ga lovec vidi da preganja divjad, prvič opozori lastnika( skuša psa odvrniti od dejanja tako da ga prestraši), če se nadaljuje strelja ( meni dvoumno, ker se lahko potem en fanatik  vsakič znova izmisli  da je  preganjal Undecided Angry)  Če ga pa dobi  pri divjadi pa na mestu, ko napada, takrat pa brez opozorila šus u glavo.

Mi je povedal en " star" lovec z luškanim brak jazbečarjem Smiley  Tudi njemu so že " lovci" ustrelili psa.   Ja pa rekel , da se  dela " čistka" med lovskimi člani  ( upanje ostaja Wink,      (če ne bo pa Alti z pick up-om  začel bisnisirat Grin

Dragi moji če , zato še enkrat, če pes ne hodi polek oz v   R 50 m  okoli vas, na vrvico, ker v gmajnah so poleg divjadi še divjaki. in se boste lahko bunili samo svetemu petru, če ne boste pazili na svojega psa.

sky...   glede gozda koliko je velik...... daj no.......   saj ni panike  če je pes vzgojen.  Če pa ni.............( upam da  ne zagovarjaš svojega Wink Wink Wink Grin Grin....)
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #202 : sobota, 02.04.2005 : 10:12:30 »

A vi se sprehajate tako, da je vas pes 100m stran in "seta po svoje"? Koliko casa potrebujete, da pretecete 100m in koliko casa potrebuje pes, da pozre zastrupljen kos mesa? Ce pes, ki je 100m oddaljen, zacne preganjati nekaj (karkoli), ga lahko odpoklicete?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #203 : sobota, 02.04.2005 : 11:35:44 »

zadevo raziskala!!!
 če je pes , oddaljen več kot 100 m od lastnika in da ga lovec vidi da preganja divjad, prvič opozori lastnika( skuša psa odvrniti od dejanja tako da ga prestraši), če se nadaljuje strelja ( meni dvoumno, ker se lahko potem en fanatik vsakič znova izmisli da je preganjal Undecided Angry) Če ga pa dobi pri divjadi pa na mestu, ko napada, takrat pa brez opozorila šus u glavo.

Smo ze veckrat sprasevali, pa nikjer dobili odgovora - kje to pise???

Mislim, kateri zakon, predpis, clen... Huh

Daj, ce srecas se kaj tega lovca, povprasaj ga malo. Kar sem sprasevala naokoli tiste lovce, ki jih poznam in brskala po slovenskih zakonih, to ni nikjer omenjeno.

(Pise sicer, da mora bit pes v loviscu pod nadzorom, nikjer pa, kaj to pomeni pod nadzorom in kaksne so sanckije).
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #204 : sobota, 02.04.2005 : 17:46:54 »

Dejstvo je to, da bi bilo potrebno med lovci naredit eno res veliko veliko čistko, pa malo lovske družine obiskat, društva, inšpekcija,  jim dat kakšne psiho teste za pisat, pa preverit lovsko znanje in kinološko, pa še kakšno drugo itd. itd. Potem se pa peljem za Savo proti Ljubljani in skoraj zbijem lovca, ki je sredi ceste meril v raco na Savi Shocked Ja buh pomagej no, saj te lahko še kdo ustreli v tej naši preljubi gozdnati Sloveniji.

P.S. A je že umrl papež? Huh
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #205 : sobota, 02.04.2005 : 17:54:55 »

Ali pa tale.... Kolega se pelje z nekim lovcem domov v hribe, ker ni imel prevoza. Ura je precej pozna, se peljeta po ovinkasti cesti, ko ta kolega, ki je lovec kar naenkrat zabremza. Čez cesto je namreč letela podlasica in se skrila za manjši grmiček. Pograbi puško, ki jo je imel zadaj na zicu, odpre okno avtomobila, zapelje malo naprej in podlasici odpihne glavo. Roll Eyes

p.s. A je zdaj že umrl papež? Huh
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #206 : sobota, 02.04.2005 : 18:07:30 »

ne še, je pa nekje vmes  sram
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #207 : sobota, 02.04.2005 : 18:16:30 »

Dejstvo je to, da bi bilo potrebno med lovci naredit eno res veliko veliko èistko, pa malo lovske družine obiskat, društva, inšpekcija,  jim dat kakšne psiho teste za pisat, pa preverit lovsko znanje in kinološko, pa še kakšno drugo itd. itd.

Pa med ti. "pasjeljubci" tudi.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #208 : sobota, 02.04.2005 : 18:20:46 »

si predstavljaš posledice tega? juhu banda!
na psiho testih bi več kot polovici odštemplali diagnozo duševno moten, nevaren za okolico....  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Breza
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 192


« Odgovor #209 : sobota, 02.04.2005 : 19:28:29 »

Sicer se nisem mislila ponovno vključiti v to temo...pa vendar...  Wink

Daj, ce srecas se kaj tega lovca, povprasaj ga malo. Kar sem sprasevala naokoli tiste lovce, ki jih poznam in brskala po slovenskih zakonih, to ni nikjer omenjeno.

(Pise sicer, da mora bit pes v loviscu pod nadzorom, nikjer pa, kaj to pomeni pod nadzorom in kaksne so sanckije).

Takole je stvari stojijo. Po STAREM lovskem zakonu so lovci smeli odstreliti tiste  pse in mačke, ki so se zadrževali več kot 50 m od hiš in/ali očitno ogrožali divjad. Po NOVEM zakonu pa nikjer ne piše, da lovec SME odstreliti psa ali mačka. Piše samo, da lovske organizacije (in njihovi člani) "izvajajo načrtovane ukrepe za preprečevenje škode od divjadi in po divjadi" (ZDLov-čl. 21. tč.  6).

Glede kazni...

Z globo od 500.000 do 30,000.000 tolarjev se kaznuje za
prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik:
.
.
- ki vznemirja divjad v mirnih conah, na rastiščih,
gnezdiščih, polegališčih, brlogih, zimovališčih, pasiščih v
gozdu in krmiščih ali jo zalezuje v neugodnih vremenskih
razmerah (prvi odstavek 35. člena);
.
.

Z globo od 100.000 do 300.000 tolarjev se kaznuje za prekršek
posameznik:
.
.
- ki brez nadzorstva spušča psa v prosto naravo (tretji
odstavek 35. člena)
.
.

Sicer pa smo tole že enkrat povedali ...a ne?!  Smiley

Dejstvo je to, da bi bilo potrebno med lovci naredit eno res veliko veliko čistko, pa malo lovske družine obiskat, društva, inšpekcija,  jim dat kakšne psiho teste za pisat,...

Preden nekdo postane jager, mora vsekakor opravljati psihotest (btw. stane okrog 18.000,00 SIT  Grin ). Kar se tiče tistih, ki so med jagri več kot 20 let, pa ne vem povedat, kako so jih preverjali, ali so psihično sposobni za to.  Undecided
Celo ZDLov predpisuje v 63. členu, da med jagre nikakor ne more tista oseba, ki  je "duševno zbolela in je pod skrbništvom"....  Roll Eyes  Samo res pa je, da se nekaterim zmeša, ko dobijo orožje v roke in se počutijo potem kot bogovi, katerim nihče nič ne more in se imajo za poklicane delat red (pa magari po "svojih lastnih nagibih")  Angry
Zato se strinjam z vsemi, ki pravijo, da so t.i. čistke v lovskih vrstah nujne. Žal potrebujejo čisto preveč časa, vendar upam, da bo enkrat vendarle uspelo.

Ali pa tale.... Kolega se pelje z nekim lovcem domov v hribe, ker ni imel prevoza. Ura je precej pozna, se peljeta po ovinkasti cesti, ko ta kolega, ki je lovec kar naenkrat zabremza. Čez cesto je namreč letela podlasica in se skrila za manjši grmiček. Pograbi puško, ki jo je imel zadaj na zicu, odpre okno avtomobila, zapelje malo naprej in podlasici odpihne glavo. Roll Eyes
Lov iz vozila je z zakonom prepovedan. Tvoj kolega, ki je to gledal, bi zadevo moral prijaviti na policijo. Če tega ni storil, je sokrivec...  Angry

Pa med ti. "pasjeljubci" tudi.
Absolutno se strinjam z nan!  Smiley

Ko smo že pri tem pa bi VSE PRISOTNE prosila, naj v tem času začnejo budneje spremljati gibanje svojih pasjih ljubljenčkov in preprečevati nenadzorovane pohode po naravi. Tudi "nadzorovani" sprehodi po grmičevih, obrežjih ribnikov in rek, s podrastjo zaraslih gozdovih.... v tem času niso zaželjeni. Pse spuščajmo na preglednih travnatih površinah (košeninah) ali v  presvetljenih gozdovih, vendar nikakor izven dometa našega nadzora (oziroma izven vidnega polja).
Prvi mladi zajčki so bili že poleženi že februarja, v aprilu in maju gnezdijo fazani, jerebice, race....in še pa še ptic, maja pa začno polegati srne.
 

Tudi tapravega lovca sedaj ne najdeš s psom v lovišču. Vsak vsaj malo osveščen jager ta čas izkoristi za utrjevanje poslušnosti svojega psa (saj veste...poleg, sedi , prostor...etcetc...nekateri jagri so že zdavnaj odkrili tudi agiliti  Wink)

Lp,
B.
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 35   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines