mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.07.2024 : 00:28:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 35   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lovci, klateški psi in srne  (Prebrano 91858 krat)
0 članov in 46 gostov pregleduje to temo.
Chris
gost
« Odgovor #150 : sreda, 30.03.2005 : 19:27:10 »

ma meni pa še ena stvar ni glih jasna, psa en kilometer od doma najdeš šele čez 1 mesec al kako?ma 1 km pa res ni tolikšna razdalja da ne bi šel pogledat do tja...

Npr. pri nas v Zasavju je 1km velika razdalja za iskanje psa. Da o iskanju psa po celi 6 kilometrski dolini pa še po obronkih niti ne govorim. To je iskanje šivanke v senu. Če je pes živ, še prileti ko ga kličeš, če ne pa...... Sad Druga stran doline je 500m zračne črte od naše hiše. V 15minutah si peš tam, ker moraš po hribu navzdol, čez mesto, pa po hribu navzgor. Tam je gozd, do tja mora pes čez mesto.... , in če bi psu slučajno uspelo priti do tja bi se lahko tudi zgodilo, da bi ga ustrelil kakšen nebodigatreba lovec, pa verjetno ga tam niti ne bi iskal, bi ga iskal bolj na naši strani hriba ali pa bi ga našli čez 1 mesec tako kot v Laninem primeru. Zato je 1km lahko veliko ali pa malo, odvisno na kakšnem terenu si. Še dobro, da ponavadi psi ne gredo daleč, par sto metrov stran, jih opazijo ljudje in se preden sploh pristane v 'večnem' gozdu že prej h kom zateče.
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #151 : sreda, 30.03.2005 : 19:30:16 »

sj ni bil sosed. mi se s sosedi v redu razumemo. včasih še za kakšnega njihovega  psa pokrbim če jih glih ni doma.
to je moral bit eden mimoidoči. verjetno ne bom nikoli izvedela imena tolažim pa se s tem, da se človeku vse povrne. pa še tolikokrat sem ga preklela, da bo zihr delovalo.
res pa imate genialne ideje. Wink si jih bom sprintala, mogoče pa še kdaj prov pridejo.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #152 : sreda, 30.03.2005 : 20:26:37 »

Chris, ti kar mene poklici, ce bo Ari kam izginil. Zdaj ko se Bagi goni bo sigurno prisel na nas hrib! Grin
Logiran

Chris
gost
« Odgovor #153 : sreda, 30.03.2005 : 20:37:20 »

Saj najbrž jo voha, ko skos povohuje tja proti vašem hribu Grin Najbrž mate pestro zdaj tam, ma raznovrstno izbiro Grin
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #154 : sreda, 30.03.2005 : 20:54:45 »

Chris........ zato je pa treba pazit na svoje kužke   a ne?  Če je tak , da jo rad kam " stisne" pa na vrvico ( flexi 7 m .. pa je)  Ali pa v pasjo šolo in ga  učiti odpoklica.

"Damster" je moj prvi pes, in jaz kot začetnik, sem se vpisala v  pasjo malo šolo, in tam  prvo kar so nas učili je bil  odpoklic  in to brezpogojen. In vsak dan ga trenirava  še sedaj. Pa ima pes že  eno leto in dva meseca.
In mogoče me tule okoli gledajo kot tirana, ker moj pes more pa  ko greva po cesti poleg hodit.....................  ok  ja sem tiran!  Samo jokat , da mi ga je lovec ustrelil ali pa avto zbil  mi pa ne bo treba.

Saj bi naš tud potegnu črto mal čez sosedove vrtove, samo  ima eno oviro mene in ko se zaderem sem, se samo obrne.

Zato zame  potepanje, lovci, ceste in avtomobili (  exstremni primeri nesreče)......... sploh ni smisla  govorit....... pes je odgovornost lastnika, kar pomeni  , naj bo ob lastniku  oz. lastnik ob njem!  če razume odpoklic je lahko 300 X odvezan, pa ne bo nobenega sranja, če pa ne razume odpoklica potem ga je pa treba naučit, ali pa na  vrvico.

Vsakič kadar se pes izgubi, pobegne  ali pa se klati okoli je kriv nevesten lastnik in  nihče drug!!!


Logiran
Chris
gost
« Odgovor #155 : sreda, 30.03.2005 : 21:20:09 »

Citat
Chris........ zato je pa treba pazit na svoje kužke   a ne?  Če je tak , da jo rad kam " stisne" pa na vrvico ( flexi 7 m .. pa je)  Ali pa v pasjo šolo in ga  učiti odpoklica.

Absolutno! Mi še za enkrat nimamo problemov.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #156 : četrtek, 31.03.2005 : 03:41:50 »

Nanook je napisala:
Citat
In se zanimivost-ko lovec ubije psa, gre za "umor", morilsko dejanje, zlobo, privoscljivost, pijanost...
Ko pes ubije srno/jeza/mis/drugo, gre za "skodo"...

Čaki,pa ne mormo se it tako!
Vsekakor ne podpiram tega,da psi v loviščih preganjajo divjad kajšele ubijejo...
Vendar pa,lovci vse prevečkrat psa ustrelijo,že če se samo sprehaja po lovišču,ne da bi sploh ogrožal kogarkoli ali karkoli.
Samo kot primer:znancu je lovec ustrelil psičko nemško dogo 200m od hiše na jasi ob robu gozda.Pa ne mi rečt,da bi doga v gozdu ulovila srno.Japaja!
Kot drugo,omenjaš umor in ne vem kaj še...
Se pravi lovec lahko ustreli psa,ki teče za srno-mogoče jo bo pa ubil.
Torej,če vidi policist človeka,ki teče za drugim človekom ga lahko ustreli?
Ja,ej!Saj mogoče ga bo pa ubil!! Shocked

Še enkrat pa poudarjam,da nikakor ne podpiram tega,da se psi sami sprehajajo po gozdu ali kjerkoli,vendar pa če se že zgodi,ga pa tudi ni treba takoj ubiti!!


damayanti ,ja gonič bo gonil ja!Kaj pa se bo zgodilo,če divjad slučajno ulovi?
Lepo to,da ta tvoj znanec pravi,da tak pes,ki se izgubi nima kaj delati v lovišču,pa vendar se takšni najdejo in noben lovec ga ne bo ustrelil iz solidarnosti do stanovskega tovariša,čeprav bo takšen pes v lovišču naredil več škode kot kakšna dogica!


Poleg tega mi lovec ne more težiti,da moram imeti pripetega psa,ob tem pa njegov prosto teka okoli in ignorira vse gospodarjeve klice.
Potem vse skupaj ispade zelo neumno!

LP Zoran
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #157 : četrtek, 31.03.2005 : 09:24:52 »

Sky  veliko lovcev svojih psov sploh ne pelje v šolo....... ker jim je to  pod častjo.......... ker oni vse znajo in vse vejo.      Tak pes je samo po pasmi lovski.

Glede goničev( upajmo da se nam pridruži breza, bo  ona znala obrazložit bolj strokovno)  kolikor sem jaz razumela  oni zganjajo in se ne približajo oz  naj ne bi imeli fizičnega kontakta z divjadjo.

Pa še enkrat  : Gozd je dom divjih  živali,  mi hodimo v njihovem domu, zato ni treba da  s svojimi razpuščenimi -nevzgojenimi, psi  še dodatno  vznemirjamo divje živali.     Pa naj to velja za vse , tudi za lovce  , ko naslednjič srečate lovca z razpuščenim cuckom , njemu povejte kaj si mislite, o njem in njegovem psu.

Pa še za informacijo( ker sem že naletela tudi na takega)  tukaj okoli je  par starih descov , ki sploh niso lovci, samo oblečeni so tako in s svojim razpuščenim cuckom, razgrajajo  po gmajni, in vsakič znova  ko sem jih srečala, sem jih nadrla. Pa še jih bom če  jih bom srečala , pa še vsakič znova ko bom srečala koga od lovske družine mu bom to povedala.

za znanca, kateremu je " lovec" ustrelil psičko na obrobju gozda.    Mislim da se da psa tudi dat na obdukcijo, pa na balistično preizkavo  svinec........... potem pa pot pripelje do lastnika.  In če so priče, kje jo je ustrelil......  adijo  "majstru" dovoljenje.

Ne mislit da jaz zagovarjam lovce....... Ne smemo pa vse v en koš metat.  Tako kot so med lastniki psov idioti , so tudi med lovci. 
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 83


« Odgovor #158 : četrtek, 31.03.2005 : 10:27:01 »

zdravo,

jaz imam beagla - goniča. Moja psička sicer ni namenjena lovu ampak bo družinski pes, vendar lahko rečem (kolikor so me poučili vzreditelji) - pošten gonič bo gonil samo tisto vrsto divjadi, za katero je namenjen (če goni zajce, potem naj ne bi šel za srno). To pomeni, da pošten gonič divjadi ne bo ubijal!!!

Kar pa se tiče lovcev in streljanja psov v loviščih - o tem zelo lepo piše Marko Mali v svoji knjigi Lovska kinologija. Pošten lovec psa ne bo ustrelil, če bo sam "begal" po lovišču, pač pa bo opozoril lastnika. Hkrati pa se moramo lastniki psov zavedati, da z nevzgojenimi psi v lovišču povzročamo preplah med divjadjo in v najhujšem primeru tudi škodo. Sploh se je treba izogibati prostemu spuščanju psa v loviščih v obdobju organiziranih lovov. Menda se o tem lahko pozanimate v okoliških lovskih društvih.
Torej - pse pod kontrolo, lovcem pa najprej pet vdihov preden ustrelijo Wink

Pa lep pozdrav.

Geia
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #159 : četrtek, 31.03.2005 : 11:41:06 »

No hvala Gei za tale odgovor! Smiley

In po pravici povedano , je kar prav, da obstaja taka grožnja z odstrelom, odkar se  to širi med lastniki psov, tisti , ki imajo svoje pse radi, malo bolj pazijo nanje.
Najhujše je v gozdu v času borovnic in gob, ko vsi borovničarji in gobarji s seboj  vlačijo svoje kužke( da  branijo lastnike pred...... partzani?......posiljevalci ?  Roll Eyes Grin) in  ti letajo vsepovprek po gozdu in zganjajo  "šunder".

Lovcem pa ponavadi zamegli pogled, kakšna raztrgana mlada srnica in potem pa prvi potencialni krivec, ki mu prekriža pot plača greh.

Tako , da se strinjam  še enkrat z Geo, lovci tri globoke vdihe predno pritisne na petelina, lastniki psov - vodniki psov pa naj bodo vodniki, vzgojenega psa.


Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #160 : četrtek, 31.03.2005 : 12:24:50 »

Skywalker, saj to ni izmisljeno. Ljudje tako razmisljajo, malo pobrskaj po forumih in sem prepricana, da bos naletele na podobne izjave. "hja, ce pes ubije srno, bomo pac placali skodo, ane".
Ja, mislim da se policisti zagovarjajo za vsak strel posebej-ali je bil upravicen ali ne. Ce nekdo za mano tece z nozem in se dere "ubil te bom", par m stran pa stoji policaj s pistolo...ja jaz iskreno upam, da bo tipa sicnil.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #161 : četrtek, 31.03.2005 : 12:46:58 »

če bo eden tekal za tabo z nožem, bo policaj šicnil rep med noge pa zdravo....  Cheesy
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #162 : četrtek, 31.03.2005 : 12:53:08 »

če bo eden tekal za tabo z nožem, bo policaj šicnil rep med noge pa zdravo....  Cheesy


 Grin Grin Grin Grin   bi tudi jaz upala tole potrdit.


Definitivno moramo Kemista nažicat za telefonsko od  Dildoworlda. Cheesy Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #163 : četrtek, 31.03.2005 : 12:54:55 »

Saj sem napisala, da iskreno upam (ker je res). Kaj bi se dejansko zgodilo s policajem, pa ne vem. Zato pa vedno nosim sabo solzivec. Cheesy
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #164 : četrtek, 31.03.2005 : 12:58:42 »

a jo ima
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 35   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Lovci, klateški psi in srne
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines