mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 16:09:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Airedale terier - čvek
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Airedale terier - čvek  (Prebrano 59290 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Laetitia
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 133

« Odgovor #165 : torek, 12.10.2010 : 00:23:41 »

Večkrat pokukam, če se je v tej temi kaj novega zgodilo...pa nič Sad Bom pa jaz obudila temo. V glavnem, 17.10. bo naokrog eno leto, odkar sem postala ponosna lastnica svojega prvega airedalčka Artija (Shadow of Aire Braveheart). Arti je pes, kakršnega sem si želela - poln energije, norčav in zabaven, prilagodljiv v vseh situacijah, vedno pripravljen na akcijo in pustolovščine, prijazen do vseh in radoveden, da je kaj. Ob njem ne smem nikoli "spustiti možganov na pašo", ker zna izkoristiti vsak trenutek nepozornosti sebi v prid.  Evil Rad in hitro se uči, še raje se igra in raziskuje. Prilagam nekaj njegovih slikic od mladičkastih časov do danes, ko je že pravi gospodič.
Pa upam, da se bo javil še kdo od airedalskih lastnikov, da rečemo dve besedi

[attachment deleted by admin]

Logiran
airedale10
nekaj malega že vem
Sporočil: 244

« Odgovor #166 : petek, 22.10.2010 : 19:11:15 »

Krasen je!
Logiran
Lynn
živim tukaj
Sporočil: 7.504

« Odgovor #167 : ponedeljek, 25.10.2010 : 00:42:00 »

Luškan je, pa zelo igriv in živahen izgleda! Wink
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem

« Odgovor #168 : ponedeljek, 25.10.2010 : 09:07:00 »

Hvala za komplimente...ja Arti definitivno JE zelo igriv in živahen, predvsem pa ima neizčrpne zaloge energije. Včasih se mi zdi, da ga je nemogoče utruditi. Samo za primer: po treh urah sprehoda in po dobri uri igranja, tekanja, učenja in delanja vaj je še vedno svež in spočit in pripravljen na še več akcije. Neprestano bi bil zunaj, neprestano bi nekaj počel. Zdaj mu pred hišo delamo nekakšen "izpust", ogrado, kjer se bo lahko dodatno nadivjal tudi v času, ko se ne ukvarjam z njim, ker mu je neznansko mučno čakati, da jaz končam z gospodinjskimi opravili in da končno gremo veeen veselje A se to dogaja tudi ostalim lastnikom airedalcev, ali je samo moj tako aktiven?
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
Sporočil: 3.076

« Odgovor #169 : ponedeljek, 25.10.2010 : 09:18:10 »

Je pa res zelo aktiven pevka. Si probala tudi s tekom ob kolesu ali rolerjih?
Če ne bo šlo, boš pač morala še enega airedalčka kupit, da bosta na izpustu družno kurila odvečno energijo Wink Grin.
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem

« Odgovor #170 : ponedeljek, 25.10.2010 : 09:44:15 »

Uf, si ne upam niti predlagat še enega psa, bi me izselili  Grin Sem pa (kot vsak pošten pasjeljubec) seveda že prišla na to idejo. Kar se tiče aktivnosti pa: tek bi mu najbrž res spraznil baterije. So pa pri nas sami klanci in sam makadam ter kolovozi, tako da rolerji ne pridejo v poštev. Kolo bi najbrž šlo, ampak mora sinček malo zrast (zdaj je 4 mesece star in še ne more sedet v sedežu na kolesu, samega pa tudi ne morem pustiti doma). Že tako je kar zanimivo, ker z vozičkom ne pridem nikamor in moram na sprehodih otroka nosit, pa ima že več kot 10 kg. Se tolažim, da pridobivam kondicijo za kolesarjenje. Seveda občasno popokam celo bando v avto in se gremo kot civilizirana družina sprehajat z vozičkom po asfaltu Grin.
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem

« Odgovor #171 : ponedeljek, 01.11.2010 : 12:28:35 »

Evo še par svežih slikic z naših sprehodov in Artija, ki že s pridom uporablja svojo ograjeno parcelo. Največja zabava je seveda "izkopavanje" voluharjev (ni dobil še nobenega zaenkrat, po mojem se bodo odselili preden bo kakšnega ujel).

Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.337

« Odgovor #172 : ponedeljek, 01.11.2010 : 13:05:50 »

Arti ti si prava lepota pasja. Kiss
Logiran
vesoljka
rad pišem
Sporočil: 486

« Odgovor #173 : ponedeljek, 01.11.2010 : 13:17:43 »

Laetitia, kaj pa tiste otroške "prikolice" za kolo? So sicer malo dražje, ampak za tale vaš teren bi bilo mogoče malo bolj varne, kot običajen sedež na kolesu..
Sicer se sama še nisem nič pozanimala glede tega (še ni razloga Smiley ), tako da ne vem, kakšna je maksimalna teža otroka. Itak je pa do pomladi še dovolj časa za razmislit, kako boste osvajali teren. Smiley
Logiran
vesoljka
rad pišem

« Odgovor #174 : ponedeljek, 01.11.2010 : 13:23:27 »

PS: tole z manjš varnostjo sedeža je le moje osebno mnenje oz. izkušnja, ko vsa paranoična vozim nečake, in to po asfaltu. Že tam se mi zdi vse nestabilno, tako da si ne predstavljam, da bi imela še (čeprav majhne) ovire na cesti.  Roll Eyes  Ja vem, običajno so mame tiste, ki pretiravajo v varnosti, ne tete  Roll Eyes
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem

« Odgovor #175 : sobota, 06.11.2010 : 14:56:10 »

A-Tsa-Rja: pozdravčke od Artija in vseh nas! Pa ne ga preveč hvalit, ker že tako misli, da je frajer  Cheesy
vesoljka: tudi na prikolico sem že pomislila. Čeprav vsakič, ko gremo na sprehod močno podvomim, da bo sploh šlo s kolesom. A obstaja kak okolju prijazen štirikolesnik z možnostjo montiranja otroškega sedeža  Grin  Grin  Grin
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
Sporočil: 3.076

« Odgovor #176 : nedelja, 07.11.2010 : 10:07:20 »

Zakaj pa prikolica ne bi šla? Teže je nekaj, ampak gre, tudi po makadamu in malo gor in dol. Da bi padla ni šans, tudi če kolo pade, ostane prikolica na mestu (vmes je en tak zglob) - to imajo kar vsi modeli in  znamke, se mi zdi, tako da se ni za bat tuid po slabšem terenu.
Mi jo ful uporabljamo, ta mala je sicer še majhna in pred enim letom je zadeva čisto zaradi velikosti otroka bolj tako-tako (pod rit ji položim eno blazino, da jo lahko normalno pripnem), ampak kar gre, sploh zdaj, ko je je z bundo nekoliko več skupaj. Fino je, ker na ta način uspem zlaufat psa, ki bi ob vozičku lahko hodil celo dopoldne in  mu ne bi bilo nič.
Ima pa moja dva sedeža in podobne paščke kot so na sedežkih v avtu, tako da so mulčke kar lepo pripete. Mi gremo tudi v dežju tako ven, če le ni premrzlo za kužo - njo pač malo pere in jo zbrišem takoj ko smo nazaj, otroci so pa na suhem pod prikolico, ki se jo pokrije s polivinilasto prevleko.
Naša kočija ni hudo fensi znamke, je bila pa cena okrog sto €, kar je res ugodno. Potem smo pa dali predelat sprednje kolo tako, da je vrtljivo - s tem pridobiš lažje manevriranje če rolaš ali hodiš peš (še dodatnih 50€). Jih imaš pa na bolh*, ni težko najt. Če se odločiš za tiste za par sto €, imajo pa svašta - pomoje bi se tudi štirikolesne našle Grin.
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem

« Odgovor #177 : nedelja, 07.11.2010 : 13:46:19 »

To se pa dobro sliši  super Grem kar gledat, kaj se da dobit Wink
Logiran
vesoljka
rad pišem

« Odgovor #178 : nedelja, 07.11.2010 : 13:53:29 »

Jeeej! Držim pesti, da se kaj najde! Smiley Bi bilo res škoda zamujati lepe dneve na takem lepem koncu (kot je razvidno s slik). Jaz sem enkrat na netu zasledila nek otroški voziček, prirejen za tek (res aerodinamične oblike, tudi kolesa vzmetena itd. - tudi sama fotka vozička je bila na tak način predstavljena - ga je vozil nek tekač v popolni opremi in svojem elementu seveda, haha). Tako da res mislim, da se dobijo tudi kake take "terenske" prikolice.  Wink
Logiran
tina malina
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #179 : četrtek, 25.11.2010 : 19:40:15 »

Laetitia pozdravljena Wink
naj te potolažim da je čist normalno, da so airedalci živahni, ampak to kar doživljam pri Artijevi sestri Lori, ki se razvaja pri Maretu in Nataši (Blaze of Glory), pa so totalni ekstremi. Navita je 1000 na uro in ne počiva niti za minuto kadar smo skupaj. Jaz imam doma dva "tesna" sorodnika po obeh starših tvojega Artija, pa se z Loro ne morata primerjat    Tako da te zelo razumem...

Lep pozdravček Tina&co.
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Airedale terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.