Geri sem vzela pred 2 leti pa pol. Ker papillonov ni bilo v Sloveniji sem morala v tujino. Vzreditelje sem "spoznavala" predvsem preko mailov- in verjemite- se da dokaj dobro sliko ustvariti. Seveda sem najprej izbrala par vzrediteljev glede na pse in rodovnike, ki jih imajo. Izmed teh sem se odločala potem naprej predvsem na podlagi vzreditelja. Kaj mi je bilo pomembno? Kakšne so slikice na spletni strani: beri ali so psi samo iz razstav ali mogoče tudi v hiši med igro, v naročju...
Ko sem si začela dopisovati z Gerijino vzrediteljico sem si dopisovala še s 3mi, ki so po zgornjih kriterijih ustrezali in sem "za hec" pisala še 5, ki niso ustrezali. Veliko vzrediteljev me ni vprašalo niti NIČ o tem kako živim itd. Samo 2 vzrediteljici sta me prosili za več podatkov o načinu življenja - ena izmed njiju je bila "moja" vzrediteljica. Prva je zahtevala samo to če sem že kdaj imela psa ali ne in zakaj (razstave ali ne) hočem papillona. Zuzana (Gerijina vzrediteljica) pa je zahtevala mojo in fantovo sliko, slike mojih dveh psičk... Ko sva se tako nekaj časa "pogovarjali" po mailu mi je povedala da ima zame mladička- Geri
. Preden sem šla po njo nisem vzrediteljice niti spoznala v živo, ampak je zahtevala da ob prihodu preživim pri njih 2 dni, da me spozna bolje.
Sedaj lahko povem, da sem pri njej na obisku vsaj vsake pol leta oz. sem bila v dveh letih že 5x, ona pa v Sloveniji 1x, pa pride ta vikend spet
. Redno si dopisujeva, vedno jo zanima kako je z Geri, če je kaj nujnega jo lahko pokličem po telefonu (kar ni bilo malokrat
). Z Geri nisem dobila samo čudovitega psička, ki je točno tak kot sem želela ampak tudi čudovito prijateljico, ki mi stoji ob strani!
TO je zame VZREDITELJ! In vem, da se v prihodnje ne bom zadovoljila z nič manj