mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 00:08:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 181559 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
mefisto
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 507

« Odgovor #210 : ponedeljek, 05.07.2004 : 14:20:25 »

Grin Shocked Huh
Sonja, če sta že najina psa psa nekak povezana, a sva zdaj še midve??

Ves dan nisem pogledala na Forum, pa poglej zdaj najin termin odgovora Smiley Smiley  Verjeti bom začela v nadnaravne sile Wink
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #211 : ponedeljek, 05.07.2004 : 14:25:01 »

Nataša, še ne verjameš v TE sile?  Shocked Roll Eyes

Joooj, kako me HERA muči...Uboga Sonja...
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #212 : ponedeljek, 05.07.2004 : 14:28:27 »

Draga deteljica!

Tale tvoj članek pa je kot da bi "od nekod padel".

A si tako prijazna in nam razložiš, kaj si hotela povedati??

( sem na hitro preletela vse prejšnje mastino poste, pa ga ne zmorem z nobenim povezati ).

Ja nekje mu (potencialnemu kupcu)odgovarjajo , da mastino ni za prvega psa najbolj primeren, pa sem zato napisala tisto moje mneje o "prvih psih".
Pa nekje je bilo zasledit, da mogoče vzreditelji na splošno preveč hvalijo svoje pse(oz pasmo) in da si bila ti edina, ki si omenila tudi kakšne zadržke (avtor je bil potencialni kupec).
Je pa res bolj "brain storming" navrženo. Poudarjam "navrženo". Bolj neko osebno razmišljanje na papirju kot pa usmeritev za kogarkoli...
Kker takole na papirju je po moje itak nemogoče dat kakšen pameten nasvet.
Takile podatki: prvi pes, otroci, služba itd so lahko zelo zavajajoči. In tudi "rad bi imel mastina" se na papirju bere zmerom enako. Od tega je enemu to življenska želja ( v tem primeru in če ima smisel, ki je še bolj primeren kot izkušnje) in vemo da so vsi problemi rešljivi , če je volja in zdrava pamet, je mogoče napaka nekoga usmerit na drugo pasmo, da bo pol 15 let nesrečen, ker bo čakal mastina. Eni pa isto napišejo "rad bi imel mastina" pa še sam ne ve točno , če res mastina ali njegovo predstavo o mastinu in bi bilo mogoče res bolje, da bi vzel kaj drugega.
Če je bil pri vas na razgovoru ste v živo zagotovo lahko bolje ocenili situacijo. Zato pač ne morem napist ničkonkretnega. Nasveti o izbiri pasme pa vedno vsebujeo pretežni del "osebnega okusa svetovalca", tako da jih jaz n edajem.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #213 : ponedeljek, 05.07.2004 : 14:36:14 »

Pozdravljen Milan!

Moj nasvet je takle: italijanski mastif je čisto krasen kuža samo po mojem mnenju ni primeren za  lastnika prvega psa, ker kot pravite, psa še niste imeli do sedaj.
Glede na to da imate dva mala otroka, bi vam jaz priporočila kako drugo bolj mirno pasmo.(labradorec ipd.)
            lep pozdrav erika

hahahaha  Grin Grin Grin postalo mi je jasno zakaj ste se vsi tako čudili....pogledala  sem prvo stran, "malo "zastaran datum, sram bi se reklo že arhivsko.... Grin Cheesy, no na zdravje s starim vinom (postom).
A je potem nesojeni lastnik kupil tega mastina ali ne  Wink
Če ja hodi gotovo že po razstavah in prodaja naslednjo generacijo Wink
Logiran
sonja
rad pišem
Sporočil: 356

« Odgovor #214 : ponedeljek, 05.07.2004 : 14:46:16 »

"Maj",če bodo Nataši všeč slike,ki sem ji jih poslala,boš lahko videla Hero kar hitro Wink
Ona je strokovnjak za vstavljanje slik,jaz tega ne obvladam Tongue

Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #215 : ponedeljek, 05.07.2004 : 15:00:39 »

Zadovoljna, Maj???  

Deteljica: hvala za razlago 1. posta.

Gospod še ni kupil nobenega psa, še vedno pa razmišlja samo in samo o mastinu. Postal je že pravi teoretični strokovnjak zanje Smiley in mislim, da bi bil to pes zanj.

Je pa eden izmed redkih, ki se zaveda kaj je prava odgovornost imeti psa.  Ko bi le bili vsi taki!

To, da pa znam pasmo skritizirati bolj kot je potrebno ( beri: po nepotrebnem strašiti bodoče lastnike ), pa ti lahko pove tudi Sonja.  Boljše tako kot pa pes v neprimernih rokah, ki se ga potem preprodaja in preprodaja, dokler ne pristane nekje osamljen v nekem pesjaku!

Mastino je pasma kot vse druge, ki si želi in potrebuje veliko nežnosti, zna pa jo tudi vračati!
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #216 : ponedeljek, 05.07.2004 : 15:07:06 »

"prestrašiti bodoče lastnike" Grin Grin-Ja,to ti pa uspeva,priznam,a imaš prav...
Ampak če veš,kaj hočeš,je to potem nekakšna naravna selekcija in ostanejo samo tisti,ki vedo,kaj hočejo Wink
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #217 : torek, 06.07.2004 : 07:25:46 »

Uh, Nataša, ta je pa dobra! Jaz pa zadovoljna?  Lips Sealed Lips Sealed Nooo jaaa, čisto majčkeno sem pa res.... Grin Grin. Do takrat, ko bom lahko počohala Hero in male-velike  mastinčke. Sonja, Hera ne bo name čisto nič huda, boš videla  Wink Wink
Logiran
sonja
rad pišem

« Odgovor #218 : sreda, 07.07.2004 : 09:16:22 »

Verjamem,da Hera ne bo nate nič huda,Maj,ampak jaz postajam počasi huda na Hero!!!
Postajam živčna razvalina,razvajam jo na vse načine,samo da bi se "spravila k  delu",ona pa očitno čaka na zadnji dan Angry
Logiran
maj
rad prihajam sem
*

« Odgovor #219 : sreda, 07.07.2004 : 09:23:57 »

Jooooj, Sonja, zdaj se mi pa že pošteno smiliš  Lips Sealed Lips Sealed. Seveda tudi Hera.. Prišepni ji na uho, da vsi že nestrpno čakamo in videla boš, da bo pomagalo  Wink Wink
Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #220 : sreda, 07.07.2004 : 11:12:00 »

Sem videla, da so nova sporocila v tej temi in sem upala, da so na svet prikukali malo marsovcki. Pa se vedno nic! Huh

Med cakanjem na male mastincke pa si poglejte tega korenjaka:
http://www.moloss.com/motm/2004/05/

Natasa a ste kaj v zlahti (njegov oce je Fruit d"Amour Fortunato)? lp
Logiran

sonja
rad pišem

« Odgovor #221 : sobota, 10.07.2004 : 22:24:04 »

Včeraj ponoči in danes čez dan je na svet prišlo 5 pogumnih,neustrašnih mastinov-trije sivi samčki in dve sivi samički Grin
Za slike bom naprosila zopet Natašo-mi pa smo taaaaako utrujeni po nekaj prečutih nočehda boste morali na podrobnosti še počakati Tongue
Mamica Hera je zeelo utrujena,prav tako mi,ki smo bedeli z njo,le mali korenjaki so zelo živahni in lačni Wink
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol: Moški
Sporočil: 4.029

« Odgovor #222 : nedelja, 11.07.2004 : 01:50:08 »

jobože.........
a je ratalo?? Ja, super.  Čestitke Marsovcu in Heri. Pa dvonožnikom tudi,jasno. Saj ne vem kaj bi še napisal......pet komadov, pa pri pasmi ki ne slovi ravno po rodnosti. Bomba.
Upam, mislim, da bodo slikce kmalu, glede na to da je nataša grozila z kampiranjem pred hišo. Grem stavit, da je bila prva poleg Sonje, pri kotilnici.
Naj bodo zdravi , jim želim. Pa staršem podobni: real mastino.
To!!!!!!!!!
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #223 : nedelja, 11.07.2004 : 08:59:07 »

Čestitke tudi v našem imenu Kiss Kiss Kiss
In mali navihančki naj najdejo kar najboljše domove Grin
Bo kakšen ostal doma? Roll Eyes Grin
Seveda pa že nestrpno pričakujemo slikice Grin Grin

Lp
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #224 : nedelja, 11.07.2004 : 09:57:02 »

SUUUUUUUPEEEEEEER Kiss Kiss Kiss Cool
Čestitke Heri in Marsu, ter seveda "babicama" Sonji in Nataši, pa vsem ostalim članom družine!! Pa vsakemu malemu enega Kiss v našem imenu. Komaj čakamo na slike  Wink Grin

LP nina
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.