mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 19:31:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 181515 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790

« Odgovor #135 : ponedeljek, 26.01.2004 : 13:08:19 »

Bina, a imaš barvno slepoto Wink Grin

Zakaj barvno slepoto? Kje sem ga pa polomila?  Undecided Lips Sealed

A v trgovnini se ne dobi tako velike oprsnice? Jaz imam eno oprsnico iz najlona, ampak ima zaponko za karabin na sredini hrbta. In če pes vleče sanke, ta zaponka zleze na bok. In zato bi potrebovala tako oprsnico, ki ima dve zaponki-na boku in ne na hrbtu.

Pri našemu Berotu se pa oprsnica ni izkazala do dobro stvar, ker je bil potem premočan in če je se je uprl ga nisi mogel premakniti.

Pa še nekaj me zanima o mastinih. Koliko barv obstaja in ali se lahko parijo med seboj?

Lp jana
Logiran
mefisto
odvisnež
Sporočil: 507

« Odgovor #136 : ponedeljek, 26.01.2004 : 13:49:44 »

Bina:
na http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=51 lahko najdeš opis pasme in barve, na naši ***** pa linke na veliko info. o mastinih, tudi s spletno stranjo SKVPM kluba si lahko pomagaš.

Ja, barve se lahko med seboj parijo, tudi ocenjujejo se skupaj.
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #137 : torek, 27.01.2004 : 09:36:02 »

Citat
posedujemo rumen papir na katerem v belgijski šprahi nekaj piše
Cheesy potem pa je punca zagotovo od g. Doremalena -Thatch of the Roof, vzreditelja novofundlandcev in napoletancev, kolikor vem ima on rad mahagonije in drapije!
Logiran
MISSA
odvisnež
Sporočil: 813

« Odgovor #138 : torek, 27.01.2004 : 18:05:07 »

Cheesy potem pa je punca zagotovo od g. Doremalena -Thatch of the Roof, vzreditelja novofundlandcev in napoletancev, kolikor vem ima on rad mahagonije in drapije!
LP,Nataša!
Ja, točno tako!Pravega vzreditelja sem iskala kakšno leto, še ko je živel moj Bučko, ker sem mu iskala družbo, pa tle v SLO ni bilo taprave.On je bil pa iz Nizozemske.Za g.Antona sem se odločila po tehtnem premisleku,(ker mi je dal garancijo in pa pismeno, da mi da nadomestnega psa, če z Zoyo ne bo vse kot je treba ) in na žalost sem zelo dolgo čakala v vrsti.Še za Zoyino leglo nisem prišla v poštev, ker jih je bilo samo 6 v leglu.Ker pa je moj Bučko na nepričakovan način odšel v pasja nebesa, se me je g.Anton usmilil in mi odstopil samičko, ki jo je imel namen obdržati zase.Zato  pa sem mu morala obljubiti, da se še vidimo čez 20 mesecev za paritev in pa, da bi Zoyo tu in tam peljala na razstave.S težkim srcem sem obljubila.
Res sem pri njemu videla lepe mastine ter veliko drapijev in oranžnih oziroma magagonija barve.Naslednje leglo je imel same črne.Ima pa en krasen primerek spuščen na posestvu,ki se prosto sprehaja po hiši, v oranžni barvi.Veliko starejših psov in psic, ki so doma v pokoju in nekaj mladičev, ki jih je vzel nazaj zaradi pasemskih odstopanj.Ima pa tudi  25 novofundlanlandcev v vseh barvah in neizmerno velikih ter trobarvnih.Na posestvu ima šez 25 psov obeh pasem in glede na to, da se z vzrejo ukvarja čez 40 let, moram reči, da ve kaj dela.Ker je po naravi malo odštekan(tako kot jaz) sva se v momentu ujela.Tudi sedaj redno piše in povpraša, če je vse ok.Seveda bom morala enkrat tudi v Genk na razstavo, da bo Zoya srečala svojo familijo.Škoda, da je pri nas tako malo psov iz njegove psarne, saj so res kvalitetni in cenovno zelo ugodni.Samo tako zeloooooooo daleč je!!!
Hvala Bogu, da je z žabico vse vredu, da mi ni potrebno ponovno tja gor!
LP,Miša
p.s.: bi odgovorila že prej pa so bile prisotne tehnične motnje
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #139 : četrtek, 29.01.2004 : 06:32:57 »

vuh,vuh,...a tuki ni nikogar ?
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #140 : četrtek, 29.01.2004 : 08:35:35 »

Joooj,  Missa, sanjam,sanjam.....

(Nataša že ve, zakaj  Lips Sealed Lips Sealed)

LP, maj
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #141 : četrtek, 05.02.2004 : 20:38:14 »

LP,Maj!
Nekam dolgo sanjaš???
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #142 : petek, 06.02.2004 : 09:20:13 »

Citat
Joooj,  Missa, sanjam,sanjam.....

(Nataša že ve, zakaj   )
Nič ne razumem, vem le, da si omenila, da so ti mastini všeč. Sicer pa imaš svojo švicarsko lepotičko.
Citat
LP,Maj!
Nekam dolgo sanjaš???
(uboga Nataša)
LP,Miša
Tega pa tudi ne razumem, nobenega viška mastina za Maj pa tudi nimam.
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.664

« Odgovor #143 : petek, 06.02.2004 : 14:03:35 »

E, Nataška, enkrat v prihodnosti, ko bom imela dovolj izkušenj in prave pogoje, bo okoli mene kobacal mastinček... Enkrat...

Lp, maj
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #144 : petek, 06.02.2004 : 21:29:03 »

LP !

Kakšni pa so pravi pogoji? Več prostora?
Mi ga imamo v izobilju, tistega stanovanjskega in tistega ozemeljskega.Naj ti nekaj zaupam. Večji ko je prostor bolj bo mastino rinil v tvojo posteljo,na sedežno,v fotelj in celo v naročje. Celo sedeti hoče tam kjer ti stojiš! Tudi če se premakneš( če se z 80 kg v naročju sploh lahko?) je takoj za teboj.Najprej eden,pa drugi...in tako naprej do zadnjega.Veliko prostora je zadnja stvar, ki jo mastino potrebuje!Izkušnje? Te si je potrebno nabrati pri manjših cuckih.Ko privlečeš domov prvega mastina ti odpovedo vse predhodnje  izkušnje.Mene je vsaki mastino naučil kup novih stvari in ko sem mislila, da sedaj pa že vse vem, pride ena pametna frača iz Belgije in mi postavi vse mastinske izkušnje na glavo.Toliko o izkušnjah!!!

LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #145 : sreda, 11.02.2004 : 22:13:03 »

MISSA,Kako se krema imenuje, da poskusim?
( Upam, da ni kak antibiotik, ki se ga koža dolgoročno navadi? ) Meni so namreč buldogaši svetovali že nekaj mazil, pa ni bilo posebnega učinka, puder za otroške ritke se zaenkrat še najboljše obnese.

LP,Nataša!
Ekola,tukaj je sedaj tista toliko iskana krema.Tudi jaz sem danes letala(kot kura) po štacuni, da sem našla tisto majhno 8 gramsko tubico kreme.Imenuje se  VETYL-LID-BALSAM. Enako dober je za pse in mačke.Uporablja pa se lahko na sivi,drap,beli ali črni barvi.Ker ne vsebuje antibiotikov je primeren tako za mladiče kot odrasle pse(in mucke)Kremo sem namazala pred tremi urami in moram reči, da se je fleka vidno zmanjšala.Kako bo v naprej bom še poročala. Še cena, 4.94 evra, kar se mi ne zdi pretirano,če bo imelo željeni učinek.Če pa bo božji žegen, potem pa hočem everčke nazaj!!!Imajo še en gel,vendar so mi ga odsvetovali, ker je baje za polovico slabši kot krema.
Če koga zanima, na našem graškem koncu imajo po štacunah(za živali) full akcije in znižane cene opreme in ostalih stvari.Samo za primerjavo 1440 g Trixijeve pasje palčke(kostke,kocke,filane kroglice različnih okusov) samo  2.90 ali 3.40 evra.Kosti velike 40 cm 1 evro.
LP vsem mastino lastnikom.Miša
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #146 : četrtek, 12.02.2004 : 09:26:59 »

HVALA, hvala,

ko gremo čez kupimo in poskusimo.
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #147 : ponedeljek, 16.02.2004 : 20:40:56 »

LP !
Pri naših  skoraj 6 mesecih, smo dobili svoj prvi pubertetniški mozolj! Ali ima kakšen mastino lastnik domači recept ali pa bo treba  iskati pomoč zunaj???
LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež

« Odgovor #148 : ponedeljek, 08.03.2004 : 21:46:50 »

LP!
Na tej slikci se pa Zoyi prav lepo vidi kakšno strahospoštovanje čuti do svoje pasme. Imeli smo srečo, da ni frača spuščala kapljic po ringu, glede na to koliko mastinov jo je opazovalo.
LP,Miša
Logiran
mefisto
odvisnež

« Odgovor #149 : nedelja, 21.03.2004 : 22:11:41 »

V soboto sva z Misso pasli radovednost na mastino specialki, bilo je 38 mastinov, vsi iz Italije, vsi s kupiranimi uhlji-klasika Angry
Našli pa sva tudi enega mladička drapija, ki pa se seveda ne more meriti z najinima Grin Grin

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.