Zivjo!
Pisem kar pod to temo, ker je najblizje mojemu vprasanju, upam, da je ok. (Ce ni, se opravicujem.)
Malo prej sem pri svojemu 14 letnemu psu opazila zelen izcedek iz leve nosnice. To sem opazila ze nekajkrat, vendar ze kar nekaj casa nazaj in izcedek se nikoli ni bil tako obilen. Gre za prehlad ali kaj drugega? Bila bi hvalezna, ce bi mi kdo odgovoril. Sicer bom vprasala veterinarja, vendar imam ze kar malo slab obcutek, ker jih vedno nekaj sprasujem.
Hvala in lp,
Ana
Ne vem, ce je tole se aktualno, ampak glede na starost in prizadetost samo ene nosnice, pa glede na to, da je izcedek gnojen, je predvsem potrebno izkljuciti, da ni vzrok v zobu. Malo poglej, kako so njegovi zobje, ce se slucajno kaninus meje, potem obisk pri veterinarju (ki se spozna na zobe in ima dobrega anestezista!!!) ne bo odvec.
Zaradi napredovale parodontalne bolezni kost med zobom in nosno votlino "pregnije" in pride do povezave med ustno in nosno votlino. Posledica je zahajanje hrane v zep ob zobu, od tam v nos in prisotno je kronicno vnetje, ki se nikdar ne umiri samo od sebe.