Hvala ponovno za vso pomoč!
Ja, glede tega, da ko je odrasel bi moralo biti manj.. Ne vem, tako je rekla veterinarka, da imam ozadaj na teh Royal junior briketih napisano, da je za 2 meseca primerna količina na dan 48g. Se vam res to zdi malo? Ker drugače ji bom dajala več, ampak sem sedaj res zbegana.. Po občutku pa ji dajem.. Tako, da ni nikoli lačna dobi na kakšne 3-4 ure nekaj malega za pod zob.. Nikoli ne gre k skledici, kvečjemu gre samo pit, potem se pa veselo igra naprej.. Pa tudi potrebo opravlja res redno
Ja, ja, to je malo.
Se je tudi meni zgodila taka zmeda, ko sem posvojila mladiča (prvi pes in prvi briketi v življenju, itak). In sem buljila v tisto tabelo za RC medium briketih in to primerjala s približno količino, ki mi jo je vodja zavetišča navedla, da jo je takrat dobival in mi ni bilo nič jasno. Kar sem prebrala na žaklju hrane, je bilo komaj pol tistega, kar je dobival v resnici.
Seveda, jaz sem gledala samo "4 mesece" in prebrala prvo količino - ta pa je bila navedena za psa, ki bo imel 10 kil, ko odraste ... pričakovana pribl. končna teža mojega pa je bla tam krog 20 kg.
Potem sem pa poštekala, da je treba gledat končno pričakovano težo odraslega psa (kar pri pasemskih psih, ki ustrezajo standardu itak vemo) IN povleči vzporednico s trenutno starostjo psa.
In po tej sliki tabele za RC junior mini sodeč, je tudi tvoj veterinar "zabluzil" enako kot takrat jaz. Dnevni obrok 48 g je dovolj za psa, ki bo odrasel imel
končno težo 2 kg. Tisti kg pač
ne veljajo za trenutno težo, pač pa pričakovano končno Po tej tabeli sodeč je za tvojega kužka primerno okvirno kakih 120 g briketov.
Kar pa se priboljškov tiče - naj služijo kot nagradica po delu, ne pa pretiravat. Priboljški zanj naj bodo kot bomboni za majhne otroke