No, naša Čara je bila cca 7 let svojega življenja jadralka. Ker je tudi sicer bolj umirjena, je preživela vožnje popolnoma OK. Parkirala se je nekje na palubi (seveda smo imeli na bokih jadrnice napeljano varovalno mrežo), mi pa smo ji naredili senčko in jo ob res, res hudi vročini tudi polili z vodo. Praviloma pa med vožno tako ves čas piha.
Ne vem pa kako uporablja pes, ki opravlja potrebo zunaj stanovanja, plenično podlogo, ki mu jo boste ponujali. Svetujem, da dolžino vožnje (etape
) pač prilagodite njegovim zmožnostim zadrževanja pi-ka, sploh, če imaste tudi manjše otroke. Vam bodo vsi zelo, zelo hvaležni, verjemite
Če je psu slabo med vožnjo v avtu, mu zna biti tudi na ladji, sicer pa ne (razen, če ne gre za kakšno mukotrpno vožnjo po južnem vetru - jugu
) Kljub rešilnemu jopiču pa boste verjetno imeli največ dela z umirjanjem psa. Tudi iz tega razloga je fajn, da dobi kakšno sredstvo proti slabosti, saj so po njih psi tudi bolj zaspani
Jaz, ki najslabše prenašam vročino, sploh pa sonce, sem med kakšno daljšo in bolj vročo turo zbrala krdelo (otroci + pes) v podpalubju, Ležali smo na postelji, naredili prepih in na glas sem brala pravljice, take za svoj gušt, iz moje mladosti, dokler nismo vsi zaspali, kajti tudi to je en od učinkov guncanja, takih dobrih učinkov
Ker ima Čara tudi dolgo dlako, smo se dnevno sicer trudili z izpiranjem, ampak vedno pa ni šlo. Na srečo je (kljub alergiji) sol na koži ni motila oz. ji ni povzročala težav, ampak vsak drug dan pa smo jo res dobro "posladkali" z vodo. Nekateri psi pa so izjemno občutljivi na posušeno sol na koži, zato imejte pripravljeno rezervo vode samo za njega.
Je pa bila Čara vedno prva v vodi. Če smo se kje zasidrali, je odplavala nekaj krogov okoli barke, včasih pa z dovoljenjem tudi sama na neobljudeno obalo ter se tam polulala. Seveda pa tega ne propagiram, ker so lahko na tleh ježki .... ampak ona je pač unikat
. Vsak večer pa se je (spet tako kot otroci) najbolj veselila dolgega sprehoda po trdih tleh. Otroci in ona so kar nabijali kilometrino, ki je na barki seveda ni (vsaj na dolžini naše, ne
)
In predlagam, da si vnaprej ne delate kakšnih idiličnih utvar o tem kako bo to za vse, oh in sploh enkratno doživetje, če bo bolj ali manj vse tako kot je običajno, bo to SUPER
Uživajte