Poletje je tu in T so vedno višje, popoldan že skoraj nevzdržne, da bi "čepel" zunaj. Zjutraj se s psom odpraviva na sprehod in vsak dan greva mimo hiše, kjer imajo na cca 3-4m verigi privezano psičko "ala" stafford. Psica se seveda kot zmešana zaganja v ograjo, kar me ne čudi, saj je cele dneve priklenjena na verigo (čeprav sem po drugi strani "vesela", da je, ker si ne predstavljam kaj bi se zgodilo, če bi preskočila ograjo). Njeno edino zavetje je pasja (metrska) uta. Seveda je vsem jasno, da ni izolirana, je pa dovolj velika.
Menda... Naj še omenim, da je ta uta postavljena direkt na soncu. V dopoldanskem in popoldanskem času je psičkina edina senca, ta uta. Pa, da bi te sebične lastnike vrgla v šotor, ki bi bil postavljen direkt na soncu! Popoldan ima že nekaj naravne sence ampak v tem času pa je obupno. Sploh danes, ko je takšna sparina in je napovedanih 35°C.
Saj vem, da je ogromno psov, ki živijo v nikakršnih pogojih in res ne razumem zakaj zakonodaja dovoljuje, da žival sploh biva v takšnem...
A ti bebci imajo 10 m stran ogromno drevo, ki daje dosti sence...da bi jo vsaj tja prestavili. Pogovor z njimi je izključen, nimajo srca za pse... V štirih letih je to že četrti pes. Najprej so imeli večjega mešanca, ki je prav tako živel ketnarsko življenje, nato so imeli psa "ala bernc", ki je bil prijazen, zato je lahko letal okoli sam....v roku dveh tednov ga je seveda zbil avto. Je preživel ampak opletal z zadnjim delom, očitno se je fino poškodoval. Ko je bil bolj kot ne pri sebi, je seveda spet letal sredi ceste. Imeli so ga kakšnega pol leta, ne vem kaj se je potem zgodilo z njim. Isto z onim psom, "verigarjem"...ni imel več kot 4 leta.
In sedaj imajo to staffordko in mislim, da še enega podobnega samčka. Videla sem ga samo 2x, bil je priklenjen na mestu te psičke, verjetno so njo dali zadaj, kjer on živi. Takrat je moram imeti cca 9 mesecev, cel "presran", ko sem šla mimo hiše, se je tresel v svoji uti, gledal s tistimi očmi, da mi je šlo na jok... Ker očitno ni hotel lajati, je ta psička prišla nazaj in še vedno se besno zaletava v ograjo ter kuha v tej vročini. Aja, pardon....saj ima uto. Lahko človek sploh kaj ukrepa? Ali je vse po "predpisih" in določeni ne vidijo problemov v tem? Saj vem, takih je ogromno, nje vsaj ne pretepajo...in je ne uporabljajo za boje. Njene oči pa tako vse povedo.