mojpes.net

o prireditvah => svet razstav => Sporočilo, začeto od: Jana , ponedeljek, 02.07.2012 : 21:53:00



Naslov: Sodniki FCI in portal fci-judge.org
Poslano od: Jana , ponedeljek, 02.07.2012 : 21:53:00
Na http://www.fci-judge.org (http://www.fci-judge.org) lahko najdemo sezname FCI sodnikov.

Zanima me, ali gre za uraden FCI seznam, ali je ta portal 'osebno' delo norveškega sodnika z imenom Vidar Grundetjern in Norveške kinološke zveze, pod imenom katerih je domena fci-judge.org registrirana KLIK (http://whois.domaintools.com/fci-judge.org)?

K temu, da zadeva ni FCI uradna, se nagibam zato, ker nikjer na FCI strani ne najdem podatka o tem seznamu, pa tudi zato, ker je na portalu le nekaj malega držav, ki so članice FCI (piše sicer, da je to 'European Judges Directory', vendar tudi vseh evropskih držav, ki so članice FCI, ni v njem).

Ne glede na to, čigava stran je, je nadvse zanimivo, da se da na njej najti le 2 (dva) slovenska sodnika, iskalnik (iskanje 'mednarodn' - s tem je zajet tako ženski kot moški spol) na uradni KZS strani KLIK (http://www.kinoloska.si/sodniki) pa pove, da jih je v resnici 120 (stodvajset). Ok, nisem preverjala, kateri so za delo in kateri za razstave, pa vendar vemo, da imamo več kot dva mednarodna sodnika za ocenjevanje zunanjosti psov. Spomnimo se samo na zadnji WDS, maja 2012, v Salzburgu, kjer so sodili: Miroslav Zidar, Štefan Šinko, Marija Kavčič, Barbka Novak, Branislav Rajić, Brigita Kremser, Jelka Simčič, Lidija Okleščen, mag. Blaž Kavčič, Željka Zidar-Fon - KLIK (http://worlddogshow.oekv.at/judges.html?L=1). Na WDS najbrž ne morejo soditi sodniki, ki niso 'kvalificirani' kot 'mednarodni'.

Ve kdo kaj več o tem portalu?


Naslov: Re: Sodniki FCI in portal fci-judge.org
Poslano od: natis , torek, 03.07.2012 : 18:05:29
hmmm prvič vidim ...

obstaja kar nekaj podobnih portalov, kjer so objavljeni sodniki vendar se kaj hitro ugotovi, da je to delo posameznika saj se ponavadi taki portali ne ažurirajo.

ne samo, da naših ni ... ni tudi koga drugega. npr. pri švici meni ne pokaže niti enega sodnika. mi je pa zanimivo, pri hrvatih so verjetno kar vsi, pa mogoče še kakšen zraven  ;D ;D lahko, da je pa S predaleč in še nismo prišli "na vrsto" ...  ;)

itak, da morajo biti mednarodni sodniki .... že, če želijo soditi na CACIB razstavi ...


Naslov: Re: Sodniki FCI in portal fci-judge.org
Poslano od: Uma , četrtek, 05.07.2012 : 11:31:28
Portal poznam...gre za projekt, ki je bil v osnovi skandinarvski: Šveska-Finska-Norveška, naj bi pa prerastel v vsesplošnega. Vem, da sem enkrat pred časom preverjala kako je s tem in sem dobila informacijo, da se o vpisu na ta portal dogovori kinološka zveza in tudi ona vnaša sodnike v ta seznam, se pravi se sodniki ne moremo sami "dodat". Kakšno je pa stanje na relaciji od KZS do tam pa ne vem.