mojpes.net

o mačkah => zdravje mačk => Sporočilo, začeto od: LenaMačka , torek, 17.03.2009 : 13:43:55



Naslov: Vedno manj pije
Poslano od: LenaMačka , torek, 17.03.2009 : 13:43:55
Aš je stara približno 6 let. Z njo, vsaj zdravstveno, razen prehlada s katerim je prišla k nam, ni bilo nikoli nobenih problemov. Zadnje čase pa opažam, da vse manj pije (v primerjavi s prej). Veterinarka po pregledu krvi ni našla ničesar, je pa opozorila, da nepitje ni dobro za ledvice, kar je bil tudi razlog, da sem jo sploh pripeljala. Tudi pipa je ne zanima več kot včasih. Preostane mi še fontana, ki pa sva si jo enkrat vmes že sposodili od znanke na probo, pa se je je grozno bala (se namreč boji vsega, začuda jo pa novoletno pokanje ne moti). Tako, da ne vem kaj bi še lahko poizkusila.


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: Ursssa , torek, 17.03.2009 : 13:52:29
Jaz bi ti svetovala čimveč mokre hrane, ki jo še malo "zaliješ" z vodo. Lahko pa poskusiš skuhati "mačjo juhico" - koščke njenega najljubšega mesa skuhaš v majhni količini vode, mogoče dodaš še malo škroba za zgostitev (da je bolj podobno želeju) in ji to postrežeš.
Srečno!


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: LenaMačka , torek, 17.03.2009 : 14:08:12
Podobno so mi tudi že svetovali, pa je tudi tu problem, ker mokrih briketov recimo ne je, s suhimi ni problemov, želejastih konzerv prav tkako ne, meso pa vedno izbrska iz ostalega in poje posebaj :D. Všeč so ji sicer vrečke, ki so pa večinoma preveč slane, pa une paštetaste hrane raje s koščki kot brez njih, tako da pri tem bi verjetno šlo, pa pri kakem piščančku. Očitno bomo pristali na tem, da se bo malo zmrdovala, kak dan ne jedla pa upajmo da bo :D


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: Ursssa , torek, 17.03.2009 : 14:23:46
Vrečke niso vse preslane, kar pojdi v kakšno specializirano trgovino ali (še bolje) veterinarsko ambulanto, in vprašaj za kvalitetnejše znamke, polno je tega. Najbolje je, da jim kar razložiš, kakšen problem imate - gotovo se bo nekaj našlo.
Če ima rada surovo meso, ji daj pa surovo, saj ima tudi to nekaj vode. Bolje kot sami briketi. Moja dva tudi ne jesta paštetastih (razen včeraj, ko smo dobili en tester pri veterinarju), tako da smo na vrečkah in briketkih, pa seveda na surovem mesku. Včasih jima pa tudi kaj skuham, samo imata raje surovo meso.
Sva se pa s fantom že spraševala, koliko je to naravno, da mačka je svinjino oz. govedino. Si ne predstavljam mačke, ki ujame kravo in jo poje :)
No, pa ne bom filozofirala. Poskusi jo nekako pretentat, pa srečno.


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: LenaMačka , torek, 17.03.2009 : 14:29:51
(Vrečke dobi z mojimi zadržki prav zato, ker ji tiste za katere jaz plačam premoženje niso všeč, bi pa dušo prodala za kitekatovo :D) Samo ja, bo pač malo potrpela, dokler se ne navadi :D bolje to, kot njene ledvičke. Hvala za nasvet, sem ubistvu že sedaj malo bolj optimistična :)


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: alexy , torek, 17.03.2009 : 14:31:19
RC ima sedaj ene nove vrecke ;)


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: Yo , torek, 17.03.2009 : 14:48:58
Mi smo podoben problem rešili s piščančjo juhico namesto vode. Poskusi, mogoče bo pa pomagalo - seveda skoraj nič slano!


Naslov: Re: Vedno manj pije
Poslano od: fižolova župca , torek, 17.03.2009 : 16:07:34
Kaj pa če spečeš malo meska lepo rjavorumeno na olivnem olju, to ima ful rada naša tastarejša maca, ki načeloma na vodi kuhanega ne mara. Potem pa to zaliješ z vodo in zmelješ v mikserju, da nima kaj ven izbrskat. Če ne gre drugač, ji pa na celo porcijo dodaš žličko Kitekata, sem skoraj gotova, da bo pojedla.

Jaz naši tastarejši tako futram surovo meso, ki ji ne gre (recimo na pol kile surove mlete govedine eno ta najmanjšo Shebo, pa v skrinjo). Mislim da je tako vse kar je slabega tako razredčeno, da ni problema, razen če so kake alergije.