mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 08.08.2024 : 12:16:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Avstralski ovčar - čvek
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 104   Dol
Natisni
Avtor Tema: Avstralski ovčar - čvek  (Prebrano 124517 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #225 : sreda, 18.01.2006 : 15:13:11 »

Tudi cisto pri morju imamo sneg Smiley ce imamo mi 3 cm mokre brozge, mora bit pri Jean kaj vec kot "scepec soli" Wink

Za srecanje smo rezervirali tudi mi. Komaj cakamo!

Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #226 : sreda, 18.01.2006 : 15:44:53 »

Lana je hendlala Way?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #227 : sreda, 18.01.2006 : 15:53:26 »

Lana je hendlala Way?

a nisi videla slik?

http://www.crodog.com/dogshows/results/data/LJUBLJANA_2006_SUN.htm
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #228 : sreda, 18.01.2006 : 16:02:36 »

Ta ščepec soli so včeraj plužli po avtocesti.... Undecided
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #229 : četrtek, 19.01.2006 : 09:20:11 »

Da malo napišem kako je po novem pri nas...
Cela fešta! Cheesy

Berry se obnaša, kot bi bila pri nas že vsaj kakšen mesec, najbolj pa vživa, ko se valja po kavču in gleda TV. Kar buli vanj. Sploh ko so kake živali na sporedu  Wink

Se pa malček navajamo na tuje ljudi in pse... Je zelo pridna, z občasno trmo seveda  Roll Eyes ki pa je bolj redka. Moram potrkat. Tudi mimo gradbišča sva šli in je lepo ubogala.

Ji je pa malček vroče pri nas. Iz -15 je prišla na +0(minimum)
In včeraj ko sva se igrali mi je skoraj nardila črno oko, ker se je vame zabila Roll Eyes
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #230 : četrtek, 19.01.2006 : 09:24:45 »

v-->u sram
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #231 : četrtek, 19.01.2006 : 09:35:52 »

 Cheesy Cheesy čestitke

LP Noli
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #232 : četrtek, 19.01.2006 : 10:02:18 »

Torej je tudi Berry odsla v nov dom... Super da se tako ujameta in se veliko, veliko lepih trenutkov in zabave vama zelim Smiley Berry se je meni ze od vsega zacetka zdela krasna psicka.

Tudi midva sva za srecanje-samo meni bi skoraj bolj odgovarjala sobota, ker v nedeljo me lahko poklicejo v sluzbo pa vas bom morala spet predcasno zapustiti. Kaj pa ostali mislite? Nero ima pa cel vikend cas in mu je vseeno kdaj, samo da bo spet zurka Cheesy

Pa se glede razstav sem hotela nekaj povedati... Zdaj ze kar nekaj casa hodim po razstavah, opazujem aussieje in odlocitve sodnikov. In ugotovila sem, da slovenski avstralci sodnikom niso tako vsec. So premalo puhasti, premalo mocni in imajo premalo dlake. Zato ne zmagujejo... Velikokrat se je ze zgodilo, da je kateri od nasih bil lepse obarvan, imel lepso postavo, gibanje pa ga je vseeno premagal kateri od tujih. Ker je bil pac bolj nabit in imel napihnjeno dlako, bolj "zrihtano ritko". Ce me razumete kaj hocem povedati. Saj sem ze velikokrat rekla, da se ne bom vec sekirala zaradi razstav pa vseeno se. Ker ze v naprej vem, da Nero proti tistim od Francozinj ali katerim drugim nima nobene moznosti. In, ce hocem se razstavljati si moram omisliti enega cisto medvedastega in nabitega avstralca ali avstralkico da potem lahko sploh konkuriram ostalim na razstavah ali kako!? Ker zdaj je koncni izid tako ali tako jasen vsem ze pred razstavo. Kar poglejte kaksen border je zmagal prvo grupo... Koliko takih pa imamo v Sloveniji?

lp
 
Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #233 : četrtek, 19.01.2006 : 10:23:16 »

Pozdrav Berry - trmo ima po mami, tudi Bell je taka , a ne, Ovja.. Kadar ji ne ustreza, da bi kaj naredila, glada stran in sploh ima zelo veliko opravkov z opazovanjem okolice, da kaj ne uide.. Aussi punca... je malo drugače kot aussie fant.. definitivno..
Aja, prosim, ne daj ji plastične sklede, ker jo bo zgrizla, Andreja. Še malo napiši, kaj počneta

Sana - zaradi tega ne kupuj nabitegas psa. Če misliš kupiti psičko tako ali tako skoro nimaš šans za BOB, kvečjemu CAC v razredu. Tako, da je vseeno.. kupi, kar je tebi všeč in glej karakter.. to je važno.. s psom si 24 ur, na razstavi pa 3-4x na leto.
Za soboto v LJ ti lahko rečem, da je Noochi, ki je dobil CAC za mene mnogo slabši od Chipa in Nerota ( poglej, saj niti vratu nima - nobene elegance in vesrelja ni v njem ). Bom povedala še, ko smo bili lani na specialki z ameriško sodnico, je ona gledala odzivnost in pogled psa..ne samo videz in kako ga peljejo po ringu ( kar je sicer tudi pomembno ).
lp
Logiran
Cowgirl
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #234 : četrtek, 19.01.2006 : 10:29:43 »

Sana:
Saj nimaš psa zato, da bo lep, in všeč ostalim?! Ali pač? Tudi če ni napihnjen in ne vem kako "krasen", je se vedno tvoj in najboljši - zate... ne zame in ne za druge in ne za sodnike, ampak ZATE!!!

Meni je kar slabo postalo, ko sem gledala, kaj počnejo s psi ko jih pripravljajo za v ring... groza... terierji in dolgodlaki so še posebno reveži... koliko sprejev, pudra, fenanja idt...
Ena lastnica nekega terierja je prijela psa za glavo in za rep in ga nesla čez celo halo! Da se slučajno ne bi kaka dlakica položila narobe.
Buldogi so se tresli kot šibe na vodi, ko so "trenirali"  stojo izven ringa. Ali je to potrebno? Najbrž nekateri živijo od tega... pes prinaša denar z naslovi, potem s kotitvijo mladičev ali s skokom... Ampak za kakšno ceno...

Še vedno mislim, da avstralci niso psi, ki uživajo na takih "srečanjih". Sprašujem se kateri pes sploh "uživa"... in za koga so te zadeve narejene...

Tano bom peljala na kako razstavo (samo zaradi telesne ocene), ampak še to samo tako, da jo bom prej skopala, pripeljala tja in konec! Drugi naj pa kar napihujejo in pudrajo svoje "lepotce". Tana je zame najlepša in najboljša (pa čeprav sodnikom ne bo pretirano všečna)!!!

UŽIVAJTE s svojimi boljšimi polovicami!
 Wink
Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #235 : četrtek, 19.01.2006 : 10:47:08 »

Kar se tiče razstav tako hudo spet ni Cowgirl ( moraš kdaj poskusit, da veš )- se da vse prilagoditi - aussije se pač ne obdeluje tako hudo..ker potem bi konec koncev nekdo tudi lahko rekel, da mučijo pse, ko jih silijo ves dan tekati po pašnikih ali iskati pogrešane ali kopati po plazovih.
Jaz sem bila na razstavi en dan, dovolj je bilo.. tudi to pač obstaja , če se tako odločiš..jaz veliko naredim za svoje pse, naj tudi oni za mene.. če tako gledaš.. in v mejah normale..
Pa še nekaj.. sem prepričana, da bi velika večina začela psa razstavljati, če bi imela zmagovalca razstav.. to človeka kar "potegne". Seveda, pa če pes ni za razstavljanje primeren, ostane samo zate najlepši in najboljši.. in ga ne pripelješ na razstavo   in tako je prav..
Obstajajo pa tudi predpisi, kaj se sme in kaj ne s psom početi na razstavi ( ne vem, če tudi pri drugem delu ) in če bi se tega ljudje držali in organizatorji kontrolirali, ne bi bilo mučenja..Pa če na razstavi ni take gneče, kot je na tej, tudi ni tako grozno ( lep sončen dan in zunaj ).
Zaradi telesne ocene ti tudi ni treba na razstavo: jo dobiš pri vzrejnem..
Jaz ravno nisem nora na razstave, ampak pač grem, da vidim ( če vidiš samo svoje pse..nimaš primerjave, a ne) in poklepetam z ljudmi. Če imaš pa psa zase (tudi ne vzrejaš ) pa seveda to ni potrebno .. in uživaš v delu, za katerega si se odločil in se tam družiš
LP

PS Berry - prodana duša.. haha
Logiran
sana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 231


« Odgovor #236 : četrtek, 19.01.2006 : 10:54:58 »

Ja saj se drugace popolnoma strinjam z vami. Psa zagotovo nimam zato, da bi ga drugi obcudovali. Ce bi to hotela ne bi imela aussieja, ki izgleda kot mesancek, a ne? Najbolj pomemben mi je karakter in ko bom kupovala psicko bo gotovo to najpomembnejse merilo. Ampak se vseeno se mi ne zdijo te sodniske odlocitve pravilne, kaj pa vem no... Ja tudi razstave znajo biti vcasih prijetne-malo poklepetamo, crkljamo svoje pse in se z njimi igramo. Res ni tako hudo, vsaj ne za aussieje, za ostale ne vem...

Martina kako pa so Chip, Ari in Ruby sprejeli dejstvo, da je Berry odsla? Se jim zdi kaj cudno, se drugace vedejo kot obicajno?

Logiran
martina.o
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 211


« Odgovor #237 : četrtek, 19.01.2006 : 11:08:01 »

Ruby je zelo mirna - to je čudno..ampak načeloma naj bi psi ne čustvovali kot ljudje..
Chip je spet na svojem starem mestu pri meni (zvečer) ki ga je prej okupirala Berry in ji ga je on prepusti ( kavč )
Ari pa mislim da upa, da bosta nekega dne tudi Chip in Ruby izginila...On je še vedno najraje sam in najbrž misli, daupanje je, da se to zgodi, kajti vsi so počasi šli..
Če kdo hoče videti Andrejo, so slike na moji strani pod novicami in mladiči 2005...
Je pa še en dokaz, kako se aussiji prilagodijo.. seveda, če jim je lepo..
lp
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #238 : četrtek, 19.01.2006 : 11:08:45 »

Nima plastiče, ampak tisto kovinsko s podstavkom. Je tudi lažje za prat kot plastiko. Tiste s časoma ne spucaš več.
Danes sem šla za 4 urce v službo in je hotla malček cvilit, ker je ostala v sobi. Se je pa hitro umirila.

Ponoči sem ji pustila na izbiro kje bi spala. V moji sobi seveda. Najprej je bila na tleh pol se je pa na blazino prestavla. Box je sploh ni zanimal. Če do februarja ne bo nič pogrizla, verjetno ne bom kupila boxa. Je pa mogoče prezgodaj za kako trditev...
Logiran
tina82
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #239 : četrtek, 19.01.2006 : 11:42:10 »

Andreja, čestitke tudi iz morje strani! Berry je res prekrasna.
Hmm... imajo pa Chica in Berry en skupen hobi - gledanje TV. Najbolj zanimivi so ji psi, včeraj pa je občudovala pusje, ki so iskali tartufe! Grin
Mi se že veselimo srečanja!

lp,
Tina
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 104   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Avstralski ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines