GARAŽNA RAZPRODAJA ZA HORJULČKE - a smo za?

Sem razmišljala, kako bi se dalo zbrati predmete za licitacije, dejstvo je, da jih je žal vedno manj, Horjulčki pa morajo vseeno jesti... En vzrok je verjetno to, da ima sedaj skoraj vsak forum svoje licitacije za različna društva. Drugi je pa sigurno tudi ta, da ljudje raje poskusijo stvar prodati na oglasnikih in dobijo vsaj nekaj denarja, kot če bi stvar podarili. Situacija je trenutno taka, da večini vsak euro pride prav.
No in sem prišla na idejo, da bi se organiziralo na forumu "garažno razprodajo za Horjulčke", tako kot se je organiziralo posebne licitacije. Donatorji oz. prodajalci objavijo stvar za prodajo - potem pa npr. polovico cene kupec plača donatorju, polovico pa Horjulčkom. Prodajalec tako še vedno dobi nekaj denarja, Horjulčki pa tudi.
Da pa ne bi bil prevelik naval in bi vse postalo nepregledno, se lahko npr. prodaja max. 40 predmetov naenkrat (vse skupaj seveda, ne vsak prodajalec 40). Če pa bo interes, se lahko garažno razprodajo organizira 1x na mesec oz. kolikor bi bilo pač potrebno.
Tako da bi se sigurno zbralo kar nekaj denarja za Horjulčke... Jaz z veseljem kupujem rabljene predmete, če pa bi šla polovica za dober namen, pa toliko raje kupim na forumu, kot na oglasniku. Za prodati pa ima sigurno vsak od nas kakšno stvar, ki je mogoče "predraga", da bi se jo podarilo za licitacije. Naši sorodniki in prijatelji bodo tudi z veseljem sodelovali pri prodaji predmetov, ane?

Za začetek bi bila pravila lahko recimo taka (enaka kot pri licitacijah le malo drugače pri plačilih):
-vsak prodajalec določi izklicno ceno predmeta in kakšen % gre na koncu prodajalcu in kakšen % Horjulčkom (lahko gre za Horjulčke recimo 50% ali pa 30%, 10%...). Minimalni %, ki mora iti Horjulčkom bi prej določili, kaj pravite, 10%, 20%, 30%?
-prodajalcu se plačilo nakaže na tekoči račun/s poštno nakaznico/osebno predajo
-plačilo Horjulčkom enako kot prej osebno/tekoči račun/v Galiju
-predaja predmetov v Galiju, po pošti ali osebno
Jana je že dala "žegen", moramo pa videti, če je sploh kaj interesa, da se tako stvar organizira

Torej, javite se potencialni kupci in prodajalci